Šta je novo?

Sony Xperia P

Sada sam flesnuo ovaj novi frim i cini mi se da je tel brzi prilikom surfa :) to je to za sada :)

Zamisli, ovo je Sony Xperia P tema a on ima Xperiu P :D

Imam Sony Xperia P silver metalic :d vec 7 meseci i posle zestokog maltretiranja prethodnih meseci mogu samo da potvrdim da se radi o vrhunskom modelu za te pare. Neb' da ulazim u neku raspravu sa SGSII vlasnicima ali moram da pitam jer mi realno nije jasno kako ljudi zive sa onim green cast ekranima. Zasto taj cast? Kod mene je bela bela a crna crna i verujete da jako dobro znam sta su boje! ;)

Verovatno zavisi od konkretnog oka! Ne vide sve boje na isti nacin ma koliko se cinilo da je tako :)

Kako mislis bolji GPU? S2 je dosta skuplji od ovog Sony-a kada se gledaju novi uredjaji, vise ga nema kod Vip-a ali bio je i vise od 100e skuplji u istom paketu
Prevideo sam da je isti gpu ali eto S2 ima nesto bolji procesor. Kao sto rekoh Hsv-u za 180E preko paketa svakako treba da uzme ovu Xperiu i da ne razmislja uopste o S2.
@Hsv, batice sto ti lepo ne uzmes ovu Xperiu i skratis muke i sebi i nama? :d
Jednostavno za taj novac koji hoces da das nemas nista bolje da uzmes. A to sto ti zelis da ima za te pare nece bas skoro. ;)
@Marti,
Jedini problem (ako se uopste moze nazvati tako) sa ekranom na S2 se manifestuje na odredjenim nijansama sive (kao da blago isijava i to samo na niskom osvetljenju). Za crnu i belu mi i nije bas najjasnije sta si hteo reci. Crna je crna i tu nema dileme, a nisam primetio ni da je bela zuta. :D

Poslednja izmena:
Zamisli, ima 200Mhz po jezgru vise :d

Cekam da mi istekne ugovor sa telenorom.

A to sto ti zelis da ima za te pare nece bas skoro

Dao bi ja i 30k din u istom paketu gde je XP 19k din ali ne za One S, Razr, P1 itd nego za Acro S ili Xperiu V ali od toga nema nista.

Nekad ce se negde osetiti to. :d
A da ne pominjem koliko je tecniji surf na S2 nego na XP (sudeci po onome sto sam video po netu).
Hteo sam i ja S3 za ove pare koje sam dao za S2 ali nece da daju lopovi. :D

Pa kad si gledao XP sa GB, na ICS je sve mnogo bolje ;)

Nema sanse da je tecniji surf na S2 od Xp-a, znaci ovo nije tacno :) posto sam se malopre igrao -> mozda zbog zadnjeg update-a koji je, po meni, doneo poprilicno optimizovaniji ICS (i SII je bio na official ICS-u)

Pa kad si gledao XP sa GB, na ICS je sve mnogo bolje ;)
Moguce da je zbog toga, mada tesko mi je da poverujem da je bas toliko bolji na ICS-u.
Nema sanse da je tecniji surf na S2 od Xp-a, znaci ovo nije tacno :) posto sam se malopre igrao -> mozda zbog zadnjeg update-a koji je, po meni, doneo poprilicno optimizovaniji ICS (i SII je bio na official ICS-u)
S2 na official ICS-u je jedna velika kanturina. :D
Duplo bolje radi na npr. Saletovom Neat Romu (4.1.2) i nema sansi da bolje radi XP.

S2 na official ICS-u je jedna velika kanturina.

A sad zamisli kolika je kanturina official GB na Sony XP sa yt klipa odakle si izvukao zakljucak da je GS II mnogo bolji u surfu :d

Sudeci po komentarima sa xda itd, poslednji ics apdejt za Sony XP je odlican i telefon radi generalno brzo i dobro i autonomija je bolja. Sad sto se tice kuvanih romova naravno da ih vise ima za GS II.

^ u vecini testova se pominju neprecizne boje kod Sony XP ali kada je osvetljenje na max, ne znam na koliko ti drzis ali kapiram da je kod ovog Sony-a dovoljno 60%.

Koliko je Samsung AMOLED hladan toliko je i Sony topao. Ja imam Xperia U i pre neki dan ga otključam naspram snega i bela mi se činila bukvalno žuta naspram snega koji mi je tad delovao plav.

Da napomenem još jednom da nemam P nego U pa se i to sigurno malo razlikuje.

Bavim se fotografijom, imam hardverski kalibrisan monitor, kolor chekere itd itd Jako dobro znam sta su boje i samsungova "bela" je chudan green cast, fakat!

Za ovo ne moraš da imaš hardverski kalibrisan monitor da bi primetio.
Burazerov gs2 je dosta plvcast/zelen kako ti kažeš, pa čak i moj gnexus daje malo više u tom delu spektra. Svi amoledi su takvi za sada.
Opet, crna je crna, a ne tamno siva.

