Šta je novo?

Sony Xperia Z2

i to ti treba samo ako si otključao bootloader i ubio DRM ključeve

I mi koji nemamo otkljucan bootloader ne mozemo to da ubacimo... Steta :( Jer mozete neke modove jos da preporucite koje ste koristili na MM?

Koji imaju zaključan bl imaju to već. Gubi se otključavanjem

Sent from my D6503 using Tapatalk

Bio sam na kratko stavio mm. Ne znam iz kog razloga viper4android nije radio kako treba. Cim se display ugasi počinje da prekida. Doze nije. Zatim sam pročitao da bi mogao da bude cpu tj governon. I to menjao, stavio na on demand. I dalje se isto dešavalo. Podigao sam cak i min vrednost i nista. Ja bez vipera ne mogu da živim i odma sam vratio 5.1.1. Vi nemate taj problem?

Trenutno sam na 511 sa existenz, lagano vadim 6-8 sati screen on time, sve lepo radi, uzeo sam ambient display iz Xperia x, zvuk iz z5 a kameru iz svih sa plexomod, sve savršeno radi i nemam problema. Evo trenutna baterija, mada pazi jer je dosta bio na max osvetljenje jer sam dosta bio vani. Screenshot je malo crn zbog lux auto brightness.
9465f3c178d1aa0a0ee7217bbbb9c99d.jpg
c7668c7b183ef383befa5a1d7d350e26.jpg

Bio sam na kratko stavio mm. Ne znam iz kog razloga viper4android nije radio kako treba. Cim se display ugasi počinje da prekida. Doze nije. Zatim sam pročitao da bi mogao da bude cpu tj governon. I to menjao, stavio na on demand. I dalje se isto dešavalo. Podigao sam cak i min vrednost i nista. Ja bez vipera ne mogu da živim i odma sam vratio 5.1.1. Vi nemate taj problem?

Jok :d Barem u mom slucaju, nisam imao problem ni sa zvanicnim MM a ni sa eXistenZ MM

Trenutno sam na 511 sa existenz, lagano vadim 6-8 sati screen on time, sve lepo radi, uzeo sam ambient display iz Xperia x, zvuk iz z5 a kameru iz svih sa plexomod, sve savršeno radi i nemam problema.

Kakav je taj zvuk iz z5, daj link :)

Koristim Telenor postpejd i tamo gde nema 4G signala u gradu, uvek podesim na WCDMA only. Dok sam u pokretu desi se da prebaci sa H+ na H i tad UOPSTE nema konekcije dok se ne vrati na H+. Vrlo je frustrirajuce. Napominjem da crtice ne opadaju, uvek je manje-vise pun signal. Da li smatrate da je do mreze ili telefona?

Ja sam primetio da je automatsko prebacivanje poprilično glupo. Kad nestane LTE veoma često mi je bez signala umesto da prebaci na 2G ako nema ni 3G signala. Nego moram ručno da menjam na najviše 3G i boom pun signal.

Bice sigurno pre objave W10 RS [emoji41]

Da te držim za reč, dakle pre 12. Jula. :D

P.S. Ja se tada kladim da ga puštaju, možda bude procureo i RTM ISO malo ranije.

Koja je fora sa "soft charging", jos sporije punjenje nego sto je i sada? WTF?!Mislim da gluplju recenicu nisam procitao... Baterija u svakom slucaju degradira kada se puni, tj ispunjavas jedan od ciklusa punjenja i kako god da okrenes time utices na dugovecnost baterije...

Ne mogu da udjem u recovery na stock romu (5.1.1. fw 23.4.a.1.264), procitao sam negde da kernel ne podrzava recovery particiju, jel to tacno ili je neki drugi problem, i koji kernel da fleshujem da bi mogao da imam funkcionalan recovery pa dalje sta vec hocu.

Da li se nekome jos zagrijava tel da bude bas bas vruc? Meni poslije pola sata video poziva preko vibera prosto se uzari da mi je neprijatno da ga drzim u ruku. I to se zagrijava samo gornja polovina tel

I meni se dosta grejao proslog leta. Verovatno sada primecujes zbog povisenih temperatura a greje ti se najvise u predelu kamere (tu je procesor).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne pamtim da se ovako grijao, bas zna da bude neprijatno. Jednom ga je brat uzeo sa kreveta i automatski samo bacio, mislio je da ce da eksplodira :D

Vidi onda da nije zaglavio neki proces. Restart za pocetak.
Inace, ako nekome trebaju poklopcici imam viska jedan par. Porucio za Blue Moon-a ali covek prodao telefon u medjuvremenu pa ako nekome treba neka javne.

Ne pomaze restart, a ni factory reset. Vjerovatno je problem u spoljnoj temperaturi jer se pri normalnom koriscenju ne grije puno. E kad pocnem da ga koristim kako ja umijem onda krece grijanje.

Z2 se solidno greje ponekad.Npr u odnosu na Z5 za koji su pricali da se bas greje se greje vise.

Ja primetio samo da se bas greje kad radi backup u TWRP, ode on onda u frizider ako je leto, a ako je zima moze i na prozor ;-)
Naravno 4K posle par minuta ga bas usija, ali ko jos fura non stop 4k snimanje.
Naravno postoje tremutci kada se iz neke nebulozne situacije zagreje, nije strasno ali oseti se...btw Z5 ima mnogo bolji hladnjak, pa se vise oseti pri grejanju, jasno SOC je problem.
Steta sto npr na Z5c nisu stavili 808 ionako mu na 720p ekranu ne treba bas 810... A i bolju bi autonomiju imao sa 808.

U TWRP-u se przi opasno, neprijatan je za drzanje. :)

Ako neko koristi viber video pozive, poslije 20-30min razgovora da li se i njemu uzari? Meni to usijava tel.

Da, da, i ja sam uočio to zagrevanje, pogotovo pri razgovoru na viberu...

Jedno je obican a drugo video poziv.Ocigledno da se greje vise na video pozivu.
Ja sam razgovarao pre 5 dana oko 20 minuta(obican poziv) i nijd se nesto(ili uopste) zagrejao.

Sent from Xperia Z5

Vrh Dno