Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Pa ja sam i napisao u G2 temi da moze dosta da izdrzi u rezimu rada - dosta poziva, 3g/wifi net i slicno, i to na 65% osv. Ali na tom osvetljenju zahtevne igre razaraju bateriju i to je tako kod svih S800 telefona osim ako im ekrani ne svetle na 150 nitsa na 50% osvetljenju kao kod G2 ;) Na 100% je vec druga prica i u zatvorenoj prostoriji ta jacina svetla smeta.

Ovaj lik je izvukao skoro 2 dana i 4 i po sata sot uz skoro sat ipo igranja zahtevne igre, wifi itd. Osvetljenje se ne zna ali recimo da je na auto. Ne vidim razlog zasto onda ne bi mogao da izvuce 24h sa 7h sot-a uz zahtevnu upotrebu.

Z1c ima 4,3'' 720p IPS i ovakvu autonomiju, Z2 5,2'' 1080p i malo noviji cipset i 3200 mAh.. ne vidim razlog zasto bi autonomija Z2 bila losija od Z1c, zbog vece baterije ima da nabije i 25h razgovora u arena uslovima. Z1 bateriju kolje panel koji dosta vise trosi a Z2 ima LTPS, znaci najnoviji IPS..

@ NSX
Probao sam XZ par puta i losije lezi u ruci od S4/M7, zbog ostrijih ivica tj telefon je tezi za drzanje. Ali kad se naviknes nekako stoji zakucan u dlan :d i ne kliza, bar u mom slucaju jer imam vece sake. Z2 ima zaobljenije ivice od Z1 pa je realno da bude malo bolji sto se toga tice.

Poslednja izmena:
Ja sam video pojedine tinejdžerke koje pošalju 2500 do 4000 poruka mesečno.
Ostalo da se ne računa..
Pravo korišćenje telefona? :)
Takav pojam ne postoji.

Kome modeli telefona kojima baterija najduže traje nisu dovoljni za celodnevno korišćenje neka ne optužuje proizvodjaca.
Neka menja svoje navike ili čeka daljnja poboljšanja.

Ili drugačije rečeno, većina korisnika G2, N3 i ostalih u vrhu po trajanju baterije sa agresivnom upotrebom prebacuju dan koriscenja.

Poslednja izmena:
Odlican video. Prilicno je zadovoljan zvukom na Z2 i uglavnom svim softverskim poboljsanjima a i ovim slusalicama, izolacijom. Samo sto je pitanje da li ce ici uz telefon kod nas.. U GB koliko znam Z2 pakovanje sadrzi i ove odlicne slusalice.

Ali je uporedio i objasnio da su zvucnici na M8 malo jaci i zvuk je cistiji sto je i logicno jer ih ''ne guse'' zastitne membrane.

htc je opet broj 1 sto se zvucnika tice pa onda Z2..........pa ostali.

[YOUTUBE]kUWZgoa0GsE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ ispod ima i test na dnevnom svetlu http://pocketgames.jp/blog/?p=49485

Ove u totalnom mraku su ocajne na sva 3 telefona ali se bar nesto vidi. Z2 ISO 6400, 1020 ISO 4000, M8 1250

Poslednja izmena:
Malopre sam procitao taj stuff test, prilicno su nahvalili Z2 u celini kao i kameru. Imaju i 10-ak semplova na flickru u punoj velicini, neki su stvarno odlicni.

Isto tako su nahvalili i M8/S5, znaci ne favorizuju jednog proizvodjaca

Poslednja izmena:
sa ovih slika se bas vidi da je Nokia "nafrizirala" ISO na lumiama(bilo je price o tome na raznim forumima), jednostavno nema sanse da je ovo ISO 4000 na tolikom senzoru ovo je max 800... na 4000 ne bi mogla da bude ovako tamna slika

Hm... hoce li te slusalice ici svuda u pakovanju ili samo na odredjenim trzistima?

Posto sam gledao par unboxing klipova, mislim da je bio Tajvan u pitanju... tamo se i dock station dobijao uz pakovanje kao i slusalice.

U normalnim drzavama hoce :) Za dock ne znam, al' tesko to u Srbiji. Test ekipama kod nas cesto salju telefone bez slusalica u poslednje vreme.

Te slusalice su deo Z2 paketa ali pitanje je da li ce tako biti i kod nas.

U normalnim drzavama hoce :) Za dock ne znam, al' tesko to u Srbiji. Test ekipama kod nas cesto salju telefone bez slusalica u poslednje vreme.

Te slusalice su deo Z2 paketa ali pitanje je da li ce tako biti i kod nas.

Pa dobro, ne verujem ni da cu uzimati oni koji su namenjeni domacem trzistu. :D

^ u tom testu pise da je autonomija bolja od m8 i tu negde sa ili malo bolja od S5. Napisase i da nisu imali problem sa pregrevanjem kod 4k snimanje ni posle 7 min. 1 min zauzima oko 450-500Mb.
Isto tako su zadovoljniji s5 kamerom u auto modu mada i nema mnogo semplova, hdr je u svakom slucaju agresivniji na S5 a to nekima znaci.

Galaxy S5 vs Xperia Z2 camera samples compare the great outdoors and the murky indoors

To je inace ovaj test Z2 gde je odlicno ocenjen http://www.cnet.com/products/sony-xperia-z2/

Kao sto sam i pisao vec, tu su negde kamere, kad brljaju - brljaju na slican nacin :d
Samsung hdr je agresivniji i sa izvestacenijim bojama ali dobro, to ce mnogima i odgovarati. U ostalim modovima boje vegetacije deluju malo bolje, prirodnije na Z2 kao i indoor/low light a samsung u nekim primerima ima malo vise detalja na dnevnom svetlu u auto modu. Mislim da je problem obe kamere softver i visoka rezolucija za i dalje male senzore, 8mpix uz multi af na oba telefona bi trebao da ima mnogo bolje rezultate ali to test ekipe ocigledno ne rade.

Ceka se dprev. test ili neke druge pro ekipe.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]cGVqRPZgF-o[/YOUTUBE]

biću subjektivan pošto sad imam Sony ali teško je odreći se tog premium feelinga (držao sam S5, i dalje je to skoro ista priča kao ranije), a i ne smetaju mi ovi bezeli mada mnogima je to strašna stvar izgleda...s druge strane ne treba mi fingerprint koji ionako ne radi baš kako treba :)

ali eto izgleda da Sony pravi istu grešku kao HTC prošle godine što kasni sa proizvodnjom i onda će drugi da im otkinu dobar komad tržišta, čudi me to od njih :)

Zasto bi te cudilo kada su poznati da svaki put nesto zaje6u kod flagshipa? Ovoga puta im je vrhunski i u rangu a ako ne i bolji od konkurencije ali sada slaba proizvodnja. Nikako da nauce. :)

^koliko znam nisu narucili dovoljno ips ekrana i jos necega a nezvanicno i samsung ih zavlaci za ram memoriju (gle slucajnosti :d).

Poslednja izmena:
Ko zna, sve su to nagadjanja, ali sve je moguce. :) Uglavnom Sony nikako da se uozbilji kako treba, mada nisu oni ni priblizno jaki kao Samsung, trebace tu godine rada ali potencijal, znanje i tehnologiju imaju. :)

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam gonzo napisa da samsung godisnje ulaze 15 milijardi $ u marketing a sony ove godine povecava sve to na 45 miliona, sve je jasno :) S'obzirom na to u kakvom su finansijskom kurtzu proizvodi su im vrh, od konzola, preko kamera, audio opreme do telefona, bukvalno rade na svoju stetu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno