Šta je novo?

Sony xperia U

Hvala na pomoci. Posle 6,7 pokusaja sam ga rutovao preko flashtoola, imao je problem sa usb debbug modom

Meni se desavalo pre na htc hero i ot990, i znam da se desava na 997d. Da li svi pate od toga nemam pojma. Cini mi se da to i nije toliki problem.

da li je neko probao onaj Cybershot mod na xperiji u i ako jeste kakvi su utisci?da li su fotografije bolje nego na stock aplikaciji na GB-u ili makar na istom nivou?

MIUI

Black town tema, edgy hd ikone, mihome lockscreen i wallpaper sam negde nasao.

Poslednja izmena:
Ovaj je za otkljucan bootloader, XMIUI. Valjda svi romovi mogu da se koriste i na zakljucanim uz onaj patch (atis patch), nemam pojma. Imas i za zakljucane.

Sporiji je od cm9 definitivno ali je lepuskast. To mu je jedina prednost. Pokrece skoro sve bez problema s tim sto dosta cesto ponovo ucitava launcher (kad zafali rama system ga ubije). Lockscreen secka. Baterija za sad solidno traje. Ako hoces eye candy preporuka.

P.S. Ubacite viper audio mod i cm je glasan kao i stock rom!

Poslednja izmena:
*** da li neko uopste posecuje ovaj forum u zadnje vreme?postavio sam pitanje jos pre nedelju dana i niko da odgovori.ako je neko koristio onaj cyber shot mod na xperiji u neka kaze svoje utiske o fotografijama u odnosu na stock aplikaciju sa gingerbreda

@Miksa, meni se cini da je na slicnom nivou kao kod gb-a, ali nisam skoro koristio.

Jel isprobate ponekad neki kernel ili rom? Napisite utiske.
Ja sam na onom kernelu sto ide uz SlimCM (i istom romu) i koristim ondemandX sa cfq, prilicno sam zadovoljan sa trajanjem baterije. Ume da stucne ponekad ali nije opasno. Najbolja kombinacija do sada mi je bila na vengeance kernelu, wheatley + zen, ali me nervira onaj problem kad hocu da udjem u recovery iz power menija. Zato drzim gore pomenuti :)

Jel isprobate ponekad neki kernel ili rom? Napisite utiske.

Ne! :)
Stavio sam "očišćen" (od bloatware-a) GB, prezadovoljan sam kako radi, nemam nikakve potrebe da probam nešto drugo.
Jedinu manu koju ima ovakav GB je što svetli LED linija (na dodir dugmića) kad je u "silent mod"-u.

***, da mi ne trebaju neki programi koji rade samo na ics ne bih ni ja prelazio. Kad vec moram onda moram i da mu dusu vadim sa podesavanjima :) U stvari, verovatno bi mu i tad vadio dusu :D

Ja sam i dalje na nekom starom FXP-u i nemam zamerki. Ne bih ga sad menjao, nema šanse :)

Što se tiče kamere, teško da neka aplikacija može značajno da poboljša kvalitet slike. Mada, može da popravi neke stvari kao što su balans i slično.

Meni camera fv5 lezi, nekako je sve lako dostupno. Koristio sam i CameraZoomFx, ni ona nije losa.

@Ljubanve, ukoliko bi hteo da predjes na noviji fxp ne bi morao da wipe-ujes nista. Samo flash zip i kraj.

Mislim da imam 201 i verovatno bi me sačekao neki bug ako ne uradim clean install. Morao bi i da sredim led bar... Dok radi kako treba ne diram ništa.

Jedna preporuka nevezano za naš telefon. SwiftKey radi super, preporuka za sve koji koriste prediction na tastaturi.

Mislim da imam 201 i verovatno bi me sačekao neki bug ako ne uradim clean install. Morao bi i da sredim led bar... Dok radi kako treba ne diram ništa.

Jedna preporuka nevezano za naš telefon. SwiftKey radi super, preporuka za sve koji koriste prediction na tastaturi.

Stock sony keyboard sa predikcijom je po meni i dalje najbolja ...

To je jedan od retkih segmenata na koji uopste nisam imao zamerke, nisam cak ni probao nijedan drugi, jer mi je bilo jasno da tesko moze biti bolji.

Jeste i ja sam mislio da je Sony tastatura najbolja i čak sam se cimao da je namestim na FXP-u ali onda sam negde ovde video komentar u fazonu kako može da se kuca samo sa stiskanjem space-a i morao sam da probam.

Probajte, daj te joj šansu da nauči par reči pa će te se iznenaditi.

4.0.4 mi bas laguje. Kad pritisnem taster za otkljucavanje telefona, samo da bih video koliko je sati, stoji mi staro vreme nekih pola sekunde i tek se onda update-uje. Mrcina od sw-a.

Vratih se na stock custom sony , u odnosu na CM ovo toliko lose radi da je to za plakanje . Toliko sam se iznervirao da bih slomio telefon o zemlju sa ovim hangupovima . Naravno advanced user sam i iskusan flash boy . Jednostavno stock rom je krs

Ja kad mi zatreba stock ubacim terra 2.1 verziju, onu matoru. Lika je toliko, da izvinete na izrazu, usralo kad je sklepao ono da je to cudo. Savrsen balans skripti i bloata, ne valja nista pipati jer jednostavno radi. Ove nove verzije mi nekako ne leze ali opet su bolje od stock.

Stavih i ja to samo v5 radi dobro za sad prosto da ne poveruje covek kao CM . Da nisam ovo sad stavio telefon bi bio u oglasima vec...

Jel moze neko da mi preporuci neki rom koji ne laguje a po mogucstvu da lici na stock?

Sem ovog gore sto sam napisao ne znam sta bih ti preporucio. Nisam ih nesto ni isprobavao skoro.

Hajde nesto detaljnije dobio si moju paznju :)

Skini na nekom torrentu poslednju verziju i to je to. Izaberi srpski kao jezik i videćeš kako radi. Trebaće ti malo vremena da se navikneš ali mislim da se isplati.

Jedina mana je to što ima samo qwerty layout a naš ekran je prilično uzan. Slova su dosta uža i dosta se greši ali to i ne primetiš jer auto correct radi savršeno. Na primer, sad mi i je krr ispravio u jer. ;-)

Jeste i ja sam mislio da je Sony tastatura najbolja i čak sam se cimao da je namestim na FXP-u ali onda sam negde ovde video komentar u fazonu kako može da se kuca samo sa stiskanjem space-a i morao sam da probam.

Probajte, dajte joj šansu da nauči par reči pa će te se iznenaditi.

Nisam odusevljen, jer nema opciju da menjas jezik u toku kucanja - ne zelim da mi pamti engleske reci u srpskom recniku i obratno. Posle deinstalacije sam se tek iznervirao, nisam mogao da nadjem opciju da vratim tastaturu na "obicnu", vec se odabrala japanska. Pa sam onda instalirao opet ovaj SK, samo da bih u opcijama odabrao stock keyboard.

Kako misliš nema? Treba da prevučeš prstom preko preko space-a.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365795892345.jpg
    uploadfromtaptalk1365795892345.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 65
  • uploadfromtaptalk1365795910634.jpg
    uploadfromtaptalk1365795910634.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno