Pa pao je i sa i ostali modeli kojima su narudžbine cene na startu...cini ki se da jedino HTC one lavovski drži cenu(iPhone neću da stavljam ovde,oni jedino drže cenu,što novi,što polovni)...@djp pao je sa 560 na 360 za manje od godinu tako da ce pasti jos 200 mozda ne bas za godinu ali za godinu i po mislim da hoce![]()
Mx player, total commander, quickpic, poweramp.
Video plejer, fajl menadžer, galerija i muzički plejer.
To su ti moje preporuke za te namene, širok je izbor, eksperimentisi pa ćeš videti šta ti je najbolje.
A za ostale namene takodje ima u izobilju kvalitetnih rešenja.
Druga stvar je ako vam treba da na proizvodu piše "Sony"![]()
Meni treba programče, ili bilo šta što će rešiti "problem malih slova". Naime, rezolucija na Z Ultra je toliko velika da su u standardnim android programima slova i slike dosta sitni, jer te programe uglavnom prave za standardne rezolucije. Na primer, navigacija Igo Primo radi odlično na Z Ultra, ali prikazi mapa i nazivi ulica su toliko sitni da je to problem.
iGo valjda mora biti za specificnu rezoluciju, posto vidim da se stalno trazi "iGo za odredjeni model", pa je on malo specifican.
Ali za osnovne aplikacije, ti mozes da uveces slova u podesavanjima (Settings->Display->Text/Font size ili tako nesto, zavisi od telefona, ne znam tacno za SXZU)
Ja imam prilicno slab vid, pa iskreno jedino u Google Maps imam taj problem, i zbog toga aktiviran Magnification gestures na S4![]()
Mislio sam na kupovina vs. "kupovina" aplikacija^treba da kupis ovako nesto, samo sto je preskupo :d
Regulisanje veličine fonta donekle pomaže, ali to važi samo za operativni sistem i za neke aplikacije koje dolaze sa telefonom. Instaliraj, na primer, Opera Classic i videćeš da je sasvim neupotrebljiva. Izgleda da treba čekati nove verzije aplikacija koje će rešiti taj problem.
Imam iGo koji radi na više rezolucija, pa radi i na Z Ultra, a na slici koju šaljem je najveći zum koji se može dobiti u 2D mapi. Slova su dosta sitna na Z Ultra ekranu od 6.4 inča. Na S4 su verovatno još sitnija.
Regulisanje veličine fonta donekle pomaže, ali to važi samo za operativni sistem i za neke aplikacije koje dolaze sa telefonom. Instaliraj, na primer, Opera Classic i videćeš da je sasvim neupotrebljiva. Izgleda da treba čekati nove verzije aplikacija koje će rešiti taj problem.
Promeni DPI, to će rešiti problem. Ja koristim Xposed framework + App settings, koji dozvoljava da se promeni DPI samo za određenu aplikaciju, a ne za ceo sistem, pa onda možeš da primeniš podešavanja koja ti odgovaraju samo tamo gde ti treba
Naravno, telefon je baš znatno veći, osećam da to nismo dovoljno istakli
Jeste da mi i Note 3 malo viri iz džepa farmerki, ali ovako mi je virio Z Ultra kada sam ga testirao :d
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari