Šta je novo?

Sony Xperia P

Posle svega ovoga sam proverio preko Root checker pro i piše "Rooted"

Cudno, jer kad sam rootovao preko one doomlordove skripte, za unroot rekose samo preko flashtoola vratiti stock jb i to je to kao.

Kad instaliras nemesis ili bilo koji kustom kernel za nas telefon on je vec rutovan ,jer se skripta nalazu u samom kernelu, jer nema posebno particije za recovery.
Uradi samo kako sam ti rekao i vidi sta se desava.

Instalirao sam ponovo sve sa onim GW stock ROM u petak. Do danas sam imao problem da mi nije radio mikrofon pri jednom pozivu dok nisam rebootovao fon. Sve ostalo je za sada ok. Plus, baterija mi je trajala 2d2h. Nisam ga nešto puno koristio, ali i ranije u istom režimu mi je za dan "srkao" bateriju. Videćemo.

Ako radi castis pivu :-D... U nemoj instalirati nijedan kustom rom za sada. Ako ti smeta beli imenik ili hoces da imas mogucnost snimanja razgovora okacicu moje apk koje koristim. Pozzz i srecno.

Od piva ništa:d Opet kad me neko pozove prvo vibrira, pa tek posle zazvoni. ***! Svaki 6-7 poziv je takav. Rebootujem i sve jovo nanovo. Nema veze, definitivno je do hardware. Garancija je prošla, tako da je to to. Svima zahvaljujem na velikoj pomoći.

A jesi ti ikada probao fabricki 4.0.4? (to je valjda prvi ICS, bez kasnijih apdejtova) Meni sve radi ok, ima laga u nekim situacijama a deo toga se lako resi, npr dialer laguje - sredjeno sa ovom besplatnom aplikacijom koja i izgleda bolje, zumiranje slika takodje nekada malo laguje u fabrickom albumu a to se resi sa nekom app (mada sam batalio te i vratio se na stock aplikaciju) itd.

Probaj, ne gubis nista a mozda resis problem.

Ja sam sad stvarno zbunjen, jer kod mene to radi bez problema, a jos koristim xposed framework sa xprivacy + jos dosta aplikacija i nemam problema. A jesi probao da iskljucis vibraciju za pozive?
I kako ti generalno radi telefon, jel se vuce kad radis na njemu?

Ja koristim Nova launcher. Probao sam i klot verziju i radi sasvim ok. Nema skoro uopšte laga pri tranzicijama. Probaću i bez vibracije.

Od piva ništa:d Opet kad me neko pozove prvo vibrira, pa tek posle zazvoni. ***! Svaki 6-7 poziv je takav. Rebootujem i sve jovo nanovo. Nema veze, definitivno je do hardware. Garancija je prošla, tako da je to to. Svima zahvaljujem na velikoj pomoći.

Druze to vec nije to tebe, taj problem sam imao i ja na stock JB i sigurno jos stotine (hiljade) ljudi istopomenutog telefona, imas o tome koliko hoces na google.

Moram priznati da na MW v8 (cini mi se) jos nisam zapazio taj problem.

Nego kad si se ti resio baga sa prekidanjem punjenja prilikom poziva, i punjenja telefona ugasenog! Ovo ces preziveti kao da to tako i treba da bude :D Na stolu ces cuti da vibrira, u dzepu osetiti, a ako te neko zove bice uporan duze od tih par sekundi :D

Okacicu ovde fajlove vezane za rad poziva pa probaj sa njima.... Jedino sto su tamni a ne beli pa ako ti to ne smeta...

@dekiviola, to jeste. Bar za sada me to ne zeza. To je baš bio problem. Bio sam bez originalnog punjača nedelju dana i na kompu sam ga punio po 6-7 sati. Za to vreme sam ga maksimalno koistio i punio je najedvite jade, ali to je do kabla.
@Stormbay, jes' da je lepša bila bela varijanta, ali i na ovo sam se navikao. Ali ako možeš, bilo bi lepo da vidim kako taj tvoj izgleda. Ja probao GO Contact Pro, ali ne sviđa mi se što ne mogu da izdvojim shortcut za dial pad i contacts. Sad probam običan GO contacts.
Nego da vas pitam, da l' je neko na custom ROMu probao Power management? Znam da je haos pravio na JB. Da l' je i dalje njesra?

Mani se svih aplikacija koje pocinju na GO (tj od te firme) :)

Sto se tice Stamine i toga, ne koristim to. Telefon mi je jednostavno uvek na 2G, osim kad mi treba da pricam na viber ili ujutru/uvece kada citam vesti preko aplikacija, onda prebacim na 3G ili WiFi.

Nisam neki zahtevni korisnik, i baterija mi traje 1d - 1d10h, uz screen on time ~3h (retko do 3.5, nikad preko!)

Ja koristim samo GO SMS koji može da se odlično optimizuje. Od vibrate pattern(3x slow, 3x fast itd), backupovanja sms preko dropboxa, menjanja ikonice kad ti stigne nova poruka i brojnih tema. Ja npr volim da kad mi je tema crvena, da onda sve bude skladno(dektop i lockscreen wallpaper, ikonica poruke itd). A Nova launcher mi je potpuno fantastičan koji od najsitnijih crevca može da se optimizuje, a nije mnogo robusan kao GO launcher. A backup je fenomenalan. Vratiš sve kako je bilo za bukvalno 5 sekundi.

yza7a2yq.jpg

Ovo je od imenika...

http://www2.zippyshare.com/v/43596537/file.html
Evo imenika i semcphone.apk
Kopiraj u system/app i podesi dozvole na rw r r.
Pre kopiranja preimenuj svoje plikacije tipa bla.apk.bac da sistem ne bi brisao podesavanja.

Poslednja izmena:
A reci mi pošto sam sada rootovao fon i sve ostalo, kako mogu da brišem programe koji mi ne trebaju(default browser, motion shot, motiongraph for xperia itd.)?

Ček', aj' još jednom. Skinuo sam ove tvoje app. Ubacio na telefon. Je l' sad ovim tvojim preimenujem ime ili ekstenziju ili šta već? Sorry, ne pratim te.

Za brisanje titanium ili link2sd, a sto se fajlova tice, na vec postojecim dodaj u nastavku .bac ili bilo sta drugo kako bi mogao da ih vratis ukolilo zelis (ili jednostavno kreiraj novi folder i tu ih ubaci).

Tako je, tvojim starim promenis extenziju, a ove nove ubaci ali tek posle sto im promenis extenziju. I obavezno ppdesi pozvole na
rw r r
Ako i sa ovim budes imao call lag ja dizem ruke od svega :p
Jer tom telefonu onda nema pomoci..

y2a4e3ug.jpg

ajaty3up.jpg

To su dozvole za fajlve sistema, ko ih moze pokretati, menjati i citati. Skoro sve .apk imaju ove dozvole da bi radile kako treba...

Poslednja izmena:
Al' ja nemam te opcije permission, owner igroup. Tu mi piše readable:yes, writable:yes, hidden:no

Imaš li root explorer, tu moraš imati te opcije.

Evo ja da se javim posle nekog vremena. I posle svega ista priča. Ponovo sam sve reinstalirao jer sam ga skroz pobrkao sa titanium backup. I posle svega i dalje na svaki 6-7 razgovor prvo vibrira par sekundi, pa tek onda zazvoni. Bootujem fon posle toga i sve ispočetka. Ono što je dobro je da sam po reinstalaciji ugasio Location reporting u Maps jer mi je mnogo srkao baterije. Preko Better Battery sam video da je to ono čuveno RILJ wakelock. Ot tog trenutka mi baterija sa nekim minimalnim korišćenjem traje po dva dana, dok je ranije jedva 22-23 sata.
Znači da je definitivno hardware i to je to. Navići ću se, pa kad bude bilo para, prelazim na noviji i to je to.

Za CM 11 čitam da ne radi wifi, kamera. Meni i onako ne šljaka fon svojim punim kapacitetom, a kamo li ovako nešto da ubacim. Ako bude proradio, možda i probam.

Cm 11 je 95 % funkcionalan rom, radi sve osim radia, slusanja muzike preko bluetootha. Otkud ti to da ne radi wifi i kamera?
Kod mene sam juce ukljucio vibraciju za pozive jer je inace drzim iskljucenu i od 20 poziva koliko sam imao nijedan nije zabagovao. Moje pitanje jesi li ubacio one aplikacije sto sam postavio vezane za telefon( contacts.apk i semcphone.apk)?

Vrh Dno