Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ovako. Tel je kupljen polovan u prodavnici ali prodavac nije znao da mi kaze koliko je star. Po izgledu tel je max ocuvam nema nijednu ogrebotinu i prema tome bi rekao da je star max godinu dana ako ga je neko tako cuvao. Prije ovoga tel sam imao galaxy s4, nexus4, iphone 4s i malo galaxy grand 2 duos. Pozitivne stvari: izuzetno je brz i fluidan, odusevljen sam multitaskingom, nista ne koci i nema laga, ovo mi je najfluidniji tel od svih do sad koje sam imao. Izrada je tip top i stv imam utisak da je rijec o premium uredjaju. Zvucnici su ok i nista vise od toga. Ekran je super mada ga uvjek drzim na automatiku i kursor je cak na min kad sam kuci i opet jako svijetli. E sad negativne stvari: nema ih mnogo ali prvo kamera. Ocekivao sam mnogoo vise ili ovaj moj ima neki problem. Koji mod koristite superauto, manual i koju rezoliciju koristite? Od baterije sam ocekivao mnogo ali od 100-80%, za 20% imam sat ipo upaljenog ekrana, a rekao sam da drzim osvjetljenje na automatiku i kursor skroz na min? Takodje su lokacije ugasene, jedino sam ukljucio opciju da duplim klikom ukljucim ekran, i takodje sam non stop na 2g i nemam mobilni net, jedino kuci wifi? Ima li neko podesavanje koje ja ne znam ili je ova baterija mozda oslabila? To bi bilo to za sad.

Edit. Vrijeme punjenja baterije traje puno rekao bih oko 3h, ali to ne bi bio problem da je baterija kao kod vas. Slicnu bateriju sam imao i na galaxy grand 2. Danas cu da je ispraznim pa javljam koliki je sot i vrijeme koriscenja

Poslednja izmena:
Nisam znao da Z2 podržava dt2w, da li je to omogućeno sa LP ili je bilo od starta?

Rekao bih da ima od starta, isto kao M8, samo sto je na Z2 dobro uradjeno, radi dt2w kada je telefon na stolu(u dugom mirovanju).

Tastatura mi radi bez greske. Sa njom sam bas zadovljan. Kod mene, Dt2w mi radi nekad iz prve, nekad iz 4-5og pokusaja, mozda je problem u tempered glassu dok kod druga radi gotovo uvjek iz prve.

Da manja je osetljivost, zbog tog "stakla"

Primijetio sam da kad slikam sa zadnjom kamerom na ekranu po sredini u desnom uglu (kad drzim tel vertikalno) pojavljuje se neka crna tacka ili mrlja? Dok kod prednje kamere nema toga problema i kod koriscenja tel svakodnevno tako da nije mrtvi pixel u pitanju. Mozda je nesto uslo u objektiv a mozda je i softverski problem? Kako da izbacim sliku preko tel da vidite?

Znaci samo meni laguje fabricka tastatura. :D
Inace, i meni je d2w radio ocajno sa tempered staklom dok preko folije radi odlicno.

To za double tap sam i ja primetio,moram nekoliko puta da tapnem da bi odreagovao,ali nije mi to problem.
A stock tastaturu nikad nisam koristio pa ne znam kako radi :)

D2W sa kaljenim staklom trazi malo jace ''tapkanje'' inace nece uvek reagovati, za foliju ne'am pojma :)

Razmisljam i pozadi da zalepim temp. glass ali me zanima koje najmanje skuplja otiske prstiju? Ili da zalepim nillkin/mocolo pa preko neku foliju koja provereno ne skuplja otiske?

Od baterije sam ocekivao mnogo ali od 100-80%, za 20% imam sat ipo upaljenog ekrana, a rekao sam da drzim osvjetljenje na automatiku i kursor skroz na min? Takodje su lokacije ugasene, jedino sam ukljucio opciju da duplim klikom ukljucim ekran, i takodje sam non stop na 2g i nemam mobilni net, jedino kuci wifi? Ima li neko podesavanje koje ja ne znam ili je ova baterija mozda oslabila? To bi bilo to za sad.

A, koliko bi ti?
5x1.5=7.5h , neka izadje i 6h, to je odličan rezultat...
Pitanje je i koliko ti je bio cellular (stand by) time za to vreme...

A, koliko bi ti?
5x1.5=7.5h , neka izadje i 6h, to je odličan rezultat...
Pitanje je i koliko ti je bio cellular (stand by) time za to vreme...

Trenutno je 15h 20min od cega je sinoc bio u stanju mirovanja 8h i potrosio 3% sto je super, a trenutni sot mi je 4hi50min i ostalo je jos 34%. Ocekivao sam da ce ici preko 7h lagano jer sam na 2g non stop, lokacije ugasene, mobilni data off, i osvjetljenje manje. Ali nije ni ovo lose s obzirom da baterija nije nova

D2W sa kaljenim staklom trazi malo jace ''tapkanje'' inace nece uvek reagovati, za foliju ne'am pojma :)

Razmisljam i pozadi da zalepim temp. glass ali me zanima koje najmanje skuplja otiske prstiju? Ili da zalepim nillkin/mocolo pa preko neku foliju koja provereno ne skuplja otiske?

Na belom + mocolo ne ostaju otisci,tj ne vide se ,moraju ostajati je li...ne znam koje ti je boje telefon.

Trenutno je 15h 20min od cega je sinoc bio u stanju mirovanja 8h i potrosio 3% sto je super, a trenutni sot mi je 4hi50min i ostalo je jos 34%. Ocekivao sam da ce ici preko 7h lagano jer sam na 2g non stop, lokacije ugasene, mobilni data off, i osvjetljenje manje. Ali nije ni ovo lose s obzirom da baterija nije nova
Iscedi bateriju do gašenja, i imaćeš preko 7h...

f155f89a50510ba5de128e261b5467fb.jpg

Izlecen :-D

Preko folije radi sjajno, provereno. :)
Zar nije neko pominjao da staklo pozadi moze da smeta kod slika sa blicem? Zato ja stavih samo foliju pozadi.
Pa sta ces vise? 34% i 5h ekrana, to je odlicno.

5 sati sota je odličan rezultat. Ja ga uvek ispod 20% punim.
Imam i ja neki glass i zaista teže reaguje nego obično mada se već ne sećam.
Meni tapatalk najviše skida...

Na kraju je bio rezultat 18h16min stand by, i 7hi11min sot i ostalo je bilo jos 4% na bateriji. Zadovoljan sam.

Vidio sam, hvala. Samo sam htio da vidim koliko mi baterija moze izvuci, da znam sto da ocekujem.

Ispao mi je poklopac sa leve strane za USB ulaz. Prvo je konstantno iskakao ali je i dalje bio prikopcan, a sada je skroz ispao. Uzeo sam telefon u avgustu. Da li moze neki savet? Hvala ljudi!

Bas sam juce sa batakom polemisao na tu temu.

Najvaznije pitanje - da li je cep skroz spao tj otkinut sa telefona ili jednostavno ispada iz tog porta? Ako je otkinut onda ces morati da narucis original sa ali-a za nekoliko dolara (mislim da se dobijaju oba cepa).

Ako samo ispada onda imas vise opcija. Pre par dana sam pricao sa jednim serviserom (ovo je i dex87 sa foruma pominjao) i lik rece da cepovi ispadaju uglavnom kada se nakupi prasina-prljavstina na silikonu cepa ili u tom portu. Telefon imam preko 3 meseca (prebacujem slike itd i punim fon samo preko usb) i cep jos nije poceo da ispada ali se to desilo kada sam zbog testa uvaljao u prasinu/prljavstinu :d i posle pola dana ''flap'' je ispao.

Resenje - uzmes neku krpu i dobro ocitis taj silikon a onda i okvir/unutrasnjost porta. Upravo to sam uradio i cep je ''zagrizao'' kao da je nov, bilo mi je neverovatno da prosto uklanjanje te prljavstine prakticno moze da vrati flap u stanje kao da je telefon tek izvadjen iz kutije.

E sad koliko ce to trajati videcemo, verovatno ce i taj silikon da se sasusi i propada posle duzeg koriscenja. Tada moze da pomogne nanosenje silikonske masti, mnogi kazu da to trajno resava problem a poslednja opcija je narucivanje sa ali-a i zamena.

[YOUTUBE]xzXmsgNP2Eg[/YOUTUBE]

Evo sad gledam na ali-u, 4-8$ kostaju oba flap-a, samo izaberi boju koja odgovara telefonu. Mozda neko i na KP prodaje tj verovatno ces naci u nekom BG servisu, naplatice malo vise ali bar neces cekati da stignu..

Poslednja izmena:
Meni je u poslednjih nedelju dana ispadao pa sam ga rucno vracao. Sinoc kada sam otvorio port da bih stavio telefon na punjenje, samo je otpao i nema teorije da se vrati. Sad me nervira sto ce biti dodatno izlozen prljavstini, a sigurno ce trebati vremena da stigne porudzbina sa AliExpressa

Hvala ti mnogo na opsirnom odgovoru :)

Vidi na KP ili u nekom BG servisu, 99% mozes da nadjes te cepove i kod nas ali za malo vise para :)

A do tada ocisti silikon sa postojeceg pa pokusaj da vratis to sto ga drzi u kucistu, npr sa nekom iglom..

Kao sto rece Hsv, pokusaj prvo da ih vratis unutra i da ocistis prasinu (ako je ima). A posle i da podmazes malo i trebalo bi da uhvati. :)

Stavio german 4c a kod nas je 5c za mts isto mu dodje... Napravio prerooted, dodao i exposed u zip, sve super proslo.

Bio malo danas u brdima i planinama.. i mogu da kazem da je glove mod na Z seriji genijalna opcija :)
Uglavnom radi odlicno (imam neke podebele vunene rukavice :d), ume ekran i da ne odreaguje kako treba ali sve je to smesno u odnosu na cinjenicu da je telefon moguce koristiti u zimskim uslovima i to bez promrzlina :d

Posto sam bio u zabitima gde u nekim trenucima nije bilo mreze/neta mogu da kazem da GPS radi bar za klasu bolje od onog iz XP, verovatno GLONASS pravi tu razliku.

Na kraju folder sa fotografijama i snimcima - 4.5Gb :) Jos mesec dana i moracu da kupim nov hdd..

Za panorame google kamera je stvarno dosta bolja opcija od stock sony.. mada i ta gugl ume lose da spoji i zabrlja al ***a.

Evo jedna u sumrak.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno