Šta je novo?

Sony Xperia P

Koristio sam x10 x10 mini pro Samsung galaxy 1 Galaxy 2 Note Mini 2 P / U i neke mozda zaboravio nije ni bitno .. od iphonova 4 i 4s ... i onako realno koliko god da sam hejtovao iphone pre ... dok sam imao ip4 em sam imao sjajnu bateriju (oko 8 h on screen time ) sve je radilo kao sat bez laga i sve sto je meni licno trebalo je imao i radilo je kako treba . Prodao sam ga jer sam mislio da mi je premali ekran i kupio note koji posle 10 dana ti izgleda normalno (izgubis pojam o velicini) a baterija 3 3ipo h on screen . I sad imam U sa korektnom baterijom i dno dna krs sw-om (koji vadi hvala bogu CM i Terr-a rom )

Tuzno je sto imam druga koji je dobio od cala ip4 star ko zna koliko polomljen ekran bio stavljen neki kinez bzv ... to radi bre kada uzmem vidim kosmicku razliku u odnosu na moj telefon , koji je dual core 512 rama itd ... a on tera ios 6 i radi bas fino prosto da te mine zelja

Na iPhone - u tih 8h nije screen on, već usage time, a to je vreme koje nije proveo u deep sleep - u, što znači da je tu je računao i vreme koje si slušao muziku ili vreme koje se on budi da osvezava sve sto radi u pozadini.

Čudo si imao tako slabu bateriju na Note-u, on ima jednu od najboljih baterija. Verovatno te je neka piratska aplikacija pravila problem.

Stavi na tvom fonu običnu fiksnu pozadinu koja se ne skroluje, isključi live wallperer, batali sve aplikacije koje nemaju push notifikacije, stavi zeam launcher sa 1 ekranom, batali druge tastature, iskljuci sve efekte, nemoj da staviš ni jedan widget (sve ovo da bi dobio interfejs ekvivalentan onim na iOS-u) pa ćeš da imaš fluidnost kao na ip5

Note 1 ... 4h on screen je kad se nategnes bas tako da ne znam kada je imao najbolju bateriju :) ti verovatno mislis na note 2. A ako ne koristim bilo koju push notification aplikaciju onda najbolje da bacim telefon . Da li si ikad video kako radi push na ip ? Ako jesi bilo bi te sramota to da napises :)

Inace ja sam advanced user nisam neki random retard , telefon je uvek kombinovan sa naj romom i naj kernelom probano testirano , bez live w launcher 3 ekrana sony keyboard itd ...

Ovo sto si ti naveo sada da se pogasi bukvalno sve izvini ali vredja inteligenciju obicnog korisnika . Ja na svom dual core telefonu treba da pogasim sve do gole koze sto mi operativni sistem omogucava da bi on radio uopste kako treba i imao pristojnu autonomiju ? . Ako ti tako smatras da treba onda super , ali ja u svakom mogucem smislu ne smatram :)

Mislim procitao sam tvoj post opet i moram da se navratim . Ti tvrdis da ja na svom u ne smem da koristim nista ? push widget da imam 1 ekran ? a sto mi se onda opet dialer pali 3 s ? i to nije samo meni nego na svakom stock romu :) . Nista rootovacu fon i obrisacu dialer verovatno mi ni to ne treba ...

EDIT

Note opako dobra baterija

gsmarena_002.gif

Takodje kardinalna greska je sto mislis da "piratska" aplikacija moze da pravi problem , wake upovi su uglavnom povezani sa losim romom / kernelom i build.prop . Uostalom uvek postoji aplikacija da se proveri sta pravi problem i u 99% slucajeva to je povezano sa nekim sistemsim delom . Tako da sve to pada u vodu sto pricas i u mojim ocima ima 0 osnove

Jedini telefon koji zaista radi out of the box kako treba (skoro ) je lg nexus i jos bolje sa francovim kernelom (apsurdna autonomija) .

Toliko od mene

Poslednja izmena od urednika:
Note 1 ... 4h on screen je kad se nategnes bas tako da ne znam kada je imao najbolju bateriju :) ti verovatno mislis na note 2. A ako ne koristim bilo koju push notification aplikaciju onda najbolje da bacim telefon . Da li si ikad video kako radi push na ip ? Ako jesi bilo bi te sramota to da napises :)

Inace ja sam advanced user nisam neki random retard , telefon je uvek kombinovan sa naj romom i naj kernelom probano testirano , bez live w launcher 3 ekrana sony keyboard itd ...

Ovo sto si ti naveo sada da se pogasi bukvalno sve izvini ali vredja inteligenciju obicnog korisnika . Ja na svom dual core telefonu treba da pogasim sve do gole koze sto mi operativni sistem omogucava da bi on radio uopste kako treba i imao pristojnu autonomiju ? . Ako ti tako smatras da treba onda super , ali ja u svakom mogucem smislu ne smatram :)

Mislim procitao sam tvoj post opet i moram da se navratim . Ti tvrdis da ja na svom u ne smem da koristim nista ? push widget da imam 1 ekran ? a sto mi se onda opet dialer pali 3 s ? i to nije samo meni nego na svakom stock romu :) . Nista rootovacu fon i obrisacu dialer verovatno mi ni to ne treba ...

EDIT

Note opako dobra baterija

Pogledajte prilog 112631

Takodje kardinalna greska je sto mislis da "piratska" aplikacija moze da pravi problem , wake upovi su uglavnom povezani sa losim romom / kernelom i build.prop . Uostalom uvek postoji aplikacija da se proveri sta pravi problem i u 99% slucajeva to je povezano sa nekim sistemsim delom . Tako da sve to pada u vodu sto pricas i u mojim ocima ima 0 osnove

Jedini telefon koji zaista radi out of the box kako treba (skoro ) je lg nexus i jos bolje sa francovim kernelom (apsurdna autonomija) .

Toliko od mene

Nisam rekao da batališ push aplikacije, već aplikacije koje nemaju push. Npr Falcon klijent za twitter je lepo dizajnirana aplikacija, ali nema push, refresh interval mu je 15min i ne može da se menja. Zbog toga on diže telefon stalno iz deep sleep-a i predstavlja smrt za bateriju.

Nisam rekao da ne smeš da koristis nista, nego ako odradiš sve ono što sam rekao dobićeš interfejs kao na iOS (znači ništa widgeti, nemaš app draver, nemaš ni jedan efekat osim bounce back, nemaš custom tastature, launchere, lockscreen-ove...). Naravno da skoro niko ne radi sve što sam naveo, jer zašto bi odbacio sve prednosti androida? Ja sam jedan deo od onoga odradio na curinom ZTE roameru (Zeam, pogasio efekte, stavio samo 3 ekrana i 3 widgeta, stavio widget lockscreen...), i telefon je fluidan, a baterija zna da joj prebaci 5h screen on kada ne koristi 3g i kada ne igra igre (znam, i ja sam se čudio kad sam video). A to je 3x slabiji telefon od XP.

Ovo za piratsku aplikaciju nisam rekao napamet, meni je jedna verzija DoubleTwist playera imala bag da stalno misli da treba da poveze telefon za streaming podataka kad god mi je bio upaljen WiFi (a ja ga skoro nikad ne gasim) te je sprečavao telefon da ide u deep sleep pa je znao da crpi i do 10% baterije na stand by. To je ispravljeno u narednoj verziji, ali kad je nisam legalno nabavio nisam ni dobio taj update odmah čim je izbačen. Isto tako je Viber imao problem sa senzorom za blizinu, ako se dobro sećam, i ako ga nisi nabavio na play prodavnici već skinuo sa nekog kineskog sajta zaglavio si sa ovim problemom. Ovakvih primera ima koliko hoćeš, ali to je krivica developera, oni su ažuriranjem shebali aplikaciju, a ne googla ili proizvođača telefona.

Za dialer koristi EXdialer, brži je od stock, znam da su njega koristili vlasnici GS3 da bi se otarasili tog laga.

Razumemo se , doduse ovo je pogresna tema P je i djene djene ok ali U je krs sa stock sw i bez daljnjeg ne znam vise sta je pametno reci ali sve smara u globalu sa androidom -_-

Drugari pomažite!!! Danas sam slušao muziku sa slušalicama. Koleginica me je pozvala na fon, ja izvukao slušalice da bi joj se normalno javio i od tada mi ne radi ni slušalica niti zvučnik. Kada sam posle prvog puta restartovao telefon, misleći da ga je nešto zabagovalo i prvi put se upalio, u donjem levom uglu je pisalo "Safe mode". Kada sam ga opet restartovao, to više nije pisalo. Odradio sam factory reset i dalje ništa. Čuju se tonovi upozorenja nekih drugih aplikacija. Pustio sam muziku i preko walkmana i Player Pro i ništa.

@mousewho: Hajde pokusaj hard reset. Ugasi telefon i drzi dugme za paljenje i up volume nekih 10sec (valjda ce zavibrirati) i javi da li je resilo problem

Ma probao i to. Kad sam resetovao fon, pali mi se onaj sonyev program da kada ubaciš slušalice, on te pita koji program da uključi sa slušalicama. Probao sam i to da disableujem, neće. Telefon je zapamtio podešenja kao da su uključene slušalice, pa je isključio fonov zvučnik. Već sam ga poslao na servis, pa ću da vidim. Pošto živim i privremeno živim iza sedam brda i gora, a fon kupio u Niš, neće ga biti pre utorka. Bar se nadam. Verujem da će samo da reinstalira softver i da će to biti to. Ali polako gubim strpljenje za ovaj fon.

E mene interesuje bas to, kako se reinstalira softver i da li moze svako da odradi to?

Drugari pomažite!!! Danas sam slušao muziku sa slušalicama. Koleginica me je pozvala na fon, ja izvukao slušalice da bi joj se normalno javio i od tada mi ne radi ni slušalica niti zvučnik. Kada sam posle prvog puta restartovao telefon, misleći da ga je nešto zabagovalo i prvi put se upalio, u donjem levom uglu je pisalo "Safe mode". Kada sam ga opet restartovao, to više nije pisalo. Odradio sam factory reset i dalje ništa. Čuju se tonovi upozorenja nekih drugih aplikacija. Pustio sam muziku i preko walkmana i Player Pro i ništa.

Sa kojim si slusalicama slusao muziku?
Jel sa sonijevim ili nekim drugim.

u samom ulazu za slusalice, ima kao iglica koju slusalice pritisnu kada udju unutra. Vrlo je moguce ako si koristio neke druge slusalice da je ostala zaglavljena kada si izvadio slusalice.
Probaj njegove originalne slusalice da gurnes i izvuces par puta, ili pak neke druge da je odglavis.
Nikakav hard reset ti nece pomoci ako se zaglavila. Samo je odglavi polako sa slusalicama drugim.

E mene interesuje bas to, kako se reinstalira softver i da li moze svako da odradi to?

Moze.

Instaliras Sony PC Companion na racunar. Povezes telefon sa racunarom i pokrenes Sony PC Companion. Kada ga prepozna gore levo ce ti izaci slicica i natpis tvog telefona, kao i da li imas poslednju verziju.
kliknes tu gde pise da li imas update ili je poslednja verzija. Ako je poslednja ima opcija repair tj. Sony PC Companion ti ponovo instalira poslednju verziju ROM-a za tvoj telefon.

Kada mi je telefon u onoj zaštitnoj futroli, što štiti samo leđa, neće da vibrira, na svaki 5,6 dodir, kada nije onda radi ok. Ima li neko sličan problem? Da li je toliko slaba vibracija da je guši silikonska futrola? Kao da elektromotor prestane sa radom.

Poslednja izmena:
E, ima logike. Probaću kad mi vrate fon sa servisa. Koristio sam neke stare ali dobre Hammine slušalice. Ove originalne ne volim jer mi je strašno neprijatno kada sav zvuk ulazi u uvo. A čitao sam da i to ne valja za sluh. Ove su bile kao za džoging, sa onom štipaljkom koje se kače na uši.

E moguce da se nesto zaglavilo.. brzo si poslao telefon na servis, ako su stvarno slusalice napravile problem pitanje je koliko ce se dugo zadrzati u servisu i da li ce im uopste pasti na pamet da probaju da odglave to osim ako im ne javis.

A da in ear ne valjaju sa sluh.. pa ne valjaju ni jedne slusalice za sluh ako odvrnes na max :) Ali isto tako za sluh ne valjaju ni silna ozvucenja po kaficima, klubovima, svadbama itd pa smo zivi i cujemo dobro :) A sta tek reci o nasem saobracaju gde hiljade krsina stvara bolesnu buku.. gore po sluh je kada prodje kec koji se raspada pored tebe nego godinu dana slusanja muzike sa slusalicama :d

Kada mi je telefon u onoj zaštitnoj futroli, što štiti samo leđa, neće da vibrira, na svaki 5,6 dodir, kada nije onda radi ok. Ima li neko sličan problem? Da li je toliko slaba vibracija da je guši silikonska futrola?

Imam teracell silikonsku oblogu i sve radi ok, vibracija nije (pre)jaka, radi dobro ali kada je u dzepu od zimske jakne moguce je ne osetiti vibraciju.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned, svakako da mnogo stvari oštećuje sluh, ali još jedan razlog zašto ne volim "bubuce" je da nikako ne mogu ih namestim i da mi uvek ispadaju(naravno da gledam oznake L i R ako se to neko pita da li mi je to palo na pamet:d). Ove sa "štipaljkama" su mi za sada najpraktičnije. A što se tiče servisa, lik ima svoj servis i to rešava za par sati. Prošli put sam otišao u 10h i oko 12h sam već pokupio telefon.
@Shifter, znači mogu instaliram poslednju verziju softvera preko Sony PC Companion?! E da sam to znao, probao bi onda prvo to, a i ovo sa iglicom. Nego ova kurirska služba ide samo do 14h, pa rekoh da požurim da mi što pre stiže. Najgore je to što imam mini SIM, i bilo ko da mi da telefon na korišćenje, ne mogu da je ubacim karticu. Damn!

