Šta je novo?

Sony Xperia P

Xperia T Jelly Bean update je live. Mozda i P dobije nesto prevremeno.

Uh kao da vam je to 5 sati posla, pa da ne možete da root-ujete :)

Inače nema cimanja sa tom aplikacijom, sama odradjuje sve, ne moraš ti da odradjujes skripte ili radiš preko adb-a ili terminala...

Kod mene je lag minimalan. Pošto ne koristim nikakav launcher, već onaj Sonyev, meni je lagovao samo na jednoj strani gde sam imao player, rečnik i notes. Kada sam preraspodelio ove tri app, skoro i da se ne primećuje.
Mene i dalje zeza contact sync. To mi je i dalje najveći problem. :trust:

To si procitao na mob.svetu sto odmah znaci da nije bas proverena info
A i ja sam blesav kada čitam one gluposti sa mob. sveta. Tamo lik kaže da ova folija služi za zaštitu ekrana od lomljenja. Kako bilo šta debljine od par milimetra može da zaštiti ekran od lomljenja?

Uh kao da vam je to 5 sati posla, pa da ne možete da root-ujete :)

Inače nema cimanja sa tom aplikacijom, sama odradjuje sve, ne moraš ti da odradjujes skripte ili radiš preko adb-a ili terminala...

Nije to problem, vec necu garancinu da rizikujem nikako. :)

Sto se tice folija, Sonyev mod sa Support foruma je potvrdio da je u pitanju folija protiv lomljenja, tako da je to proverena informacija.

A kad dodje JB onda ćeš rizikovati garanciju? :D

Uvek možeš na stock da vratiš...

Necu ni kod njega odmah, vec kad Sony prestane sa updateovima, pa budem morao da flashujem Recovery i sve ostalo da bih dosao do novog Androida. :)
A Root mi trenutno ionako ni za sta stvarno ne treba.

Ja ne bi mogao da živim bez root-a ni pola sata...

1. Iritirajuce reklame
2. Market unlocker da mogu da instaliram sve aplikacije sa Play Store-a

Ja od Play Store appova koristim Flipboard, Firefox i Twitter i poneku igricu. :) A vezano za reklame, AdBlocker nemam ni na PC-u, nikada mi nije to smetalo. :)

Ja ne bi mogao da živim bez root-a ni pola sata...

1. Iritirajuce reklame
2. Market unlocker da mogu da instaliram sve aplikacije sa Play Store-a

Slazem se ali ja cekam JB, posle toga cu da rutujem, sada me mnogo mrzi da se cimam oko bilo cega :D Mada reklame pocinju opasno da me nerviraju.

Možda sačekaš malo na root kada izađe JB. Mislim da ni sa poslednjim verzijama ICS-a nije baš lako root-ovati telefon kao pre.

Šta je sa korišćenjem ROM Managera..koliko znam iz njega je direktno moguće flashovati CWM ako je tel. rootovan

Па да :D

Kad ste već kod rootovanja, koliko je to komplikovano rootovati i ubaciti odgovarajući ROM za jednog početnika? Je l' u pitanju samo follow instructions, ili treba da imaš malo više znanja kako šta gde radi. I koliko dobijaš tim rootovanjem i ubacivanjem ROMa? Pitam naravno za ovaj model:D

Počni da čitaš na xda i sve će ti se samo ka'sti :)

Čitam ja, nego pitam da li samo treba da pratim uputstva, ili je potrebno nešto više znanja da se rootuje i ubaci ROM? Jer ako krene nešto naopako, a ja sve išao po pravilima, ne mogu u ovlašćeni srvis da nosim da mi popravljaju moje brljotine.

Nije mnogo komplikovano, mada ne znam zasto bi se sada igrao sa tim kada zvanicni Jelly Bean dolazi za mesec dana i sudeci po T-u, bice mnogo dobar. :)

Nisam ni mislio sad, nego kao što su kažu većina, kad izađe JB. Videćemo kad izađe, pa ćemo da pričamo da l' da se rootuje ili ne.

Pa ti ako možeš da živiš bez root-a možeš... Da ti treba do sad bi 5000 puta root-ovao...

Napisao sam ja, ali verovatno vam je ovo prvi Android pa se plašite i ne nerviraju vas stvari sa reklamama i što ne vidite sve aplikacije na Google Play Store-u.... Vi vidite možda 50% aplikacija, ostale NE VIDITE...

Ja se ne cimam roota, nerviraju me reklame tj idu mi na k i osecam kao da mi je telefon truo, da se raspada zbog tih reklama ali kod mene je specifican slucaj - mrzi me :d Stvarno, znam da je tesko razumeti ali sada sam u nekim silnim obavezama tako da ne pomisljam na gledanje tutoriala za root.. mozda za nekih 20 dana kada budem uhvatio vremena i kad prodje ovaj haos mada ne vidim nista lose i da sacekam JB pa onda da rutujem.

Nemas vremena za root, a na svim silnim temama imas da uporedjujes wave i xp sa svim telefonima :)

Pa ti ako možeš da živiš bez root-a možeš... Da ti treba do sad bi 5000 puta root-ovao...

Napisao sam ja, ali verovatno vam je ovo prvi Android pa se plašite i ne nerviraju vas stvari sa reklamama i što ne vidite sve aplikacije na Google Play Store-u.... Vi vidite možda 50% aplikacija, ostale NE VIDITE...

Noup, imao sam Xperia-u Mini, rootovanu sa instaliranim Cyanogenom. :) Reklame me nikada nisu nervirale, sa Play Storea DL-ujem free appove, ostalo nalazim preko preporuka i raznih listi. :)

@ danijel
Zato sto ceo dan radim 10 stvari na kompu, nikad nisam radio root i nema sanse da pratim sad tutoriale niti znam koliko traje i glavni faktor - mrzi me :d

Pa to je pet sekundi posla. Skines flashtool, kliknes na dugme i gotovo. Drajveri i ostala cuda dolaze sa programom. Ne ubedjujem te, samo kazem :)

Pusti decka, u frci je, vi's da jedva stigne da otkuca tih 20 page-long postova dnevno... :D

Sa otvorenih 5 wordova i u pauzi dok se renda video cak i pisanje i citanje gluposti po benchu coveku legne kao alkosu prvi jutarnji vinjak :d Mislim da otkad sam se rodio nisam proveo toliko vremena ispred kompa kao juce :d :d doslo mi da uzmem sekiru i razlupam i monitor i kuciste.

Nego kakav ti je ono review motorole bez ijedne slike silnog kevlara :d :p

Poslednja izmena:
Kažem vam da nije baš tako jednostavno kao što je bilo.

Odmah da se ogradim, ovo što pišem je za U ali ne vidim razlog da je drugačije na P.

Poslednji update koji je Sony izbacio je onemogućio lako rootovanje i potrebno je menjati kernel pa rootovati pa onda opet menjati kernel. Ništa posebno ali ipak nije prosto kao što je bilo na b.1.0.

Ovo naravno ne važi ako imate otključan bootloader, a to je ono što omogućava pravu zabavu, i poništava garanciju, btw.

@hsv.stoned
Ako bas 'os, ce kacim. :p

Nazad
Vrh Dno