Šta je novo?

Sony xperia U

To sa providnim status barom je moglo i ranije. Srediće uskoro sve sem bluetooth-a.

@Ljubanve, ne sećam se kad sam dao ideju ali nema na čemu :)

Nisam imao onaj klasičan lag, kada mogu da se javim ali me ne čuju. Danas mi se nešto zabagovao i nije hteo da otključa ekran kada je telefon zvonio. Posle restarta, radi opet normalno. Da napomenem da nemam bukvalno ništa osim Swift-a u memoriji.

Ovo je taj JB, ja imam v4: XNovathor Project 4.1.2 V5

Probao ga na 2 dana, morao da vratim Slim jer mi je zatrebao jedan broj koji sam memorisao nakon backup-a (som), inače super je ali i meni se desilo što i tebi sa javljanjem. Sad razmišljam, da li da se ponovo vratim na taj, plašim se da se to sa javljanjem ne ponavlja. Ali tek sad sam skontao koliko je JB fluidniji. Kakva je baterija na tom XNovathor 4.1 romu?

Meni se to desilo jednom za nekoliko nedelja korišćenja. Probaću baš danas da instaliram Viber i Dropbox i još malo da mu napunim RAM pa da vidim kako radi.
Baterija mi traje isto kao i na ostalim. Uveče ga stavljam na punjač u svakom slučaju. Nekada sa 15% nekad sa 30.
Screen time mi bude oko 3 sata.

Ja čekam onaj MSR rom, verziju 2, to je poslednja nada za jb, ostalo je katastrofa.

Slim je i dalje neprevaziđeni kralj stabilnosti, trenutno imam oko 130 aplikacija na njemu i samo malo je usporio.

Slim me je odbio zbog jačine zvuka, nisam uspeo da namestim da mi radi onaj Viper audio. Takođe ima bug sa puštanjem videa, koji ne može da se reši sa MX playerom. Na primer sa Engadget-a se ne vidi video kada se pusti. I znam da je većini možda nebitna stvar, ali meni se jako sviđa na JB-u što su slike za kontakte veće. Kad se vratim na GB i kad vidim mrljave slike presedne mi telefon.

Instalacija vipera se sada svodi na instalaciju aplikacije i jedan reboot. A ovo za Engadget, je l' misliš na gledanje videa iz pretraživača? Malopre sam pustio neki klip čisto da probam i radilo je i u full screen-u. Koristim Firefox i instalirao sam Flash.

Nevezano za ovo, jel koristi neko Helium (Carbon) backup i kako se pokazao? Pokušavam da očistim telefon od piratskog sw-a pa tražim zamenu za titanium backup.

Instalirao sam ja njega ali ne radi. Ja pojačam ali isto se čuje. Jedino ako mora da se deinstalira DSP prvo.

Nije mi radio video iz Engadget aplikacije, a mislim da mi pre (na CM9) nije radio ni video iz IMDB aplikacije.

Ja držim dsp dok ne ispodešavam viper a onda ga zamrznem ili obrišem. I naravno mora se ući u 'viper - phone speaker tab - enable viper'. Ubacim samo onu "običnu" verziju (ne i xifi) i fino radi.

Probao sam sa Viber-om i Dropbox-om i telefon se bukvalno raspada. Niti mogu da se javim niti mogu da zovem nekoga. Katastrofa!
Naravno, pričam o ovom JB-u što sam hvalio.

Ja sam ženi vratio na stock 2.3.7 i prezadovoljna je. Bolje da sistem bude ružan i klizi nego da laguje i baguje svo vreme a da samo lepše izgleda sa druge strane.

Ima na xda forumu 2.3 skinovan kao Sony JB. Izgleda odlično.

A što ne ostavljate linkove ka tako zanimljivim stvarima?

Hvala! Lepo izgleda, skinuću ga večeras. ;)

Popravili su omx na 4.4 i usput nešto malo pokvarili. Očekujem da neki naredni build bude dovoljno funkcionalan za svakodnevnu upotrebu, izuzev bt-a naravno ali i na tome se radi. Ako posluži sreća imaćemo do kraja januara bug free kitkat.

Nastavljam monolog :)
Po svemu sudeći imaćemo i bluetooth tu oko Nove godine, driver su napravili :thumbup:

Meni ne deluje baš obećavajuće. Probao sam poslednju verziju i jednostavno je neupotrebljivo.
Pritom ne mislim na bluetooth, nego na nestajanje aplikacija, tromost celog sistema, wireless i gomilu drugih bagova.

Ako uspeju to sve da poprave, onda tek treba da vidimo kako će to sve da radi. Koliko će biti free memorije i da li ćemo imati probleme kao na JB-u.

Pa sve će to popraviti dok kažeš keks, to u stvari i nije bilo pokvareno dok nisu krenuli da menjaju sve živo zbog omx. Ako su uspeli da izmene kod i uspešno kompajluju drajvere za bt za ovako kratko vreme onda će im za sitnice trebati proporcionalno manje vremena. Ne kažem da je nestajanje aplikacija mala stvar ali to je neka banalna greška koja se uvukla dok su brljali po kodu. Valjda :) :confused:

A brzinu? Čitam na xda kako svi hvale rom i kažu da je sve brzo i glatko. Ja kad stavim gapps, sve je mnogo sporije nego na JB-u.

Znači ja bih bio srećan & zadovoljan jer ne koristim Gapps ;)

Ma ti ljudi na xda se mnogo lože, ubace rom i dok je još onako klot oni ga "testiraju" i onda naravno slede komentari tipa "wow it's amazing". Recimo kad bi pročitao onu temu za xnovathor pomislio bi da je to nešto najbolje ikada napravljeno za xu a znamo da nije.

Ja mislim da će se i brzina vratiti, bio sam zadovoljan onaj put kad sam probao rom a to je bio jedan od prvih build-ova. Ono što je bitno je da su tada dialer i messaging aplikacija radile ok što se nijednom nije desilo na jb-u, a ako je jednom radilo dobro radiće opet. Jedino je sigurno da ćemo morati još da čekamo :D

Ovaj poslednji 4.4 je vidno bolji od prethodnih. Wi-Fi radi super, ceo sistem je malo je brži i neke stvari su mi bolje na 4.4 nego na JB-u. Recimo browsing radi bez ikakvog kočenja.

Biće možda nešto od ovoga.

Biće garant, samo da se strpimo još malo dok ispeglaju bluetooth, omx i video snimanje.

Izašao novi build. Nisam probao ali sudeći po changelog-u omx je popravljen, bluetooth još uvek nije 100% ali kao radi na gurku a video recording startuje ali izbacuje force close kad treba prekinuti. Još malo i bug free :)

Poslednja izmena:

Dobih ovaj problem prilikom instalacije: assert failed, sad ću da probam sa ovim fix-om ponovo.

You get this error or something similar:
Kod:
assert failed: getprop("ro.product.device") == "thunderc" || getprop("ro.build.product") == "thunderc"
You do this with 7-Zip/WinRAR

Note: DO NOT EXTRACT ROM!
In the ROM go to:

/META-INF/com/google/android/updater-script

1)Open updater-script with a script editor such as notepad/notepad++ (makes things 10x easier), or gedit if you use linux

2)Delete the first line of code (all the way up to the first semicolon you see) and delete the first semi-colon as well

Do not go past the first semiclon when deleteing and DO NOT forget to delete the first semicolon.

Cheers!

EDIT: ovaj problem imaćete samo ako "dolazite" sa ICS-a, ili nekog portovanog JB-a.
Ako flešujete ovaj KitKat sa GB-a, ovaj problem se ne javlja.
EDIT2: prvi utisci su super, sistem je fluidan i lepo izgleda (ovo mi je prvi CyanogenMod). :)
Odo da se igram malo. :p
EDIT3: utisci su veoma veoma dobri, dobro drži bateriju, tastatura je "agilna", nema tolikog laga prilikom ulaska u imenik ili dialer.
Probaći imenik i dialer da zamenim sa nekim alternativama jer postojećima ne mogu da menjam teme, pa ću opet da iznesem zapažanja.

Ako vam treba GApps (PlayStore) na ovom ROM-u, rešenje je ovde:
https://mega.co.nz/#F!KEdCFDrB!C5xHHQ6ntj4Xoey7EfRlkw
Mora da se uflešuje pakovanje "12-14_GApps_Core_4.4.2_signed.zip". Ne mora nikakav Wipe da se radi pre toga.

Prilozi

• Screenshot_2014-01-05-18-45-37[1].png
    Screenshot_2014-01-05-18-45-37[1].png
    97.5 KB · Pregleda: 85
  • Screenshot_2014-01-05-18-47-34[1].png
    Screenshot_2014-01-05-18-47-34[1].png
    92.6 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_2014-01-05-18-48-39[1].png
    Screenshot_2014-01-05-18-48-39[1].png
    66.3 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_2014-01-05-18-50-26[1].png
    Screenshot_2014-01-05-18-50-26[1].png
    85 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_2014-01-05-18-50-49[1].png
    Screenshot_2014-01-05-18-50-49[1].png
    444.5 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Da bi izbegao ovo assert čudo flešuješ prvo kernel preko fastboot-a ili flashtool-a.

SuperStarr, kako radi, ima li bagova?

Nema čovek, ne mogu da prepoznam telefon!
Nisam testirao kameru i video još uvek, nisam ga koristio kao walkman... ali bazične stvari rade daleko bolje (odziv, fluidnost, "grafika") nego na JB-u + sam ubacio exDialer (Pro), Textra SMS, SwiftKey mesto "sistemskih" i "prvi" utisci su fenomenalni...
Imao sam malo problem sa GApps jer sam nedovoljno iskusan ali sada je sve OK, imam utisak kao da imam drugi (noviji) telefon sada.
Planirao sam ovaj da dam ćaletu a sebi da uzmem drugi ali eto koliko sam pozitivno iznenađen sa ovim 4.2.2, njemu smo danas uzeli Samsung Galaxy Young da bi meni ovaj ostao. :)

Poslednja izmena:
Sećam se kad si pitao šta kako zašto telefon sa čistim androidom radi bolje od samsunga, htca, sonyja, sad na primeru najbolje vidiš, zar ne :)

Sledeći korak je nexus :)

Nazad
Vrh Dno