Šta je novo?

Sony Xperia Z2

a0520c37644b8f503ab4f2d855978f75.jpg
preporucujem 5.1.1 existenz, baterija minimum 6 sati screen on time, koriscenje je normalno, youtube, reddit, whatsapp, itd, auto sync on, brightness preko lux aplikacije, kesiranje je sasvim dobro, nisam uspeo preko gigabajt - nemam dovoljno aplikacija :D

c155a59cab199e57ffb418a9b429a46b.jpg

Preko ovoga nisam uspeo, a i realno ne znam u kom cu slucaju moci vise, sve otvoreno, krene da brise kada padne ispod 300 dostupnog rama ja mislim, ali sve u svemu mnogo dobar.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ovo je odlicno,amo steta sto ne moze dugo da drzi sve u memoriji,ali je na nivou Nexusa.

Ne moze vise a uz to MT ne radi savrseno pa ce svakako izbaciti nesto iz memorije posle nekog vremena a i do sada smo zakljucili da kesira solidno/odlicno do 10-ak dana neprestanog rada (5.1.1) :)

Nije ovo na nivou Nexusa (3Gb vs 3Gb rama) a za MM na Z5 vec ne znam. U svakom slucaju i ovo je sasvim solidno i glavni razlog zasto mi ne pada na pamet da predjem na 6.0.1 dok ne rese kesiranje.

Poslednja izmena:
Gledam ovo što pišete, i shvatam da moj Z3, sa maks 150mb keša u stvari ništa od aplikacija ne drži u keš memoriji. Toliko loše keširanje je na 6.0.1. Neverovatno

Sent via Xperia Z3

Samo jedno pitanje, znam da sam promasio temu ali namerno stavljam ovde da bi videli ljudi. Moze li da oslabi baterija uopste, konkretno od koriscenja docka? U pitanju je Xperia V, devojci se brzo prazni, sa 50% npr padne na 14% preko noci (mada ga je ovaj put preko racunara punila) i onda sa tih 14% brzo se ugasio. Ja sam dock koristio na Acro S i Z2 kad god sam hteo tako random ga stavim i nisam imao problema sa baterijom. Pominjem dock jer je primetila da od kad njega koristi tako za random punjenje baterija slabije drzi.

Ima li svrhe da narucuje novu bateriju sa alija ili je nemoguce da baterija oslabi?

Proveri da neka aplikacija ne pije bateriju. A sam dok ništa više nego običan punjač.

Ne moze od punjenja preko docka da oslabi baterija,sto kaze Dark,to je obican provodnik koji sa kaci na adapter tj punjac.

Potpisujem da je keairanje na MM katastrofalno. Igram Leo's fortune, dobijem poruku na viber, odg na poruku, vratim se u igricu kad je ponovo ucitava. Gledam i ne vjerujem. Dok je baterija bolja nego na LL.

Proveri da neka aplikacija ne pije bateriju. A sam dok ništa više nego običan punjač.

Sad je pola sata na bateriji, baterry usage kaze da je 35% potrosio Android System, 35% Messenger, 9% Google services i ostalo je 5%, 3% i manje. Ne deluje nista ruzno to, aj onda obraticemo malo vise paznju, zanimalo me samo to da li "dopunjavanje" baterije moze da je osteti, tako kad ima npr 70% pa ga prikacis na punjac...

Gledam ovo što pišete, i shvatam da moj Z3, sa maks 150mb keša u stvari ništa od aplikacija ne drži u keš memoriji. Toliko loše keširanje je na 6.0.1. Neverovatno

Sent via Xperia Z3
Vrati samo na 5.1.1 i uživaj

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

> looool, ako ne srede sa updateom MM a jedino je kesiranje problem, da se ne lazemo onda je Sony stvarno odlucio da nas Z2 korisnike odEbe na fin nacin, mada sve vise i vise vidim sebe sa Z5 u ruci ;-)

Ja sam imao drain, onaj google backup iskljucio i sada je ok :)

Mislim da je normalno da uvek ekran bude na prvom mestu po potrosnji, cim padne na drugo trece mesto, znaci da postoji neki veci drain..

ff91468cfddc5cf0a451691a534773ee.jpg

Poslednja izmena:
Sad je pola sata na bateriji, baterry usage kaze da je 35% potrosio Android System, 35% Messenger, 9% Google services i ostalo je 5%, 3% i manje. Ne deluje nista ruzno to, aj onda obraticemo malo vise paznju, zanimalo me samo to da li "dopunjavanje" baterije moze da je osteti, tako kad ima npr 70% pa ga prikacis na punjac...
A ekran?

Ovo je od sada, nije inace ovako, danas je samo morao da se "vise" trosi Messenger iz nekih razloga. Stavio sam navodnike zato sto je SOT 11 minuta oO , pa sad koliko je to vise koriscenje Mess uopste...

potrosnja.jpg

Izbrisi messenger i facebook,neka ulazi preko browsera ili neka instalira fb lite aplikaciju

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 Pro.

Kaze da je pratila ovih dana potrosnju i da najvise Whatsapp, Screen i Android trose, ovaj Messenger je samo danas, nepredvidjen. Nesrecni screenshot sam okacio ***, okacicu kad bude normalna potrosnja.

Nema veze,messenger i facebook su 2 najveca zla sto se tice baterije na androidu

FB ne pali nikad, ide preko browsera, samo Mess koristi kad treba nesto da posalje, primarni je Whatsapp.

Wa ne bi trebalo da pravi toliki problem.U krajnjem slucaju,factory reset i neka instalira samo ono sto joj je najbitnije.Ako joj je opet baterija slaba,onda je problem hardverski tj. mora nova baterija.

Ma prije ce biti da joj je baterija slaba, nerealno mi je da ovoliko guta nesto bateriju

FB ne koristim ali Skype moze da pravi velike probleme oko potrosnje.. pa sam batalio tu aplikaciju na telefonu, koristim samo kad mi bas hitno treba.

Evo gde posteno okupam Z2 svaki put kad odem (druga polovina linkova):

Extra predeli,za odmor dusu dalo.
Ja moj Z2 ne bih smeo vise da potapam zbog flapa za sim koji mi slabije drzi sad.Moracu na kraju da uzmem sa kp taj poklopac.

Sent from E6653

Nemam karticu,jedino da poruci neko od vas za mene pa posle da mi posalje. :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Iscimacu ja ovog drugara sto mi porucuje da vidim kad moze pa ti javljam. Ako se ne javi neko u medjuvremenu. :)
Hoces one od ~7$ kao sto sam ja uzimao? Za njih znam da su odlicni.

Nexus 7

Moze hvala ti,moze te sto si ti uzeo.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Imam bug da prestane da zvoni posle nekog vremena za notifikacije i mora restart. Na zadnjem 575

Jesi radio clean update?Ako nisi uradi tako,mozda nesto zeza drugo.

Upgrade. Pričaš o M? Pošto ja mislim na M.

Vrh Dno