Šta je novo?

Sony Xperia P

Propade mi neocekivan test baterije :d Izvalio danas da od sinoc nisam povezivao telefon sa kompom (znaci nije se dopunjavao) a igrao sam dosta angry birds sto samo po sebi znaci dugu ukljucenost ekrana na 70% osvetljenja, i reko ajd' da odradim, i cekao sam da spadne na 1% baterije da bi odradio ss i kada je spao na 2% ugasio se pre nego sto sam odradio SS. Povezao sam sa kompom, upalio telefon i odradio ss ali sad na kraju stoji oznaka da sam punio telefon iako to nije bilo duze od 2 min, ma plafon, samo dok se upalio a preko usb se puni duplo sporije nego preko punjaca. Sto je najgore ne znam ni sta da mislim o rezultatima, oko 16h ukupnog rada, 4h 45min ukljucenosti ekrana ali je malo bio na 3g (palio sam po potrebi), oko 5,5h sam spavao nocas pa i to otpada na idle.. oko 20 min razgovora i 30-ak sms ali sam igrao angry birds kao lud sa walkmanom/flac na 70% jacine zvuka, non-stop uz besne ptice. Igrao sam i hill climb racing ali ne znam koliko i nema ga na ovoj listi.

Morace neko drugi da prokomentarise rezultate mada se ovo slucajno desilo da odradim a i nije bas moj nacin koriscenja telefona jer krace igram igrice a duze pricam. Moracu da odradim test sa onim antutu tripom sto zakuca cpu na 100% i drzi ukljucen ekran non-stop.

Prilozi

• Screenshot_2013-02-13-17-53-53.png
    Screenshot_2013-02-13-17-53-53.png
    436.9 KB · Pregleda: 110
  • Screenshot_2013-02-13-17-54-16.png
    Screenshot_2013-02-13-17-54-16.png
    453.8 KB · Pregleda: 108
  • Screenshot_2013-02-13-17-54-28.png
    Screenshot_2013-02-13-17-54-28.png
    332.5 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
pa s obzirom da se štekaš za internet i nije mnogo merodavno :d
a ono tamo na nekih 80-90% se na vazduh punio? kažeš da nisi i nema dole u charging zeleno ali grafik otišao na gore :)

Ne znam sta je to, i ja sam video ali nisam seljak da kacim lazirane rezultate ;) Telefon je povezan sa kompom na 2 min max, samo da bih ga upalio i probao da okinem SS, sto se lepo vidi. Imam i SS kada je baterija bila na 15%, SS tipa kao ova prva 2. Stvarno ne znam kakva je ono grba na 80-90%.

A net na telefonu slabo koristim, za mene je ovaj telefon sve osim zamena za komp sto se tice surfa, znaci pre svega telefon - pozivi, sms, mms, pa onda muzicki i video plejer, kamera/kamkoder, gps za mtb, mini konzola za igranje a tek na kraju uredjaj za povremeno kratko pretrazivanje neta, uglavnom YT, skype, G+ i market a preko wifi tune in radio.

Mada ovaj ekran malo trosi pri surfu tj pri prikazu bele boje zbog whitemagic tehnologije al dobro, tad 3g dosta trosi.

Poslednja izmena:
pa ako si ti zadovoljan i mi smo, ali sa internetom i za nekih 16h od punjenja do punjenja (aktivnih, ne sa spavanjem *** :D) ne verujem da bi moglo nešto drastično preko 3h da se izvuče...

Pa nije bas da sam zadovoljan u smislu da bi odradio posao kad odem na kampovanje :d al to jedva odrade i dumb telefoni ako su ukljuceni i trazenje mreze ubije i matore nokie ali za te potrebe imam Nokiu 1112 :) Gura 8 dana u idle i posle x godina :)

A rekoh vec da telefon punim na svaka 24h u proseku, ovo danas je specifican slucaj jer sam igrao besne ptice ko lud.

Nije mi jasno kakva je ono grba na 80%, mozda se izbagovao telefon kada sam izasao iz igrice i ugasio walkman na kratko pa se povratila baterija, ko zna..

Koliko bi mogao da izdrzi pr pretrazivanju neta.. nemam pojma jer mi komp sluzi za net. Znam samo da kad odem kod zene, preko wifi skida smesno malo kada pretrazujem market i instaliram aplikacije uz tune in radio u pozadini, bukvalno ne skida nista vise od wave-a na badi 1.2 i zato kazem da sam ubedjen da white magic nije samo marketing vec da prikaz bele stvarno ne trosi mnogo zbog te tehnologije. 3G je posebna prica ali to ne mogu da probam zbog samo 700Mb u paketu.

Kad mi ne bude trebao telefon odradicu onaj antutu test koji zakuca procesor na 100% i osvetljenje je const.

Samo je diskutabilno to sto ja drzim na 70% osvetljenja sto je bukvalno kao 100% na ostalim ekranima, volim takav prikaz a tada ekran trosi dosta osim ako ne prikazuje belu. Tvrdim da je za veliku vecinu ljudi najbolji izbor oko 50-55% jacina osvetljenja.

@strider, ne znam za cpu ali znam da igrice dosta trose zbog ukljucenosti ekrana, mozda da probam da igram angry birds 1h pa da vidim koliko ce da skine i to je to, lako moze da se izracuna neki max.

Poslednja izmena:
Nije to los rezultat, cak stavise odlican je s' obzirom na kapacitet baterije. Nije ti bio zakacen na net preko WiFi, ali zato si igrao igre pa je procesor bio pod vecim opterecenjem nego obicno, pa se to potire ;)

Ispadne nešto bolje od 3 sata pri intenzivnom korišćenju 3G/WiFi interneta. :) Meni je ekran postavljen na Bright mod sa prilagođavanjem okruženju.

Moram staviti neki film na repeat jedno vece, da vidim koliko dugo moze da pusta hd video.

A telefon se malopre napunio za oko 60-70min, 0-100% :)

Da su retardi stavili 1500mAh bateriju uz WhiteMagic XP bi imao prilicno dobru autonomiju.

Moram staviti neki film na repeat jedno vece, da vidim koliko dugo moze da pusta hd video.

A telefon se malopre napunio za oko 60-70min, 0-100% :)

Ali da znas da ne smes da cackas telefon kad se porene taj Antuntu, zato sto se tad prekida test.

Ja sam na njemu imao skor od 442, a u proseku mi drzi oko 3, 5h screen on, sa osvetljenjem oko 60% i upaljenim WiFi. Sa upaljenim 3g mnogo brze potrosi bateriju

Pa to jedino nocu da ostavim ali kako da vidim rezultate kada se ugasi telefon :d

Jedino resenje je da npr oko 23h pustim neki film, i skuliram 3-4h, nema sanse vise da izdrzi, al' tad necu moci da se javim ili odgovorim na sms.

Ne napuni se telefon za sat vremena, netacno prikazuje 100%. Da bi video da li se napunio, moras u Phone Status da udjes. Tek kada kod pise "Full", onda je skroz napunjen. :) To je jos jedan bag u softwareu. Telefonu inace treba oko 2 sata da se potpuno napuni.

Kakva bre 2h, 70-ak min, phone status i sve aplikacije pokazuju 100%.

Phone Status izbacuje "Charging" ili "Full", a ne konkretan broj. Meni brzo napise 100%, ali treba dosta duze do "Full" u Phone Statusu.

HSC moze odgovor na pitanje sa prethodne strane?

Meni su najveci plusevi jako lep izgled skina i vrhunske media aplikacije. Walkman je stvarno odlican. Sa druge strane, nije totalno modifikovan poput TouchWiza koji ima i svoju verziju kalendara i tome slicno. Sony je vise ciljao na lep izgled i odlicne media mogucnosti. Ima i nekih sitnica koje su zanimljive (poput SmartActions appa), ali su izgled i multimedijalne mogucnosti najvece razlike. Menij je Touchwiz relativno OK, od Naturea verzije, sto se tice izgleda i odlican je po pitanju dodatnih funkcionalnosti. Kod Sensea mi se izgled bas ne svidja.

Ovde je kratak pregled Media appova i jos nekih stvari:

http://www.youtube.com/watch?v=5BRgcKcCQrQ&feature=youtube_gdata_player

Poslednja izmena:
Sa timescape sam se susreo samo na Arc S i onako iskreno nista posebno da sad mogu reci bolji je od drugih. Sa sense sam se susretao na Sensation XLu i ni malo me nije odusevio. Najvise mi smeta skrolovanje menija dole-gore.
U tw stvarno ne vidim neki problem, fino izgleda pogotovo sad na 4.1.2, a mozda sam se i navikao jer i na Waveu je bio tw.
Sa stokom sam se susretao na nexusu i u sustini meni je to sve isto, samo eto kao da si promenio skin ili ikonice ili statijaznamvec.

@richa, nisam ni video sta si me pitao, samo mogu da se slozim sa ovim sto su napisali pre mene :) Bada TW sam imao na wave-u i moze da prodje a Sense mi se ne svidja ali u svakom slucaju mi mnogo vise od oba odgovara Timescape, i funkcionalno i vizielno a fabricke media aplikacije su odlicne kao i druge aplikacije koje dolaze preinstalirane, i na kraju izgled mi je sasvim ok a na Wave-u sam drzao neku stock android ics temu pa mi se taj izgled i smucio.

@Ragnarok

Bas me zanima da li cemo sa JB i mi dobiti burst mode za kameru i simultano snimanje videa i fotografija :D Novi Walkman kapiram da cemo dobiti.

Da, Walkman i to cemo sigurno dobiti, a za dodatne opcije kamere nisam siguran. Ja bih najsrecniji bio da ubace HDR i Superior Auto mod. Ovo ostalo bi bio samo bonus. :)

Pa zar ne možete sami da instalirate novu verziju kamere? Mislim da sam video na xda da ima...

Izasao Timescape update za nase podrucje, Facebook update je sredjen.

Isplatili se preći sa HTC Incredible S na Sony P?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3788&idPhone2=4436

Zavisi kolika je doplata a i od tvojih zahteva. XP ima vise rama, brzi cpu i gpu, noviji Android, bolji ekran uz braviu i qhd rezoluciju, bolji zvuk, kameru, kamkoder, verovatno i izradu al nek' su tu egal. Sto se autonomije tice ne bi trebalo da bude razlike. Jedino nema micro sd prosirenje memorije al ima vise ROM memare. Znaci XP je u svakom slucaju bolji, brzi telefon koji ima duzu upotrebnu vrednost i sad sve zavisi od doplate..

Poslednja izmena:
Narucio sam XP crnu, a mene zanima da li iko ima od vas crveno crnu, jer sam nju hteo. a nigde je nisam mogao naci rasprodata...

Tesko, kod nas su uglavnom crne verzije, cak i silver varijanti koje odlicno izgledaju ima malo.. crvenih verovatno vrlo malo i to iz inostranstva. Lepo izgleda i tako ali je meni bar klasican primer zenske verzije telefona :D

U pocetku sam se nervirao sto vip nema i silver, cisto da uporedim ali sam veoma zadovoljan kako izgleda crni telefon, delimicno stealth i muski.

Vecina ima crni, posto VIP samo crne i ima, pa zbog toga na oglasima uglavnom najvise i ima crnih. :)

Ja navijam za AC Milan pa zbog toga sam hteo crveno crni, a videcu da ovaj ispricam crvenom :D:D:D

Nazad
Vrh Dno