Šta je novo?

Sony Xperia P

Moze li objasnjenje za to blokiranje update-a i da li samo sistem blokira ili i update svih aplikacija? Malo detaljnije samo. Zelim da se vratim na ICS. Da li Nemsis kernel 6.1 radi na istom?

Stock JB 6.2.A.1.100 sa Nemsis 6.1 kernelom radi savrseno. Nema laga za sad. Nadam se da ga nece ni biti.

Moze li objasnjenje za to blokiranje update-a i da li samo sistem blokira ili i update svih aplikacija? Malo detaljnije samo.

To je samo da bi sklonio update sistema. Potrazi jos na netu kako se zove i freeze-uj ga sa titaniumom.

Definitivno cu morati od nedelje da mu ubacujem neki custom rom, ubija me ovaj call lag.

Inace neko je bio spomenuo da nema kada iskljucis zakljucavanje telefona, samo da potvrdim da nema veze sa vezom, drzim ga tako vec par meseci ali i dalje baguje.

Baš razmišljam, meni je ovaj telefon sve što mi treba od telefona osim baterije, šteta što mu zeznuše softver....

poslato sa opasnog telefona

A jel ima neka prokuvana verzija JB koja nema taj problem sa pozivima? To je jedini razlog zasto nisam na JB mada mi nista ne fali ni na ics osim sto ima malo laga ali moze da se zivi sa tim.

Probaj stock sa nemesis 6.2 kernelom. Ja sad koristim stock i fidelity jb sa nemesis 6.2 i nema problema.
Na zalost nema nista bez otkljucanog bootloadera jer je problem u kernelu a ne u samom romu sto se tice laga.
Imas jos i enigma 6 kao i moonwalker v5.5 zasnovanih na jb koji rade odlicno.

Ekipa jedno pitanje, ima li ikako mogucnosti da se kontact pri dodavanju sacuva direktno na sim karticu umesto na telefon. Ili je ova mogucnost nepostoji na ics i jb romovima?

U onom delu "app info", imas force close, uninstall, clear defaults, clear data....

kad povezem telefon sa racunarom preko usb-a evo sta mi izbacuje

bvb.png

kmn.png

U cemu je problem?

Promeni usb kabl. To se meni desavalo x puta sa razlicitim fonovima.

Juce mi se pojavio neki update za xperia keyboard, sta donisi ne znam, i dalje mi sve izgleda isto :D

Ono sto sam ja shvatio iz dosadasnjeg iskustva sa ovim romovima updateovima itd je da su svi komplet sucks. Ako poprave jedno sugurno su *****ali nesto drugo itd i tako u krug.
Najbolje je se drzati one parole "ako radi ne diraj". Najbolji primer je ovo: lik sa xda "kuva" romove koji su bazirani na stock romu. Svaka verzija je imala neki problem, radi ovo ne radi ono. A za svaki update je trazio da mu se donira neka para da bi ti bio medju prvima koji bi koristio taj rom. A generalno nista novo malo sminka, ubaci neku applikaciju extra koje nema u stock romu, izbaci one koje generalno niko i ne koriusti i vau big bum. I onda kad vidim sta je novo dodje mi da povracam. Svaka verzija ima ovo ono i jos 100 promena i poboljsanja koja se ne vide a ja kad instaliram, ona ili baguje ili mi hebe kevu dok ne proradi...

Ne znam kako i na koju foru ali vec 10-ak dana nemam onu smaracku notifikaciju za apdejt sistema (telefon je na ICS). Od prvog paljenja telefona pre 11 meseci ta notifikacija je bila tu i vremenom sam oguglao. Znam da je neko skoro pitao u temi kako moze da se ukloni i da je resenje root a naravno to nisam odradio, jednostavno je notifikacija nestala - znaci bag ali koristan bag :d

Koji ROM koristite? Ja se kanim vec neko vreme da rootujem i ubacim neki rom (za bootloader jos ne znam da li da otkljucavam pa da stavljam i kernel neki).

Moonwalker 5.5 mi privukao paznju, vidim sad izasao i v6, ali vidim da ima nekih zamerki, ili do roma ili ljudi ne ubace dobro :)

A sto rece Stormbay lik u svakom 3 postu kuka da mu se donira neki "dinar". Ili naplacuj ili ne smaraj :D

Generalno gledano, stock je stock, a za ovaj telefon imas dvw roma koja se "razvijaju" ovaj moonwalker i enigma v6.2. Oba su na bazi jb. Ako se kanis da otkljucas boot prvo uradi backup TA particije da bi kasnije ako ti se ne svidi nesto mogao da vratis na staro stanje kao pre otkljucavanja.

Kod mene je rootovani jb stock, mada moracu da probam nesto kuvano. B-)

Volim i ja kuvano mada i peceno ima dobrih strana :) ovaj v6 je za sad ok, sve leti mada je izbacen radio i email, pa se to mora naknadno ubaciti, takodje nema sony widget-a, i nema sata u status baru, ko hoce sat mora ubaciti drugi systemUI.apk!!!

Oce da proba neko kitkat? :d

[YOUTUBE]qTUYc3hp7dM[/YOUTUBE]

Da, pratim ovo vec neko vreme ali nikako da vec jednom izbace stabilnu verziju cm za telefon. Ovaj percy je zapoceo 5 romova i nijedan nije 100 % upotrebljiv. Tako je i sa ovim ne radi bluetooth i video snimanje. Isto je i sa cm 10 10.1 10.2 carbon itd.
Za sad ovaj v6 od pandemica je ok.

Ako nekoga brine privatnost podataka to da li ce ga neko pratiti ili mozda indentifikovati neka proba xposed framework i modul xprivacy. Ovo je nesto najbolje sto se tice privatnosti androida. Ne usporava telefon a vasi kontakti, logovi imei serijski br telefona i kartice itd ostaju samo vasi... dok aplikacije dobijaju lazne i skroz bezveze ili ono sto im vi podesite....
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1574401

Pisao sam vec da u onom sony delu marketa ima dobrih aplikacija, igrica..

Ali nisam znao da se uz box dobija 50Gb prostora bez vremenskog ogranicenja. Mislim da je 10Gb inace, neka me neko ispravi ako gresim.

Ja znam za LG, ali nisam znao da i za Sony telefone isto Box daje 50 giga.

Odavno je to, ima mozda i godinu dana (citao sam o tih 50Gb kada sam kupio fon) samo me mrzelo da pravim nalog :d pa sam mislio da je promocija prosla. Inace u tom sony delu marketa su uglavnom dobre aplikacije, verovatno je velika vecina njih i inace besplatna ali mozda ima jos nekih slicnih promocija-poklona kao za box, npr da je neka aplikacija koja je inace free, ''opremljena'' kao verzija koja se placa.. treba proveriti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno