Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ne znam da li gledaš nove ili polovne, ali za korišćene mi se čini da je mala razlika u ceni, ni 50€ rekao bih.

I mene je cudilo kako je u jednom momentu cena bila 320 za nove...

Evo posle prvog punjenja koliko je izdrzala baferija na 5.0.2

ade44055c37adb2a88609bc1221d5c89.jpg
4dacdbd644f762d1ee795bf35c416f5d.jpg
08c2780712aa12f5cd28f965267a4619.jpg
bc4ae9abaa78a760a49fc3dae3285269.jpg

Mreza na 3G,auto osvetljenje na oko 35 ℅,lociranje,auto sync 6/7 naloga.

^A zasto postujes istu stvar u dve razlicite teme? Barem da je neka stvarna vest i novina vec najobicniji troll trach namenjen dizanju posecenosti. Svako ko koristi ili poznaje Sony zna da nema sansi da izbace dva apdejta androida u dva tri meseca!??

Pozdrav ljudi! Razmisljam da uzmem Z2 ali me kopka par stvari pa se nadam da mi vi mozete resiti nedoumice.
1. Vidim da je baterija odlicna ali takodje vidim da se dosta ljudi na netu zale na sporo punjenje. Koliko vama traje punjenje i ima li neki brzi nacin?
2. U nekim igrama navigation bar se i dalje vidi tj ne sklanja se sa ekrana. Da li to moze nekako da se podesi da se skloni (ima li toga u 5.0 apdejtu) ili to mora nekim rutom da se odradi?

1. Jeste odlična, puni se preko dva sata, ne može brže, ali puniš kad legneš da spavaš, baterija će ti izvući dan. Možda i dva ako ne koristiš previše.
2. Mislim da je to do igara, jer neke rade sasvim u redu u full-screen.

Jeste do igara ali na nakim romovima,npr kod lg g3 ,mozes da izaberes u kojoj apk ce se sklanjati nav i status bar. Mnogo dobra opcija

A da li ima neki rom za Z2 koji daje takvu opciju? Vidim da je u mts-u bas dobar popust za ovaj telefon. Sta mislite jel to zato sto su im zalihe pri kraju? Da znam da li da pozurim.

Da li je neko koristio ugrađenu enkripciju, i koliko utiče na perfomanse?

Dok cekamo LP za ostatak sveta na Z2.
Evo moje baterije na 4.4.4. Pa videcu kako ce se pokazati na LP.

Prilozi

• Screenshot_2015-03-31-19-33-37.png
    Screenshot_2015-03-31-19-33-37.png
    844.8 KB · Pregleda: 147
  • Screenshot_2015-03-31-19-34-00.png
    Screenshot_2015-03-31-19-34-00.png
    819.6 KB · Pregleda: 138
Nijednu aplikaciju medju potrosacima nemas da ti je na nju ostisao procenat baterije tako da je ovo nemerodavno.

Pa tako ispada,ali onda bi xperia home screen bio medju potrosacima najvise :D

Da li je realno da je okacen ovakav ss :) 82h i 8h SOT.. Makar sam se lepo nasmejao

@Shifter

Prebaci neki fullHD film na tel. Osvetljenje 50%, stavi ga u loop, vidi koliko drzi baterija. Onda isto na LP. Po procentualnoj razlici mozes da procenis kakav je nov sistem. Ni taj nacin nije skroz merodavan ali je bolji od tog pokusanog, jer moze da pokazuje bolje rezultate nov OS, a da recimo sto se razgovora tice bude losije optimizovan, i vise trosi baterije. Zato je najbolja metoda procene, koristis telefon duze vreme, i posto ga vecina ljudi koristi slicno svaki dan (robovi navike), vidis koliko traje baterija. Kasnije, na novom OSu, uradis to isto, vidis da li je baterija bolja ili losija za tvoju specificnu upotrebu. Zato ce neki dobiti bolje rezultate a neki losije, neki i iste, zavisi od toga kako koriste telefon.

Poslednja izmena:
Na XperiFirm-u pokazuje da je Sony izbacio novi firmware za moj Z2 regional code.
Dok mi ni OTA ni Sony PCCompanion ne prijavljuju update.
Pretpostavljam onda da ce uskoro stici notifikacija, pa javljam utiske.
Ostavio sam za svaki slucaj moj org. 4.4.4 ftf i napravio ftf-ove za sve central europe firmware-ove. Pa ako mi se ne svidi 5.0.2 mogu da vratim.

Stigao Update.
Tek sto sam odradio cistu instalaciju.
Prvo sto sam primetio je da za recent apps. Za razliku od onog prvog rom-a za balticke zemlje. Postoji opcija close all.

E pa to je ipak logicno,a ne da ispadne downgrade umesto upgrade :)

Pozdrav ljudi,samo da se upisem u temu,uzeo sam beli z2 ...

Opaa, svaka cast :) Kakvi su prvi utisci? :D

Cestitam :) Bices zadovoljan sigurno,multimedija mu je na najvisem nivou,a ima jak hardver i Sonijev UI je posle Nexusa ubedljivo najbrzi,nema kocenja i slicno :D
Furaj malo u pocetku stock Kit Kat dok se ne naviknes na fon a posle mozes da krenes u modovanje :D

Par dana da pružim šansu stocku, pa što ti kažeš ide modovanje. :) za par dana pišem utiske, za sada sam jako zadovoljan, još se navikavam na gabarite, recimo da je najveći telefon koji sam koristio do sada... Što se tiče sony bloata šta je ok za diseblovati?

Vrh Dno