Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Изласци, клубови, ор*ије, кућни снимци :)))

Овакав сам одговор чекао. :) нека каже одмах истину а не снимање пецања у сумрак ;)

Мада је мени ретардирано снимати ово горе што си набројао. Шта је следеће,снимање док вршим велику нужду у природи или јавном вц-у..

Sta li je stvarno retardirano - povremeno snimanje prirode/ribolova ili slabljenje vida po xda/flesovanje silnih romova, kernela, dalvika i odina da bi nesto radilo kako je bog rek'o ili samo iz dosade? :d

Овакав сам одговор чекао. :) нека каже одмах истину а не снимање пецања у сумрак ;)

Мада је мени ретардирано снимати ово горе што си набројао. Шта је следеће,снимање док вршим велику нужду у природи или јавном вц-у..

Zasto ti je retardirano, zato sto imas mali ? :D (mislim na tel) :D

nemam pojma ali ja sam se sa svojim S3 nasnimao bas dosta i svi snimci su lepi i meni dragi.... dok sa Htc Desire i Dell streak-om su bas losi i zbog toga mi je bas zao.... pecam bukvalno svuda srbija i neke eur zemlje, nadam se i Mongoliji uskoro.... mogu ja i sa canon dslr-om + 14mm da koristim, to je isto ok, al to kosta boga oca i ne praktikujem da ga nosim... u sustini nista ne fali G2 samo taj nocni video je onako.... najverovatnije cu za tu doplatu G2-Z2 uzeti neki polovan GoPro i cao.... kod njega me malo nervira sto je 15mm fisheye.... a kod Z2 mi se svidja sto je lep telefon, ok mu je kamera, stabilizacija ,ima GPS, vodootporan, a opet je telefon.

Uzmi Z2 samo ako ga dočekaš. Pravi telefon za pecaroša, ide pod vodu kamera dobra ma full :D

nemam pojma ali ja sam se sa svojim S3 nasnimao bas dosta i svi snimci su lepi i meni dragi.... dok sa Htc Desire i Dell streak-om su bas losi i zbog toga mi je bas zao.... pecam bukvalno svuda srbija i neke eur zemlje, nadam se i Mongoliji uskoro.... mogu ja i sa canon dslr-om + 14mm da koristim, to je isto ok, al to kosta boga oca i ne praktikujem da ga nosim... u sustini nista ne fali G2 samo taj nocni video je onako.... najverovatnije cu za tu doplatu G2-Z2 uzeti neki polovan GoPro i cao.... kod njega me malo nervira sto je 15mm fisheye.... a kod Z2 mi se svidja sto je lep telefon, ok mu je kamera, stabilizacija ,ima GPS, vodootporan, a opet je telefon.

Ako želiš nešto jeftiniju kameru od GoPro pogledaj ovu:
SJ4000 HD Action Camera Review - All the mounts -…: http://youtu.be/xnHDu-oW7_Y

...a lik ima jos puno zanimljivih kamera review-a na svom kanalu.

I mali menthol se decepao Z2.. :d

[YOUTUBE]vX1GP_y36WE[/YOUTUBE]

Jos jedno poredjenje sa 808 PV ali sada u 20mpix modu (vs 38mpix nokia)

Xperia Z2 vs. Nokia 808 PureView - which smartphone will perform better photo?

Na sve ovo kad se doda 4k video sa trenutno najboljom stabilizacijom, 120 fps slow motion i razni decji insta softveri.. dxo zakljucak testa me vise i ne cudi toliko jer su sve to uzeli u obzir (kameru/kamkorder, dobro, bez insta softvera, to i onako imaju svi).

Poslednja izmena:
na temi o 808 svaki drugi post je bio da kamera na telefonima uopšte nije toliko bitna, a na koju god temu uđem od ovih Android flagshipa imam utisak 90% postova je o kameri...

U 808 temi se uglavnom hejtovao prezaljen, matori OS a u android temama ima polemike o kamerama jer je prakticno sve ostalo ''udarilo u plafon'' jos pocetkom 2013, odlicni, 1080p IPS/amoled ekrani, dovoljno brzi cpu/gpu i slicno. Tako da ostaje da se polemise o kameri, zvucnicima, dizajnu i izradi kao i o tome koliko je koji fabricki android skin dobar i manje napadan/zabloat-ovan. Cak su i autonomije na svim vodecim modelima dovoljno dobre.

Poslednja izmena:
Pa po ovim testovima Z2 uopšte ne zaostaje nešto u odnosu na 808.

Poslednja izmena:
Naravno da 808 ima bolju kameru, bilo bi ultimativno jadno da nema pored enormno veceg senzora, pure view tehnologije, kvalitetnije optike/grbe i xenona. Ali nema bolji kamkorder, ne samo zbog 4k nego i zbog stabilizacije.

Ali to nije tema, stvar je u tome sto je ovo odlicna android kamera/kamkorder, sam vrh za sada i to je to, nista vise, nista manje. Isto kao i S5 s'tim sto meni malo prirodnije deluju Z2 semplovi u svim uslovima (mislim da je to do senzora jer i novi K zoom pravi malo prirodnije fotografije od S5) a i za low light se do sada bolje pokazao sony + bolja stabilizacija (video).

Evo primer, 1020 vs Z2, ok ne moze led da bude bolji od xenona ali ovo deluje skroz ok kada se to ima u vidu + dosta manji senzor, da nema grbu itd.

takođe sve slike su u idealnim uslovima, nijedna nije indoor ili u mraku i slično

test vs 1020 je daleko od idealnih uslova, sto i sam autor kaze.

Poslednja izmena:
Све је то лепо,него да ли ће се појавити у масовној продаји пре oneplus one-a ? :)

Poslednja izmena:
Pa poceo je da se prodaje po Evropi i Aziji, cim je ono deriste nabavilo telefon a cini mi se da pise i na xda ali masovna prodaja se ocekuje pocetkom/sredinom maja. U USA ce stici kasnije.

Poslednja izmena:
Naravno da 808 ima bolju kameru, bilo bi ultimativno jadno da nema pored enormno veceg senzora, pure view tehnologije, kvalitetnije optike/grbe i xenona. Ali nema bolji kamkorder, ne samo zbog 4k nego i zbog stabilizacije.

Ali to nije tema, stvar je u tome sto je ovo odlicna android kamera/kamkorder, sam vrh za sada i to je to, nista vise, nista manje. Isto kao i S5 s'tim sto meni malo prirodnije deluju Z2 semplovi u svim uslovima (mislim da je to do senzora jer i novi K zoom pravi malo prirodnije fotografije od S5) a i za low light se do sada bolje pokazao sony + bolja stabilizacija (video).

Evo primer, 1020 vs Z2, ok ne moze led da bude bolji od xenona ali ovo deluje skroz ok kada se to ima u vidu + dosta manji senzor, da nema grbu itd.

test vs 1020 je daleko od idealnih uslova, sto i sam autor kaze.

808 ima 4x zoom u Full HD modu i 12x zoom u 360p bez gubitka kvaliteta, sa sve real-time oversamplingom

mislim da je lakše improvizovati stabilizaciju tj. uzeti neki steadicam za 20 dolara nego nakalemiti dodatni objektiv :)

Pa i 4k kamkorder generalno moze malo lossless da zumira, na Z2 uz stabilizaciju a ima i 720p 120 fps, 1080p 60fps :p

Meni je odlican i 1080p kamkorder na XP ali sta vredi kada stabilizacija radi dobar posao samo pri bas sporom hodu, sve ostalo je losije..

Ne nego ispade odlicna Z2 kamera koja u snapshot nacinu upotrebe ne zaostaje mnogo u odnosu na 808/1020. 808 je kamera za entuzijaste i daje bolje rezultate uz neka rucna podesavanja i uz downsampling, skoro isto vazi i za 1020. I Z2 moze jos malo bolje uz multi af umesto single af i jos neka podesavanja ali to je to, kamera u okviru svojih hardverskih mogucnosti.

Poredjenje sa 808 je 20 vs 38mpix, znaci bez downsamplinga na oba telefona a realno ta nokia funkcija radi bolje iz vise razloga.

Poslednja izmena:
ovo je poredjenje 5 MP 808 i 8 MP Z2, uz dosta vecu ostrinu na Z2 vidi se nazubljenje

[YOUTUBE]SS5DlQIhLTM[/YOUTUBE]

Najvise prica o Z2 displeju ali ima poredjenja i sa S5/M8

[YOUTUBE]nLqHQ35hpuM[/YOUTUBE]

I po meni Z2 izgleda bolje od ostala 2 telefona.
Naravno,treba to videti i uzivo,ovo preko kamere uvek moze da zavara.

Vrh Dno