Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ima li vec neki ponosan vlasnik? :)

I kad ce vise ta recenzija na bench-u? :D

Realno jos dugo godina niko nece moci da parira nokiji. 1020 su ispeglali do savršenstva. Za tu veličinu senzora. Da su stavili veci ekran i vecu bateriju presao bi preko wp platforme. Ovako moram traziti utjehu u necem drugom. Nego Emix jel ti zao 1020 i koliko si zadovoljan sa s5?

Kako mislis jel mi zao? Nije mi zao sto sam ga prodao, ono svejedno mi je. Telefon me pola godine odlicno sluzio i to je to.
Sa S5 sam manje vise zadovoljan bio, posto mi je riknula kamera. I sad cekam da vidim sta ce da kazu iz servisa.

Nema ga, kako da ga uzmem? Ne kupuje mi se tako skup telefon bez garancije.

Najgore je sto sam ja u telekom uzeo dva S5, oba plava. Jedan dosta jeftinije preko firme da prodam a drugi na prepaid za sebe.
I mene zapadne ovaj sto je riknuo. :d A mozda je i riknuo sto sam cackao malo vise kameru. :d

E ***. Kakve su cene z2 po Crnoj Gori. Jel imate neki sajt za polovne telefone i slicno?

Nema Z2 u CG da ja znam. U PG ih mozda i ima nisam trazio.
A za sajt pojma nemam iskreno, nema nista slicno mislim a i ne pratim jer ne kupujem polovne telefone.

Za 20ak dana obnavljam ugovor u telenoru, ako i dalje daju smart watch uz z2, to je onda best buy kupovina, mada vise na sajtu ne stoji tako nesto. Samo uz HTC One M8 daju dot case i to je to.

Ma ti satovi su se podelili verovatno brzo.. medj' zaposlenima i familijom :d Tako to ide kod nas, sigurno jedan broj tih poklona dobiju i ''obicni korisnici'' ali.. ne bih se ja uzdao mnogo u tako nesto.

A cene za S5/Z2 kod operatera - previsoke, po mom misljenju. Za 3-4 meseca ce toliko kostati Z3 i neki novi Samsung, oglasi ili polucrno trziste su povoljnija opcija.. opet po mom misljenju.

Kakve veze ima, sigurno nećeš biti u tih prvih 5 kupaca.

Pa što onda piše za prvih 5 kupaca ako imaju više satova? :)

Baterija je brutalna za umereno korišćenje, jako malo curi dok spava. Držao ga na pola osvetljenja, ali barem 30% baterije je bio i na maksimumu, kad sam izlazio napolje. Ne pitajte me kad će test da bude, pošto još uvek ne znam :)

Prilozi

• Screenshot_2014-05-29-09-20-33.png
    Screenshot_2014-05-29-09-20-33.png
    861.1 KB · Pregleda: 172
  • Screenshot_2014-05-29-09-20-49.png
    Screenshot_2014-05-29-09-20-49.png
    727.8 KB · Pregleda: 174
  • Screenshot_2014-05-29-09-21-03.png
    Screenshot_2014-05-29-09-21-03.png
    797.5 KB · Pregleda: 170
Pa kod nekog operatera je pisalo za prvih 50 kupaca poklon satovi..

Pa cekaj, ko nudi bolji i veci senzor u android segmentu? Samsung ima malo manji 1/2.6'' koji daje slicne rezultate (i onaj 1/2.3'' iz K zoom, GS Zoom itd), sony samo polako, kulovski pegla softver i smanjuje kompresiju sa svakim apdejtom. Z1 sa 4.4 pravi bolje fotografije nego kada se pojavio, Z2 je jos malo bolji a Z3 ce sa istim senzorom opet biti malo bolji od oba i tako u nedogled dok ih konkurencija ne primora da predju na veci senzor.

Samsung ce isto tako da razvlaci isocell 1/2.6'' bar godinu dana, za sledeci S5 prime pa onda Note 4 itd. Samo ta 2 proizvodjaca imaju te vece senzore koji se nalaze u pravim dzepnim kamerama, vidis da su skoro svi ostali proizvodjaci i dalje na 1/3''.. mislim na Android, ne na WP8 logicno. E jedino Apple ako predje na neki veci senzor ali i oni kupuju od sony-a koji za sada nece da prodaje ove najnovije 1/2.3''. Mozda ako kupe od toshibe..

Ukratko - ja mozda tek za 2-3 godine vidim senzore iz 1020/808 na nekom android telefonu. Pre tesko jer i Samsung/Sony koji su najjaci android kamera igraci imaju svoje trziste dzepnih fotoaparata i uopste fotoaparata, zamisli sada kad bi od telefona napravili vhunsku dzepnu kameru, ugrozili bi segmente poslovanja jer ljudi ne menjaju dobre kamere svaki dan a i napredak android telefona bi bio usporen jer bi onda mazali oci ljudima samo sa ram memorijom, Gigahercima i povecanjem ekrana.. ovako na svakih 6 meseci po malo bolje i crpe kes u kontinuitetu :d

Poslednja izmena:
Mislio sam na 1020 i 808. Njihov kvalitet nece stici jos jaaaaako dugo. Ovaj senzor na S5 je meni se cini bolji od Z2. Malo sam ga cackao dos sam bio po Cg. pa cu da okacim slike. Jako sam prijatno iznenadjen. Uporedjivao sam sa 808 i nije lose. Jos uvek nokia sa svojih 8mp u pv modu ima vise detalja nego S5 sa 16mp. Al bolji je od vecine. Trenutno rekao bih da je najbolji.

@gizmo
Bolest od baterije. Ovo jede G2 lagano rekao bih?

Mislio sam na 1020 i 808. Njihov kvalitet nece stici jos jaaaaako dugo. Ovaj senzor na S5 je meni se cini bolji od Z2. Malo sam ga cackao dos sam bio po Cg. pa cu da okacim slike. Jako sam prijatno iznenadjen. Uporedjivao sam sa 808 i nije lose. Jos uvek nokia sa svojih 8mp u pv modu ima vise detalja nego S5 sa 16mp. Al bolji je od vecine. Trenutno rekao bih da je najbolji.

Pa rekoh ti, kameru kao sa 2 najbolje pure view nokie neces videti na Androidu bar jos 2 god :) Ali ko zna, mozda i malo ubrzaju sve to sredinom 2015..

Dobar je i taj samsung isocell senzor i osim u bojama ne vidim neku vecu razliku izmedju ta 2 (postavio sam vec par klipova u temi gde Z2 ima boje najpribliznije canon dslr-u, dobar je i S5 senzor ali ume malo da presaturise boje, posebno zelenu tj vegetaciju). A videces da ce iz oba senzora izvlaciti sve vise vremenom kroz bolji softver, mislim i na Samsung i na Sony (klasican primer Z1 nekada i sada i Z2 sa istim senzorom).

Ne valja to sto je 99% konkurencije i dalje na 1/3'' senzorima i to u najvecem broju sony exmor starim.. nema ko da pogura android kamera konkurenciju sto se toga tice. Pa cak i najnoviji G3 ima stari 1/3'', bice ta kamera odlicna i kao inovaciju ima AF lampu ali fali treci jaci kamera igrac da pokrene android konkurenciju.

Baterija je brutalna za umereno korišćenje, jako malo curi dok spava. Držao ga na pola osvetljenja, ali barem 30% baterije je bio i na maksimumu, kad sam izlazio napolje. Ne pitajte me kad će test da bude, pošto još uvek ne znam :)

A kad ce test!? :d

Daj da ga ja propustim kroz ruke...;)

nikada mi nece biti jasna sony radnja u uscu.. bio malo u uscu i reko aj vidim kakav je z2,kad ono oni ga umotali u 45 zastitnih maski,*** kao da je od dijamanata i da kosta 100k e.. posto izlozen mob ne moze lepo da se uzme u ruku a kamoli nesto vise jedino sto sam primetio je odlican displej.. stvarno svaka cast soniju.

Zna li neko kakav je audio izlaz na ovom modelu ? Kvalitet, jacina ? I generalno, koje su mu mane nasli testeri ?

^ phonearena:

Hvala na linku. Ali ovde su izlistani telefoni samo po jacini izlaza, ima li negde i lista kad je rec o kvalitetu reprodukcije ?

Nazad
Vrh Dno