Šta je novo?

Sony Xperia P

Узео си преко Випа? Када ти је истекао уговор. Мени рекли да нема шансе да пребацим број иако откупим уговор са Теленора. Зато сам узео други а овај Теленор гасим када истекнеза 15ак дана, тј прелазим на припејд.

Nisam prebacivao broj sa telenora, uzeo novi slican u vipu, broj mi uopste nije bitan a ugovor sa telenorom istice 28.12.. sad to ne kapiram, jer se gasi broj ili ja mogu da ostanem na pripejdu? Cisto da imam karticu sa starim brojem u nekom krs telefonu.

Када ти истекне уговор, поднеси захтев за раскид и мислим да ти остаје припејд број.

И срећно са Андроидом ја сам прогледао после јеБаде.

Имаш пар екстра корисних за бајс, а и нема смарања са ручним брисањем гпс параметара ради проналажења сателита!

Poslednja izmena:
To cu i da uradim.
Nego, sta si ti uzeo umesto Desire-a? :) L9 ili Alcatel 997? Jel crna crna? :d

Л9 са екомотиваијом за 16000 (око 140Е). За те паре нема ништа боље, а велики је плус је што могу да га продам па сам и у заради. За сада сам презадовољан.

Црна и мене нервира, чим мало променим угао гледања она се губи. Самолед је ипак кева за црну, док су остале пренапуцане и плавичасте. То се примети тек када пређеш на нешто друго.

Poslednja izmena:
L9 kida za te pare a i moze da se proda i da se zaradi samo je problem sto ce ih biti previse po oglasima..

Samoled je keva samo kada bi malo sredili kontrast i boje, ili bar da ima rezime rada kao na GS III mada i IPS na skupljim telefonima kidaju.

Nije mi jasno kako ovako sporo napreduju displeji, isto ovako sam se smorio sa ips glow problemom kod monitora, das tolike pare da bi monitor krvario u 2012 godini :d

За сада га не бих мењао ни за један, а када дође време евентуално за ЛГ 4Х који је сада око 320Е... :D

Nije mi jasno kako ovako sporo napreduju displeji, isto ovako sam se smorio sa ips glow problemom kod monitora, das tolike pare da bi monitor krvario u 2012 godini :d

Gde bre sporo napreduju, pre par godina je bio ekran sa 3gs-a i njegovih 480x320p vrh vrhova, a sada imaš 1080p na telefonu :d

Pre 3 godine su me ljudi ubeđivali da je 1080p na 32" glupost, a sledeće godine će svi želeti tu rezoluciju na 5"...

Inače, čestitam na kupovini ;)

Pa dobro, rezolucija se pumpa ali sto se tice monitora stvarno ne vidim neki napredak.

Fala :) mada rezim zbog crne boje :d

@hsv

Moram samo da se osvrnem na priču o Samsung Wave-u, jer sam ga i ja imao a sad imam Xperia U.

Na Wave-u mi je za godinu dana riknuo mikrofon, posle pada sa pola metra na mekši pod i vibracija i na kraju mi je ispao sa metar ipo i pukao je ekran ali je ostao u radnom stanju. Naravno i sluške su u međuvremenu prestale da rade, tačnije samo jedna, da budem iskren. Bilo je tu još manjih kvarova ali šta da očekuješ kada ti neko prospe pivo u telefon.

Što se tiče izrade moj je me je tu i najviše nervirao. Poklopac baterije nikada nije bio u ravni sa ostatkom kućišta i jedna bočna strana je radila kada bi se stisnula.

Sve u svemu bio je OK telefon i najviše ga je klala Bada ali realno ne može ni da prismrdi telefonu koji sada imam. Mogu tek da mislim kako je kada ga porediš sa P.

ohohohooooo HSV cestitam, u zdravlju da te sluzi dok traje ugovor :) Najzaaaad :D
Kazi mi da li ti je zadnja verzija ICS-a na njemu?

