Šta je novo?

Sony Xperia P

Najveca ali ubedljivo najveca glupost jeste sto povremeno ako prilikom razgovora odmaknes telefon bukvalno milimetar od lica, desi se da slucajno pritisnes speakerphone ili da mutiras mikrofon i automatski ti je razgovor upropascen... Takodje, nekad sam od sebe prekine vezu... Dva puta mi se do sada resetovao sam od sebe tokom rada... Dosadasnji bagovi, ali najgori je ovaj za slucajno pritiskanje tj. mutiranje... I ortaku se isto desava na nekom drugom Soniju, izgleda da nije do Androida...

Onda ti najverovatnije proximity senzor ne radi kako treba. Skini sa playstora neku aplikaciju za kalibraciju proximity senzora pa probaj sa njom.

Evo malo da se ku*cimo sa XP :d

[YOUTUBE]UMZAneIcRyQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]flK8sh7gihg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]9AkfFNFhHsc[/YOUTUBE]

samo sam ubedjen da je na XZ onaj strokavi JDI displej koji se izgleda vise i ne ugradjuje, samo sharp.

Poslednja izmena:
Drugari, vi koji ste rootovali telefon, da li imate neke bagove koje pominjemo ovde? Ili je samo pitanje brzine rada fona?

Nema veze root sa bagovima.

Jel imas ti problema na kompu kada si administrator? To je isto pitanje.

Drugari, vi koji ste rootovali telefon, da li imate neke bagove koje pominjemo ovde? Ili je samo pitanje brzine rada fona?

Problem je u nedovrsenom stock rom-u koju Sony nikako da zakrpi... Sa starijom generacijom (Arc) je bio odlican GB stock rom, pa su pustili ICS koji je bio bagovit - ali je nakon dva updatea bio sasvim ok. A sada Sony nikako da zakrpi rom za ove novije (koji se prodaju pod njihovim imenom) modele - ne znam sta im je

Sad sam se čuo sa prodavcem i reče mi da mi je crkla slušalica i da će da je zamene. Ono čega se plašim, a nadam se da neće, je kad jedno crkne kod novog uređaja onda se ko na traci samo ređaju crkavanja jedna za drugom. Da li mislite da je pametnije da ga se na vreme otarasim dok mogu, tj. da mu tražim da uz doplatu uzmem neki drugi ili imate iskustva da i pored jedne stvari koja je odkazala neće lančano krenuti i druge komponente?(čisto ako imate iskustva u takvim situacijama).Koliko vodim računa o telefonu govori i činjenica da ga NIKADA nisam ostavio na neki sto, krevet a da nisam ispod toga stavio torbicu. Čak ga nikada nisam ni bacao na krevet kada bi završio neki razgovor i sl. Znači mažen je i pažen kao suvo zlato. Kupio sam ga krajem januara, a već je crkla slušalica.

^ da li si mu rekao uopste da proba da odglavi sa fabrickim slusalicama? Svako je danas ''serviser'' pa je svasta moguce.. mozda je to jednostavno ostalo zaglavljeno i definisali su kao ozbiljniji kvar.

Ako se dobro secam, taj isti serviser ti je pricao kako je samo Sony zakon a svi ostali krs koji se kvari :)

Naravno, kvarovi se desavaju u odredjenom procentu, od kineskih kopija/anycool itd preko sony, lg, htc do Apple/Samsung uredjaja. Jednostavno nisi imao srece.. Mogu da pitam servisere iz Va kakva su im iskustva sa XP, da li su imali neke tipske probleme i seriju kvarova pa cu te obavestiti. Mada sam i od njih cuo pozitivne utiske o sony telefonima iz 2011/2012. godine.

Juce mi je XP prvi put overio beton ali je srecom bio u silikonskoj oblozi i super je prosao, samo se obloga malo ogrebala i to se ne vidi, samo pod rukom osecam taj ''oziljak''. Srecom, imam obicaj da cesto drzim telefone u tim zastitama, posebno vikendom :d

A sto se kvarova tice.. uglavnom sam imao softverske probleme za ovih.. 12-13 godina otkad koristim mobilne telefone, uglavnom sam se patio sa Siemensima silnim (ST55 je bio najvece zlo). Na Samsungu X600 sam 2004/5 zamenio zvucnik, slusalicu i mikrofon ako se dobro secam (izgleda im je neko pice sa rodjendana nekog doslo glave) i to je to, sve radi i danas mada su se serviseri u tom periodu hvatali za glavu zbog Samsung telefona i njihovih ploca a ja sam u tom periodu promenio nekoliko Samsunga i sve je bilo ok :)

Uglavnom, pitacu sutra ovog lika za slucaj sa kvarovima na XP pa cu ti napisati sta kazu :) Sumnjam da ce crkavanje slusalice za sobom da povuce jos neke kvarove, nema logike.. ko zna.

Poslednja izmena:
Ajde molim te vidi mi to. A da je klasičan prodavac to jeste. Počeo mi je sa pričom kako je prodao masu XP, a ja sam mu prvi koji je imao ovakav kvar. Ko da imam 5 godina. A rekao sam mu za iglicu u džeku i za slušalice.
Da znam šta da radim dok je još relativno nekorišćen.

Pa XP se solidno prodaje inace.. i ovi u Va su zadovoljni ovim telefonom i prodajom a i u vipu se prodavao solidno.. za mts ne znam mada je jedan ortak kupio tamo.

E sad, ja ove mogu samo da pitam da li su i koliko cesto imali xp ''na servisu'' i koji su bili problemi :) Al' meni bar nema logike da zbog slusalice krenu lancano jos neki problemi..

A ipak se raspitaj za zamenu tj doplatu za neki bolji fon.. mozda ima neki LG 4X za smesan kes pa ako ti odgovara..

Ako bi uzimao nešto drugo, najradije bi da idem najviše do 4.3"-4.5". Ne bi preko. Naravno to nije pod obavezno. Ako će npr. ovaj LG da pruži mnogo bolje bez ovoliko bagova, ona bi progutao i veće telefone.

Ti si najviše imao problema sa ovim telefonom koliko pratim temu. Mislim da bi trebao da ga se rešiš. Loša karma ga uhvatila i to je to. Mislim da ne gubiš džabe živce.

Opet to je moje mišljenje. Ako ti se svidja jako telefon onda da uzmeš drugi XP, pa mi daš novu šansu.

Pa rekoh bi da jeste tako. Ono što se meni dešavalo, malo kome se desilo. Samo je jaygee imao gluplji bag od ovih mojih sa senzorom blizine. Daću mu još jednu šansu. Pratiću ga, pa ću da vidim.

^^
i ja kupio xp u istoj radnji ali baš nijedan od tvojih problema nisam imao. biće da je Djilkosh u pravu. sačekaj JB, pa ako se ne menja situacija, menjaj dok još vredi nešto.

Odprilike to mi je i plan. Samo se nadam da će u ovoj godini da izađe JB.

^ Ma do kraja maja stize JB, cak se poslednjih dana pominje i do kraja sledece nedelje. Sve kasnije od toga bi bila drskost.

Ali to ce biti poslednji apdejt za ovaj telefon. A najverovatnije i za XS, Ion, Acro S itd..

To deluje i logicno sa jedne strane jer se pojavio sa 2.3 Androidom, dobio ICS posle par meseci a uskoro dobija i JB (recimo 8 meseci posle ICS-a). Ali to je i fora Sony-a jer su telefon izbacili sa 2.3 u eri ICS-a pa ovaj telefon za kratko vreme dobija 3 apdejta i onda kazu - dosta :d

Meni je najbitnije da JB bude jos brzi i stabilniji od ics-a sa kojim sam zadovoljan, da sve radi normalno i bez bagova a KLP ko zna koliko ce biti zahtevan ali vecina ''jeftinijih'' telefona iz 2012 ce moci samo da sanja KLP ili da dobije ko zna kad u najboljem slucaju.. tako je to na jbnom Androidu. Evo i za One X se prica da nece dobiti KLP, sramota.

Poslednja izmena:
Danas je zvanično krenuo update na JB za Xperiu P i Go. Upravo objavio Sony na Twitteru.

Ko sme prvi da odradi? :p

HSV? :d

Evo ja ću u petak! Ionako me toliko bagova i pehova pratilo da mislim da ne može gore od ovoga. Čim testiram, šaljem utiske.

Poslednja izmena:
Izvor: http://www.sonymobile.com/global-en/software/phones/xperia-p/

Latest available software: 6.2.A.0.400

Release date: 2012-04-24

The latest Android software version from Sony including Jelly Bean, is now available for your Xperia™ smartphone.

There are many new features in this upgrade for your Xperia™ smartphone, some examples are:

Updated, more intuitive versions of Sony Media apps: WALKMAN, Album and Movies
Lets you view and access all your photos, videos and tunes in one place.
Increased options for personalisation
A revamped home screen experience for handling widgets, apps and shortcuts… With up to 7 desktop panes, widgets that auto-resize and actionable notifications, you have complete flexibility to create the interface you want / need with a few simple touches!
Improved app organisation and search
Application tray sorting is that bit breezier – just press and hold on any app – move, add it to your desktop or create a folder within the tray by dropping it on top of another! We’ve also added a new search function within the application tray that makes it easy to locate your local apps
IBattery STAMINA mode
Make your battery last longer with the new and improved Battery Stamina mode.
Google Now
Combining the power of Google search and user profiling, Google Now helps you accomplish daily tasks more efficiently. Learn more about Google Now.

Za b-day mi poklonili Sonyievci update. Nadam se da se neću previše "iznenaditi".
hsv-stoned, ovo može da znači da Sonyevci žele da provere, da vide da li ovo šljaka na slabijim fonovima, pa da ako ne valja, da bude "back to the drawing board" i da sačekaju da ga još dorade za skuplje modele.

Srecan rodjendan :)
Inace ima na xda - Taiwan verzija, ja evo sad pokusavam da skinem i najverovatnije cu flesovati u toku dana ;)

Ja sam skinuo .ftf, ali EMMA mi ne prepoznaje telefon. Sa cim flashujes? :)

FlashTool - samo da skinem ftf, nesto im spor ovaj server :)

Flasovao, radi normalno. :) Framerate mi nije najbolji, valjda ce se stabilizovati kada zavrsi sve syncove. :)

UI je definitivno fluidniji i dosta lepsi od starog. Updateovane Media aplikacije su odlicne, mada izgleda da infinite dugme u Walkmanu ne radi kao kod Z-a, ali je sve ostalo super. Battery Staminu jos moram da proverim. Kamera je ista. Dodate su Clear Phase i Clear Audio+ opcije. Sredjene su Quick notifikacije i konacno su integrisane u status bar. Dodate su i prosirive notifikacije.

Sve u svemu, vrhunski update. Telefon mnogo lepse radi sad.

Samo autonomija da se ne sroza..

Jel Bravia 2 rezervisana samo za XZ/XZL ili je i na JB za XP? Znam da nisu velike razlike u prikazu al'..

Poslednja izmena:
Vrh Dno