Šta je novo?

Sony Xperia P

Sve je to lepo ali mogao bi neko da mi kaze kako da kopiram imenik sa telefona na SIM pre nego sto se upustim u ovako nesto.

Pa odgovorio sam ti odmah cim si pitao..

@KaSp3rSky:

Mislim da ti je nepotrebno kopiranje imenika na SIM karticu, ako imas ukljucenu sinhronizaciju sa google naloga - onda se kontakti automatski sinhronizuju...

Ja ipak volim da imam kontakte na više mesta.'Leba ne traži. Jes' da je dovoljno gcontact, ali nikad se ne zna.

Kod JB mi se mnooooogo sviđa što konačno imaš izbor različitih lockera sa temom. Bar ono što sam video na klipu.

Jeste, odgovorio si mi tako sto idem desni taster i imam opcije. Fino, sad mi samo reci gde u tim opcijama ima opcija za prebacivanje na SIM karticu?

Jarane bez uvrede,ali dobro razmisli da li znas sta radis prije nego odlucis da flesujes bilo sta

Vec sam flashovo i za sad nemam zamerki. Videcemo za dalje. Kontakte sam nekako sredio..

Imam sad samo jedno pitanje, da li moze da se menja boja pozadine kod biranja broja i kod poruka, ova bela mi se ne svidja?

Poslednja izmena:
Jel je browser u updateu stock jb ili su prešli na chrome?

Kupih ženi Xperia P i prijatno se iznenadih kvalitetom izrade telefona ali i po brzini... ima življe boje nego moj HTC Evo 3D, a i čini mi se da i brže reaguje od njega...međutim nađoh se pred jednim banalnim problemom a vjerujem da ovde većina zna rješenje... sinoć sam za probu prebacio nešto muzike (10-ak pjesama u mp3 formatu) preko ES File Explorer-a (ovaj metod koristim i na svom HTC-u jer mi je najjednostavniji i nezahtjeva kablove) u folder "muzika" u Xperiji, u tom folderu već postoje one 3 pjesme koje dođu sa telefonom... međutim walkman uopšte neregistruje tu novoubačenu muziku samo prikazuje one tri pjesme... u samom walkmanu ne nađoh nikakvu opciju za dodavanje muzike, ili sam nešto previdio...iz ES File Explorer-a mogu pokrenuti reprodukciju te nove muzike sa walkman-om... ali opet kad uđem u sam walkman on vidi samo one tri pjesme....

Idi u settings/application manager/all/media scanner i uradi clear data pa restartuj telefon.
Ja sam juce imao taj problem i resio sam ga tom metodom.

@ despot, znam da su male sanse da ne znas za ovo al' svejedno - u walkmanu u gornjem levom uglu imas opcije playing i my music.. u my music imas tracks, albums, artists.. i te prebacene pesme moraju da budu tu. Mozda jednostavno nisi primetio ovo pa probaj.

@ despot, znam da su male sanse da ne znas za ovo al' svejedno - u walkmanu u gornjem levom uglu imas opcije playing i my music.. u my music imas tracks, albums, artists.. i te prebacene pesme moraju da budu tu. Mozda jednostavno nisi primetio ovo pa probaj.
Da vidio sam to i kad odem u my music razvrstava muziku po albumima, izvođaču, play-lisatama ali samo one tri pjesme, novo-ubačenih nema....
Probaću kad dođem kući ovo što je rekao @ ChobbyNS

Možeš samo da restartujes telefon, svejedno će ti se pokrenuti media server. Znaci opali restart

Meni nije htelo tako.
Morao sam uraditi clear data u media scanner.

@ mousewho, zaboravih, pitao sam lika iz servisa o kvaru koji se desio kod tebe na xp, kaze da nije skupa zamena slusalice (ti imas garanciju tako da je to dobro) i da taj kvar ne bi trebao za sobom da povuce neke druge. Rece i da nisu imali neke specijalne probleme ili tipske kvarove sa NXT telefonima.

Ako ti i na JB XP bude kilavio.. sta da ti kazem, menjaj fon.

Nasao sam pre neki dan u sony delu marketa Subway Surfers i reko aj da vidim kako izgleda jer je ishajpovana igrica. Dok sam spavao, za oko 7h igrica je pojela skoro 50% baterije :d

Eto vidiš možeš da igraš 7 sati i da ti ostane još 50% baterije, verovatno je optimizovana za Sony telefone :D

[YOUTUBE]1XJc1FKBSTE[/YOUTUBE]

@media scanner Ili snimite https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citc.aag&feature=search_result i u njegovom settingsu ima opcija start media scanner. I da, znam da ima dosta aplikacija kojima je to jedina funkcija, ali nijedna od njih nije po mom iskustvu pouzdana - neke ne rade na ics/jb, neke čas rade, čas ne, a media scanner u Album Art Grabber-u mi nikad nije omanuo bez obzira na mob/rom.

HSV, jesi ukapirao kako se flashuje? :d Ili jos cepas stock iz prosle godine? :d

Nisam ni gledao :d

Sutra palim na planinu, posle na kampovanje.. stize JB na moj fon posle Uskrsa tj posle Djurdjevdana :d Ako me ne bude mrzelo da flesujem :d

Kad ce ovaj update zvanico da se ponudi u samom telefonu?

Pusten je u nekim delovima sveta preko SUS-a/PCC-a, na OTA update ces morati da sacekas.

Hahah, zanimljivo je to da flesovanje traje 10 minuta, a neki se ponasaju ko da traje 24h pa moraju da odlazu :D

hsv.stoned, hvala na informacijama. Danas sam stigao u Niš i uzeo fon. Zamenio mi je slušalicu i uradio hard reset.Valjda je to,to. Sve mi je sa telefona izbrisano. Za sada je sve ok. Reče i meni da će početi da ubacuje JB od ponedeljka, pa ću o'ma da mu nosim. Ako me i dalje zeza za bateriju, tražiću mu da mi da novu XP, jer svi vi kažete da niste ni upola imali problema kao ja, što ukazuje da je definitivno do mog telefona. Još sam sa nekim Nišlijama pričao koji su kupili tamo fon da isto nisu imali problema. E ako me i tada bude zezao, onda ću da kupim nešto drugo. Ekran od 4" mi je idealane veličine, a pošto mi je interfejs veoma bitan, ovaj Sonyjev mi se baš,baš sviđa, tako da bi najradije ostao na XP.

Ne znam da li i vama ali meni ovaj JB srce nenormalno bateriju. Cak i kad je u standby srce bateriju. Stoji na 90% i u dzepu mi je. Posle jedno ne znam ni ja, vadim telefon kad ono vec 3-5% manje a nista dirao nisam. Nije bio ovakav slucaj sa predhodnom verzijom. Sta se dobija resetovanjem harda i kako se to radi? Da li je moguce flesovanjem ostetiti bateriju?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno