Šta je novo?

Sony Xperia XZ , X Compact

Samo sto Sony vode ******i i ne mozemo videti bilo sta pametno od njih...

Sent from my iPad Air using Tapatalk

Nista,cekamo mart i Sony sa 4GB rama hehe

Mada opet nije mi jasno da nesto jos specifikacija nisu nagruvali pa da bude fon tipa Z5 Premium.

Pa moraju i za mart nesto jadno da ostave da ne bude opet isti telefon u mizerno drugacijem kucistu!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nista,cekamo mart i Sony sa 4GB rama hehe

Mada opet nije mi jasno da nesto jos specifikacija nisu nagruvali pa da bude fon tipa Z5 Premium.
Dzaba sve, sta god da izbace pljuvace ih i pisati kako nije dovoljno.

Naprave najkompletnije androide u 2014 (uz jos uvek unikatnu android kompakt seriju) - pljuvanje, fail, nista to ne valja, Samsung i LG su bolji. Dezurni (vec mesecima mjutirani) Samsung bot postavlja "vesti" kako se navodno krive, pucaju, eksplodiraju, crkavaju od magle itd a svi znamo da su to obicne gluposti.

Slicno vazi i za Z5 seriju.

I onda kad prodje dezurni hejt period, kada cene po oglasima padnu a ispostavi se da su sony UI i podrska, uz htc, bolji od ostalih van Nexus linije, da je trajanje baterije odlicno e onda se preporucuju u "sta da kupim" temama 🙂

Sto ne znaci da XZ nije trebao da bude malo bolji (pre svega 4Gb rama i malo veca baterija) ali je i ovako hardverski u proseku klase kojoj pripada a kao "bonus" nudi lajt skinovan UI, IP68 i stereo zvucnike, u odnosu na neke i izrada je prednost pa i kamkorder.

Sto je mozda nedovoljno za razliku u ceni u odnosu na dokazano odlican Z5 (onaj koji je bio "fail" 😉) ali tako to danas ide kod vecine, jedino sto OP3 nudi najvise za mid-range izno$ ali ta firma izuzetak, ostali kinezi ne nude tako dobar sw a ostali poznati proizvodjaci takodje nude mala unapredjenja uz standardne flagship cene. Sony je poznat po visokim cenama i precenjenosti pa su ove najavljene za XZ/Xc jos i "ok".

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
^ Lepo receno.

Ako kamera bude brutalna,moj je u Forest Blue kombinaciji. 😀

Ovo im je izgleda najbrze pustanje u prodaju posle prezentacije - http://www.gsmarena.com/sony_xperia_x_compact_is_now_available_in_the_uk-news-20416.php
 £359.99

Neki iz UK vec koriste Xc:
I'll be uploading a video to my YouTube channel soon regarding video stabilisation on the X Compact if anyone is interested in it. By the way the phone rocks, much snappier than the Z5 Compact ever was

Ako sve bude ok sa izradom, hw-om i ako se softverski odlicno pokaze bice Xc dobra kupovina.

Samo sto mislim da je to trziste kompaktnih, hw jakih androida polu-mrtvo (ako je ikada i postojalo u tom smislu osim sony compacta).

Tu jos samo Apple moze da mlati pare, u android svetu se odavno sve vrti oko ekrana 5-6" a ni tu niko osim Samsunga, Huawei-a ne pravi profit.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Biće dobra kupovina, ali kada bude nov ispod 300 evra u Srbiji, što je za nekih godinu dana.
Što znači nije baš sjajna kupovina.

Da su razumniji sa cenama bio bi bolje prodavan, što je šteta, uopšte nije loš telefon po svemu sudeći.

Ja lično nemam nikakvu želju za njim kao naslednikom Z1c.
Da je Xcompact sada u Srbiji izmedju 300 i maksimalnih 360 evra to bi već bila druga stvar.

Ma da, kod nas je Z5c bolja kupovina jer mu je dosta pala cena, cak ce i 5.2" Z5 biti jeftiniji od Xc.

Steta sto su odustali od pravog flagship kompakta, ovaj je po svemu umanjena verzija X modela a ne XZ, zato i kosta ovoliko a da je radjen na XZ osnovi kostao bi sigurno 550e.

Sent from my D6503

Možda i nisu, pa dođe XZ Compact za neki mesec.

Ne verujem,ovo je taj Compact.Po prvi put Compact ima isto Ram-a kao flagship,jedino sto fali je IP sertifikat,jer se SD650 pokazao odlicno u Xperia X.

IP68 sertifikat fali jer ni X zvanicno nema isti mada su potapali taj X i navodno je preziveo a i kompakt deluje kao da je zasticen u stilu Z5c ali je pitanje kakva je zastita iznutra.

Xc je manja verzija X, dakle nije vise kompaktni flagship vec hardverski jak manji android koji po ceni i hw-u luta negde izmedju vise srednje i flagship klase.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa mozda ta 5 axis stabilizacija u stvari jeste OIS ili radi isti posao kao OIS,a druga tehnologija je u pitanju.

Koje su sanse da sony ne reklamira to kao OIS? A navodili su svuda da im XA Ultra ima taj 1/2.6" senzor sa OIS-om kao prednju kameru.

Oni za XZ pominju 5-axis SteadyShot dok android central i gsma navode OIS u preview tekstovima, mislim da grese.

Evo jedan video primer:
[youtube]g4EgvxNBrFk[/youtube]

Sent from my D6503 using Tapatalk

Odlican X compact, ovaj SD650 soc jeste slabiji od ovih sa kojima se poredi ali izgleda uopste nije los.

[youtube]MAg6Lxc1kIE[/youtube]

[youtube]Gn1TvBES4j8[/youtube]

Odličan je to soc ,samo ždere bateriju dok se igraju igre i ovaj kompact ne bi smeo da košta preko 300e sa njim unutra. Kinez sa s650 ,4000mah ,full HD 5.5 incha u Kini košta 120$

Ja sam se uverio brzinu i rad tog S650 gledajuci poredjenja i testove Xperie X...stvarno dosta brzo radi iako ne vazi za highend chip.

Kako god, zna se sta je sonijeva compact serija ranije bila (sve high), a to vise nije nazalost!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

^ +1 😡

Sony Compact se od svih kompakata i minija razlikovao baš po tome, što je bar hardverski bio samo manji od flagship-a, sve ostalo isto (i eto, malo lošije kućište i manja baterija).

Sada kada su mu stavili slabiji SOC, uklopili su se u ostale minije. Gunđ!

Ocekivan potez sto se tice compact verzije: trziste nije zainteresovano male flagship uredjaje.

Pozdrav

^ +1 😡

Sony Compact se od svih kompakata i minija razlikovao baš po tome, što je bar hardverski bio samo manji od flagship-a, sve ostalo isto (i eto, malo lošije kućište i manja baterija).

Sada kada su mu stavili slabiji SOC, uklopili su se u ostale minije. Gunđ!
Pa nije bas tako, i dalje je ovo hw-ski najbolji kompakt android.
SD650 je tu negde u rangu sa S810, ima 3Gb rama, istu kameru kao XZ (bez 4k), stereo zvucnike i na kraju 2700 mAh i krsten UI-podrsku. U prevodu fale mu samo S820 i IP68 da bi bio XZ compact i kostao 550€.

To je i dalje najbolji hw-sw paket u ovim dimenzijama a imas iznad primere kako radi, odlicno se drzi protiv hardverski jacih S7/ip6s a bolje multitaskuje od Samsunga.

Na kraju i cena je 100-150€ niza od pocetne cene Z5c sto je ok u odnosu na vodece "igrace" (setite se cene htc a9), cajnadroidi sa ali-a su posebna prica i uvek ce biti jeftiniji ali vecinu nas ne zanimaju iz vise razloga, "papir" je jedno, praksa tj realan rad nesto sasvim drugo 😉

Za sada je preskup (450e ne vredi ni S7) ali ce za nekoliko meseci biti jeftiniji po oglasima.

Tebi bi i Z5c i Xc bili lep agrejd sa Z1c a i prakticno jedine opcije u toj velicini, imas jos nesto vece i brze ip6/s ali tu gubis najvise na bateriji a kod manjih cajnadroida na softveru.

Ipak trziste kompakt flagship-premium androida je pred izumiranjem a nikada nije bilo ni aktuelno, vecina korisnika (pa cak i onih starijih) hoce 5-5.5" ekran a hw i sw ih ne interesuju previse 🙂

Poslednja izmena:
[youtube]pkejgAevXwc[/youtube]

[youtube]1SJnEIlM4JQ[/youtube]

Poslednja izmena:
Al radi steadyshot za sve pare.

Sto se tice poredjenja sa S7,jedino sto S7 ima ostrije detalje kao i uvek do sada na Samsungu.

Samsung GS/N kamkorderi snimaju najdetaljniji video, sony snimak je ipak malo cropovan zbog nacina rada steadyshot-a.
Al' mi je vrh 24mm socivo, fov je super i pored cropovanja 🙂

Sony Xperia XZ: Further details on the technology behind the phone
http://www.xperiablog.net/2016/09/15/sony-xperia-xz-technology-details/

Ja ne pohvatah (niti mogu da nađem), al' će compact biti u dual SIM varijatni?

edit: Hm! Dojmim se da neće. 🙁

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno