Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nema veze to sa osvetljenjem, sad je jasno da ne shvataš o čemu pričam. Gubitak kontrasta ima veze sa uglovima a ne sa osvetljenjem i vidi se i na 5% isto kao i na 100.

Jel i na ovoj fkloznica slici m8 svetli na 20% a m9 na 300?

Ma nema tu razgovora. Samo najbolji ips/lcd paneli performiraju kao displej na m8,ip6 itd. Ostalo su djubrad koja se guraju i u kineske mobove od 80e.

Cast izuzetcima..

Ti si fenomen, ja ti kazem sta sam probao i video :) Problem je uocljiviji sa jacim osvetljenjem a naravno da najvise zavisi od kvaliteta samog panela ali ja jos nisam video IPS bez bar malo izrazenog problema sa prikazom crne u totalnom mraku, doduse nisam IP6 ali jesam noviji mac :)

I daj manite se prica o ispranosti, to je prolazilo u eri TN panela.

Ma nema tu razgovora. Samo najbolji ips/lcd paneli performiraju kao displej na m8,ip6 itd. Ostalo su djubrad koja se guraju i u kineske mobove od 80e.

Cast izuzetcima..

Znaci apple je u svoj proizvod iz 2014 ugradio krs panel jer nije po vojkanovim standardima? :) a to je jedan od najjacih displeja koji sam video :d

Poslednja izmena:
Nema šta da se manemo, činjenice su takve, M7 sam imao i poredio u 300 stvari sa Nexusom i S4 koje sam imao istovremeno. Ma pazi kad nema teorije da ovako bledi crna sve i na 200% svetla.

A što se Z2 tiče, sve se lepo vidi na slici koju si okačio :D

Koji mojim standardima šta pričaš? Pa rekao sam da i na iPhone toga nema. To isto znam 100% provereno jer ga ima drug i gledao sam svojim očima, kao fotografiju da gledaš kako god ga okreneš.

Poslednja izmena:
Ip5 i ip5s nisam testirao na taj nacin. Ranije mi to nije bilo bitno,a sada mi je bitno koliko i baterija na mobu. :)

Znam bolestan sam,ali ***..

Tvoj M7 je poseban, evoluirao u amoled :) Onda mora da sam video i koristio kineske kopije raznih telefona, tableta i apple proizvoda :d

Laku noc :)

@lozn. znas li koliko ljudi koji imaju ip5s obracaju paznju na taj problem? hebe im se, to su price amoled fanova ali aj postujem :)

Poslednja izmena:
Ne reče mi šta ćemo sa M8 sa one slike?

Nema to veze sa amoled fanovima nego kvalitetom panela.
Zivot mi se smuci kada neko izvadi mob a stoji pored mene a ja hocu da bacim pogled na displej da vidim sat ili pozadinu kad ono sivilo me ubija. :)

Cudno ali tako je.

@ vojkan Pa ako je ono stvarno M9 displej ono je bre skoro pa nivou Z1 panela :) Ocigledno su se shebali kao LG sa prelazom G2 - G3 IPS (slabije osvetljenje, nizi kontrast, losiji uglovi gledanja).

zd4.jpg

Ja ne kazem da M7 i M8/IP6 nemaju bolji prikaz crne, imaju ali evo uzmi M7 displej, i sam si zakljucio da nije bas najbolje kalibrisan, to je samo 1 od elemenata koji cini dobar displej a eno i erika je prilicno nahvalila Z2 i kalibraciju a vi sad pravite XZ panel i to onaj varikinom ispran od sasvim solidnog IPS-a :)

Pitao sam te za M8 ne za M9, ne vrdaj. Da M9 jeste krš ali gde je bledilo crne na onom M8 pored njega?

Sta bre vrdam, ne lozi se :)

Napisao sam ti odmah - zavisi i od kvaliteta samog panela ali i od osvetljenja i kamere kojom se to snima u mraku, *** nemoj se praviti blesav i kako gde je bledilo, pa displeji im prikazuju sareni wallpaper a jasno se vidi tanko po coskovima da bledi crna i prelazi blago u indigo, da je wall u drugom formatu i da je vise crnog-praznog prostora oko ivica bilo bi uocljivije :) ok jeste bolji panel od Z2 verovatno sto se toga tice ali nemoj praviti amoled od M8 kad to nije.

dc9a3c31a2fb8c8047a333915b0b1fe9.jpg

A sta je sa ovim M9 panelom to samo htc zna, ovo je bukvalno kao Z1, pa cak i XZ.

Poslednja izmena:
Preloš je M9, zato sam ga i izostavio iz nabrajanja dobrih. Ono što ja pričam sve vreme je da je onakav gubitak kontrasta iz uglova kao na Z2 loš, i dao sam primere drastično boljih. Pri tom Z2 ne košta 280€ nov kao Nexus pa da mu se gleda kroz prste u stilu "ma ok je to" nego je sad 350 a bio je i 500 600 ili koliko već. Znači ni apsolutno ni relativno gledano taj parametar ne može da prođe kao ok. A što Loznica kaže mene to odmah asocira na neku jeftinjaru ekran jer sam se takvih zamagljenih pod uglom nagledao na alkatelima od 100€ i sl uređajima.

Ti si i dalje ozbiljan? :) uhvatio si se za m8 primer gde se 99% displeja zauzima sareni wallpaper a u onom primeru sto sam postavio veci procenat ekrana zauzima crna nego na M8 semplu i ok, jeste malo losiji panel sto se toga tice ali se lakse uocava to isijavanje i gubitak kontrasta nego na M8 sa 1% prikaza crne. I to je samo 1 segment koji cini dobar displej. Ja i na tom M8 primeru vidim taj problem, manje izrazen ali se vidi.

Nexus 5 ima dobar displej i jedina veca mana mu je ta crna iz ugla o cemu polemisemo, LG g2 je tu bolji ali ni blizu amoledu, Z1c je recimo malo bolji sto se toga tice od g2. I nemoj karikirati da je ta magla na Z2 u rangu N5 ili nekih tamo kineza, to su gluposti realno, evo slobodno pitaj ljude kao hunder, sretenbg i ostali koji su realni, objektivni i namenjali su se telefona :) Ja sam ti napisao sta sam video cak i na najjacim apple uredjajima ali neka kazu i oni, sigurno Z2 nije u rangu M9/IP6 po tom pitanju ali brate nemoj pominjati maglu tih kineza od 100e, to je ostalo u eri Z1/XZ :)

A sta je sa ovim M9 to niko ne zna, da li je uopste to provereno, mozda je neko namerno stavio XZ npr uz M8 da bi pljuvao M9, ozbiljan sam, ima i toga, ovde se ne vidi koji je telefon na osnovu kucista.

Poslednja izmena:
Imaš dole traku na M8 i to je dovoljno, kao što je dovoljna ta ista traka na Z2 slici koju si okačio, vidi se da jedan bledi a drugi jok. Na dobrom displeju ne možeš da napraviš onakve shotove kao na Z2. Pri tom kad kažem dobar loš mislim samo o tom kontrastu o kome se priča. Da li bledi više (alcatel od 100€) ili manje (Z2) je meni nebitno, ili bledi ili ne bledi.

Pri tom ovoliko pišemo samo zato što si ti rekao da SVAKI bledi, a ja samo kažem da ajfon i M7 jok :D

Nema svrhe, ili trolujes ili ne vidis ono sto ja vidim :)
vidi se da jedan bledi a drugi jok.

Da, da, bledi i ta 1mm crna linija na M8, samo pored tog M9 deluje daleko bolje :)

Pri tom ovoliko pišemo samo zato što si ti rekao da SVAKI bledi, a ja samo kažem da ajfon i M7 jok

Bledi SVAKI LCD, samo je pitanje u kojoj meri a ne bledi samo amoled ;) A u eri dobrih IPS to je prakticno nebitno. E jedino sto IP6 nisam uporedio sa nekim 2014 prosecnim IPS, tu da se ogradim, moguce je da je na tom displeju najmanje primetno mada to je najbolji IPS, sigurno je ispred Z2 na svim poljima.

Poslednja izmena:
Ne shvataš razliku i dalje.

To što ti vidiš da svetli ta linija je zato što ekran nije amoled (i to amoled od s4 na dalje, prethodni isto svetle u mraku) a mrkli je mrak, ta traka ISTO tako svetli i kad je gledaš direktno u mraku. Ja tebi pričam o promeni prikaza kada gledaš iz uglova a ne o prikazu uopšte.

Ne trolujem te pobogu šta ti je, krivo mi je samo što nemam slike da ti pokažem ovo o čemu pričam za M7. Sad imam u kući nexus i amoled pa nije merodavno.

Poslednja izmena:
Ma bre razumem to nego ti kazem da sam promene video na svakom ips do sada pa cak i na najjacim apple ips uredjajima a i M7 :) doduse M7 uz z1c ima super prikaz crne za jedan lcd kako god da gledas. Samo je pitanje u kojoj meri je prisutno i ok, na Z2 je to malo losije od M8/IP6 pa i M7 ali nema govora o krs maglovitom IPS-u kao sa najjeftinijih telefona ili onih iz 2012/2013, o tome ti ja pricam :)

Ne trolujem te pobogu šta ti je, krivo mi je samo što nemam slike da ti pokažem ovo o čemu pričam za M7. Sad imam u kući nexus i amoled pa nije merodavno.

Ma ne trolujem ni ja i znam o cemu pricas (osim za iP6) ali stvatno mislim da nema govora o nekakvom krs prikazu na Z2. Evo kad budem u mogucnosti uporedicu par telefona koje budem imao pri ruci sa 5s i sa mac-om.

I jos nesto, u poredjenju M8 vs M9 ovaj drugi ima ''maglu'' preko celog displeja, ne samo preko crne, zato mislim da to nije realno za IPS 2015 i da je moguce da je neko namestio da bi pljucnuo po M9. Nema logike da toliko spuste kvalitet na M seriji, aj za neki tamo desire od 200e i da razumem donekle.

Poslednja izmena:
Ne znam, možda mi imamo i drugačije kriterijume pa nam je prag gde nešto postaje krš drugačiji :) za mene je ono što si okačio za Z2 loše.

Vidi se uvek preko celog ekrana samo na crnoj najviše jer je jelte najtamnija pa najviše "ispašta". Generalno je kontrast možda i najvažniji za neki wow utisak pa kad je loš (da li direktno ili iz ugla) i ceo ekran deluje smoreno.

Nista moracemo da nagovorimo @Gizmo -a da ubacuje u testove slike displeja iz raznih uglova u mracnoj sobi.. :)
Mislim nije dzabe kupovao onu opremu za slikanje.. ;)

Licno cu ga ja smarati kada bude testirao neke zveri tipa,m9,z4 g4 itd. Ako je nesto skupo ne sme da ima kompromise

Poslednja izmena:
Pa kako da imam drasticno nize kriterijume kad sam godinama bio na amoledu i svaki lcd/IPS posle toga deluje ''smesno'' sto se toga tice (mislim na crnu a kontrast je posebna prica, vremenom ocima vise prija lcd) a gubitak kontrasta pri promeni uglova je odavno prestao da bude problem na vecini telefona :) Ok tesko da to moze da bude na amoled nivou ali je daleko ispred TN panela.

Jedini IPS paneli koje ne bih bas voleo da koristim se na svu srecu nalaze na par telefona koje svejedno nikada ne bih kupio :) A ni sa N5 nemam problem, jeste da ima tu manu ali sta sad, vise me brine ovo sa M9 (ako je M9) jer deluje kao da je TN panel na osnovu onog primera.

Ako je nesto skupo ne sme da ima kompromise

Pa i sam znas da kompromise oko IPS ne pravi samo apple, svi ostali ugradjuju prosecne IPS jer ako imaju vrh kontrast kalibracija ce biti losa-prosecna, ili su vrh kalibrisani ali sa malo losijim uglovima pa onda razlike u osvetljenju itd. Dok je Samsung doveo amoled skoro do perfekcije sto se prikaza tice ali ostaju neki drugi problemi koji prate tu tehnologiju.

Poslednja izmena:
Jesi imao amoled ali sad imaš taj Sony sa 1500 nitsa koji ti je spržio oči pa ništa više ne vidiš [emoji13]

Ne znam, po meni je na nexusu ubedljivo najslabija tačka ekran. Ali on košta koliko košta pa mu se oprašta.

Poslednja izmena:
Pa to je Nexus, zbog cene su uvek zakidali negde ali nista strasno kada se sve sabere i oduzme. Uglavnom znam da IP6 ili neki jos bolji IPS ove godine necemo videti na androidima, sve ce se svoditi kao i do sada, na nekim poljima ce biti ok, na nekim prosecni, licno nemam problem sa tim, bitno je da je IPS u okviru proseka klase a kao alternativa tu je S6 Active i verovatno najjaci amoled sa S6 :smoke: mada mozda ga osakate sa nekom starijom generacijom, posebno ako bude ima 3.5k mAh bateriju.

jao bre, pa ja se tek sad setih da potražim M8 na ovom tvom sajtu! :D

ništa više neću da kažem :D

blickwinkel.jpg

blickwinkel.jpg

a evo ga i G2 oko kog je krenula priča
csm_LG_G2-26_056c11f7b6.jpg

ne deluje nešto bolji od sonyja...

Poslednja izmena:
Evo nema kolege danas, tek u ponedeljak mogu fotografisati :(
Može biti i da je do ove folije, nemoguće da je baš toliko loš

@ vojkan

Vidis li ti koliko je sve tamnije na ovom M8 primeru, kao 50 vs 100% osvetljenje, bukvalno :) pogledaj uglove gledanja na M8, dobar deo prikaza potamni, ovo drvo-pejzaz i lik i riba, na Z2 se to mnogo jasnije vidi, to nije bitno? Ok bolji je M8 sto se kontrasta i te crne tice ali i ovako taman prikaz ocigledno kvari boje i vidljivost, eto jasno se vidi, mada ocigledno ne sljaste displeji isto, to bi i corav video :) dovoljno je pogledati u centar, Z2 prikaz sljasti da se neki detalji jedva vide vide dok je M8 na nekom sobnom osvetljenju, mozda malo jacem, pa se gornji deo displeja iz ugla ograniceno vidi jer prikaz potamni. Sad ces da kazes da ne zavisi to od jacine osvetljenja, naravno da i to utice pored kvaliteta samog panela tj jace svetlo pogorsava utisak u mraku, znam proverio sam xx puta.

A rekoh ti da G2 nije nista posebno po tom pitanju i da je malo losiji od M7 i Z1c ;) A oko toga se povela cela polemika, nema sanse da G2 ima svetlosnu godinu bolji displej, cak je i po merenjima onaj na Z2 bolje kalibrisan.

Poslednja izmena:
Ne znam za g2 ali poredio sam nexus 5 vs gpro2, i nexus ima mnogo lepši ekran. Za one koji gledaju u ekran iz ne znam ni ja kojih uglova nexus 5 ima ispranije boje, dok gpro2 vuče na neku braonkastu nijansu. Plus gpro2 ima super taman ekran. Mojih 10% sija kao njegovih 50%.

Probao sam drugov m7, jeste da je bilo u kafiću, ali ja nisam bio impresioniram, ne razumem zašto pojedini članovi toliko dižu u nebesa taj ekran, možda su oni imali neku mešavinu iP6 i s6 ipsoled ekran na njemu.

Poslednja izmena:
@hsv u nekim stvarima si tvrdoglav max,dzaba ti i crtati.

I dalje je meni neprihvatljivo da z2 ima displej kao nexus 5 , ali vidim tebi je to skroz ok.

Na kraju krajeva svako trosi svoje pare kako hoce,ali smo ja i vojkan pokusali da docaramo ljudima sta znaci imati najkvalitetniji ips/lcd panel.( sto svakako nije panel na z2)

Poslednja izmena:
Meni je ekran na Z2 mnogo vise svidja nego na nexus 5,bas sam poredio vise puta,ali dobro mozda je malo subjektivan utisak.

P.S. Nije mi se svidelo koliko drzi baterija na 5.02 pa sam mu uradio root i flesnuo Ultimate Exsistenz Custom Rom baziran na poslednjem 4.4.4.E da vidite sta je rom i kakva sve podesavanja ima,odlican.Cini mi se da je i kamera bolja nego na stocku a ugradjen mu je mod za oba zvucnika prilikom zvonjave telefona :)

Poslednja izmena:
Totalno nemerodavno poredjenje ekrana si stavio Vojkane.
Niti su uredjaji na istom nivou osvetljenju, niti su pod slicnim uglovima. Ko zna koji je ovo primerak Z2 posto se vidi da ima i probijanje osvetljenja uz gornju ivicu.
Ne znamo da li je ukljucen sonijev x-reality ili ultra vivid koji presatuira kontrast ovako i deformise ga.
Meni cak na ovom poredjenju manje smeta IPS glow na Z2 nego ovo zamucenje i gubitak osvetljenja na M8.
Mada realno je hsv. poceo sa ovim. :)
Prost odgovor buldozer kao neko ko je poprilicno uporedjivao telefone kada je uzimao i uporedio bas ta dva modela.
Ili tvoj drug ima Z1 kao sto su drugi rekli, ili je ta folija koja je stavljena na ekran zaista katastrofalna.
Plus uvek moze biti falican uredjaj.
Nikako G2 nema bolji ekran od Z2 pogotovo ne drasticno.

Edit: Inace izasla nova verzija Album-a :) stavili su je na google play.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.album

Poslednja izmena:
@hsv u nekim stvarima si tvrdoglav max,dzaba ti i crtati.

I dalje je meni neprihvatljivo da z2 ima displej kao nexus 5 , ali vidim tebi je to skroz ok.

Na kraju krajeva svako trosi svoje pare kako hoce,ali smo ja i vojkan pokusali da docaramo ljudima sta znaci imati najkvalitetniji ips/lcd panel.( sto svakako nije panel na z2)

A zasto to nisi napisao kada si navodno koristio Z2, da ima ekran kao N5? tada je bio dobar koliko se secam? nego si se sada zalepio za vojkanovu nuklearnu fiziku oko IPS displeja? :) da ima tu maglu kao N5 ti bi to odma' napisao ;) a i bio bi napljuvan po netu i u testovima, evo ja to kazem, N5 ima primetno losije uglove gledanja/gubitak kontrasta i crnu od G2 LG a neka su Z2 i G2 egal sto se toga tice (ipak nisam toliko zagledao Z2 u mraku vec prodajni primerak na nekoliko min) i to je to, svejedno klasa za N5, ma koliko se ti i ortak vojkan trudili da dokazete da je Z2 ips krs to nije, pomirite se sa tim :)

Nadji mi android sa IPS panelom kao na IP6 i kupujem ti ga, svima nesto fali, ako imaju dobar prikaz crne onda imaju i prenapucan kontrast i losiju kalibraciju, wb itd, jednostavno novi amoled je svima zadao domaci osim IP6 ips-u. Ovo sto ti i vojkan pisete je klasicno karikiranje i pokusaj da od prosecnog IPS-a visoke klase napravite neki krs panel ali dzaba vam to :)

Evo neka se jave hunder, sretenbg i ostali koji su imali Z2 i namenjali se telefona i neka napisu da li je taj IPS dobar ili los, ovako samo mlatimo u prazno iz ko zna kojih razloga ;)

Evo ja cu ti reci iako nisam poredio crnu u mraku na Z2 - taj panel je dosta bolji nego na N5 gde iz ugla isijava kao sa starih telefona. Ali ni to nije veci problem, taj ekran je bolje kalibrisan od vecine ips.

Sto se tice G2 panela on je prosecan za tu godinu kada se pojavio, ni bolji ni losiji i to zna svako ko je uporedio sa ostalim telefonima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno