Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Prijatelj ima Z2 i nikako ne možemo da dobijemo ovu novu ispravku koja poboljšava kvalitet zvuka prilikom razgovora. Instalirao sam PC companion ali mi i dalje javlja da mi je softver ažuriran. Pogledao sam build i moj je 17.1.1.A.0.402 a treba 17.1.2.A.0.314.
Pozdrav

@impreza nadji firmver fajl ,to je ftf fajl na forumu xda i flesuj preko flashtoola ako zelis odma najnoviju verziju.Ima na netu uputstvo...

@mario ovo prvi put vidim...:trust:

[YOUTUBE]53c1FwdjxtY[/YOUTUBE]

Z3c (realno Z2c al ajde)

10406807_826903254011156_46290533769691600_n.jpg

http://www.xperiablog.net/2014/07/30/new-sony-xperia-leaks-believed-to-be-the-xperia-z3-compact/

According to the source, this model is reported to have a 4.6-inch 1080p display, Qualcomm Snapdragon 801 chipset, 3GB RAM, 20.7MP Exmor RS rear camera and stereo speakers. Take a pinch of salt with these specs as always.

Mada neki izvori kazu da ce imati 4,6'' 720p IPS, s801 i 2Gb rama, ostalo sve isto kao Z2 ili Z3 koji treba da se pojavi (kamera, stereo zvucnici itd). Cak i ovaj opcija je odlicna iako se ne razlikuje mnogo od Z1c.

Mozda je i bolje da ima 720p na 4,6'' a sve ostalo da bude kao Z2/3, i da baterija bude minimum 2300 mAh. Kazu da ce telefon biti za nijansu manji od Z1c (uz tanje bezele) i laksi za 10g.

10474687_827026663998815_4025806420877293912_n.jpg

Poslednja izmena:
Matematicki gledano 4,6 inca ekran i da bude manji od z1c jedino ako nema bazele sa strane uopste!! Super bi bilo kad bi ga malo debljeg napravili i turili neku 2600 bateriju.."mali" telefoni su cak i laksi za nosenje i koriscenje ako su skoro cent debeli!!

Ma bice za nijansu manji od z1c (senzor ce biti isto 1/2.3'' ali neka novija, tanja verzija) i uz manje bezele eto 0,3'' veceg ekrana i tom kucistu. Mislim da ce telefon opusteno moci da se koristi jednom rukom.

Poslednja izmena:
http://www.xperiablog.net/2014/07/31/sony-orders-review-into-mid-range-xperia-portfolio-lowers-full-year-smartphone-forecasts/

Za njih je ovo i dalje dobro ali se vide posledice odlaganja pocetka prodaje Z2 i neubedljiva ponuda u nizoj i nizoj srednjoj klasi gde dominiraju samsung (pre svega zbog marketinga a i ok uredjaja), LG (povoljne cene) i ovi bolji kineze pa i motorola.

XZ a posebno XZU, Z1, Z1c, Z2 i tableti Z serije su stvarno odlicni uredjaji, ostali za mene kao da ne postoje, cist prosek a to uz veoma slab marketing (osim ovog SP u fudbalu kada su se kao nesto potrudili) ne moze da donese rezultate. Ipak ne sumnjam da ce nastaviti sa sve boljim uredjajima u visokoj klasi, pocev od Z3/c ali im je potreban agresivniji marketing.

uzeo i ja konacno Z2...interesuje me jedna stvar...posto u paketu nisam dobio onaj dock punjac, kupio sam neki aftermarket i telefon napuni od 0 do 100 za malo jace od 4h..da li je to ok? Negde sam procitao da sporije puni kada je na docku nego kada je direktno na usb povezan?Koliko traje kod vas punjenje i sa dockom i direktno na usb? Hvala

[YOUTUBE]wXsyK5YCid8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]VLr1ffi9ras&list=[/YOUTUBE]

Mnogi ce se iznenaditi.

Poslednja izmena:
2 veoma slicne kamere za snapshotovanje a ovaj test to i jeste :) Mada i dele ja mislim isti senzor pa i ne cudi sto nema vecih razlika, cudi me samo da k zoom ima vise zamucnja po ivicama u nekim primerima.
S'obzirom da Z2 nema grbu i sve ostalo sto ima k zoom ovo je odlicno, naravno ne moze da mu parira sto se xenon blica, optickog zuma tice jer ih i nema, takodje k zoom je bolji za low light kada se fiksira jer ima skoro sva potrebna rucna podesavanja. Ipak za jedan minimalisticki dizajniran flagship ovo je dobar rezultat za Z2 protiv kamere sa funkcijom smartfona :)

Sto se videa tice.. ovaj YT ocigledno voli da syebe kvalitet. I tu deluju izjednaceno samo opet steadyshot softver radi bolju stabilizaciju od ois-a.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]jfMVo9SFkEA[/YOUTUBE]

Predstavljanje je verovatno u Berlinu (IFA 5-10. septembra, Z3, Z3c a verovatno i Z3 tab.) a pocetak prodaje ko zna, mozda odmah a mozda ce opet kilaviti mada ne bi trebalo jer je ovo malo poboljsana verzija Z2 a ne primetno drugaciji uredjaj pa nema razloga za cekanje. Odlaganje pocetka prodaje Z2 ih je prilicno kostao jer su za tih mesec-mesec i po ili cak dva propustili sansu za bolju prodaju.

predstaviće ga dan, dva pre ili posle note 4.

propustili šansu za bolju prodaju, da li se zna koliko su uopšte prodali z2,makar okvirno?

U Sonijevom finansijskom izvestaju za prosli finansijski quarter nije bilo jasnih brojki prodaje, ali videlo se da je Mobile divizija imala veliki promet [bilo je dosta prodatih uredjaja] ali su napravili blagi minus [nije bilo profita].

Prave odlican hardver u zadnje 2 godine, ali nikako da odrade valjani deployment u USA. Dok su Z1 i Z2 dosli tamo, proso voz... a i imaju deal samo sa jednim US mobile provajderom.

Poslednja izmena:
Z3c ce dodatno da obori cenu Z1c sto je odlicno :d od razlika.. imace veci ekran u kucistu koje je za nijansu uze, tanje i lakse, bezeli ce biti manji logicno pa onda stereo zvucnici, malo brzi cipset (sto moze da se neutralice ako budu isli na 1080p ekran), mozda 3Gb rama ali sumnjam jer konkurencija i dalje nudi 1-1,5Gb rama, verovatno bolji softver kamere, 4k i slicno. Autonomija ce verovatno biti slicna e jedino sto ce Z3c brze dobijati apdejtove. Mislim da ce biti prevelika razlika u ceni izmedju te 2 kompakt verzije, posebno u pocetku.

Isto vazi i za Z2 vs Z3, Z2 ce biti jos bolja kupovina a Z3 mora da padne na oko 450e po oglasima, sve preko toga je preskupo.

Najbitnije mi da nije podlozan grebanju kao Z1 i Z1 compact, bas su osetljivi, sa z2 koliko znam nema tih problema, al mi je on ogroman, tako da mislim da vredi mi da cekam

Z1c se lakse grebe od Z1 jer ima plastiku pozadi, Z1 ima one fabricke folije pozadi i preko ekrana koje stite ali se i relativno lako grebu, to su batalili na Z2 pa je logicno da ni Z3 serija nece imati te folije ali moguce je da ce se materijali Z3 i Z3c razlikovati bar sto se zadnje strana tice.

Poslednja izmena:
Najbitnije mi da nije podlozan grebanju kao Z1 i Z1 compact, bas su osetljivi, sa z2 koliko znam nema tih problema, al mi je on ogroman, tako da mislim da vredi mi da cekam

Z3c ce dodatno da obori cenu Z1c sto je odlicno :d od razlika.. imace veci ekran u kucistu koje je za nijansu uze, tanje i lakse, bezeli ce biti manji logicno pa onda stereo zvucnici, malo brzi cipset (sto moze da se neutralice ako budu isli na 1080p ekran), mozda 3Gb rama ali sumnjam jer konkurencija i dalje nudi 1-1,5Gb rama, verovatno bolji softver kamere, 4k i slicno. Autonomija ce verovatno biti slicna e jedino sto ce Z3c brze dobijati apdejtove. Mislim da ce biti prevelika razlika u ceni izmedju te 2 kompakt verzije, posebno u pocetku.

Isto vazi i za Z2 vs Z3, Z2 ce biti jos bolja kupovina a Z3 mora da padne na oko 450e po oglasima, sve preko toga je preskupo.
Kako sam uzivao dok sam citao tvoj post, daj boze odnosi se na ovu razliku u odnosu na z1 compact

Poslednja izmena:
Ovo je navodno Z3c, bezeli su tanji, ekran veci.. stereo zvucnici, skroz ok fon mada je danas 5'' ekran vec kao neki standard za ''normalan telefon'', meni je 4,5'' displej dobar izbor jer mi ipak treba fon koji uvek mogu da koristim jednom rukom.

10406807_826903254011156_46290533769691600_n.jpg

Tamo od februara koristim Z1c, prvih mesec i poslednjih mesec i po bez ikakve zaštite, ostatak vremena je bila samo folija na zadnjoj strani.
Zadnja strana je od glossy plastike koja i meni ne uliva neko veliko poverenje ali telefon je još uvek u fabričkom stanju.
Padao je takodje par puta sa 40-50 cm na linoleum.
Inače samo osnovna pažnja, u džepu gde mi je telefon nalazi se samo telefon, oduvek sam praktikovao tako.
Sudeći po svemu tome nemaš bojazni oko grebanja.

Poslednja izmena:
ove dimenzije su skroz ok. naravno ako su istinite

Vrh Dno