@ragnarok
Ovo je sa poslednjim updateom? Kapiram da bi JB trebalo jos to da ispegla. Ako se postave obicne slike, da li radi perfektno glatko?

da imam poslednji update. Kada se postave obicne slike radi super...

@hsv

Moram samo da se osvrnem na priču o Samsung Wave-u, jer sam ga i ja imao a sad imam Xperia U.

Na Wave-u mi je za godinu dana riknuo mikrofon, posle pada sa pola metra na mekši pod i vibracija i na kraju mi je ispao sa metar ipo i pukao je ekran ali je ostao u radnom stanju. Naravno i sluške su u međuvremenu prestale da rade, tačnije samo jedna, da budem iskren. Bilo je tu još manjih kvarova ali šta da očekuješ kada ti neko prospe pivo u telefon.

Što se tiče izrade moj je me je tu i najviše nervirao. Poklopac baterije nikada nije bio u ravni sa ostatkom kućišta i jedna bočna strana je radila kada bi se stisnula.

Sve u svemu bio je OK telefon i najviše ga je klala Bada ali realno ne može ni da prismrdi telefonu koji sada imam. Mogu tek da mislim kako je kada ga porediš sa P.

Pazi, ovaj Wave sam nosio jedno 2 meseca bez silikonske obloge sto je u mom slucaju rizicno jer je telefon klizav pa mi ja ispadao kad sam jampi :d, ima samo 2-3 male mikroskopske ogrebotine iz tog perioda, posle sam kupio onu najjeftiniju teracell silikonsku zastitu i telefon je povremeno ispadao ali bez ikakvih problema, najgori pad je bio kada sam se bajsom spustao sa Medvednika pa je pri brzini od 30km/h ispao iz dzepa jer sam naleteo na rupu u krivini, srecom sam cuo da je ispao, vratio se i telefon nema ni najmanju ogrebotinu (logicno, bio je u silikonu), ekran citav, nije se restartovao, nema laga, nema kocenja.. a poklopac baterije kod mene stoji u ravni, nista se ne pomera i ne skripi, zvucnik i fabricke slusalice rade kao prvog dana mada fabricke slusalice nisam mnogo koristio ali sam ih pozajmljivao. Oni zatvaraci portova su genijalna stvar za zastitu od vlage i prasine. Jednostavno, na osnovu mog iskustva IP4/s i Wave imaju ocenu 9,5/10 sto se tice izrade s'tim sto wave (osim ekrana kao i svi modeli) ne moze da vrisne od pada kao ajfon :) U odnosu na ova 2 telefona XP ima 8,5/10 ocenu za kvalitet izrade i zavrsnu obradu, toliko bi npr dao i htc one s modelu, sto znaci da je izrada odlicna uz sitnih nedostataka sto se tice zavrsne obrade.

@bata87
imam fabricki 4.0.4 i onaj Sony softver za pc mi nudi poslednji apdejt ali nisam prihvatio, hocu da izmucim ovu verziju i vidim sve bagove itd mada za sada osim min. laga povremeno sve radi ok. Odusevljava me to sto je telefon samo malo veci od Wave-a a ima solidno veliki displej.

Za 9h u idle baterija je sa 38% spala na 33% a jos nije ukljucen onaj Extended Standby Mode a telefon je na WCDMA only. Ali ne ocekujem neku epsku autonomiju, morace ovaj telefon i po 2-3x na punjac u toku dana ako neko dugo surfuje ili igra igrice, mene to ne dotice jer cu igrati i surfovati u minimalnim kolicinama, bitno mi je samo da izgura jednu duzu voznju sa muzikom, snimanjem, fotografijama i gps-om, to je to a ako putujem negde ponecu nokiu 1112, samo da kupim micro sim adapter.

Sad moram da napravim google acc (tj da dodam ovaj sa g+) pa da skinem koju aplikaciju, slabo sam nesto pratio ali prvo moram za mtb, verovatno je sports tracker najbolja tog tipa. Jel mogu preko kompa da skidam? Full pp paket startuje od 1. pa necu mnogo da koristim telefon do tada a nemam wifi kuci tj imam ali je signal bedan, kupicu ruter posle praznika.

