Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Mogu da kazem da Sony i Htc imaju super podrsku, Samsung bruka...
Realno i prvi Z bi mogao da dobije M, logicno kada su pustili Nexus 5x sa 2gb rama, a Sony je smanjio skinovanje ui-a.

Poslednja izmena:
Naravno da bi XZ/S4/M7 trebali da dobiju 6.0 droid i naravno da mogu da klize na istom ali realno malo ko je ocekivao da budu apdejtovani. Da jesu to bi znacilo preko 30 meseci stvarne podrske sto je u android segmentu nerealno.

S obzirom da su XZ seriju apdejtovali negde oko 30 meseci ostaje nada da ce i Z2 biti podrzan toliko (sto znaci do avgusta/septembra 2016.). Pa onda da predjemo na Z6/Z7 :D

Bas me zanima koji ce izgovor onda biti.. verovatno ce biti slab S801 fon sa 3Gb rama za neku novu guglovu mizerno unapredjenu verziju 5.1.1 androida :) :)

Poslednja izmena:
XZ do sada dobio:
4.1.2 izasao sa tom ver.
4.2.2
4.4.2
4.4.4
5.0.2
5.1.1

Bas bzv ako ne dobije M :-D

Z2 izasao na prolece 2014 sa 4.4.2

Dobio :
4.4.4
5.0.2
5.1.1

M sigurno do kraja, a za sledecu verziju posle M ko zna dali ce i z3 biti podrzana.

Poslednja izmena:
Jel ima neko mozda problem da je telefon naprasno prestao da se puni normalno vec uzasno sporo, odjedanput i bez ikakvog ociglednog razloga .. ?

Koliko je to sporo?Z2 se inače jako sporo puni, ali meni ne smeta, punim preko noći a nema šanse da ga ispraznim preko dana.

Tacno je da se sporo puni preko fabrickog punjaca ali to je to, nisam primetio neke padove u toj brzini. E al' zato se preko usb-a sa kompa puni jos sporije :)

Jel probao ko onih nekoliko opcija iz settings/call podesavanja? Mislim na ekvilajzer za zvuk u toku razgovora, microphone noise suppression, speaker voice enhancment, slow talk?

Probao sam ekvilajzer, smooth i normal mi deluju najbolje ali ne mogu da procenim koji je bolji. Bright ne treba aktivirati.

Pa ta druga kolona je za one koji ce kasnije dobiti apdejt ili su jos pod znakom pitanja, da je kolona za telefone koji nece dobiti apdejt trebalo bi jedno duplo vise mesta :d

The second column shows which manufacturer devices will be getting the sweet Marshmallow in a second batch of updates, or which ones are still on the ropes

Poslednja izmena:
Tacno je da se sporo puni preko fabrickog punjaca ali to je to, nisam primetio neke padove u toj brzini. E al' zato se preko usb-a sa kompa puni jos sporije :)

Jel probao ko onih nekoliko opcija iz settings/call podesavanja? Mislim na ekvilajzer za zvuk u toku razgovora, microphone noise suppression, speaker voice enhancment, slow talk?

Probao sam ekvilajzer, smooth i normal mi deluju najbolje ali ne mogu da procenim koji je bolji. Bright ne treba aktivirati.

Slow talk nemoj nikako ,ja sam prvog dana to cekirao i zaboravio na to ,i onda narednih nekoliko dana dok razgovaram kasni zvuk nekad sekund ,dva,a nekad celih 5,6 sekundi ,to je uzas bio nisam znao jel sam ja lud ili sagovornik dok nisam skontao da sam upalio slow talk,NE ZNAM ZASTO POSTOJI

Znaci cisto telefon dobijam bez mg, sms i ostalo? 1775 x24 plus 120 x 24, to je neka cena? A sta dobijam onda, jel ima bsp tv ili nesto, ovo mi liici ma obicnu maloprodajnu cenu telefona kod operatera. ( izvinite sto smaram, ali stvarno nisam nikad uzimao ove box pakete niti znam sta ide uz njih, imamm kablovsku i fixni preko adsl)

Slow talk nemoj nikako ,ja sam prvog dana to cekirao i zaboravio na to ,i onda narednih nekoliko dana dok razgovaram kasni zvuk nekad sekund ,dva,a nekad celih 5,6 sekundi ,to je uzas bio nisam znao jel sam ja lud ili sagovornik dok nisam skontao da sam upalio slow talk,NE ZNAM ZASTO POSTOJI

Haha pa naravno da necu da palim slow talk, to je ''posebna'' opcija koju ne znam ko uopste koristi ozbiljno, to je samo za zezanje :)

Ali moram proveriti kako radi microphone noise suppression i kako me cuje sagovornik, da li sve to radi dobro ili kao na LG starijim LG :d

Znaci cisto telefon dobijam bez mg, sms i ostalo? 1775 x24 plus 120 x 24, to je neka cena? A sta dobijam onda, jel ima bsp tv ili nesto, ovo mi liici ma obicnu maloprodajnu cenu telefona kod operatera. ( izvinite sto smaram, ali stvarno nisam nikad uzimao ove box pakete niti znam sta ide uz njih, imamm kablovsku i fixni preko adsl)

Nemam pojma, ja uzeo bez paketa jer je tako najjefitinije i imam spor beskonacni internet sto je dovoljno za whatsapp, messenger itd.
Kuci imam wifi tako da mi ne treba mobilni net bas :)
Najbolje da odes u poslovnicu i pitas ih sta mozes dobiti u okviru tvog box paketa.

Pa dobijaš šta ide iz box paket, njega plaćaš dodatno na te iznose koje si gore izvukao za telefon i 3g, npr ja imam box 3 gde imaš fixni, 10/1 internet i 300/600/1000 min/sms/mb mobilni... On je oko 2600 2700 čini mi se.
Piše sve na mts sajtu.

Kakve kulovcine.

Z1/c i Z ultra bez ikakvih problema mogu da guraju 6.x android, XZ seriju su podrzali 30 meseci a XZU/Z1 tek oko 2 godine ili cak koji mesec manje, sramota!

Mada postoji mogucnost da ce posle ko zna koliko meseci izbaciti 6.x i za ta 2-3 telefona sa S800 i 2Gb rama ali svejedno su slepci.

Poslednja izmena:
Ovo je verovatno ASAP lista, na leto ce sigurno ostali koji mogu naravno dobiti M.

Ovo je verovatno ASAP lista, na leto ce sigurno ostali koji mogu naravno dobiti M.

To niko ne garantuje :) Bilo bi normalno da Z1/c dobiju 6.x pa makar i sa pola godine kasnjenja ali je pitanje da li ce se to desiti.

A bas da vidim trenutak kada precrtaju Z2, evo prvi cu da ih smaram u komentarima po tim sajtovima kako to Z2 sa S801 i 3Gb rama ne moze da dobije apdejt ;)

Naravno, to u slucaju ako zavrse podrsku pre 2 godine ''staza'' telefona na trzistu ili koji mesec kasnije, ocekujem da ce ipak podrzati Z2 do septembra 2016. sto znaci (u teoriji) da ce dobiti 6.1.1 kao poslednji apdejt.

A sta da rade developeri softvera za Sony kada na leto sigurno nece izaci nova verzija droida :p Neka guraju sto vise update-a na telefone a ne da odredjeni modeli ostanu na istoj verziji kao i kada su izasli...
Ma za Z2 nema brige, jos godinu dana sigurne podrske a pitam se hoce li dobiti 3.10 kernel, za sada Sony taj "novi kernel" razvija za nove modele x64 cpu..

Odkud znas da ce biti 6.1.1 sta ako bude 6.1.2 :p

Poslednja izmena:
Z2 je mesec dana ili tako nešto mlađi od Z1c. Zato i nije bilo Z2c.

Možda je najmanji rizik kupiti nexus kada govorimo o update-u ili iphone :)

Čak i microsoft mjenja priču tako da izgleda da wp10 neće dobiti svi za koje su najavljivali.

NEgo u vezi sa telefonom.
Ja na Lumia925 imam jednu korisnu aplikaciju za snimanje panorama slika. Mislim na slikanje par slika u istoj ravni koje se automatski preko tog programa spoje u jednu.
Postoji li nešto tome slično na Z2.

Drugo pitanje je odnos sa Z3. Šta je konkretno prednost Z3, ja gledam specifikaciju i ne mogu da vidim razliku, barem u onom što se nalazi ispod haube.

Sony stock panorama app je njesra, google camera iz marketa snima za klasu bolje panorama (bolje ih spoji i rezolucija je nekoliko puta vise, 20-30MP vs 5MP kod sony app).

Ali posto ti razmisljas izmedju M8 i Z2 jasno je da Z2 ima bolju kameru u svakom smislu. Najbolje panorame ima Samsung S5 ili G3 iz te klase 2014 flagshipa ali kao telefoni/ android celina nisu bolji od M8/Z2, posebno ne G3.

Z3 ima za nijansu brzi soc od Z2, za skoro 200 nitsa svetliji displej (samim tim je i citljiviji na suncu) ali je fazon sto je fabricka kalibracija losija tj Z2 displej deluje prirodnije i bolje jer i jeste bolje kalibrisan, bela je bela dok na Z3 vuce u hladno tj plavu sto moze da se ispravi kroz fabricko podesavanje WB-a (treba naci pravu vrednost rgb, ima ih po xda).

Zatim, Z3 panel je stedljiviji (neka fora oko refresh rate-a) pa su im autonomije slicne ili je cak malo bolji Z3 iako ima 100 mAh manju bateriju.

Z3 kamkorder ima intell. active mod pri 1080p snimanju, u prevodu nesto bolju stabilizaciju videa ali samo u full hd, u 4k je sve to egal sa Z2. Meni Z2 kamera ima bolje boje i WB u oba moda (foto/video). Z3 ima nesto sire socivo ali u realnosti su razlike zanemarljive.

Z trojka ima i dosta brzu memoriju, ona ojacanja po coskovima (da lakse podnese padove), stereo zvucnici su nesto bolji (ali i ruzniji na prvi pogled), sam telefon je lepsi i nekako jos vise premium od svejedno premium Z2 ali je i tanji + klizaviji pa prednos za koriscenje jednom rukom dajem Z dvojci iako je i taj telefon prilicno klizav (kao i M8).

Pricali smo na pp, od prednosti Z3 tebi moze samo da znaci svetliji displej i to sto ce verovatno biti malo duze podrzan od Z2. Sve ostalo je manje bitno.. a razlika u ceni je bar 50, realno ide i do 100e. Da li Z3 vredi toliko vise od Z2.. licno ne bih dao te pare, mislim da je bolje kupiti Z2 a za razliku u ceni kaljeno staklo, 64Gb karticu i mozda neku zastitnu masku, dock za punjenje.. :)

Možda je najmanji rizik kupiti nexus kada govorimo o update-u ili iphone

Tacno ali se uvek negde izgubi iako se dobija na polju softvera/podrske. Pa npr Nexus 5 ima malo slabiji hw od Z2 (radi bolje ali nema stereo zvucnike, ima losiji displej itd), uz to i losiju izradu, daleko losiju autonomiju dok su novi Nexusi skupi a minijatura aka ajfon 5s kosta kao nov Z2 iz oglasa, da ne pominjem iP6 koji kosta kao Z2 + Z3 a ima daleko losiju autonomiju od oba.

Ne moze sve da se dobije za 300-350e, znaju to proizvodjaci veoma dobro i koriste foru odavno.. samo treba naci telefon koji spaja sto vise prednosti za sto manje para uz krsten softver i podrsku ;)

Poslednja izmena:
Sad sam odgledao par videa i sta donosi 6.0.. i sto se mene tice sony ne mora ni da izbaci apdejt za Z2 :d

Mislis LP okrecen u belo sa nepotrebno izmenjenim nacinom skrolovanja (cisto da ispadne da su nesto promenili)? :) Jedino ono sa apps permissions.. i to je to.

A verovatno ce tek 6.1.1 verzija biti ispeglana na vecini uredjaja, znaci duplo prodavanje magle.

Da se razumemo - nisam ni ocekivao nista posebno ali ovo sto su izmenili mi ne odgovara, sad kako ce sony sve to odraditi pitanje je ali mislim da cu ostati na LP.

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu neko vreme,jel verzija 232 donela manual controle za kameru ili to imam samo ja u custom romu MX Z5 7.50

Screenshot_2015-10-06-19-03-54.png Screenshot_2015-10-06-19-04-10.png Screenshot_2015-10-06-19-04-28.png

Pa moze li taj manual mod uopste da radi na Z2?

Nisam znao ni da Z5 ima te opcije, pricalo se da dolaze sa novom kamera ap. u novembru pa me cudi otkud u tom romu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno