Šta je novo?

Sony Xperia P

1) Kvalitet zvuka prilikom razgovora je skroz OK. Melodije imaju isto tako dobru jacinu.
2) Baterija uz normalno koriscenje traje od jutra do veceri.
3) Prilikom browsinga preko WiFi-a, moze da izdrzi 3.5h - 4.5h zavisno od jacine osvetljenja. Mozda izvuces i 5h pri minimalnom osvetljenju.
4) Telefon jeste od aluminijuma.
5) Ja licno imam zamerke na trajanje baterije. Mislim da bi trebalo da traje bar 25% duze. Osim toga, smeta mi sto nema Gorila staklo. Ostalo sve je OK i u skladu sa klasom telefona.

Sto se tice koriscenja od strane zenske osobe, ne vidim zasto bi tu bilo problema. Ja znam devojke koje koriste S3 i ne smeta im. :d

@ djilkos, pa o tome sam pisao vise puta a neko je kacio i video kako se skida sa nekog starijeg Sony-a. Folija je djubre i definitivno svako treba da je skine, mozda cu i ovih dana da se prihvatim igle

Aj' javi kad skineš foliju. Da podeliš iskustvo sa nama.

Tako ce verovatno biti pozicioniran. Mada, moguce je i da ce cenovno biti slicniji V-u. Najjace od svega je sto ce ovo biti mid-range, a po svemu sije "high end" T koji je lansiran pre par meseci. :d

Poslednja izmena:
First :)

Skinuo sam malopre foliju sa Xperia S i ne kajem se :)

Folija je bila izuzetno debela. Sada je prikaz na ekranu jasniji, telefon je lepši i ono što vas (vlasnike P) ne zanima, touch tasteri (back, home, menu) su daleko odzivniji, tj. rade kako treba.

Poslednja izmena:
Reci mi je l' si je skinuo sa iglom, ko sa klipa ili se koristio neku drugu tehniku? I hoćeš da stavljaš neku drugu foliju i koju bi stavio?

Poslednja izmena:
Kao na klipu, započeo sam iglom u donjem desnom ćošku i onda je rukom odlepio. Na oko nije bilo ostataka na ekranu, ali sam za svaki slučaj prebrisao mikrofiber krpom sa onim sredstvom za pranje stakla i potom suvim mikrofiberom. Ne planiram da stavim drugu foliju, ne volim folije :)

Poslednja izmena:
Cekaj, nisu valjda stavili foliju preko kapacitativnih tastura? :)

Jesu :wall:

Haha, ovi iz Ericssona su stvarno nenormalni. :) Dobro je sto su prebacili hardverski dizajn u Japan.

Shvatio si i sam da je pogresio jedno slovo, ne tastura vec tastera.

To su ona tri tastera na providnom delu? Preko njih takođe ima folija?!

Изгледа да има.

Joj sta bre ima? Jel citate vi ljudi? Covek ima Xperiu S, ne P. Vi nemate preko dugmica ovih dole foliju, on je imao.

Joj sta bre ima? Jel citate vi ljudi? Covek ima Xperiu S, ne P. Vi nemate preko dugmica ovih dole foliju, on je imao.

Upravo tako. I na S-u tasteri nisu na providnom delu već su to tri tačke iznad providne linije.

Hvala za ovo, mada postoji onaj default widget ali ovako je efikasnije i ima dosta opcija/podesavanja.

Taj notification bar mi je manje bitan. Da mi reši JB lagove i ovaj problem oko punjenja baterije, za ostalo ću lako.

Lagove bi trebalo isto da sredi. JB kao magicni napitak.:d

Ja ću za kratko vreme promeniti tri prilično različite verzije Androida. Kad sam kupio fon, imao sam 2.3.7, pa upgradeovao 4.0.4. i na kraju ću dobiti 4.1

Ja sam dobio 4.0.4 iz kutije i ursdio update na 6.1.1.54. Cekamo na Jelly Bean, posto mi se bas svidja kako je Sony dizajnirao reskin. :)

Sta mislite kakve su sanse da vidimo neki custom Key Lime Pie? :D Kapiram da nema nista od tog apdejta za nas al dobro da sacekamo da izadje prvo :d

Ne znam da li je Walkman redizajniran u JB.. totalno sam batalio power amp i presao samo na walkman plejer, odlicno je dizajniran i ima sasvim ok podesavanja samo je ergonomija losa, bukvalno ih treba bombardovati zahtevima da promene ovo :) Uglavnom dosta kul aplikacija dolazi u fabrickom sony ics a i Timescape mi je duplo manje zlo od sense-a i tw-a.

Poslednja izmena:
Ima nekih manjih izmena u Walkmanu, imas na Xperia YT stranici promene na Media Appovima. Ja isto koristim samo Walkman, bas mi se mnogo svidja aplikacija, osim povremenih problema sa browsingom. Osim toga, zamisao i dizajn su perfektni, kao i Gracenote podrska. Sony je bas super odradio media aplikacije.

Sto se tice KLP, prilicno sam siguran da ce biti custom ROM-ova. Za moj stari X10 Mini Procesor sa arm6 procesorom od 600 MHz i 240x320 ekranom ima i Jelly Bean, iako je poslednji zvanicni update 2.1 (Ecclair). :)

Sta mislite kakve su sanse da vidimo neki custom Key Lime Pie? :D Kapiram da nema nista od tog apdejta za nas al dobro da sacekamo da izadje prvo :d

Ne znam da li je Walkman redizajniran u JB.. totalno sam batalio power amp i presao samo na walkman plejer, odlicno je dizajniran i ima sasvim ok podesavanja samo je ergonomija losa, bukvalno ih treba bombardovati zahtevima da promene ovo :) Uglavnom dosta kul aplikacija dolazi u fabrickom sony ics a i Timescape mi je duplo manje zlo od sense-a i tw-a.

Ne kontam sta ti ovdje smeta, tj. sta to ima timescape sto nemaju ova dva? Posto timescape nisam koristio pa me uputi sta to on ima da nemaju ova dva, ili je to cisto izgled!?

Pošto je ovo meni prvi android i skoro sam sa svim oduševljen u vezi aplikacija. Ja nikad nisam ni instalirao neki plejer, već sam koristio Walkmanov. Ono što mi se posebno svidja je kada ubaciš muziku, a nemaš sliku tog albuma, klikneš na dugme da on sam nadje sliku tu sliku, kao i onaj znak koji meni liči na simbol za beskonačnost gde ti daje opciju da odmah nađeš tekst pesme, klip sa youtuba ili info sa wikipedie.
Sad gledao na youtubeu nova poboljšanja za JB. Jedva čekam.

Vrh Dno