I jos jedna stvar ali ovo je mozda i do vipa, juce sam pricao sa devojkom 10min vip-vip (sony) i sa ortakom jednim isto toliko telenor-telenor (wave), kvalitet zvuka u prvoj kombinaciji 8,5/10 a u drugoj 10/10. Ne zezam se, Wave na telenoru zvuci bolesno dobro, jasno i glasno da je pravo uzivanje pricati, bukvalno ne smem da pojacam do kraja cak ni kada sam u nekom bucnom okruzenju, Sony je tisi ali ima i neki metalni prizvuk u slusalici, nista strasno ali u odnosu na Wave zvuci losije. Sad da li je do vipa.. nemam pojma.

Poslednja izmena:
Ја сам за бајс корстио mapmyride и runtastic. Овај први боље даје анализе успона на компу, а други ми је бољи у вожњи јер ти говори податке после одређеног броја км. Ако хоћеш даћу ти оба моја профила па види разлику. Можеш да скидаш преко компа апк фајлове и инсталираш са телефона без нета. Снаћи ћеш се за сајтове а ако не пусти ми ПП.

Pozdrav ljudi,

ovako dvoumim se izmedju Galaxy SIII Mini ili Xperia P preko mts-a, imaju promociju 50%, posto mi je prvi android telefon ne razumem se bas najbolje, do sad sam terao simbijan :d. Hvala :)

Koliko znam mts ima promociju 50% na mesecne racune u toku trajanja ugovora ali ako ne uzmes telefon.

tako je, ne može i jare i pare :)
a xperia ima sve isto ili bolje (sem baterije i JB :D) od tog samsunga, a jeftinija je, tako da...

Hsv, možeš preko kompa da skidaš aplikacije, ali takodje će ti skidati i data protok na telefonu. To govorim za PS. Ovako možeš da skidaš sa Google-a ukucaš ime aplikacije i verziju. apk i search :)

Snasao sam se zahvaljujuci lordvejderu, instalirah power amp cisto da probam ali me buni zasto je dodao sve foldere sa sound fajlovima :trust: bukvalno iz nekih levih aplikacija.

Imaš u opcijama da omogucis iz kojih foldera hoćeš da ti čita fajlove. ;)

Snasao sam se zahvaljujuci lordvejderu, instalirah power amp cisto da probam ali me buni zasto je dodao sve foldere sa sound fajlovima :trust: bukvalno iz nekih levih aplikacija.

Само истражи све опције, андроид је најлакши од свих система за корићење (користио сам и windows mobile 2003, symbian, badu и андроид).

Kakvog sve djubreta od aplikacija ima, covece.. uglavnom sam citao opise i gledao kako rade i za sta sluze na YT i nekim slikama, sve sto sam instalirao obrisao sam odmah, ostavio sam samo blic/vrele gume/mts mondo aplikaciju.

Onaj Extended Standby Mode radi odlicno, nocas ostavio fon oko 02h sa 2% baterije, na 3g mrezi, jutros se u 09.30h budim, palim fon ono i dalje stoji 2% baterije! Neverovatno. Jeste da ovo znaci samo kada je telefon u idle stanju zali zasto da ne, na GB Androidu XP je srkao bateriju kao lud, ovo je veliki napredak.

Da potvrdim jos jednom, zvuk preko slusalica je fenomenalan, cak su i one fabricke Sony odlicne a sa Senn cx150 kida ali je zato kvalitet zvuka u toku razgovora za klasu tj ocenu losiji od Wave-a, znaci Wave 9,5/10 ovaj Sony 8-8,5/10, ne mogu da procenim da li je samo do XP ili i do vipa, poprilicno sam ubedjen da je telenor najbolja, najkvalitetnija mreza i za 2 dana sam se vec dodatno uverio u to, mnogo bolje mi je radio telenor net ali sta da se radi kada nude premalo minuta za mnogo para.

Dalje, zvucnik, takodje skoro za ocenu bolji na Wave-u, i glasniji i jasniji ali je XP i dalje odlican na tom polju.
Na ovo mozda mnogi nisu obracali paznju ali Wave ima 3.0 Bluetooth a model je star 2 ipo godine a XP 2.1! Samsung je Wave doveo do savrsenstva da bi se prodavao uopste sa ubogim bada os-om.
Kad sam vec kod toga moram da kazem da je bada 1.2 stvarno bila genijalna koliko su default bada aplikacije bile dobro odradjene i koliko je bilo pametnih funkcija, za sve to sada moram da kopam po Android marketu, isto ovo je zakljucio i CAR kada je sa talasa presao na SGS II, secam se odlicno. Bada 1.2 je bila vrh iako nije imala sve mogucnosti Androida, 2.0 verzija je umesto da sadrzi sve najbolje iz 1.2 i da pokrade android tripove izasla kao poluproizvod i to je bio kraj.

Zadovoljan sam generalno sa Sony XP ali mi i dalje smeta prikaz crne, boje sam malo sredio sa Screen Adjust aplikacijom, male korekcije da sve postane malo hladnije jer drzim osvetljenje na 70% const. ali to naravno ne utice na crnu.

Telefon cu zadrzati verovatno godinu dana i tada ce realno vec biti pregazen kao i svi slicni a onda cu proceniti da li mi se isplati zamena za neki 4-4,3'' 720p model sa dobrom kamerom i zvukom i ekranom, kapiram da ce ih biti dosta po prihvatljivim cenama jer su se standardi znacajno podigli sto se tice dijagonala i broja jezgara pa ce cene stalno padati.

Imaš u opcijama PowerAmp-a da podesiš da ti ne prikazuje pesme kraće od 30sek, ili manje od 800kb (ili koliko već podesiš), pa neće da ti prikazuje te bzv fajlove od navigacije i slično

Telefon cu zadrzati verovatno godinu dana i tada ce realno vec biti pregazen kao i svi slicni a onda cu proceniti da li mi se isplati zamena za neki 4-4,3'' 720p model sa dobrom kamerom i zvukom i ekranom, kapiram da ce ih biti dosta po prihvatljivim cenama jer su se standardi znacajno podigli sto se tice dijagonala i broja jezgara pa ce cene stalno padati.

Evo ga, vec je krenuo da planira kupovinu novog, pa, narode, spremite se... :D

Zadrzacu se duze na XP nego ti na Nexusu :d

To sigurno. :D

Ispostavilo se da mi Nexus nije dorastao. :D Sto je steta - super je tel, tj. sve sem autonomije. ***...

Pa onda ti razr maxx ne gine :D Ili Note, i on ima solidnu autonomiju ali opet razr maxx kida, jos ako je hd.. :p Mada vrh autonomiju ima i Wave 3, cuo sam da ni os nije los :d

Razr HD ce pasti, 2530 MAh je dovoljno. :)

Cak iako je OS slabiji od tog na Wave-u III... :p

Wave III os kida a jos je i u razvoju, razmisli i o Wave 3 :d

Da pohvalim XP autonomiju, danas 4h i 5min gazenja od upotrebe, wifi, tune in radio const. i detaljno proveravanje apps marketa i instaliranje/proba aplikacija i nekih igrica, par sms i malo YT, skoro 3h bese upaljen displej i pored svog mucenja sa 95% je svukao na 40%, meni je ovo vise nego zadovoljavajuce za mucnu 1305mAh bateriju :)

Nego, kako da odradim SS na XP? :d

Displej sam malo sredio uz screen adjuster aplikaciju, drzim na oko 70% osvetljenosti ali kroz ovu aplikaciju sam malo ''ohladio'' boje pa je pravo zadovoljstvo koristiti i gledati displej ovog Sony-a:) Sve dok ne (pokusa da) prikaze ''crnu'' :d

A i kao da je hd, bukvalno, to je veliki plus.

Poslednja izmena:
@mironiko
Zašto samo nisi kupio extended bateriju za gnex?

Vrh Dno