Šta je novo?

Sony xperia U

ljudi kako to da na GB-u pokazuje da rama ima ukupno oko 300 a na ics-u oko 380? nista mi nije jasno,i nisam ni siguran vise dal ovaj tel ima uopste tih 512 mgb

Određeni deo memorije se odvaja za grafičku... Sve je u redu, ne brini :)

Dobio sam neki telefon st25i xperia i vratio sam ga na fabričko podešavanje i telefon baguje, treba mu par sekundi za svaku operaciju. 4.0.4 je verzija. Šta bih mogao da uradim da mi telefon radi malo brže? Neki drugi rom se ubaci?

Ili zvanični 2.3 (poslednja verzija, .184) ili SlimCM9.1

Koji kitkat ja sporiji telefon u životu nisam imao.

KitKat moze samo poboljsanja da vam donese.

Ovaj mob je katastrofa sa zvaničnim sw, sa cm9 je solidan. Verujem da će biti još bolji sa cm11.

Ja sam se vratio na zvanični GB, .184, pre par nedelja... Do tada sam se mučio sa zvaničnim ICS-om.

pa otprilike je tako,jedino GB od zvanicnog softwera moze da odradi posao nalazost,ili cm9 kao sto napisao antec,mada ako cu iskren da budem ja nikad nisam imao tih problema sa javljanjem,mozda jer ne preterujem sa aplikacijama.desavalo mi se par puta da tesko ulazi u dialer cak i na gb-u ali to je kada recimo budem na fejsu pa ne izadjem skroz iz njega nego upalim neku igru pa izadjem iz nje i onda recimo odem na jutjub,izadjem i tada probam nekog da zovem.sistem verovatno u toj situaciji ne pogasi sve te otvorene aplikacije i onda nastane gusenje,jer ipak 512 mgb rama je malo,i ne moze da se ocekuje da na ovom fonu sve leti a bude aktivno po 10 aplikacija.jednostavno telefon nema cime da to izgura.mislim da u sustini nije los ali su sa kvalitetnim ics-om mogli da ga odrze u zivotu jos bar godinu dana a ovako je nazalost otisao u penziju prerano,bar zvanicno. :)

Planiram da probam ovaj Kit Kat ovih dana. Tačnije čim bude mogao da se butuje :p Hoću da doprinesem malo razvoju, da okačim neki logcat.

Na konto toga, htedoh da pitam nešto. Koja je najlakša fora da se bekapuju aplikacije pri čestom menjanju romova? Je l' ima nešto jednostavnije i brže od Titanium Backup-a?

Ako hoces i data od aplikacije sumnjam da moze brze od titaniuma. Jedino da uradis nandroid backup iz cwm-a pa da sacuvas ceo sistem :)

Kitkat je odlican, sve radi bez kocenja. Jos da rese encoding/decoding i definitivno ce biti za svakodnevnu upotrebu (uz izostatak Bluetooth-a).

Ostavi link ka nekom ROM-u kad se pojavi neki sređen?

To je taj jedan, cm11, na kome svi trenutno rade. Cim rese ovo sto sam pomenuo napisacu, ili ce me neko preteci :)

Ево и ја сам ставио тај 4.4, претпостављам да мислиш на Персијев.
Није лоше, има пар ствари које ми се свиђају али има ту још доста да се поправи. Најгоре је што свако ради за себе и код једног лика ради видео али му не ради вајрлес, а код овог другог обрнуто.
Прилично је хаотично тамо, што би се рекло: не зна се ко пије а ко плаћа.

Са друге стране, одушевило ме да ГПС ради савршено, мени никад није радио како треба на ЦМ 9. Овде ради савршено, а ово је још увек "најтли".

Прва ствар коју треба да поправе је видео, после тога бих ставио батерију. Чини ми се да не може да издржи цео дан на стенд бају.
И мислим да би требало да среде рам менаџмент, исцртава се хоме стално и дешава се да ми не укључи тастатуру понекад.

Uh meni baterija traje duže na ovom portovanom JB nego na original GB. Samo me lagovi nerviraju, npr ćale ima problem da se javi jer treba vremena da prihvati slajd preko ekrana kada dođe poziv ako je fon dugo bio u stendbaju.

Ево и ја сам ставио тај 4.4, претпостављам да мислиш на Персијев.
Није лоше, има пар ствари које ми се свиђају али има ту још доста да се поправи. Најгоре је што свако ради за себе и код једног лика ради видео али му не ради вајрлес, а код овог другог обрнуто.
Прилично је хаотично тамо, што би се рекло: не зна се ко пије а ко плаћа.

Са друге стране, одушевило ме да ГПС ради савршено, мени никад није радио како треба на ЦМ 9. Овде ради савршено, а ово је још увек "најтли".

Прва ствар коју треба да поправе је видео, после тога бих ставио батерију. Чини ми се да не може да издржи цео дан на стенд бају.
И мислим да би требало да среде рам менаџмент, исцртава се хоме стално и дешава се да ми не укључи тастатуру понекад.

Da, taj sam ubacio. Pa i nema toliko puno stvari za sređivanje, ako onaj lik New Maclaw podeli source code koji je koristio da sredi omx za S3 mini ostaje još samo bluetooth. Ovo ostalo je boranija. Najbitnija stvar je da dialer radi bez lagova, to je veliko dostignuće za xu.
Čini mi se da nisam imao problema sa čestim iscrtavanjem launcher-a, doduše koristio sam rom svega pola dana pa sam se vratio na slim. A što se tiče podešavanja rama samo namestiš oom vrednosti i to je to.

@Coni, i ja sam se oduševio veruj mi.

Poslednja izmena:
Antec kako radi xperia u na android 4.4 ? Da li je brz telefon kao na GB? Posto hocu i ja da ubacim pa pitam vredi li.

Pa nije još uvek na tom nivou ali verujem da može biti. Ima još bagova tako da ti ne preporučujem. Možda za mesec dana ako nas posluži sreća.

Neće nikad biti na nivou GB-a. Jeste da je OS navodno pravljen da može da radi na telefonima sa 512 rama ali ipak je dosta teži od GB-a.
Koristio sam ga dva tri dana i okej, biće to upotrebljivo za svaki dan. Neće biti brz kao GB ali mislim da će vredeti žrtvovati malo performansi.

Ako niste probali, probajte JB od XNovathor-a, meni radi savršeno. Jedini problem koji imam je nešto niži nivo zvuka u odnosu na stock.

Koji je to jb tačno? Ako ti nije teško ostavi link, više sam se pogubio.

Neće nikad biti na nivou GB-a. Jeste da je OS navodno pravljen da može da radi na telefonima sa 512 rama ali ipak je dosta teži od GB-a.
Koristio sam ga dva tri dana i okej, biće to upotrebljivo za svaki dan. Neće biti brz kao GB ali mislim da će vredeti žrtvovati malo performansi.

Ako niste probali, probajte JB od XNovathor-a, meni radi savršeno. Jedini problem koji imam je nešto niži nivo zvuka u odnosu na stock.

Lag prilikom javljanja na poziv?

Nisam imao onaj klasičan lag, kada mogu da se javim ali me ne čuju. Danas mi se nešto zabagovao i nije hteo da otključa ekran kada je telefon zvonio. Posle restarta, radi opet normalno. Da napomenem da nemam bukvalno ništa osim Swift-a u memoriji.

Ovo je taj JB, ja imam v4: XNovathor Project 4.1.2 V5

Svi ti jelly bean romovi kreću da se raspadaju posle nekog vremena jer čak iako sve ostalo radi bez greške dialer pukne. Najduže sam zadržao onaj cm10 limited edition (tako nešto), kad je i on zakazao definitivno sam odustao od jb-a. Uzdam se sad u kitkat a ako ništa od njega ne bude onda ću držati slim dok telefon ne pandrkne.

U ovom poslednjem 4.4.1 su ubacili providni status bar, lepo izgleda. Popravili su dodavanje APN-ova, sada ne mora da se podešava ručno. Ima još nekih sitnica ali utisak je da je prethodna verzija radila bolje. Prethodnu sam držao par dana ovu nisam mogao ni jedan ceo dan. Antec, hvala na ideji za backup romova iz CWM-a. ;)

Nazad
Vrh Dno