Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I za mene najbolji telefon.

da... samo sto osecam da mu cena nece tako brzo padati ni na 400e kamoli nesto manje.

Pa nece prvih par nedelja ali ce brzo biti 400e a posle par meseci i ispod jer ce se pojaviti G3, S5, Z2 i ostali koji ce po oglasima kostati kao G2, Z1 sada.

In China Z1 is about 800 dollars whereas the Z1F/s is gonna be 590$.

Ovo je neka glasina od pre mesec dana sa nekog kineskog sajta, 590$ je oko 456e, ako bude ovako eto ih brzo po oglasima ispod 400e. I dalje je ovo velika cifra ali i nije kada se zna koliko kostaju S4/One mini ili ona nebuloza od Moto X koji neki svrstavaju u top 5 telefona godine :d :d

Neki render..

Sony_Xperia_Z1_mini_Concept_Phone.png

Bezeli mi ne smetaju toliko ali me mnogo nerviraju on screen tasteri, kao i na svim ostalim telefonima.

61_1388129826.jpg_w600.jpg

95_1388129819.jpg_w600.jpg

40_1388129833.jpg_w600.jpg

63_1388129840.jpg_w600.jpg

hamburg marihuano kada ga ocekujes u prodaji kod nas ili evropi.. ? 🙂 vidim dosta ga pratis pa reko mozda znas.

Ma gde znam, samo sam postavio ovo na sta sam naleteo danas..

Predstavljanje je valjda 6. januara a kada ce u Evropu.. ko zna.

znaci u najboljem slucaju u martu.. zlocin

Pa zavisi, XZ i Z1 su stigli relativno brzo kod nas, mozda ce i ovaj. Recimo pocetkom februara, verovatno ce vip prvi nabaviti ali videcemo..

stvarno ovaj mob ima bolesne specifikacije.. cak tesko mi je da poverujem da su takav mob napravili :d ali cenim da ce mu displej opet biti truba.. ce vidimo

Pa pise iznad da ce imati IPS, kada na to jos dodas x-reality za multimediju.. to ce biti bas dobar displej. Mada mozda opet uvale neke stare u prvim serijama ako imaju zalihe :d

Evo poredjenje uglova gledanja sa IP5s

Sony-Xperia-Z1f-compared-to-iPhone-5s-and-iPhone-5.jpg

Sto se mene tice ja bih voleo da se sto pre pojavi i da sto pre postane ''pregazen'' da bi i cena brze padala, 300e primerak iz oglasa posle nekoliko meseci i to je to 🙂

Poslednja izmena:
znajuci koliko se ljudi prze na sony u srbiji i kakvu pocetnu cenu sony udara,nece on u bliskoj buducnosti pasti na 300e.. a za displej,samo kada ga vidim uzivo mocicu da bacim neku ocenu o njemu :d ali cenim da ne moze da bude los kao i neki prethodni sony modeli..

velika steta sto nisu izbacili crvenu boji i neku nebesko plavu.. ali i bela ce odraditi posao 😀

Pa evo Z1 imas po oglasima, nove za 400-420e, XZ i XZL su vec pali i na 300e..

Oglasi su oglasi a cene u fensi shopovima su posebna prica, svi telefoni poznatih proizvodjaca imaju ludacke cene, Lumia 1520 kosta skoro 100k din :d

Mene ostale boje ne interesuju, u crnoj boji deluje do jaja 🙂

Steta samo sto displej nije 4,5'' ali dobro.. sto se toga tice ''dok si kuci/u stanu/na poslu'' i 8'' ekran nije problem ali za sve ostalo meni bi i G2 sa idealnim odnosom velicina kucista/velicina ekrana smetao a cak i ako imam saku vecu od prosecne tesko mogu da koristim taj fon jednom rukom.

Poslednja izmena:
istinu zboris.. za ovaj mob mozda ne bi bilo previse dati ni oko 380e.. 🙂 cenim da ce moci sa tom baterijom na 720p da izvuce preko 4h Sot-a ,sto je realno i dovoljno vecini ljudi.

Poslednja izmena:
Sta je sa ovim Z1 ekranom?? :S:

Da li je moguce da su presli na nove/kvalitetne IPS panele? Ovo treba da se proslavi! :bottle:

Ni ovaj Mini se bas ne proslavlja sto se crne i osvetljenja tice:

z1_vs_z1f_display_32.jpg

Probija tj. vidi se osvetljenje po coskovima, ali tako je skoro kod svakog IPS-a.

U totalnom mraku prikaz crne deluje ovako manje-vise na svim IPS displejima a koliko ce da ''krvari'', probija zavisi od ugla gledanja, tako je i kod IPS monitora, jednostavno limit tehnologije. Nikada ni jedan lcd (IPS i napredniji paneli) nece imati crnu kao amoled, sa druge strane tesko da ce amoled imati prikaz bele kao IPS mada je realnije da isprave to, npr neki dodatni beli subpixel.

Po meni je (mnogo) bolja bela na Amoledima nego crna na lcdima 🙂

Probija tj. vidi se osvetljenje po coskovima, ali tako je skoro kod svakog IPS-a.

To nije probijanje, već ni IPS nije perfektan u svim uglovima, a još manje crna boja koja prelazi u svetlije pod određenim uglom ***.

Po meni je (mnogo) bolja bela na Amoledima nego crna na lcdima

^ hellyeah! 🙂

screen-comparison-galaxy-s4.jpg

Po mom misljenju telefoni kao One, G2.. imaju ips sa veoma dobrim prikazom crne koji mi ne smeta uopste osim u situaciji kao par postova iznad - mrak + menjanje uglova, tada je razlika ubedljivo najveca u korist amoleda i tu nema price ali se postavlja pitanje kada cu u totalnom mraku da gledam u crnu iz random uglova :d

Poslednja izmena:
Kakve su ti bre ovo mikroskopske slike, mislim znam da ti imaš nadljudski vid ali mi ostali smrtnici ne vidimo ovako zeleno... 🙂
Kačio sam već negde ovu sliku

gnex520.webp

Note 3 da ne pominjem...

Poslednja izmena:
^ hellyeah! 🙂

screen-comparison-galaxy-s4.jpg

Po mom misljenju telefoni kao One, G2.. imaju ips sa veoma dobrim prikazom crne koji mi ne smeta uopste osim u situaciji kao par postova iznad - mrak + menjanje uglova, tada je razlika ubedljivo najveca u korist amoleda i tu nema price ali se postavlja pitanje kada cu u totalnom mraku da gledam u crnu iz random uglova :d

Da li stvarno mislis da to ovako izgleda kad koristis telefon? Kao na ovim mikroskopskim slikama sto si postavio. Molim te.
Pa i sam si koristio AMOLED.

^ naravno da ne izgleda ovako zeleno ali to je taj tint i mana amoleda, jos uvek imam telefon sa tim ekranom i video sam sve nove amolede i bela ne moze da bude kao na ips-u kao sto crna na ips-u ne moze da bude kao na amoledu.

Da ne sirimo polemiku po ko zna koji put, amoled ekrani - odlicni, IPS - odlicni. To je to, sad svako bira sta mu odgovara. Ja biram IPS, jednostavno mi vise odgovara takav prikaz 🙂

da dodam na tu tvoju pricu.. lcd3 na htc one mozda i najbolji ekran napravljen do sada.

I meni je taj ekran stvarno odlican.

Poslednja izmena:
da dodam na tu tvoju pricu.. lcd3 na htc one mozda i najbolji ekran napravljen do sada.

Nazad
Vrh Dno