Šta je novo?

Sony Xperia Z2

ATTACH]
nisam ga čačkao...ubi ga vreme

Prilozi

• uploadfromtaptalk1436377934480.png
    uploadfromtaptalk1436377934480.png
    115.5 KB · Pregleda: 101
Није добра та апликација. Читао сам критике и нико није задовољан с прецизношћу па ни ја, стално нешто око 40 степени а у мировању је. И то док није била врућина.

Koliko generalno treba cpu da bude u mirovanju?32-35C?

Да, то је тај опсег, наравно у хладу на собној темп.

Mozes da vidis u CPU Z aplikaciji temperaturu ako se ne varam.

Вараш се пошто очитава само неке сензоре видео сам за интел чипсет да очитава темп а зашто на сонију неће не знам вероватно мора да се откључа.

Није добра та апликација. Читао сам критике и нико није задовољан с прецизношћу па ни ја, стално нешто око 40 степени а у мировању је. И то док није била врућина.

pazi, ova aplikacija definitivno dobro meri promenu u temperaturi procesora. A da li pokazuje tacnu vrednost, to ne mogu da ispitam jer bih morao da otvorim telefon i da sondu mog instrumenta prislonim na cip. Ovo prvo sam proverio, i radi bez greske.

Ако си прислонио твој инструмент назад на стакло и тако измерио није ти то меродавно уопште јер није могуће да је то температура у самом језгру. Као кад пипаш рерну споља.

Вараш се пошто очитава само неке сензоре видео сам за интел чипсет да очитава темп а зашто на сонију неће не знам вероватно мора да се откључа.
Xperia Z1c

Prilozi

• uploadfromtaptalk1436413148436.png
    uploadfromtaptalk1436413148436.png
    120.9 KB · Pregleda: 106
Ако си прислонио твој инструмент назад на стакло и тако измерио није ти то меродавно уопште јер није могуће да је то температура у самом језгру. Као кад пипаш рерну споља.

Ne druze, upravo nisam to merio rekoh ti da ne mogu da mu otvaram poklopac jer je zalepljen. Testirao sam drugu jednu stvar, da li ovaj prog meri hardverski temp ili je to samo obican lazljivi softver koji kad upalis recimo igru on na osnovu zauzeca procesora poveca T reciprocno npr. Pogasis sve, upalis samo prog i ostavis upaljen ekran, a zatim mu jako hladis ledja pozadi... I suprotno. A znaci cpu idle

Poslednja izmena:
Pa kad je na deset senzora od 40-42, mislim da nije ni bitno na kom jezgru je koji
:)
Očigledno ih očitava, ali ih ne imenuje onako kako smo navikli.

Naravno, nema jedan termalni senzor u telefonu, a i bilo bi iluzorno da ih proizvođač imenuje core 1, core 2.. :)
Moj je telefon konkretno bio jedno pola sata u rukama pre merenja ( lagani surf i tapatalk), znači u srednjem temperatura unutar telefona malo iznad temperature tela.

Meni je zanimljiva Ultrina konstatacija da cpu-z očitava samo temperature sa intelovih čipseta i da na soniju neće da ih očita.
Pitam se odakle mu ta informacija? :D

Јел' ово "илузорно"
Screenshot_2015_07_09_17_23_38.png

Screenshot_2015_07_09_17_23_57.png

Интел је изгледа једини логично направио и назвао своје сензоре на плочи.
Ниси ми рекао који тачно сензор од тих једанаест очитава температуру процесора?

Poslednja izmena:
A zasto je bitno kolika je temp procesora ? Valjda je tu najbitnija stvar temp baterije jer nista ne smanjuje vek iste kao visoka temp

Ниси ми рекао који тачно сензор од тих једанаест очитава температуру процесора?
Nisi ni ti objasnio kako je to Sony zaključan pa ne prikazuje temperature.

Oh wait.. ti si mora da si bio ubedjen da u aplikaciji mora da piše core 1, core 2... :)

Nisi ni ti objasnio kako je to Sony zaključan pa ne prikazuje temperature.

