Šta je novo?

Sony Xperia Z Ultra

Ljudi danas ocigledno nemaju predstavu o velicinama telefona :)

Bolje da pogleda ovo :)

[YOUTUBE]-3l4kMj9p0Y[/YOUTUBE]

Gledajuci onaj klip vezan za Z2, setio sam se cele diskusije iz ove teme pa sam zato postavio. :)

Ccc.... glupi bezeli :) Sami ekrani mi se cine maltene iste velicine na oba telefona (N3 i ZU) :) (da, primecujem sitnu razliku, ali brate.... Sony mora da desetkuje bezele)
Bolje da pogleda ovo :)

[YOUTUBE]-3l4kMj9p0Y[/YOUTUBE]

Kako bre iste velicine, 6,44'' vs 5,7'' :) Aj bezeli mogu da budu manji ali ako nista drugo XZU je tanak uredjaj za tu velicinu i tezina moze da prodje.

Zaboravljate da ta "velicina ekrana" ukljucuje i SOFT tastere! Dok na N3 to nije slucaj. Pogledajte tacno sliku koja je promo za taj youtube klip - vidi se da je jedva ~2mm razlika samo EKRANA u visini, kad se uklone soft tasteri. Oni citav ~1cm smanjuju duzinu ("visinu") ekrana.

Alfa, ima logike to što pišeš, ali sa druge strane ti tasteri se sklanjaju sami po potrebi. Tako da se ekran maksimalno koristi svuda gde je to važno i gde se "računa".

^ ^ slazem se sa corvux-om oko soft tastera koje inace mrzim :d Mada i to je stvar navike, mene smaraju i navikao sam na kapac. ''traku'' ispod ekrana.

A mislim da NSX nije napisao da su xzu i n3 slicne velicine nego da ako neko vec koristi neki phablet i navikao je na dimenzije, nece imati problem da predje i na godzilu kao XZU ili da ce se lakse navici nego neko ko ima iphone 4 :)

Bas me zanima da li ce izbaciti Z2 ultra, da smanje malo bezele i ekran na 6'', baterija da bude 4000 mAh i eto odlicnog phableta. Mada i ne moraju da smanje ekran ako smanje bezele.

Poslednja izmena:
Alfa, ima logike to što pišeš, ali sa druge strane ti tasteri se sklanjaju sami po potrebi. Tako da se ekran maksimalno koristi svuda gde je to važno i gde se "računa".

Po meni nije tako dobra situacija; jedino gde sam primetio da mogu da se uklanjaju je u igricama ili video playeru (za video player mi je bas mucno da ga tako koristim).
Doduse, ja def. 90% vremena provedem u playeru, ali to je zato sto se sve ostalo brze zavrsi, a player pusta nesto po 3-5h (dok traje baterija :)), ali bi mi mnogo vise znacilo da su bezeli desetkovani.

Sa druge strane, zbog tankoce mi XZU vise odgovara od mnogih manjih telefona - nekako lezi :)
U svakom slucaju, ekrani nisu direktno poredivi kao 5.7" i 6.44".

Par procenata i par desetina procenata razlike nije isto.
Za moje potrebe je i G2 prevelik ali kontam da i korisniku Note 3 nije bezbolan prelazak na Z Ultra.

Naravno, telefon je baš znatno veći, osećam da to nismo dovoljno istakli :)

Jeste da mi i Note 3 malo viri iz džepa farmerki, ali ovako mi je virio Z Ultra kada sam ga testirao :d

img_2169_s.jpg

Preterano,ovo je vise za kucnu upotrebu.
Treba izneti ovo iz kuce,setati kera i uspeti da se javis jednom rukom kad te neko pozove

nisam mislio na to da su iste veličine već da su cigle oba i da svakako ne možeš koristiti samo jednu ruku, a kad je već tako onda zašto nemati veći ekran itd.

Pa ima 643 pozitivne ocene i 0 negativnih, nije realno da su sve pozitivne pumpali on i rodbina :d

Bice to dobar combo, xzu i 808 ;)

Inace toliko XZU kosta i ovde

Poslednja izmena:
hvala za find ali ih rade po porudzbini i imace ih tek za 4-5 dana, ako cu da cekam toliko mogu i sa ebaya da je uzmem :D narucio sam onu, jeste da nije crna pa mi boja vizuelno ne odgovara ali se manje grebe i ostavlja otiske i svakako dolazi sa crnom Teracell futrolom koju cu koristiti i zastitnom folijom za ekran koju sumnjam da cu koristiti :)

Obavezno stavi foliju....ona fabrička je blagi užas...pravi magnet za otiske + čim su ti malo vlažne ruke brljavi,ne registruje lepo dodire...

inace radi dobro preko te folije? posto sa nekim proslim nisam imao bas najbolje iskustvo :)

Pa mnogo bolje...čak sam razmišljao da skinem tu fabričku, ali sam odustao od toga zato što sam pročitao na par mesta da se skida i Sony logo sa njom...tako da sam samo prelepio preko nje i lepo radi...

prvi utisak je naravno veličina, što mu je najveća i prednost i mana...mada mi za tu veličinu prilično dobro leži u ruci i ne smeta prilikom razgovora(osim što te drugi čudno gledaju :D ), telefon radi sasvim OK i za ove pare kome ne smeta veličina i ne treba mu kamera definitivno nema ništa bolje(mada kome kamera treba taj svakako neće koristiti Android telefon za to)

1658374_10200823114258989_5001916761486241271_o.jpg

HP inače ima 9" ekran :)

Poslednja izmena:
telefon radi sasvim OK

Telefon? :D

Sta kazes za ekran, interfejs itd? :) Zvucnik bi trebao da je dosta kilav, kao i na XZ, valjda ti nece smetati.

pa da, pise u uputstvu phone to valjda znaci telefon :D

OK je zvucnik mada nisam imao kad da ga probam kad je bas buka, ekran je bruka dobar(mozes misliti nakon N8 :D ) a interfejs je bas brz sto je prokomentarisao i drugar koji ima Note 2...mada klot je prazan jer za sad nisam instalirao nista pa mozda je i zbog toga :)

Sad jos da nadjes 808 i miran si par godina :)

Pa bila bi sramota da nije brz a ima S800, 2Gb rama i jedan od ''najcistijih'' fabrickih UI, bloat-a i fabrickih aplikacija ima ali ne siluju android :)

A sto se telefona tice i velicine xzu, napisao sam ovde da sam video lika ko dzej sa belom xzu uz glavu, znas koja scena :d

Poslednja izmena:
heh, za moju glavu je taman :D ma miran i 3-4 god. sigurno osim ako se ne pojavi nesto bas revolucionarno

Ako ti je 4.4.2 onda je to bag do softvera i ispravice se u narednom update-u.

Ima i informacija da kamera na 4.4.2 "jede" bateriju više nego što treba. Ja sam još uvek na 4.3 ROM-u. Nisam do sada našao dovoljno razloga da pređem na 4.4.2

Poslednja izmena:
Vrh Dno