Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Koristio sam z2 i iz uglova taj mob nista nije bio bolji od n5. Nisam to hteo da napisem ovde da me ne bi napali ljudi sa ove teme.. Dok u direktnom gledanju ima zivlje boje nego na n5.
Bolji je displej samo zbog tog jurenja amoleda inace po mojim kriterijumima kvaliteta daleko od najboljih ips/lcd panela.

Opet se vracamo na onu pricu sta je MENI najbitnije kod jednog ekrana. Nekim ljudima je mozda nesto drugo ,sto je sasvim normalno.. Ljudi smo

Poslednja izmena:
Da, to si sigurno precutao, poznat si po tome sto prsto ne volis da opljunes po svakom telefonu koji ti ne odgovara pa si eto, krio tu tajnu 12+ meseci :) Ali dobro, konacno da ljudi znaju, posle nekoliko meseci posedovanja tog telefona, da imaju krs ekran, gori od N5 :) :)

Z2 ima slicne uglove gledanja kao G2 i to je neki prosek za IPS 2013, daleko od nekakve katastrofe ali nisu ni najbolji na svetu niti je iko to rekao, ko je video zna da nisu losiji od N5, o tome je smesno i polemisati uopste.
Cela prica se pokrenula zbog pisanja da je Z2 displej svetlosnu godinu iza G2 IPS-a sto nema veze sa realnim stanjem, tu su negde s'tim sto je IPS na Z2 bolje kalibrisan a onaj na G2 ima jace max. osvetljenje.

Inace.. :) kao sto i rekoh, nema prave crne i tog kontrasta bez amoleda ali iskreno zabole me kako ce displej da izgleda iz ovog ugla u totalnom mraku jer u isti u tim uslovima i pod tim uglom gledam 1 mesecno. IP5s ima jedan od nakvalitetnijih i najbolje kalibrisanih IPS pa eto kako izgleda crna u totalnom mraku iz ugla, sta M7 vredi sto je tu bolji kada je IP5s displej svejedno kvalitetniji od svih (m7/m8, G2, Z2), mlacenje u prazno, klasika za bench :) Kome to toliko smeta kupice telefon sa amoledom a ne nex 5 sto vidim i nije bas slucaj :)

nexus-5-review-001-640x3.jpg

va.jpg

nex.jpg

Kao sto rekoh, limit lcd/ips tehnologije ;)

Poslednja izmena:
Opet izvrces moje reci,ali neka.. U tome i u pisanju romana si opste poznat.
Ja sam svoje rekao,tvoja bolesna namera da branis sivilo na ekranima potice iz tvog vlasnistva nad xperiom p,telefonom sa najgorim displejom i uglovima gledanja ikada izbacenim na trziste

Poslednja izmena:
E neka si nam rekao :) :)

Z2/S5/M8

viewing-angles-1.jpg

Z2/M8/S5
viewing-angles-2.jpg

Toliko o ''magli'' kao na Nex 5 a crna je sigurno bolja na M8 samo nema direktnih poredjenja.

U stvari ima:

[YOUTUBE]bNLMpU7bZRI[/YOUTUBE]

Svaki panel ima prednosti i mane a nijedan nije krs, sve ostalo je forumsko pr...nje.
Ja sam svoje rekao,tvoja bolesna namera da branis sivilo na ekranima potice iz tvog vlasnistva nad xperiom p,telefonom sa najgorim displejom i uglovima gledanja ikada izbacenim na trziste

Haha najgori uglovi gledanja koji se kolju sa S2x amoledom+ (s'tim da mu prikaz crne iz ugla puca skoro kao na N5), nemoj vise da me zasmejavas molim te, koprcas se ko smudj u blatu pa ne znas vise ni sta pises :) :)

[YOUTUBE]JscK_j6k9Jg[/YOUTUBE]

Ko je ''bolestan'' i ko lupeta i to zesce iz samo njemu znanih razloga :d posle ovoga mislim da je ocigledno, ***a tebra ispalio si se zesce, znam da ti nije sad lako da se izvuces :) :)

Poslednja izmena:
Ti si lud majke mi.. Izvini sto ovako moram javno da ti napisem.

Sto je najgore ja sam jos ludji zato sto ulazim sa tobom u pricu. Xperia p ima najgori displej koji sam ikada video na nekom mobu,a ako hoces mozemo da se kladimo u 1000e da je tako. Nadjemo se sa 5,6 referentnih modela i licno se uverimo.

Ipak je ovo tehnicki forum a ja i dalje ne verujem sta ti pises..

Edit: moguce da ti od pocetka nisi razumeo o cemu ja i vojkan besedimo..ne znam ,ovo je za mene rebus.

Poslednja izmena:
Haha, ocekivano :)

Oko toga ciji ima bolje uglove gledanja i bolje balansiranje :d

Klasicno trolovanje teme za vreme ovih lepih suncanih dana :)

Na kraju smo zakljucili da nam prioretieti kod displeja nisu isti i to je to,sto je najgore od svega ja sam upravo to i napisao 4 strane unazad. Ali posto se selektivno cita ispadne ovakva zbrka.. ;)

Kako nisu isti prioriteti kada vecina nas smatra da su najbolji displeji novi amoledi i IP6/6+ IPS? :) evo ja da mogu sa sklopim idealan fon za sebe odabrao bih ili S6 samoled ili taj LG IPS koji apple koristi za sestice.
Pre bih rekao da ljudi razlicito prihvataju odredjena ogranicenja, recimo ja bih pre ip5s IPS nego M7 (mislim na kvalitet prikaza i kada bi oba, u teoriji, bila 4.7'' 1080p) i pored ocigledno losijeg prikaza crne iz ugla, da zivim u pecini i da koristim telefon pod uglom 24/7 mozda bih obrnuo prioritete :)

Poslednja izmena:
Ja da vam kazem ni ne primecujem stvari o kojima vi pricate, stvarno. Razlikujem samo amoled, i ove wannabe amoled kao lg i sony, i sve druge. Ja i onako uvek podesim ekran kako meni odgovara. Samo da ne bude taman

Poslednja izmena:
Pogledaj Nexus i taj M7 koji ti je ništa posebno iz bilo kog ugla dok je neka tamna slika na ekranu pa reci da ne razlikuješ

Au covece ja ne gledam telefon iz tog ugla nikada. Nisam rekao ne razlikujem, vec ne primecujem, ima razlike.
Te uglove gledanja htc one-a je imao sgs od pre 5 godina, pa mi nikada nije bilo bitno, niti nesto na sta sam ikada obracao paznju.

Poslednja izmena:
Amoled ima bolje uglove ali ima i smearing koji je gora stvar od blagog sijanja iz ugla.

Z2 display rules [emoji13] [emoji2] [emoji38]

Au covece ja ne gledam telefon iz tog ugla nikada. Nisam rekao ne razlikujem, vec ne primecujem, ima razlike.
Te uglove gledanja htc one-a je imao sgs od pre 5 godina, pa mi nikada nije bilo bitno, niti nesto na sta sam ikada obracao paznju.
Primetio sam da ti nikad nikakve stvari ne smetaju, naročito ako se zamere nexus 5 modelu a opet si član it foruma i voliš da se ubaciš u diskusiju i da to staviš do znanja svima.
Koji je razlog?

Dajte ljudi ovo prelazi na nivo prosecnog VI-2 odeljenja/polemika sa dvocasa tehnickog. Neka koristi sta ko hoce k'o i do sada, bitno je da krseva od android proizvoda ima sve manje i manje.

Primetio sam da ti nikad nikakve stvari ne smetaju, naročito ako se zamere nexus 5 modelu a opet si član it foruma i voliš da se ubaciš u diskusiju i da to staviš do znanja svima.
Koji je razlog?

Nexusu, pa meni uglovi gledanja ne znace nista ni na amoledu, ni na ipsu, ni na jednom modelu. Nexus nema veze sa time. Svega par modela sam koristio za koje mogu da kazem dane bi mogao gledati u njihov ekran to su Desire HD, Xperia X10. Meni je najbitniji softver, baterija, kamera, ekran su sekundarni, jer mislim da mi to nista ne znaci ako je softver njesra.

Inace ako vec idemo u analiziranje licnosti, M7 ekran sam imao prilike da vidim mesecima pre nego sto sam uopste razmisljao o nexusu. I nisam nigde ovde branio nexus 5 ekran, koji je prosecan, jel si zadovoljan odgovorom.

Poslednja izmena:
Dajte ljudi chillout ;),jel iko jos ubacio LL?Sto ne probate Root pa neki od ona dva roma sto sam vam pominjao,extra su. :)

Da li postoji root za loli, ali za z3 ? Naravno root koji ne ubija performanse kamere

Ima za kk,za lollipop nije bilo jutros kad sam gledao,mada ovi na xda rade ko ludi,mozda vec ima sad :) Za Z2 ima mislim i za LL vec.

Onaj stamina mod je bzvz. Cak i brze curi kad je ukljucen . Nisam nikad stedeo bateriju ovo je za sada rekord
Screenshot_2015_03_21_04_22_42.png

To je odprilike i moj rekord SOT-a,sasvim dobar rezultat.

Nexusu, pa meni uglovi gledanja ne znace nista ni na amoledu, ni na ipsu, ni na jednom modelu. Nexus nema veze sa time. Svega par modela sam koristio za koje mogu da kazem dane bi mogao gledati u njihov ekran to su Desire HD, Xperia X10. Meni je najbitniji softver, baterija, kamera, ekran su sekundarni, jer mislim da mi to nista ne znaci ako je softver njesra.

Inace ako vec idemo u analiziranje licnosti, M7 ekran sam imao prilike da vidim mesecima pre nego sto sam uopste razmisljao o nexusu. I nisam nigde ovde branio nexus 5 ekran, koji je prosecan, jel si zadovoljan odgovorom.
Pa displej bi trebalo da bude najbitniji, ipak u njega gledas.

Da se nadovezem na loznicu, posto sam koristio Nexus 5 skoro godinu dana i evo Z2 od oktobra-novembra... U principu se slazem da jeste subjektivno sto se tice ekrana, ali meni pak delovalo da N5 ima losiji (bledji) prikaz crne boje i da postoji onaj mali bleed u gornjem levom uglu (moj i jos 3 modela ljudi koje znam da koriste N5, kod nekog manje kod nekog vise). Za uglove gledanja mogu reci da su bolji na Z2 (od N5) ali losiji od M8...Jedino sto je jacina osvetljenja nenormalno velika kod Nexusa, mada kazem opet ne bih imao problema ni zamerki na koriscenju oba (sem sto verovatno kod N5 displej je verovatno vise gutao bateriju)... A kako sam imao prilika da uporedim Z2 sa M8 i 23 pa cak i sa tim G2, rekao bih cak da nista ne zaostaje za M8 u nekom odokativnom gledanju, bez sintetickih testova... Cisto da napomenem da ne koristim X-Reality i da ne volim bas "drecavost" amoleda...
G2 je vise vukao na amoled foru, i boje deluju napucano u direktnom poredjenu sa ovim gore navedenim HTC-om i Sonijem, ko voli to ok je ali u poredjenju sa realnijim prikazima HTC-a, Nexusa i Sonija mi se bas nije dopao...
U svakom slucaju je samo mlacenje slame, bez nekih "strucnih" testova sa neta malo ko bi imao zamerke od nas na displeje u direktnom poredjenju iz ruke... I ne znam cemu tolika tendecija za patkometrijom na forumu u poslednje vreme?

Meni je najbitniji softver, baterija, kamera, ekran su sekundarni, jer mislim da mi to nista ne znaci ako je softver njesra.

Uzeci u obzir da je L imao bagova i radio (i dalje radi) losije od 4.4.4 (samo kod tebe ne), da je kamera prosek a baterija jedva udara prosek, cak se moze reci da je i ispod proseka i da ti ostaje samo fleshovanje-custom romovi, postavlja pitanje cime trebas biti zadovoljan kod N5-ice (osim mozda cene po kojoj si platio uredjaj) uzeci u obzir gore navedeno i zasto imas tendecija da branis toliko freneticno i vredjas druge clanove odmah na prvu kada ti navedu te cinjenice ili ne daj boze kazu nesto lose o Nexus liniji u bilo kojoj temi?Ah da jer kod tebe sve radi kako treba samo su drugi i.di.oti, jer sigurno tebi Gugl gura (a mozda i nesto drugo :d ) iz prve ruke bug-free verziju androida.. O tvom nacinu komunikacije sa drugim clanovima svojevremeno u N5 temi verovatno ne treba trositi reci...

I da budemo na cisto i sam sam koristio N5, posedujem N7 2013 verziju i N10, tako da sam i te kako svestan problema koje imaju i koje drugi korisnici susrecu a nekom igrom slucaja samo ti ne... I upravo gore navedeni problemi a posebno baterija i "ispeglani" Lollipop su razlozi zbog kojih sam presao na Z2, tako da bi malo objektivnosti sa tvoje strane bilo pozeljno, ako je to uopste moguce...

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto si zbog nedovrsenosti Lolipopa presao na Z2? Zasto jednostavno nisi vratio KK koji super radi?

Vrh Dno