Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Znam, odin write fail ahahaha :D Mnogo je to bolja opcija nego ovaj fastboot. Ali mi se nikako nije uzimao onaj s5

Evo malo baterije...

254913fdb17415f1e4822dbb30797858.jpg
c625e6789091496d829bb80f00807926.jpg
b701f24db4151e8f78fc1ed10dcd4fc3.jpg

Hocu ja,nadjite mi link od ftf fajla jer mi ne nudi compagnion sam :D

:) ja cu ipak da sacekam. Da mi prijavi update.
Necu da rizikujem izasli su za R6C R5C R3C a moj je R1B :) tako da ipak.

Poslednja izmena:
Javi utiske :) Ali ostajem pri mišljenju da bolje izgleda centar za notifikacije na kk

Imam neki utisak da cemo kukati za KK ubrzo nakon prelaska na lizalicu. Dok sam ne ponudi i dok ne prodje neki period gde mogu da se vide merodavni testovi, nema potrebe instalirati. Opet razumem i one kojima pundravci ne daju mira eto mora neko da bude prvi:)

Поздрав свима.

Треба ми меморијска картица за телефон. Ако може неко укратко да ми објасни на шта да обратим пажњу при куповини исте (или су све мање-више сличне)? Никада нисам куповао меморијске за телефон, не знам ни произвођаче, а сада ми треба да бих вршио audio recording и евентуално да држим слике и можда по неку игрицу да пребацим, али првенствено за аудио снимање (да ли на брзину андроида утиче колико је пуна меморија, не мислим на рам)?

Капацитет ћу видети сходно томе колико будем имао пара, али волео бих и да дам мало више пара, али да ме служи ок.

P. S. Користио бих је у Xperia Z телефону (ако то нешто значи осим типа картице) или у Z2,
MEMORY Card slot microSD, up to 64 GB Z, up to 128 Z2 - тако пише на нету..

Надам се да нисам "убио" са темом, али ми је хитно потребно.

Imam neki utisak da cemo kukati za KK ubrzo nakon prelaska na lizalicu. Dok sam ne ponudi i dok ne prodje neki period gde mogu da se vide merodavni testovi, nema potrebe instalirati. Opet razumem i one kojima pundravci ne daju mira eto mora neko da bude prvi:)
Uvek moze da se uradi downgrade tako da nema nikakvih problema ;)

Evo jedna slika sa 5.0.2 meni se cini da ima malo poboljsanja u kameri.
Manual mode,multifokus

(noob pitanje)
Kolega ima z2, ja g2. Nameračio sam se da i ja predjem na z2, al me ekran jako odvraća od ideje. Na ovom koleginom je baš loš prikaz, boje loše, osvetljenje, ma svetlosnu godinu iza mojeg g2. Jel to na svakom tako ili šta? Jel može nekako da se podesi, namestili smo ono super vivid mode, al nikakve razlike ne vidim?

G2 ima perfekcija ekran, ako ti nije zurba sacekaj da izadje z4, onda ce i cena z2 dole koliko toliko

(noob pitanje)
Kolega ima z2, ja g2. Nameračio sam se da i ja predjem na z2, al me ekran jako odvraća od ideje. Na ovom koleginom je baš loš prikaz, boje loše, osvetljenje, ma svetlosnu godinu iza mojeg g2. Jel to na svakom tako ili šta? Jel može nekako da se podesi, namestili smo ono super vivid mode, al nikakve razlike ne vidim?
Јеси сигуран да колега има баш зе2?

Meni je odlican ekran, a presao sam sa Amoleda.. Vrv nesto nije ok. Jedino sto ips jos uvek nema tu crnu kao amoled, sto je logicno

Јеси сигуран да колега има баш зе2?
Nisam de*il :D z2 sigurno
Meni je odlican ekran, a presao sam sa Amoleda.. Vrv nesto nije ok. Jedino sto ips jos uvek nema tu crnu kao amoled, sto je logicno
Na g2 je takodje ips, a ne može se porediti koliko je bolji od njegovog. Isprane boje, blede, kao na xperia z što je bilo. A čitam po testovima da je ekran masu unapređen, pa mi nije jasno, jel treba nešto da se podesi ili koji je đavo

Poslednja izmena:
Z2 ima jedan od najboljih displeja na tržištu to je sigurno, ne moguće da su boje blede i isprane.

Брате то је опис Зе1 екрана јер је био тфт . Нешто њему не ваља са истим сигурно.

Djavo je da mozda ima Z1 koji ima takve ekrane. Kazem u mnozini zato sto je pravljen sa vise vrsta ekrana. Drugar ima Z1 i bas sam juce uporedjivao, ovde je mnogo bolji prikaz a da ne pricam o uglovima gledanja

Poslednja izmena:
Eto fotografisaću oba jedan pored drugog pa doć da vidite. Z2 je ***, u vipu uzet prošle godine, papreno plaćen. Doduše od prvog dana ima folija na ekranu, ne verujem da ona baš toliko može pokvariti?

Z1 sa VA panelom ima lose uglove gledanja i logicno losije od G2 ali direktno ili gledano iz nekih normalnijih uglova ni taj VA panel uopste ne zaostaje za G2 displejom ali su uglovi gledanja losiji, to kvari utisak, osvetljenje je samo malo slabije a i crna je uporediva. Znaci pricam o Z1 sa kvalitetnim panelom, ima tu i onih sa starim, ispranim TN (ukupno 4 panela a samo 2 valjaju).
To pisem jer sam gledao u oba displeja (Z1 vs G2) i nije mi jasno kako to Z2 moze da ima svetlosnu godinu losiji displej od tog LG?

Ako je ovo los, ispran, slabo osvetljen displej sa losim uglovima gledanja e onda.. :d

blickwinkel.jpg

Poslednja izmena:
Pa kako nije ispran. Pogledaj gore-levo i sve tri desne slike. Šta je sa crnom na ivicama?

Ima duhove kada se gleda po dijagonali kao i nexus 5(ali verovatno manje izrazene). Mada retko koji mob to nema. Koliko pratim pricu za sada znam da od toga ne pate m7,m8,ip6 i huawei p6. I naravno svi amoledi :)

dc9a3c31a2fb8c8047a333915b0b1fe9.jpg

Cist primer kako treba da izgleda najkvalitetniji moguci panel i kako onaj jeftiniji/manje kvalitetan

Poslednja izmena:
Vojkane, to nije ispranost nego limit lcd/ips tehnologije. Ja jos nisam video IPS ili bolje receno uopste lcd koji bar malo ne pati od tog isijavanja u mraku pri prikazu crne (htc, iphone, nebitno) :) ne preterujte, ortak ima jedan od novijih mac-ova sa vrhunskim IPS-om pa je problem prisutan a pitajte gizma koji se natestirao uredjaja sa IPS panelima kakva je situacija :)

Ma daj šta pričaš, na M7 nema ni traga tome! To nije isijavanje nego gubitak kontrasta, crna bledi totalno. IPhone 6 isto nema to ni mrvicu.

Edit: evo i Loznica je okačio, M8 bolji i M9 krš su na slici ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Mozda nema na M7 u toj meri na 20% osvetljenja, svojim ocima sam video kako je na 70%+ i to i to u zamracenoj prostoriji, ne u mraku kao iznad :) LG G2 takodje, losiji je od M7 na tom polju, na Nexusu 5 je jos vise izrazeno.

Ali nemam nameru da se raspravljam, znam da nema svrhe :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno