Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Vidim, mada isto ti je to, prioritet je kec, pa onda idu ostali redom. :) okej ti je ta verzija, odakle si skinuo?

Ima li neke razlike izmedju 200 i 232 osim one security zakrpe? Otkad sam presao na 1.200 progledao sam. Za 5 klasa je telefon bolji nego na 0.546. Nista vise od onih problema nemam, sve je ekstra sad.

Ako mislis na taj poslednji apdejt.. negde sam video listu izmena gde taj lik koji je postavio tvrdi da nije u pitanju samo sigurnosna zakrpa vec dosta vise od toga. Mislim da je rekao da je i autonomija bolja i da se telefon manje zagreva.

Ja sam jos na .546, pre neki dan sam ostavio da se odradi apdejt ali je pri preuzimanju sw-a Win nesto prs'o i popio bsod, ja reko gledaj sada kad prsne fon na pola instalacije ali je sve proslo ok i sad me mrzi da ponovim tu veoma zahtevnu proceduru :)

Naravno jasno da ima vise od stagefright zakrpa, kernel nosi noviji build date.

1.232 kao što rekoh, perfektno radi, i fluidnije u odnosu na predhodni. Kočio mi se kad se skine sa punjača, sada mi se čini da se to više ne dešava.

Meni je autonomija odlicna i telefon je skoro lag free sada. Grejanje je mnogo manje nego na prethodnoj verziji tako da sumnjam da je tu nesto bolje. Ipak ne bih da popravljam kad radi odlicno. :)
A 546 je ocaj nad ocajima.

Hm ajmo malo da komentarisemo ovo, dali je Z2 najbolje odradjena Xperia do sada, najkompletnija? '

Po svemu sudeci jeste. Ocekivao sam od Z5 vise ali kada videh onu ocajnu autonomiju...
Na Z2 fale malo bolji zvucnici i malo svetliji ekran. Ostalo je sve odlicno (osim standarno nesto losije kamere).

Mene ionako zanima tek kada USB-C postane standard sa 3.1 specifikacijom za prenos.

Jedno je sigurno, Z2 je najbolja kupovina od svih Xperia, odlican odnos cena-kvalitet/performanse (uz Z Ultra i kompakte).
I bice tako jos bar godinu dana i to pod uslovom da Z6 bude kompletan telefon kao Z2 u 2014. godini (i da S820 ne bude fail).

Ali ne otpisujte Z3.. sjajan fon uz nekoliko mana koje mogu da se isprave ako smetaju korisniku (pre svega WB displeja). Ne svidja mi se to sto je Z3 kamera sa hladnijim WB/bojama u odnosu na Z2 pa bih tu cesto rucno menjao WB. Ali za razliku od Z2 ima onaj Intell. Active mod 1080p kamkordera i nesto jace zvucnike. I za skoro 200 nitsa jace osvetljenje displeja sto moze da znaci u nekim situacijama. Ako cene padnu i dodju blizu Z2.. bice super kupovina, za sada se bas i ne isplati pored dvojke.

Mana je to sto je telefon jos tanji i klizaviji ali opet deluje za nijansu vise premium od Z2. Crni Z3 je brutalan :smoke:

Sto se mene tice Z2/Z3 (i kompakti) su najbolji potez Sony-a otkad posluju u Android svetu :) Naravno veci deo toga bi pao u vodu da nemaju prilicno krsten softver/UI (za standarde Androida van Nexus linije) i odlicne autonomije.

Poslednja izmena:
Da nije autonomije i odlicnog softvera (kada se nabode verzija :D) ne bih u zivotu uzeo neki iz Z serije.

Samo toliko :)

I ja sam uzeo sa tim prioritetima (+IP58) ali sam dobio i dizajn koji mi apsolutno odgovara, odlican kvalitet izrade a uz to sam veoma zadovoljan displejom. Sa kamerom sam jos od Z1 znao na cemu sam, koristim je sa zadovoljstvom (kao i kamkorder) i takodje sam dosta zadovoljan, ima boljih naravno ali za ove pare primetno boljih (android os) nema.

A krajem sledece godine Z6/S7 ili ako se pojavi neki manji premium Nexus, u njih se nekako najvise uzdam samo da Samsung sredi prokleti MT a i UI malo da ispeglaju, u sustini je najbolje menjati telefone raznih proizvodjaca samo sto je u android segmentu dosta tesko izabrati pravi fon upravo zbog softvera i autonomije.

Ako android failuje u smislu nekih bagova u MM 6.x.x verziji i ako S820 bude fail.. ili cu zadrzati Z2 ili u inat :d prelazim na WP (W10M, kako se vec sad zove) pa sta bude (L950 naravno).

Poslednja izmena:
LOL rizikovace sa W10M :-D Ja bi pre 950x ima mnogo lepsi ring :)
Ja mislim da ce Sony da napravi pravi flagship killer Z6 objasnice na svim poljima, sve savrseno i onda ce CeO da se oglasi: Eto niste verovali u nas, sada je kasno kupuje nas Huwei :-D

Poslednja izmena:
Ma kakav WP, nema 'leba od toga. Slazem se sa svim osim za kameru. Tu se nikako ne slazemo. :d

Od WP (W10M) ima leba samo ako se pomiris da ostajes bez pola smart funkcija i bez krsteno napravljenih aplikacija :) Znam mnogo ljudi koji upravo na taj nacin koriste Lumia telefone :kupe ih za male pare kod operatera (ili dobiju za dinar) i onda fazon - imam lep, kvalitetan i brz fon ogranicen u smislu OS-a i aplikacija, za ove pare necu da se zalim, cutim, trpim, koristim ovo sto ima.

Znaci, ako L950 za 12m bude kostala 350e.. a 2016. bude godina android failova (kao sto je ova) onda bih presao na Lumiu, instalirao bih 20 osnovnih aplikacija koje su dobro odradjene i pokusao bih da se iskljucim, da ne razmisljam sta sve gubim sa tim os-om koji je u vecitoj beta fazi i prelazno resenje izmedju feature i smart telefona :d

Mada realno to se ne isplati, bolje je zadrzati Z2 pa makar i na 6.0.

Poslednja izmena:
Bolje je zadrzati Z2 pa makar i ostao na 5.1.1 kome apsolutno nista ne fali. Ne vidim sta to mogu mnogo da poboljsaju u 6.0

Meni pase WP i Droid ok, IOS ne podnosim.
Volim stock ui, ne volim da menjam, zato i moguvda WP koristim, mada oni idu nekim stazama ka open source-u bar u nekim segmentima.
Ako bi se W10M probio bar na 10% neka onda MS kupi Sony odeljenje neka prave Xperie sa W10 ;-)
Cudo kako Android nije iscupao Soni iz blata, setimo se pre ere SonyErickssona, bili su dosta uspesni sa K,W serijama... Eeeee to su bili modeli :cool:
@Batak jos bolja autonomija, permission control :p

Poslednja izmena:
Cudo kako Android nije iscupao Soni iz blata, setimo se pre ere SonyErickssona, bili su dosta uspesni sa K,W serijama... Eeeee to su bili modeli :cool:

I ja sam to mislio ali izgleda da nije tako. Pre par meseci sam nasao proverene podatke o zastupljenosti SE telefona i iznenadio sam se - imali su udeo na global. trzistu jedva malo veci nego Xperie sada :d

A to su stvarno provereni podaci.. bio je fazon kao i do sada - dobra/odlicna prodaja u celoj Evropi (posebno u EU a i Rusiji) + Japan. U USA bese mozda samo malo bolja situacija od aktuelne, pa nije bez razloga propala ta SE prica (ok, prsla po prelasku na android ali je problem postojao i nekoliko godina ranije).

Poslednja izmena:
Kako god Sony i HTc godinama propadaju posluju sa minusom i dalje udaraju neke jace igrace povremeno po usima.

Meni pase WP i Droid ok, IOS ne podnosim.
Volim stock ui, ne volim da menjam, zato i moguvda WP koristim, mada oni idu nekim stazama ka open source-u bar u nekim segmentima.
Ako bi se W10M probio bar na 10% neka onda MS kupi Sony odeljenje neka prave Xperie sa W10 ;-)
@Batak jos bolja autonomija, permission control :p
Meni je ova autonomija sasvim dovoljna. Plasim se da ne u$eru nesto drugo.

Evo prema wiki, Annual sales by manufacturer.

SE napravio svoj rekord 2007, 102 miliona prodatih telefona

Posle toga nagli pad,pojava IOsa i Androida uradila svoje.

2011 -2015 Sony se vrti na oko 2% market share-a i drzi 30miliona prodatih telefona, aj da ne racunamo kurs i tako te stvari, sta mislis u kom periodu su vise trosili za R&D pre 2012 ili posle?! I kada su bila bolja vremena za Sony sad ili onda, ja tvrdim onda.

E sad prava je enigma koje je jaci kada bi uporedili Samsung sada i Nokiju onda, ne ko je jaci nego koji je odnos u pitanju, ja bih rekao da Nokiju nece niko pobediti porezultatima, prodatih telefona u jednoj godini ;-)

Poslednja izmena:
Ja sam gledao rezultate od 2008. tj samo to je i bilo postavljeno na tom profilu gde sam nasao, do 2007 su sigurno imali vrhunsku prodaju zbog K750/800 ili kojih vec modela i naravno da su to bila bolja vremena za SE kompaniju.

Imao je sony 2 godine za redom mislim oko 40-42m prodatih telefona ali su sada pali na oko 30-35m, njihov rekord po kvartalu je bio upravo krajem 2014. godine sa 11.5-12m prodatih telefona, pre svega zbog Z2, Z3/c a onda sledi nagli pad u ovoj godini na samo 7.4m po kvartalu. Znaci dok imaju vrhunske modele kao Z2/3 onda i imaju cemu da se nadaju, uz ovaj qualcomm i ostale fail-ove mogu samo da propadnu :)

Nego je fazon sto oni ne umeju da naprave profit, deluje kao da mogu da prodaju i 3x vise telefona a da bi i dalje bili u minusu, Sposoban neki menadzment, kao da ih Srbi vode :d

Poslednja izmena:
Bili mi do poslovnice, nude uzimanje telefona tako sto si naveo ali PLUS 1699 din x24. za (300 sms, 300minuta, 300u mrezi i 1gb neta) Kad sam pitao da li ima opcija bez ovih minuta poruka i brzog neta jer mi to ne treba, rekli su mi da ne postoji takvo resenje. Jer to ispada 3500k mesecno a to bukvalno mogu dati za Miks XXL. Ne kapiram ovo nista. Znaci na kraju se svelo da telefon bi trebao da uzme najpovoljnije na rate, bez bilo kakvih minuta sms i mg, sta predlazete? (ako je to uopste i moguce trenutno)

Možda ima neko naš tamo. :D
Znači im što imaju prvi 4K telefon, treba to da reklamiraju.

Bili mi do poslovnice, nude uzimanje telefona tako sto si naveo ali PLUS 1699 din x24. za (300 sms, 300minuta, 300u mrezi i 1gb neta) Kad sam pitao da li ima opcija bez ovih minuta poruka i brzog neta jer mi to ne treba, rekli su mi da ne postoji takvo resenje. Jer to ispada 3500k mesecno a to bukvalno mogu dati za Miks XXL. Ne kapiram ovo nista. Znaci na kraju se svelo da telefon bi trebao da uzme najpovoljnije na rate, bez bilo kakvih minuta sms i mg, sta predlazete? (ako je to uopste i moguce trenutno)
Uzmes samo telefon bez ikakve tarife ili odaberes neku tarifu koja ti odgovara.
Ja uzeo Pricu za 300 din mesecno sto mi je vise nego dosta uz beskonacan internet.

Drugar uzima telefon preko boxa u telekomu ,a ja cu od njega uzeti ,pa placati rate .Moje pitanje je da li je i koliko isplativije uzeti mate 7 u odnosu na z2,jer su rate slicne /1830 i 1775/

Nazad
Vrh Dno