Šta je novo?

Sony Xperia P

^ Poslednji ics apdejt popravlja autonomiju tako da ce telefon izgurati 24h prosecne upotrebe za jedan Android model, uostalom uvericemo se brzo.

A displeju definitivno fali malo sirine i ja mislim da je 4,3'' savrsena dijagonala za displej mobilnog telefona, ali uz 720p rezoluciju. Mozda moze i malo veci ekran ali da se dimenzije kucista ne povecavaju.

slazem se sa tobom hsv.
4.3" i da je jos 720p rezolucija je savrsen fon.
naravno,po razumnoj ceni

Jaooj - samo da se to ne desi! :D :p

Mislim da odemo do Vip-a za svaki slučaj i kažemo da pošalju hitnom isporukom jedan za Valjevo i da ga nikom ne daju ni milom ni silom, da možemo da čitamo normalno vesti o Android telefonima, bar da budemo mirni godinu dana :D (jer hsv kad se sprema da kupi telefon, kao mlada godinu dana ranije) :D

Dosadan si, znas i sam da cekam da istekne ugovor ;)

Htedoh da kažem, e da Bog da nestao, ali di to da nam uradim na Benchu :p

Ahahahahahh! :D

Nebrini se daju oni da uzmes telefon i pre isteka ugovora,ali onda nebi bilo zanimljivo, nebi stalno pricao kako uzimas telefon.

Cuj ovog komicara :d

Mislim da 21.12 nece biti smak sveta ali ce forum eksplodirati koliko puta si pomenuo jbni alcatel 997 kako je najjaci telefon i nikome bolji ne treba :d

A ni jedna tema ti nije dovoljna pa u jos 2-3 redovno moras da izvestavas kako je alcatel 997 nesto najbolje, kako si prezadovoljan i kako svi treba da kupe taj telefon jer kome jos treba nesto bolje od tog bisera najnovije tehnologije :d :smoke:

Tisincina.
Nebrini se daju oni da uzmes telefon i pre isteka ugovora
Ne brini (odvojeno) a ne cekam kraj ugovora u vipu nego u telenoru, pre praznjenja frustracija ukljuci oci i mozak.

A mozda ce 25.12 stvarno biti smak sveta kad ja kupim fon ;)

Poslednja izmena:
Nebrini se daju oni da uzmes telefon i pre isteka ugovora,ali onda nebi bilo zanimljivo, nebi stalno pricao kako uzimas telefon.

Cuj ovog komicara :d

Mislim da 21.12 nece biti smak sveta ali ce forum eksplodirati koliko puta si pomenuo jbni alcatel 997 kako je najjaci telefon i nikome bolji ne treba :d

A ni jedna tema ti nije dovoljna pa u jos 2-3 redovno moras da izvestavas kako je alcatel 997 nesto najbolje, kako si prezadovoljan i kako svi treba da kupe taj telefon jer kome jos treba nesto bolje od tog bisera najnovije tehnologije :d :smoke:

Tisincina.
Nebrini se daju oni da uzmes telefon i pre isteka ugovora
Ne brini (odvojeno) a ne cekam kraj ugovora u vipu nego u telenoru, pre praznjenja frustracija ukljuci oci i mozak.

A mozda ce 25.12 stvarno biti smak sveta kad ja kupim fon ;)
Evo nam se javio veciti komentator a na osnovu tudjeg misljenja.Nego kupi li ti vise AMD Fx procesor kupi li ti Telefon vise,pomislice ljudi da su se kopleksi stvorili.Zato tisincina veciti kupce....Nemam nameru da vise s tobom polemises...

Почело је почело :D :D :D

Evo nam se javio veciti komentator a na osnovu tudjeg misljenja.Nego kupi li ti vise AMD Fx procesor kupi li ti Telefon vise,pomislice ljudi da su se kopleksi stvorili.Zato tisincina veciti kupce....Nemam nameru da vise s tobom polemises...

Gramatiku srpskog jezika u ruke. Veruj mi da ti je preko potrebna ;) :smoke:

Poslednja izmena:
Vidim sad da telefon podrzava micro-Sim, a meni je kartica obicna (velika). Da l' mogu ja od telenora da trazim da mi daju mini-Sim, jer imam jos par telefona u kuci u koje bi mozda nekad ubacio karticu, a oni koriste redovnu velicinu kartice!
A sad, ako oce da mi daju karticu, da li je uopste moguce imati 2 aktivne kartice (velika i mala) - jer sad kad razmislim, meni to deluje nemoguce. Verovatno i jeste. I neko je spominjao secenje Sim kartice, wtf? Da l' to znaci da ja sada necu moci ubaciti svoju karticu u drugi fon ako ovo podrzava samo mini-Sim, a ostali obicne sim?

Sto se tice fona, smorio sam se kad sam video da ne moze da menja boje donje trake kao Xperia U, ali videcemo za par dana kakav je.

Не можеш имати две картице!
Теленор у својој понуди има micro-sim

Znaci ja kad jednom uzmem micro-sim mogu da zaboravim da svoju karticu ubacim u drugi telefon koji ima obican sim-slot? Pa kakva glupost, da li je moguce -.-''

Nije glupost uopste. Kartica koju sada imas je mini-sim a za xperiu p ti treba micro-sim. Odes lepo u Telenor i trazis micro-sim karticu. Kad nekad kupis telefon koji koristi klasicne mini-sim kartice, ti kupis adapter sa mikro na mini-sim koji imas u svakoj radnji za mobilne telefone i kosta 200 dinara. Na taj nacin mozes svoju mikro-sim karticu koristiti u bilo kom telefonu (osim iphone 5 koji koristi nano-sim).

Nije glupost uopste. Kartica koju sada imas je mini-sim a za xperiu p ti treba micro-sim. Odes lepo u Telenor i trazis micro-sim karticu. Kad nekad kupis telefon koji koristi klasicne mini-sim kartice, ti kupis adapter sa mikro na mini-sim koji imas u svakoj radnji za mobilne telefone i kosta 200 dinara. Na taj nacin mozes svoju mikro-sim karticu koristiti u bilo kom telefonu (osim iphone 5 koji koristi nano-sim).

mislim da sony poklanja te adaptere uz telefon... bar sam ja dobio uz xperiu u

Stigao mi danas fon, igrah se malo s njim pa da napisem utiske.
Pocevsi od izgleda telefona - u crnoj boji stvarno deluje odlicno. Display reaguje dobro, uglovi gledanja su jako dobri. Dual core fino radi posao pa tako ni ne koci. Igre nisam jos nabacivao niti planiram nesto ekstremno.

E sad znam da "review" nije bas bogat... Telefon je odlican, ali ima jednu manu... TINTING je jako vidljiv, tj. otisci prsta su ocigledni i na displayu, a pogotovo na ledjima telefona (aluminijuksi deo). Znaci. telefon mi posle par sati izgleda kao da sam ga dzago posle zveknutih 200 grama slanine, one najmasnije, prstima. To me malo nervira, ali ako preko toga predjem, na nista drugo nemam zamerki. Nisam zahtevan korisnik jer me mrzi da se cimam oko androida toliko, ali meni licno je telefon vrh.

Koju aplikaciju preporucujete za anti-theft/find my phone? Better safe than sorry, prosli put sam lose prosao sa htc-om.

To je mana crnog modela, onaj Silver ne ostaje tako ''musav''.. sad apdejtuj i testiraj bateriju :) Cini mi se da je poslednji apdejt odlican ali kamera ima bag, kada se koristi led blic pola fotografije je ''u mraku''. Prati temu na xda.

Poslednja izmena:
javljaj trajanje baterije a za tj protiv krađe imaš android lost i where's my droid

Zaboravih da navedem jos jednu manu koja bogami ume da iznervira, bar dok se covek ne navikne na to. Naime, za otkljucvanje ekrana potrebno je povuci sa na desno preko ekrana u donjem delu, i sad, iako ja imam relativno velike sake (190 cm), nekada 3x pokusavam da bi palcem desne ruke navukao na drugu stranu ono ****** za zakljucavanje i na kraju moram da lomim palac na desno polako da bih otkljucao telefon. Sad kontam da bi mi i 4,3 incha bilo previse, da je 4 taman za mene mada me evo i na ekranu od 4 i to suzenom (16:9 odnos) me to kopka da lepo iz prve, brzo i opusteno prevucem palcem sa leve na desnu stranu. Nije nista sto treba da odvrati nekog od kupovine telefona, ali eto cisto da zna onaj ko ima manje sake da ce telefon morati drzati u 2 ruke da bi ga lepo otkljucao zbog tog mehanizma.

^
Imas na marketu locker da skines, npr. Go locker pa podesis kako ti odgovara.

Ako skineš samo locker neće ti raditi, moraš i launcher, ako se ne varam.

Ne znam u kakvom je stanju CM9 za P ali ako je makar malo bolji nego za U to bi ti rešilo problem sa otključavanjem i još neke stvari.

Imam jedan cudan bug od kako sam update software na poslednju verziju. Ponekad mi jedna poruka stigne vise puta. Prvo sam mislio da mi ljudi salju slucajno ali mnogo cesto se desava i od razlicitih ljudi. Npr stigne mi poruka od nekoga i na svakih par minuta mi stize ista poruka nekad dva puta a nekad cak 10tak.

Jel ima neko ovakav bug?

Meni se to dešavalo u prethodnih mesec dana nekoliko puta. Od različitih ljudi, ali nikada više od 3 puta ista poruka.
Ja imam galaxy nexus sa 4.2.1. Pre bih rekao da je do provajdera.

Мени се то дешавало на скијању, стизале ми исте поруке по 5-10 пута. Сваког дана!

Sad mi se pojavio novi bug... Naime, ne radi mi pinch zoom! Koji god browser, koja god stranica, pinch zoom mi ne raid. Je l' zna neko kako da resim ovo?

EDIT: Ipak radi na pojedinim sajtovima (tipa yahoo, winwin), ali mi ne radi ni na jednoj aplikaciji Zoom (npr blic), i ne radi mi na mobilnim verzijama sajtova (npr. m.sportske.net). Ima li nacina da se to sredi?

Poslednja izmena:
Ako skineš samo locker neće ti raditi, moraš i launcher, ako se ne varam.

Ne znam u kakvom je stanju CM9 za P ali ako je makar malo bolji nego za U to bi ti rešilo problem sa otključavanjem i još neke stvari.

Widgetlocker može bez launchera, a može da se podesi da izgleda kako god želiš.

@nnnn, Tetsuo
I meni se to dešava ponekad. Imam Xperiju neo sa 4.1.2 custom romom. Mislim da je do mts-a, jer je mreža u mom mestu krš

Koliko sam uspeo da vidim kod XP, on nema SD slot niti bilo kakav slot. Ima 16GB i to je to. Je l' sam u pravu?

@mousewho

Nema slot.

@STriderKOCOBO

Moguće. Ja sam probao neki locker (onu gusenicu što treba da se preseče) i tu sam morao da skinem i launcher da da bi radilo. Mislim da je baš bio GO Launcher...

@kolega

Mislim da tako treba. Ni meni ne radi zoom u tim aplikacijama i mislim da mi ne radi zoom u mobilnim verzijama sajtova ili je to bilo na starom telefonu.

Nazad
Vrh Dno