@hsv
Moram samo da se osvrnem na priču o Samsung Wave-u, jer sam ga i ja imao a sad imam Xperia U.
Na Wave-u mi je za godinu dana riknuo mikrofon, posle pada sa pola metra na mekši pod i vibracija i na kraju mi je ispao sa metar ipo i pukao je ekran ali je ostao u radnom stanju. Naravno i sluške su u međuvremenu prestale da rade, tačnije samo jedna, da budem iskren. Bilo je tu još manjih kvarova ali šta da očekuješ kada ti neko prospe pivo u telefon.
Što se tiče izrade moj je me je tu i najviše nervirao. Poklopac baterije nikada nije bio u ravni sa ostatkom kućišta i jedna bočna strana je radila kada bi se stisnula.
Sve u svemu bio je OK telefon i najviše ga je klala Bada ali realno ne može ni da prismrdi telefonu koji sada imam. Mogu tek da mislim kako je kada ga porediš sa P.
Pazi, ovaj Wave sam nosio jedno 2 meseca bez silikonske obloge sto je u mom slucaju rizicno jer je telefon klizav pa mi ja ispadao kad sam jampi :d, ima samo 2-3 male mikroskopske ogrebotine iz tog perioda, posle sam kupio onu najjeftiniju teracell silikonsku zastitu i telefon je povremeno ispadao ali bez ikakvih problema, najgori pad je bio kada sam se bajsom spustao sa Medvednika pa je pri brzini od 30km/h ispao iz dzepa jer sam naleteo na rupu u krivini, srecom sam cuo da je ispao, vratio se i telefon nema ni najmanju ogrebotinu (logicno, bio je u silikonu), ekran citav, nije se restartovao, nema laga, nema kocenja.. a poklopac baterije kod mene stoji u ravni, nista se ne pomera i ne skripi, zvucnik i fabricke slusalice rade kao prvog dana mada fabricke slusalice nisam mnogo koristio ali sam ih pozajmljivao. Oni zatvaraci portova su genijalna stvar za zastitu od vlage i prasine. Jednostavno, na osnovu mog iskustva IP4/s i Wave imaju ocenu 9,5/10 sto se tice izrade s'tim sto wave (osim ekrana kao i svi modeli) ne moze da vrisne od pada kao ajfon

U odnosu na ova 2 telefona XP ima 8,5/10 ocenu za kvalitet izrade i zavrsnu obradu, toliko bi npr dao i htc one s modelu, sto znaci da je izrada odlicna uz sitnih nedostataka sto se tice zavrsne obrade.
@bata87
imam fabricki 4.0.4 i onaj Sony softver za pc mi nudi poslednji apdejt ali nisam prihvatio, hocu da izmucim ovu verziju i vidim sve bagove itd mada za sada osim min. laga povremeno sve radi ok. Odusevljava me to sto je telefon samo malo veci od Wave-a a ima solidno veliki displej.
Za 9h u idle baterija je sa 38% spala na 33% a jos nije ukljucen onaj Extended Standby Mode a telefon je na WCDMA only. Ali ne ocekujem neku epsku autonomiju, morace ovaj telefon i po 2-3x na punjac u toku dana ako neko dugo surfuje ili igra igrice, mene to ne dotice jer cu igrati i surfovati u minimalnim kolicinama, bitno mi je samo da izgura jednu duzu voznju sa muzikom, snimanjem, fotografijama i gps-om, to je to a ako putujem negde ponecu nokiu 1112, samo da kupim micro sim adapter.
Sad moram da napravim google acc (tj da dodam ovaj sa g+) pa da skinem koju aplikaciju, slabo sam nesto pratio ali prvo moram za mtb, verovatno je sports tracker najbolja tog tipa. Jel mogu preko kompa da skidam? Full pp paket startuje od 1. pa necu mnogo da koristim telefon do tada a nemam wifi kuci tj imam ali je signal bedan, kupicu ruter posle praznika.
I jos jedna stvar ali ovo je mozda i do vipa, juce sam pricao sa devojkom 10min vip-vip (sony) i sa ortakom jednim isto toliko telenor-telenor (wave), kvalitet zvuka u prvoj kombinaciji 8,5/10 a u drugoj 10/10. Ne zezam se, Wave na telenoru zvuci bolesno dobro, jasno i glasno da je pravo uzivanje pricati, bukvalno ne smem da pojacam do kraja cak ni kada sam u nekom bucnom okruzenju, Sony je tisi ali ima i neki metalni prizvuk u slusalici, nista strasno ali u odnosu na Wave zvuci losije. Sad da li je do vipa.. nemam pojma.