Oh wait.. ti si mora da si bio ubedjen da u aplikaciji mora da piše core 1, core 2... :)
Нисам јер сам рекао вероватно нисам сигуран шта је проблем. Не мора да се зове цоре или цпу али ако се не зове онда пошто си експерт објасни који је тачно за шта? Ако не знаш или не умеш нема потребе да тролујеш и лупеташ овде чисто да би некоме ударао контру .

Za tebe sam ekspert, nije to teško a ni neki uspeh veruj mi.
Ako napišeš niz gluposti tipa da nisi zadovoljan direktnim podacima sa senzora i da na soniju se ne očitavaju temperature senzora (zato što su "zaključani"), ne očekuj Nobelovu nagradu, normalno je da će ti neko ukazati da grešiš.
To što ti ne znaš, a rad si da se raspravljaš, i to je normalno, nisi ni prvi ni poslednji koji je svoje napisane gluposti "branio".

P.S. A ako te žarko zanima kako Sony imenuje svoje senzore, google is your friend.

Јеси експерт за троловање то ти признајем. Пошто не знаш да тумачиш сензоре ниси ни требао да се јављаш на тему . Него си малициозан по природи па то пројектукеш вероватно само овде јер ту једино и можеш . Немаш одговор на конкретно питање и немој да се упушташ у расправу.

Ја сам задовољан да ме особа попут тебе напада то ми је највеће задовољство које сам добио. Све сам представио сликама како то други произвођачи културно обележавају и лепо знаш шта је. Ово са 15 термалних сензора је нешто што само sd зна шта је и наравно ти али ниси успео да нам пренесеш шта је то . Заиста си пропустио добру прилику да ћутиш.

Ponov se posajio ovaj telefon u MTS-u. Trenutno imam Galaxy Note 2, a ugovor mi istce za mesec dana. Da li mi se isplati da prelazim na ovaj fon. Mislim da za ove pare tesko mogu da dobijem bolji uredja (Mix M cena uredjaja 30600din na 12 mesecnih rata). Jako bitna stavka mi je baterija, koliko vidim na Z2 je bolja nego na Note-u. Igrice slabo igram. Svaki komentar je dobrodosao :).

Baterija je odlična, kamera je jedina realna mana telefona, jer je softver kako mu dune.
Ako ti kamera nije od presudne važnost, uzimaj.

Ladno opet imaju. U paketu od 2 crvene mesecno kosta 23.5k din, tesko da postoji bolja ponuda kod nas kada su operateri u pitanju..

A ta prica oko kamere.. samo izbegavati superior auto mod i to je to. Stvarno mi nije jasno zasto se stvara tolika drama, pa na 3 god. starom telefonu takodje imam taj brljavi SA mod koji bukvalno nikada nisam koristio (osim za kraci test) a u klasicnom auto modu uz nekoliko osnovnih podesavanja i max. 5 sekundi vremena imam brdo (silne gigabajte) super fotografija cak i sa tom matorom xp kamerom, postavljao sam sve u odgovarajucoj temi.

SA mod sam bira izmedju nekoliko nacina fokusiranja i cak 64 predefinisane scene, nekoliko opcija za blic, wb.. sve to stvara kupus od fotografija, posebno kada ima malo svetla, taj mod postoji odavno na xperiama i niko ga nije koristio (doduse zvao se drugacije) pa su onda preimenovali u ''superior auto'', dodali jos opcija koje reguluse i eto haosa, sami sebe su osakatili jer ostali uopste nemaju takav full auto mod sa brdom nepotrebnih scena a u dosta testova se puca bas u SA.

Naravno da Z2 kamera nije najbolja na trzistu ali je sasvim solidna, kao i one na Z1, kompaktima i Z3, sve je to isti hardver (aj Z3 imaju malo sira sociva) i veoma slican softver.

Poslednja izmena:
^ pa da, logicno ali reko kako opet rasprodaja zaliha kada je delovalo kao da ih se otarasavaju pre nekoliko meseci pa onda jedno vreme nisu ni imali Z2 u ponudi, zato mi je cudno :)

Odlicna akcija svakako.. Sto tako ne rasprodaju zalihe m8.. :)

Zato sto im je to i dalje najbolji flagship, pre ce M9 doci na rasprodaju za male pare :) (nece, naravno al' znas sta sam hteo da kazem)

Vrh Dno