Evo, uzeo sam Xperiu P pre 2 nedelje, malo isprobavao i da svedem utiske.
1. deo:
Najpre da zahvalim članovima hsv.stoned i mousewho na odgovorima u vezi wifi. Dakle, wifi odlično radi u svim prilikama gde sam mogao da ga isprobam. Doduše, neki drugi mobilni pokazuju za 1 crticu jači signal, ali je u praksi sve OK.
Mobilnim sam stvarno oduševljen, počev od izgleda, osećaja u rukama, odgovarajuće veličine ekrana, pa do brzine rada (izgleda da 1 GB memorije i 2-jezgarni procesor dosta znače). Ovo je pravi mobilni za mene. Stvarno nikakve zamerke. Update na JB nisam radio jer mi ovakvo stanje sasvim odgovara, strah me da se nešto posle updatea ne pokvari ili uspori.
2. deo
...a onda je moj brat uzeo malo da testira. I u rekordnom roku nabasao na falinke:
- Instagram i Google Translate (preko kamere) - kod snimanja kamerom samo desna četvrtina ekrana se vidi, ostalo je crno!
- GPS se nepredvidivo ponaša: najpre nije mogao nijedan satelit da vidi, sledećeg dana ih je video 20-30 ali nijedan nije koristio, sledećeg dana već koristio nekoliko, kasnije opet nijedan ne vidi... stvarno ne znam u čemu je fora.
- Kompas pokazuje neke bezveze smerove, greši više od 90 stepeni, a kad mobilni miruje, on se lagano pomera, skoro ceo krug.
- Ne podržava Glonass. Prethodno sam imao Xperiu Mini, koja ga je podržavala, pa sam računao da ga noviji, bolji i skuplji mobilni svakako podržavaju, ali sam se prešao.
Sreća da sam ove stvari sada otkrio, a ne u nekoj vuko.ebini. Baš bi bilo veselo da tada saznam da ništa od ovih stvari ne radi...