Šta je novo?

Sony Xperia Z Ultra

Za mene je telefon sasvim OK, i veličina i težina. Ako bih baš tražio da mi nešto smeta, onda je to da ga malo teže dižem sa stola - toliko je tanak :))

ova Teracellova isto nije loša sad za sad, e ne znam koliko će trajati :)

inače full HD snimci na ovom ekranu izgledaju bolesno dobro, i tek na ovoj veličini ta rezolucija ima kakvog takvog smisla (mada po meni je i dalje sve ispod 10" malo za Full HD al ajd)

Poslednja izmena:
150 eura, pa ovaj telefon za godinu dana neće koštati toliko :)

Kako neće?! Ipak z ultra ima moćan hardware...
Btw,izašao novi kit kat...sređuje sound bug...

odlicno, jeste @fkloznica telefon kao i Note sto je telefon, moze da se prica na njega ono obrnes broj i javi ti se neko :)

@djp pao je sa 560 na 360 za manje od godinu tako da ce pasti jos 200 mozda ne bas za godinu ali za godinu i po mislim da hoce :)

Poslednja izmena:
Znači uzeo si slonovo uvo. Znao sam da ćeš nešto da zezneš ako ne nađeš 808 :d
U zdravlje da služi, da zameniš ovo za neki telefon :)

Poslednja izmena:
@djp pao je sa 560 na 360 za manje od godinu tako da ce pasti jos 200 mozda ne bas za godinu ali za godinu i po mislim da hoce :)
Pa pao je i sa i ostali modeli kojima su narudžbine cene na startu...cini ki se da jedino HTC one lavovski drži cenu(iPhone neću da stavljam ovde,oni jedino drže cenu,što novi,što polovni)...

One se drži dobro zato što ih ima relativno malo :) iPhone je potpuno druga priča

hvala Ivane, koristiću ga paralelno sa 808 tako da će to biti def. najbolja mobilna kombinacija koja postoji

@djp aj nabroj mi ukratko neku listu must have aplikacija da skinem to sa playa...nisam koristio Android jos od one Xperie Active :)

Poslednja izmena:
Mx player, total commander, quickpic, poweramp.
Video plejer, fajl menadžer, galerija i muzički plejer.
To su ti moje preporuke za te namene, širok je izbor, eksperimentisi pa ćeš videti šta ti je najbolje.
A za ostale namene takodje ima u izobilju kvalitetnih rešenja.

^ sta ce mu muzicki plejeri kad se svi dobri placaju a walkman je odlican i uklapa se u minimal UI. Jedino da proba narodne verzije jer imaju vise podesavanja eq ali to za flac i nije toliko potrebno..

Neki file manager npr clean f.m ili ES, sound cloud, mx player, 500px, picsart, flipboard, disk usage, droid stats, notification toggle, smart voice recorder, cpu-z, gps status, google earth, sports tracker/endomondo/strava app, xperia diagnostics, voodoo screen, display tester, box, viral, cool tool, air droid, xperia transfer, tune in radio.. ne mogu vise da gledam u folder :d

Imas u marketu na xzu poseban deo sony gde su neke aplikacije dz a inace se placaju ili lista dobrih aplikacija koje sony preporucuje, box je tu recimo delio 50Gb za dz neograniceno cim napravis nalog :) Valjda je jos uvek tako.

Poslednja izmena:
Pa ja nemam neke specijalne aplikacije... Vrtim se oko istih i na iOs-u i na Androidu...plejere koristim fabričke, da li bio na HTC-u,Samsungu ili Sony-ju...tapatalk mi je jedino vredno spomena...to najviše koristim pored ostalih socijalnih mreža...ostalo već sve imaš...

Ništa ne fali walkmanu, naprotiv.
Ja sam navikao na poweramp, koristio sam ga na svim android telefonima pa i sada na soniju..
Širok je izbor kvalitetnih rešenja za sve namene a svako ima svoje favorite.
Eksperimentisaće pa će videti šta mu paše i radi posao, to je jedini (a i najlepši :)) način.

Ma odlicni su i P-amp i player pro ali se placaju, probao sam oba i obrisao, player pro sam instalirao dok je bio na promociji sa sve dsp-om i mozda je i bolji malo od power amp-a ali su kulovi resili da apdejtom poniste pola funkcija, znaci kao da nisam iskoristio promociju i dsp/eq nije moguce koristiti. Aj to nego je stalno izletalo smaracko obavestenje. E tad je odleteo sa telefona zauvek :)

Poslednja izmena:
^treba da kupis ovako nesto, samo sto je preskupo :d

http://www.sonymobile.com/gb/products/accessories/power-cover-cp12/specifications/#tabs

Mada je to power cover a ovo je jeftinije, mozda oko 20-25e

--------------------------
U jednom ranijem postu sam dao prikaz "power-covera" koji ima 50% veći kapacitet i 60% manju cenu.

Kada je u pitanju "cover with stand", to možete naručiti i kod Amazon.uk za 5-6 GBP, kao što sam ja uradio. Evo, slikao sam ga. Mrlje na snimku su na ogledalu:)

Druga stvar je ako vam treba da na proizvodu piše "Sony" :)

Prilozi

• PwS01.jpg
    PwS01.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 79
  • PwS02.jpg
    PwS02.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Mx player, total commander, quickpic, poweramp.
Video plejer, fajl menadžer, galerija i muzički plejer.
To su ti moje preporuke za te namene, širok je izbor, eksperimentisi pa ćeš videti šta ti je najbolje.
A za ostale namene takodje ima u izobilju kvalitetnih rešenja.

Meni treba programče, ili bilo šta što će rešiti "problem malih slova". Naime, rezolucija na Z Ultra je toliko velika da su u standardnim android programima slova i slike dosta sitni, jer te programe uglavnom prave za standardne rezolucije. Na primer, navigacija Igo Primo radi odlično na Z Ultra, ali prikazi mapa i nazivi ulica su toliko sitni da je to problem.

Pa rezolucija ti je standardna...ista je kao na HTC one,s4, g2 i ostalim flagship modelima...1080x1920 je u pitanju...imaš u podešavanjima da odabereš veličinu fonta...

Meni treba programče, ili bilo šta što će rešiti "problem malih slova". Naime, rezolucija na Z Ultra je toliko velika da su u standardnim android programima slova i slike dosta sitni, jer te programe uglavnom prave za standardne rezolucije. Na primer, navigacija Igo Primo radi odlično na Z Ultra, ali prikazi mapa i nazivi ulica su toliko sitni da je to problem.

iGo valjda mora biti za specificnu rezoluciju, posto vidim da se stalno trazi "iGo za odredjeni model", pa je on malo specifican.
Ali za osnovne aplikacije, ti mozes da uveces slova u podesavanjima (Settings->Display->Text/Font size ili tako nesto, zavisi od telefona, ne znam tacno za SXZU)
Ja imam prilicno slab vid, pa iskreno jedino u Google Maps imam taj problem, i zbog toga aktiviran Magnification gestures na S4 :)

iGo valjda mora biti za specificnu rezoluciju, posto vidim da se stalno trazi "iGo za odredjeni model", pa je on malo specifican.
Ali za osnovne aplikacije, ti mozes da uveces slova u podesavanjima (Settings->Display->Text/Font size ili tako nesto, zavisi od telefona, ne znam tacno za SXZU)
Ja imam prilicno slab vid, pa iskreno jedino u Google Maps imam taj problem, i zbog toga aktiviran Magnification gestures na S4 :)

Imam iGo koji radi na više rezolucija, pa radi i na Z Ultra, a na slici koju šaljem je najveći zum koji se može dobiti u 2D mapi. Slova su dosta sitna na Z Ultra ekranu od 6.4 inča. Na S4 su verovatno još sitnija.

Regulisanje veličine fonta donekle pomaže, ali to važi samo za operativni sistem i za neke aplikacije koje dolaze sa telefonom. Instaliraj, na primer, Opera Classic i videćeš da je sasvim neupotrebljiva. Izgleda da treba čekati nove verzije aplikacija koje će rešiti taj problem.

Prilozi

• Screenshot01.jpg
    Screenshot01.jpg
    211 KB · Pregleda: 92
Regulisanje veličine fonta donekle pomaže, ali to važi samo za operativni sistem i za neke aplikacije koje dolaze sa telefonom. Instaliraj, na primer, Opera Classic i videćeš da je sasvim neupotrebljiva. Izgleda da treba čekati nove verzije aplikacija koje će rešiti taj problem.

Uhhhh, ZNAM! :) Iskreno, najgore je sto mi Opera Classic najvise odgovara za citanje, jer fenomenalno radi Justify, tj. skroji tekst da se prikaze sav na ekranu (tj. deo teksta, ali bez da moram ad setam levo/desno kada se zumira).
Ali je mnogo teska za koriscenje, zbogo ovoga sto si pomenuo, tacno :(

Znaci, iGo moze da radi na vise rezolucija KOREKTNO?

Imam iGo koji radi na više rezolucija, pa radi i na Z Ultra, a na slici koju šaljem je najveći zum koji se može dobiti u 2D mapi. Slova su dosta sitna na Z Ultra ekranu od 6.4 inča. Na S4 su verovatno još sitnija.

Promeni DPI, to će rešiti problem. Ja koristim Xposed framework + App settings, koji dozvoljava da se promeni DPI samo za određenu aplikaciju, a ne za ceo sistem, pa onda možeš da primeniš podešavanja koja ti odgovaraju samo tamo gde ti treba

Promeni DPI, to će rešiti problem. Ja koristim Xposed framework + App settings, koji dozvoljava da se promeni DPI samo za određenu aplikaciju, a ne za ceo sistem, pa onda možeš da primeniš podešavanja koja ti odgovaraju samo tamo gde ti treba

Probao sam Xposed App Settings već ranije, a i sada ponovo, i nema rezultata. Menjao sam i DPI i Font Scale, ali neće. Ako App Settings kod tebe radi, napiši molim te koju verziju App Settings koristiš i kako podešavaš DPI.

"this app and framework allows you to change dpi settings on a per app bases and it works on any rooted ics or newer rom."

root?

Naravno, telefon je baš znatno veći, osećam da to nismo dovoljno istakli :)

Jeste da mi i Note 3 malo viri iz džepa farmerki, ali ovako mi je virio Z Ultra kada sam ga testirao :d

img_2169_s.jpg

koliko si visok ti? Ja sam 187/115 i evo kako stoji u mojim farmericama (obicne novopazarske)

2014-04-12-2829.jpg

i evo kako mi stoji na glav(urd)i, mikrofon mi dodje u visini usta...

2014-04-12-2830.jpg

"Obicne Novopazarske" Hahahaha :d

Kao da si uzeo "Milka White" i stavio na uvo. :D

Vrh Dno