@hsv.stoned, svakako da mnogo stvari oštećuje sluh, ali još jedan razlog zašto ne volim "bubuce" je da nikako ne mogu ih namestim i da mi uvek ispadaju(naravno da gledam oznake L i R ako se to neko pita da li mi je to palo na pamet:d). Ove sa "štipaljkama" su mi za sada najpraktičnije. A što se tiče servisa, lik ima svoj servis i to rešava za par sati. Prošli put sam otišao u 10h i oko 12h sam već pokupio telefon.
@Shifter, znači mogu instaliram poslednju verziju softvera preko Sony PC Companion?! E da sam to znao, probao bi onda prvo to, a i ovo sa iglicom. Nego ova kurirska služba ide samo do 14h, pa rekoh da požurim da mi što pre stiže. Najgore je to što imam mini SIM, i bilo ko da mi da telefon na korišćenje, ne mogu da je ubacim karticu. Damn!

Ako si koristio te slusalice koje nisu stigle uz telefon sigurno je to. Dakle sve sto si trebao je posle da gurnes sonijeve sluske i izvadis i odglavilo bi se.
Mozes da ponovo instaliras poslednju verziju ROM-a preko Sony PC Companion-a. I za update je bolje tako nego OTA uvek.

@ mousewho Pa sve zavisi koji je model in ear :) Imas one koje i dok sedis ne mogu normalno da stoje u usima, a da ne pricam dok hodas, trcis itd. Takodje vecina default slusalica je mnogo neudobna, jednostavno su velike i zuljaju usi a i zvuk je krs. To ti je kao i sa svim ostalim stvarima, kvalitet i udobnost treba malo i platiti.. Ove default Sony su prilicno velike ali opet manje i udobnije od Samsung default koje imam, iz pakovanja ih vadis sa onim gumicama srednje velicine i stavljanje manjih moze da resi problem, a zvuk je inace solidan za fabricke slusalice.

Malo si pozurio, steta, mogli smo mozda i ovde ili preko xda da resimo problem ali eto.. aj pa da ti vrate fon za par dana najkasnije :)

Poslednja izmena:
Nadam se da će do utorka da mi vrate fon. Pošto mi žena ide na put za koji dan i nosi svoj fon sa sobom, ako mi do tada ne stigne fon, moraću da kupim od kineza sat budilnik za posao. Back to 19th century:d
@Shifter, I ne mogu ništa da pre...bem sa takvom reinstalacijom?

Poslednja izmena:
Pa ako pratis sta pise i uradis tako ne bi trebalo da zeznes nista. :) ja sam to radio jos i na Xperia X8 gomilu puta.

Sad sam proveravao ulaz slušalica. Originalne Sonyeve imaju 3 crtice na samom ulazu, a ove Hammine 2. Je l' to ima neke veze ili ne?

Drugari, fb grupa "Sony Xperia P" je upravo objavila da Jelly Bean za naše telefone kreće sa updateom 14. maja! Ne znam koliko je informacija legitimna, ali ajde da im verujemo. :)

Sad sam proveravao ulaz slušalica. Originalne Sonyeve imaju 3 crtice na samom ulazu, a ove Hammine 2. Je l' to ima neke veze ili ne?

Sony i Nokia su se pravili pametni pa se njihov džek za slušalice razlikuje za delić mm od standarda. Zato se loše čuju kad ih gurneš do kraja u komp/neki drugi telefon, pa moraš malo da ih izvadiš da bi dobio čist zvuk. To se meni dešavalo sa sluškama od Nokie 5800 i Xperije Neo

Pa da ga ...bem onda. Koji mi je pa to svileni telefon!? Često mi fon treba za neku muziku koju puštam preko onih običnih Geniousovih zvučnika. Šta treba, da kupim Sonyeve zvučnike da bi puštao. Valjda je 3.5mm isto kod svih.

I sad ta finalna faza može da traje mesec dana.

Poslednja izmena:
Najveca ali ubedljivo najveca glupost jeste sto povremeno ako prilikom razgovora odmaknes telefon bukvalno milimetar od lica, desi se da slucajno pritisnes speakerphone ili da mutiras mikrofon i automatski ti je razgovor upropascen... Takodje, nekad sam od sebe prekine vezu... Dva puta mi se do sada resetovao sam od sebe tokom rada... Dosadasnji bagovi, ali najgori je ovaj za slucajno pritiskanje tj. mutiranje... I ortaku se isto desava na nekom drugom Soniju, izgleda da nije do Androida...

^ iskreno, takva glupost mi se nikada nije desila a pricam i po 15h mesecno :) Mozda bih i razbio telefon.. izgleda nisam ni svestan koliko sam dobro postupio sto nisam apdejtovao :d

Poslednja izmena:
Iako sam imao masu bagova, ovo mi se nikada nije desilo. Poziv mi se prekinu, ali je to uglavnom bilo do mreže.

Nazad
Vrh Dno