Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Има милион фактора који утичу на брзину пуњења. То је поента. А ово ти је да знаш отприлике од 0-100.

Prilozi

• CfkUnGw.jpg
    CfkUnGw.jpg
    252.5 KB · Pregleda: 157
Koliko vidim na slici je Z3C
Ali koliko sam procitao po netu, izgleda da ti se izgrebala UV folija koja se nalazi na samoj plastici kamere. Verovatno nosis telefon bez futrole, pa posto je kamera malo izbacena kada ga stavis na sto se grebe.
Moze jedino da se zameni cela zadnja strana. Citao sam sony-jevom forumu da su ljudi polirali staklo sa pastom za zube. Ali samim tim se skine UV filter na plastici. Tako da to nije bas preporucljivo.
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z2/Camera-lens-film-protection/td-p/841243

Zato ja nikad ne nosim fon bez nekog case-a ili futrole koji bar malo ima vecu visinu od sociva kamere.

Au burazeru ala si ga ti išmirglao od nešto haos. :D Mada to na slici definitivno nije Z2, već kao što kolega kaže Z3c.

Poslednja izmena:
Zaista je smaranje što sočiva kamera nisu bolje zaštićena na savremenim telefonima.

I ne, kvalitet stakla ne vredi, ni kada bude safirno. Sva stakla što se koriste u optici, da bi optika valjala, moraju imati antirefleks premaze, a oni su mnogo podležniji grebanjima i oštećenjima od golog stakla. Obično ti premazi prvi stradaju kada se sa staklom grubo postupa. I tu nema popravke.

...onako btw, kao zanimljivost, do '70-ih su se za premaze koristili i neki radioaktivni materijali. Thorium oxide npr. Iako se pričalo da je ruska optika prednjačila u ovome, Kodak je ipak bio "najjači". A ni Japnci nisu bili imuni na ovo. :D

Evo jedan wallpaper dok se čeka Lollipop :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424484454355.jpg
    uploadfromtaptalk1424484454355.jpg
    877.8 KB · Pregleda: 141
Je li Vojkane,ima svih Brendova pa uzivajte? :D

pa ima svega i svačega ali je sve vezano za Z2 ako se ne varam? :) a ima i sam Z2 logo pa sam zato stavio u ovu temu :)

Hvala na odgovorima, ovu sliku sam skinuo sa neta, zato sto je kod mene potpuno ista situacija, nisam ni obratio paznju da nije Z2, lakse mi je bilo tako.
Staklo na kameri nije izgrebano, samo se skinuo taj premaz.
Telefon je od prvog dana u Style Cover SCR10 case-u, tako da staklo nikad nije dodirivalo druge povrsine.
Mislim da je to zbog vlage, posto ga nosim u dzepu na skijanju, trcanju, a i kvasio sam ga.
Mozda reaguje sa slanom vodom. Pobacu da reklamiram u MTS-u da zamene ovo staklo.

Odgovorio si sam sebi :)

Slana voda je nagrizla premaz. Kontam da ako skineš premaz da će biti čisto.

Mene jedino nervira refleksija na suncu. I mogućnost da će mi trebati Z4 ako ispadne da dobije pojačalo za slušalice.

Ovo je bilo s umerenom upotrebom, i Speedtest je trošio bateriju bezveze sat i nešto. A nisam ni primetio. Naravno, mrzelo me je i da praznim telefon do kraja, u slučaju da mi zatreba.
d1df8c11da48e84352a13e1502fdfb8b.jpg

d2f7efbebf1ada7dc2c46f85006ed33f.jpg

b9e3175aee3c1ad29228229ba733e8df.jpg

Poslednja izmena:
Pa nije ni ovo los rezultat uopste ;)

Pisao sam vec o ovom cenovnom paradoksu :d ali sad opet gledam:

Cene u Ultra paketu (2143 din mesecno)
Z3 - 51k din
M8- 49k din
S5 - 43k din
M7- 37k din
Z2 - 33k din

A u telenoru Z1 u paketu od oko 2 crvene - 54960 din! Z3 (60490).

Sad ne znam sta da mislim, da li su ovi u vipu izbacili dosta nisku cenu za Z2 u odnosu na ostale telefone koje nude (posebno u odnosu na godinu dana stariji M7) ili su ovi iz telenora odlepili nacisto, pre ce biti ovo drugo :d

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto nema Telenor u ponudi Z1 iako pise na sajtu da ima,kao verovatno i jos neki modeli.Z2 takodje odavno nema u Telenoru cim se pojavio Z3.
Z2 u Vipu ima za te pare i to je ok ponuda.

Kakve veze ima nagrizanje sloja sociva kamere sa navodnim prezivljavanjem telefona par nedelja u okeanu? Bile su price i da su neki telefoni bez IP5/6x zastite preziveli danima/nedeljama u moru pa ne vidim zasto ne bi mogao telefon sa IP58/68, cak i da ''prezivi'' to ne znaci da ce ostati bez sitnih fizickih ostecenja, ogrebotina-nagrizotina itd.

Ali da ta prica zvuci nerealno - zvuci, mada sve je moguce, znam za primere da su stari K sony ericssoni/nokie preziveli potapanje u more pa cak i malo duze vremena na dubini od 2-2,5m u reci (k750).

Poslednja izmena:
Samo da javim da sam uspeo da skinem ovaj sloj pastom za zube, tako da sada na staklu vise nema ni tackice.

Slike su ponovo jasne... videcu da li ima neke promene kada se slika po suncanom danu.

DSC_1170.jpg

Inace samo da javim.
Da mi je stigao danas back cover.
YESOO Sony Xperia Z2 Case Sexy Ultra Slim Fit Translucent Anti-Scratch Premium Hard Cover (White)
Mat providne bele boje je. Nema nikakvih oznaka na sebi sto mi se svidja.
Osecaj je veoma prijatan u ruci. Kao plish otprilike. Otisci ne ostaju uopste. Pristup tasterima bez ikakvih problema. Ne stiti bas kao silikonska futrola, ali bitno da stiti ledja i coskove.
Sa istim telefon moze da stane u dock za punjenje.. u onom sirem modulu. Inace zbog toga sto imam i tempered glass na ekranu udje teze malo tj. bas je knap. Dakle da nemam tempered glass ulazilo bi u stalak bez ikakvih problema. Ovako je malo tesno.
Stiglo mi je za 13 dana. tj. ja sam porucio 11og februara evo danas je stiglo.
Za 2,89eura koliko me je izaslo ja sam prezadovoljan.
Slicice kasnije posto mi se telefon puni.

Kakve veze ima nagrizanje sloja sociva kamere sa navodnim prezivljavanjem telefona par nedelja u okeanu? Bile su price i da su neki telefoni bez IP5/6x zastite preziveli danima/nedeljama u moru pa ne vidim zasto ne bi mogao telefon sa IP58/68, cak i da ''prezivi'' to ne znaci da ce ostati bez sitnih fizickih ostecenja, ogrebotina-nagrizotina itd.

Ali da ta prica zvuci nerealno - zvuci, mada sve je moguce, znam za primere da su stari K sony ericssoni/nokie preziveli potapanje u more pa cak i malo duze vremena na dubini od 2-2,5m u reci (k750).
Ali neće K750 da preživi veš mašinu. :(

Ма тај к750 је бесмртан шта ти је :)
Изгледа ништа од лизалице пре априла/маја . Боље да је дуже пеглају.

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda Yesoo Ultra Slim Fit Translucent Anti-Scratch Premium Hard Cover

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    688.3 KB · Pregleda: 184
  • 2.jpg
    2.jpg
    456.1 KB · Pregleda: 169
Pozdrav, da li znate gde moze da se kupi Xperia Z2 a da je povoljno. U Vipu pise da ga imaju ali sam zvao i nemaju ga vise. Da li znate gde ima da se kupi a da nije preterano skupo. Samo sa garancijom oglasi me ne zanimaju.

U Vip je bilo 1500 sim kartica 24meseca, 1650din telefon 12meseca i pri preuzimanju 13k. Ako ima tako nesto slicno?

Hvala unapred

Pozdrav

Imam neki privremeni silikon, koji bih da promenim za nešto kvalitetno, da će ga zaštiti od eventualnog pada, i da neće da izgleda jeftino. Ako neko ima predlog?

Sto se izgleda tice ja bih ti predlozio ovaj case koji sam ja uzeo, jer izgleda bas odlicno na telefonu i na dodir je super, ali tesko da ce ga on zastiti od nekog pada :)
Sa druge strane staje u dock :D
Po meni, bilo kakav arrmor koji ce da ga zastiti od pada, nece izgledati lepo na telefonu. Pogotovo sto ces skroz sakriti, prelep telefon takvom zastitom.
Jedna od solucija ti je tempered glass za ledja i ekran, imas na jutjubu par klipova kako je tempered glass spasio telefon u slucaju pada.

Vrh Dno