Šta je novo?

Sony Xperia P

Moras da ides u
Opcije
Aplikacije
Sve
Tu nadjes program Album
Otvoris ga ides na "Nasilno zaustavi" ili "Force close" zavisno na kom ti je jeziku.
Onda kada ga zatvori ides. Obrisi podatke. Dakle ne samo Obrisi kes vec, obrisi podatke.

Onda pokrenes ponovo Album i pojavice se fotografije.

@erotica, je l' ti uključene opcije za štednju baterije(power management). Ako jeste, gasi to, factory reset i probaj ponovo. Ja sam isto imao problem sa albumom, ali od kako sam isključio štednju baterije, više mi se nije ponavljao isti bag.
By the way, zna li neko da li može da se promeni nekom app interfejs kad se javljaš(kada sladjuješ zelenu slušalicu da se javiš) ili pozivaš? Znam da može preko Go launchera, ali mi je previše glomazan i dosta koči rad fona.

Jel ubacivao neko neki drugi rom i kernel ili smo svi na stock, non rooted, locked bootloader? :D

Razmisljam malo da se igram sa tim, ali se jos nesto ne usudjujem poceti.

Gde mi je sad moj stari LG P500 da se igram malo sa njim, on je bio poprilicno popularan na xda :)

@shifter evo sad radi sve,prvi put nisam isao na clear data samo catche I odma sam probao sa clean masterom I isti problem,znaci to je to..
@mousewho nisam ukljucivao staminu jer sam ovdje procitao da bude problema,a realno nije mi ni potrebna..
Hvala na pomoci

Rado bi ti pomogao, ali toliko ja znam. Da odneseš u servis, pogotovu ako si ga kupio kod nekog od provajdera, velika je verovatnoća da ćeš dobiti netaknut telefon sa istim problemom. Jedino hard reset. Meni su odradili i od tada skoro da nemam problema. Jedini problem koji imam je povremeno zavibrira i produži ringtone kad se javim na fon. Ostalo je ok.

ovo je vise nenormalno. pojavljuje mi se u poslednje vreme nesto tipa Android isn't responding - Close or Wait. Ili nesto tipa Phone isn't responding - Close or Wait i sve u tom stilu.... Da li sam nesto slucajno instalirao (ne bih rekao da sam) ili ne znam sta se desilo ali bukvalno mu treba 20sek da se javi ili da pozove nekoga... Cak sagovorniku zvoni telefon i otvorena veza 5 sekundi a meni jos ni ne pokazuje da je pozvan, iako sam kliknuo na broj koji hocu da pozovem... Sta i kako da uradim, ima li resenja? Napominjem da sam na onom najnovijem apdejtu neoficijelnom koji je ponudio PC Suite.:mad:

S obzirom da su sistemske aplikacije u pitanju > factory reset. Pre toga sacuvaj podatke, znaci backup... Moguce da ti neka app pravi problem i zakuca telefon. Mozda je problem cache, mozda dalvik, ko zna sta je neka aplikacija loseg kvaliteta uradila system-u.

Da li je ikako moguce da se sa JB vrati na ICS? Ok fluidan je jb,nema trzanja,ali baterija mi je puno gora nego sto je bila prije,a najveci potrosac je OS uz ekram max 2 sata..a najvise mi smeta kad primam poziv,javim se a tel I dalje nastavlja vibrirati I tek nakon 3-4 sekunde uspostavi vezu..nisam palio ni staminu ni bilo koji battery saver,radio sam I factory reset ali opet isto

Poslednja izmena:
I meni i dalje imam taj problem sa ehoom. Ne uvek. Isto sam sve uradio i ništa. Meni je baterija sasvim ok. Sinoć sam proverio - 1d6h30m. Uvek uključen wifi, ekran na 70%, 3-4 razgovora od po 5 min, 15-ak sms, viber, sync all. Mislim da je to sasvim ok.

A koliko ekrana miško, ako je sat i po i nije ok, ako je 3+ h onda je super za ovaj tel :)

Ma ja cu na kraju najvjerovatnije prodat ovaj tel za par mjeseci,jer je u garanciji jos 10tak mj.a steta,ali baterija I sad ovi problemi sa jb,bolje da izvucem sto vise para mogu

A koliko ekrana miško, ako je sat i po i nije ok, ako je 3+ h onda je super za ovaj tel :)

Verujem da moze da prebaci, s obzirom da je meni preslo 3h screen on-a za 2dana (doduse bas bas slabo koriscen tel ovih dana), ali opet 3 weather widgeta imam trenutno jer testiram koji mi daje najpreciznije podatke, viber i 2gmail naloga konstantno rade. Prebaceno mi je na 2G, wi-fi ili 3G prebacim po potrebi. Ja mislim da je to sasvim solidno za telefon tako slabog kapaciteta baterije. Ne mogu da zamislim sta bi bilo da imam neki custom rom i kernel pa da nemam jos ovoliko awake-a :)

Prilozi

• Screenshot_2013-07-16-20-16-06.png
    Screenshot_2013-07-16-20-16-06.png
    230.6 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_2013-07-16-20-16-27.png
    Screenshot_2013-07-16-20-16-27.png
    200.5 KB · Pregleda: 94
  • Screenshot_2013-07-16-20-16-17.png
    Screenshot_2013-07-16-20-16-17.png
    202.7 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot_2013-07-16-20-16-42.png
    Screenshot_2013-07-16-20-16-42.png
    225.4 KB · Pregleda: 92
Ja sa gsm only i 3G/Data/wifi/gps po potrebi vise ne razmisljam o punjacu, neverovatno koliko je kilav 3G signal kod nas i to u uzem centru Va.
24h sa 3,5-4,5h ukljucenosti ekrana izvlacim bukvalno stalno (iskljucena ''stamina'' sa ICS), u zavisnosti koliko koristim net, uz malo sitnih igrica i dosta muzike, razgovora sms, video/foto.. Zato i razmisljam da li da predjem na JB, sada sam na fabrickom ICS i ima laga povremeno i jos nekih sitnih gluposti ali sam prilicno zadovoljan kako sve radi.

Ja bih ti preporucio da ostanes na ICS,jer baterija ti sigurno nece toliko trajati,plus najveci problem kad te neko zove treba minimalno 5 sekundi od trenutka kad se javis da uspostavi vezu.zvuk je puno bolji I nema trzanja,ali ovo oko poziva je katastrofa jer je ovo prije svega telefon..

Vecina je resila taj lag do uspostavljanja veze hard resetom, tako napisase ovde.. i da, raspala stamina na off je obavezno podesavanje.
A u kom smislu mislis da je zvuk puno bolji? Preko zvucnika, slusalica, u toku razgovora? Zvucnik je solidan i glasan ali opet u zavisnosti od pesme ume da krci (metal npr), u toku razgovora je takodje ok, slusanje muzike sa dobrim slusalicama - prezadovoljan sam. Tako da me zanima sta to JB donosi sto se tice zvuka, kapiram da si mislio na zvuk u toku razgovora :)

Inace stvarno ne vidim nista mnogo vredno prelaska na JB.. ok, ima manje laga, izmenjen UI i jos neke stvari ali cu dobro razmisliti da li da predjem jer sam u tripu - ako nesto dobro radi i ako sam zadovoljan tesko cu da menjam.

E da, citao sam na xda da su fotografije i video snimak malo bolji na JB, posebno nocne fotografije, realno samo to me i mami da predjem na JB mada sam i sa ovim kvalitetom veoma zadovoljan (samo smara relativno sporo fokusiranje kamkordera).

Poslednja izmena:
Rekoh ja, hsv ce dozivotno ostati na ICS :D verovatno je to posledica od bade, posto tamo nije bilo update-ova :D

Pa sto da menjam kad sve radi veoma solidno :)
Realno prelaz sa ICS na JB osim smanjenja laga je uglavnom kozmetika.. ok, UI je sada drugaciji i ima par nekih (uglavnom nebuloznih) podesavanja vise ali ako treba da se smaram sa hard resetom i bekapovanjem (a zna se koliko me mrzi da se cimam oko toga) da bi mi UI bio malo drugaciji a walkman ikonica roze/ljubicasta umesto plava e onda do k...a bas :d :)

Meni je kvaliteta vanjskog zvucnika puno bolja..NA ics je znao da pocne da krci sam od sebe i tek kad ga resetujem bude ok.isto pojacam gotovo maximalno da bi se pjesma cula kako treba a NA JB sa 50% jacine se tako cuje,a preko 70 meni je vec preglasno :) a telefon Sam danas ostavio u servisu pa cu vidjet za par dana hoce li uspjet sta

Zna li neko kako da rešim problem sa googleovim sync people details. Neće da se sinhronizuje. Probao sam factory reset i repair software. Neće.

Biće da je to do njih, i meni je zabolo na skroz drugom telefonu

Potrebna pomoc kad sam pre par dana uzeo ovaj mobitel na njemu je bio os Android 4.0 Ice Cream Sandwich i ikonice su bile ovakve

sony-releases-new-open-s.jpg

sad kad sam uradio update softvera na Android 4.1.2 Jelly Bean pojavila se neka pozadina iza ikonica i to sad izgleda ovako

sony-xperia-p.jpg

kako mogu tu pozadinu skloniti? hvala unapred

Sa druge strane prebaci ikonice na tu stranu.

Covek misli na transparentni okvir koji se pojavio iza ikonica. Nazalost to ne mozes izbrisati, tako izgleda nova verzija.

Evo, uzeo sam Xperiu P pre 2 nedelje, malo isprobavao i da svedem utiske.

1. deo:

Najpre da zahvalim članovima hsv.stoned i mousewho na odgovorima u vezi wifi. Dakle, wifi odlično radi u svim prilikama gde sam mogao da ga isprobam. Doduše, neki drugi mobilni pokazuju za 1 crticu jači signal, ali je u praksi sve OK.
Mobilnim sam stvarno oduševljen, počev od izgleda, osećaja u rukama, odgovarajuće veličine ekrana, pa do brzine rada (izgleda da 1 GB memorije i 2-jezgarni procesor dosta znače). Ovo je pravi mobilni za mene. Stvarno nikakve zamerke. Update na JB nisam radio jer mi ovakvo stanje sasvim odgovara, strah me da se nešto posle updatea ne pokvari ili uspori.

2. deo

...a onda je moj brat uzeo malo da testira. I u rekordnom roku nabasao na falinke:

- Instagram i Google Translate (preko kamere) - kod snimanja kamerom samo desna četvrtina ekrana se vidi, ostalo je crno!

- GPS se nepredvidivo ponaša: najpre nije mogao nijedan satelit da vidi, sledećeg dana ih je video 20-30 ali nijedan nije koristio, sledećeg dana već koristio nekoliko, kasnije opet nijedan ne vidi... stvarno ne znam u čemu je fora.

- Kompas pokazuje neke bezveze smerove, greši više od 90 stepeni, a kad mobilni miruje, on se lagano pomera, skoro ceo krug.

- Ne podržava Glonass. Prethodno sam imao Xperiu Mini, koja ga je podržavala, pa sam računao da ga noviji, bolji i skuplji mobilni svakako podržavaju, ali sam se prešao.

Sreća da sam ove stvari sada otkrio, a ne u nekoj vuko.ebini. Baš bi bilo veselo da tada saznam da ništa od ovih stvari ne radi... :)

Za GPS - meni radi ok, ne savrseno vec sasvim ok. Bez 3G hvata satelite bez nekih pravila, nekada za 15 sekundi a nekada mu treba i 2-3-5 minuta, posebno kada je oblacno. Zato uvek koristim 3G uz GPS/Sports Tracker i satelite hvata za par sekundi/pola minuta najduze. Da nije tako imao bih ozbiljan problem jer Sports Tracker koristim svaki dan za trcanje i bajs :) Hvata od 10-15 satelita u mom slucaju.. sto se preciznosti tice bilo bi to bolje uz glonass ali ovako znam da je krug na stadionu 400m i u skladu sa tim koliko sam ih istrcao kapiram da je tacan + su odstupanja u poredjenju sa ciklokompjuterom na bajsu mala i uglavnom laze malo za brzinu +/- par km/h.

Evo jedna dobra aplikacija za GPS: GPS Status

Ovo za instagram itd nemam pojma, nemam instagram, sacekaj da neko drugi napise da li ima slican problem..

Kompas radi solidno, nisam primetio veca odstupanja a i inace se dobro snalazim i u zabitima pa sam prilicno siguran da ne gresi.

Ne podrzava Glonass i to je bedak, ne znam da li JB donosi glonass podrsku?(ako je to moguce samo kroz softver a mislim da jeste).

Inace, juce sam primetio jedan bag (mislim da je bag) u UI kamere - sa leve strane fali opcija scenes.. Ne mogu da se setim da li je ranije tu bila ali mislim da jeste, ovako stoji ''rupa'' :)
Slabo koristim ta podesavanja osim sports/night scene i sada su dostupna samo kada pritisnim desni kapacit. taster pa se tu nalaze u opcijama.

Nisam restartovao fon nedeljama, mozda to resi problem :d

Poslednja izmena:
Kod mene je bio isti problem za instagram,ali update na jb je to rijesio te sad podrzava I insta snimanje..inace problem sa javljanjem je rijesen,telefon je morao da ide u zagreb na servis,mada mi se opet desilo par puta isto..a meni je wi fi
signal dosta slabiji nego na g300,vjerovatno zbog alu kucista I kad slucajno pokrijem prstom plastiku na vrhu moba wi fi signal nestaje

@dekini, ja sam imao na ICS problem sa kamerom kada podesim na 8mpx, kada slikam samo 2/3 ekrana mi se vidi, a 1/3 je crna kao prstom da sam pokrio taj deo objektiva. Ali sa updateom to se rešava. Smanji na 6mpx i mislim da će ti raditi dok ne pređeš na JB. Bar sam ja tako radio dok nisam prešao na JB. Skoro sam tek primetio da je na ICS postojalo google pretraživanje putem fotografije, a da sad toga nema na JB.

Inace, juce sam primetio jedan bag (mislim da je bag) u UI kamere - sa leve strane fali opcija scenes.. Ne mogu da se setim da li je ranije tu bila ali mislim da jeste, ovako stoji ''rupa''
Slabo koristim ta podesavanja osim sports/night scene i sada su dostupna samo kada pritisnim desni kapacit. taster pa se tu nalaze u opcijama.

Da odgovorim sam sebi - ispao sam pglu i potcenio android :d

Nekako (ne znam kako) sam uklonio scenes opcije i jednostavno sam ih vratio prevlacenjem iz glavnih opcija kamere (desni kapac. taster) na to prazno mesto :)

Nazad
Vrh Dno