Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Pozdrav svima

Nekako sam napravio neki deal gde sam menjao Z3 i jos neke stvari i izmedju ostalog dobio Z2, klasicne Igoritza muljavine :d

Ovde sam susreo situaciju da me je Sony poprilicno iznervirao, dakle Z3 je manje vise identican telefon kao Z2, samo je tanji za milimetar i kusur. Identican chipset, samo je malo OC-nut na Z3, *** isti telefoni. Kupovina novog Z3 bi se isplatila jedino u slucaju da su smanjili bezel-e, nista drugo od dizajna ne menja stvar toliko drasticno, a Sony u zvanicnim izjavama samo taj dizajn i spominje.

Elem, moje pitanje je za advanced usere:

da li je neko stavljao nekakvu Slim varijantu od romova i da li preporucujete Slim za ovakvu vrstu telefona, sobzirom da kapiram da je ista prica kao i sa Galaxy flagship modelima, da se gubi dosta funkcija ako se ode u pravcu Vanilla android-a ? evo sad gledam ovaj OTA lolipop poslednji i vidim previse Sony stvari unutra .. ?

Napomenuo bih da sam ja uglavnom Stock Vanilla android user i da sam cak i na S3 i S5 i Z3 koristio neku verziju ili Slim-a ili Cyanogenmod-a jer mi TW od Samsunga bas previse ide na zivce i preferiram Stock look a na Z3 sam out-of-the-box instalirao Slim. Hoce li mi Sony-jev sistem "kopati oci" u tom slucaju isto kao i TW ?

Preporuka za spominjani pure X rom od rajeeva, stock Sony UI rom, bez Sony i Google bloata,sve sam instaliraš šta ti treba... Pritom dosta fluidnije radi od 5.0.2 kojeg sam koristio do skoro... Za cm i aosp romove treba otkljucati bl.

Jel ima neka zakocljica sa otkljucavanjem BL-a .. ? Ni ne secam se sta sam uopste radio na Z3, za dan sam sve namestio

pogledacu pure X, to zvuci kao ono sto mi treba. Hvala puno

Pa valjda slično ko za z3, treba napraviti backup drm ključeva za svaki slučaj. @bluemoon je radio otkljucavanje, koliko se sećam...
Nema na čemu :)

@Nikola1994
Na Dropbox-u pokazuje 75.4MB fajl, jel to samo update za v1? :)

Jasno kapiram, za pocetak cu da probam prvo Pure X pa da vidim koliko bode oci. Cim vidim komplikacije sa bekapovanjima kljuceva, particija, i slicno, dobijem neku boles' u mozgu :)

Ok, evo uspeo sam da skinem i v2.1, svakako cu probati sad.
Samo me interesuje da li je root-ovan rom ili moram ja nekim postupkom da root-ujem? :)
@Dzekson
Jeste, to je to :)

Aha,to je to,mada ja nisam zacrnio ništa,ima da izabereš u aromi v2... Sony lp dosta sličan aosp,u odnosu na kk i aosp.

Rootovan ti je pure x već,ne treba ništa :) preporuka staviti nova launcher( sad zvucim ko danilo), one odvratne ogromne Sony ikonice ne mogu da smislim :)
de9af27d990c12a5fe6d5406710892fd.jpg
fcb967377cbd199e8e8ea4245758fdf4.jpg
eb6e70429fd60e0bf36c75b2cf906927.jpg

Poslednja izmena:
posto vidim da je root mnogo zaguljen u startu (neki kingroot kineski, sacuvaj boze) jel mogu da fleshnem Pure X bez root-a i custom recovery-ja .. ? aj sacu da procitam sam, al me mrzi :)

posto vidim da je root mnogo zaguljen u startu (neki kingroot kineski, sacuvaj boze) jel mogu da fleshnem Pure X bez root-a i custom recovery-ja .. ? aj sacu da procitam sam, al me mrzi :)
http://forum.xda-developers.com/xpe...ck-d6502-03-23-4-0-546-completeguide-t3171219 moraš ovako,jeste malo komplikovano u početku, poenta je da vraćaš na prastari 4.4.2, njega rutujes, stavljas recovery, i flashujes preko twrpa ovaj najnoviji stock,posle toga,opet recovery,pa fleš v1 pure x,pa reboot,pa opet flash v2 gde biraš sijaset nebitnih funkcija i modova :) mnogo ga iskomplikovase,al' šta ćeš ovo je najbezbolniji metod koji 100% prolazi...

Nisi pogrešio, video sam i ja ali nisam se upustao u taj metod,nisu neki komentari bili..mislim da je neki kolega odavde tako i rutovao par strana unazad,nisam siguran..

Dobio sam i ja fleke na sočivu, a uopšte nije izlagan vodi, a kamoli slanoj...
Potpada li to pod garanciju?

Dzekson,ako hoces da stavis neki rom kao sto nikola kaze,vratis firmware na 4.4.2 pa onda root i onda flesnes verziju 1 Pure X ali obavezno reboot posle toga,pa onda verziju 2 koja ide iz Arome i to je to.
Ima dosta romova za Z2,ali ja perferiram ove doradjene na bazi stocka,jer ne s.ebavaju kvalitet kamere posto nju dosta koristim dok sa CM romovima nije tako.
Ako vec volis CM romove preporuka za rom Rescuration Remix.

Probaj da isprazniš bateriju na ~10% pa onda vidi kojom brzinom puni, trebalo bi da bude veća od ovoga sada.

Večeras kad dodjem s posla cu probati. Punim i powerbank s njim i treba mu duplo kraće vreme da se napuni

Auuuu pa posle koliko meseci si dobio te fleke?

Ja pomalo razocaran ekranom, odnosno zastitom, gorila ili sta vec. Polovan sam uzeo telefon iz deal-a, ali je bio kao casha, i juce sam ga greskom u mraku stavio na ekran umesto na ledja (jer su sa obe strane stakla) i ekran se o tako previse lako izgrebao, od obican sto. bezveze

inace sam ga root-ovao sa downgrade metodom i ostao sam na Xperia UI (zvanicni) pa cu da mu gurnem Xposed da menjam sta mi vec treba, kapiram da su do sad namestili da radi na Lolipop-u

Jel 20e ok cena za oridjidji dock (DK36)? :)
Vidim da kinezi idu za 1500din, a to necu da uzimam.

Ja pomalo razocaran ekranom, odnosno zastitom, gorila ili sta vec. Polovan sam uzeo telefon iz deal-a, ali je bio kao casha, i juce sam ga greskom u mraku stavio na ekran umesto na ledja (jer su sa obe strane stakla) i ekran se o tako previse lako izgrebao, od obican sto. bezveze

inace sam ga root-ovao sa downgrade metodom i ostao sam na Xperia UI (zvanicni) pa cu da mu gurnem Xposed da menjam sta mi vec treba, kapiram da su do sad namestili da radi na Lolipop-u
Uzmi mocolo tempered sa alija,super mi drži već par meseci...koje je boje tvoj? Moj je beli,pozadi nemam tempered,pukao,ali uopšte nema ogrebotina, mora da je zbog boje.. Radi xposed na lp

Kažem ti meni su 2 pukla pozadi u poslednja 4m :) napred ništa

Nazad
Vrh Dno