A sad zamisli kolika je kanturina official GB na Sony XP sa yt klipa odakle si izvukao zakljucak da je GS II mnogo bolji u surfu :d

Sudeci po komentarima sa xda itd, poslednji ics apdejt za Sony XP je odlican i telefon radi generalno brzo i dobro i autonomija je bolja. Sad sto se tice kuvanih romova naravno da ih vise ima za GS II.
Jos bolje ako je tako. ;)

XP vs GSII

[YOUTUBE]JscK_j6k9Jg[/YOUTUBE]

Malo je nezahvalno snimati kamerom jer onda dosta zavisi od balansa kamere. Mislim da bi Sony bio manje žut kad bi gledali uživo a Samsung više plav.

Na ovom snimku, gledano na mom Sony telefonu, Samsung izgleda savršeno a znam da treba da bude plavkast.

GS2 je bolji telefon od XP u skoro svakom segmentu (osim u materijalima koriscenih za izradu samog telefona), a svako ko tvrdi suprotno je jednostavno pristrasan.

Pa pazi, sve zavisi sta kome treba. Ako neko hoce da flesuje 12 romova dnevno SGS II je svakako u prednosti, chipset im je isti i GS II ima 200Mhz vise po jezgru a gpu se lakse snalazi sa 480x800 rezolucijom nego sa qhd kod XP, kamere su tu negde s'tim da Sony snima bolji zvuk u 1080p.

Ali XP ima za klasu bolji audio chip od GS II, kompakntniji je i manje ciglast a opet moze da odradi sve sto i SGS II istom brzinom uz bolju gustinu piksela i prikaz na displeju i primetno bolji audio kvalitet, posle wave-a GS II koji ima ortak zvuci kao kanta sa cx150. Sad, kome znaci veci ekran i xda podrska i dosta igra igre kupice gs II, kome su kompaktne dimenzije, kvalitet kucista, odlican audio kvalitet i prikaz na displeju prioritet kupice XP, po mom misljenju su generalno prilicno izjednaceni, cak sudeci po komentarima sa raznih foruma sa poslednjim apdejtom XP nema nista losiju autonomiju od GS II a dobice JB.

Ipak mislim da su po aktuelnim cenama iz oglasa sa GS II mnogo veci problem Nexus, Xperia S, Huewei P1 i One S.

Pa pazi, sve zavisi sta kome treba. Ako neko hoce da flesuje 12 romova dnevno SGS II je svakako u prednosti, chipset im je isti i GS II ima 200Mhz vise po jezgru a gpu se lakse snalazi sa 480x800 rezolucijom nego sa qhd kod XP, kamere su tu negde s'tim da Sony snima bolji zvuk u 1080p.

Ali XP ima za klasu bolji audio chip od GS II, kompakntniji je i manje ciglast a opet moze da odradi sve sto i SGS II istom brzinom uz bolju gustinu piksela i prikaz na displeju i primetno bolji audio kvalitet, posle wave-a GS II koji ima ortak zvuci kao kanta sa cx150. Sad, kome znaci veci ekran i xda podrska i dosta igra igre kupice gs II, kome su kompaktne dimenzije, kvalitet kucista, odlican audio kvalitet i prikaz na displeju prioritet kupice XP, po mom misljenju su generalno prilicno izjednaceni, cak sudeci po komentarima sa raznih foruma sa poslednjim apdejtom XP nema nista losiju autonomiju od GS II a dobice JB.

Ipak mislim da su po aktuelnim cenama iz oglasa sa GS II mnogo veci problem Nexus, Xperia S, Huewei P1 i One S.

E sad ga tupis za sve pare. :d
Flesujes Saletov Neat i zaboravis na ostalih 11. :D Ne kazem da je nesto posebno dobar audio na S2 ali da zvuci kao kanta je pregrubo receno (pomislice neko da je stvarno ocajan).
Nisam gledao detaljno onaj video ali po ovome sto sam video ne vidim nesto te prednosti Xperia-e. Za S2 vec imas JB a za XP jedva i taj ICS.

Flesujes Saletov Neat i zaboravis na ostalih 11.

Mislio sam na to da ljudi koji vole da flesuju xx romova dnevno svakako jure xda popularne modele.

Meni je primetno losiji audio kvalitet.. sad nekome je i ovaj na SGS II vrh, ma i na dump telefonima od pre x godina..

Za S2 vec imas JB a za XP jedva i taj ICS

Vala i ti tupis sad maksimalno, jedva ics :d
Kako god, oba telefona ce imati samo JB (s'tim sto ne znam da li gs II ima official ili samo prokuvan), SGS II mi toliko ne odgovara da ga ne bih uzeo ni za 10k din u pp paketu gde je XP 20k din, vise puta sam koristio taj telefon i jednostavno mi deluje monotono, od delimicno kopiranog iphone dizajna (al u plastici od 80 din :d) do supljeg zvuka, ne toliko dobrog displeja kao sto se hajpovalo i generalno bledog utiska za tu cenu i hajp u ovom trenutku (znaci skoro 2 godine od predstavljanja, kada se pojavio bio je vrh, sve sem zvuka).

Naravno ovo je samo moje misljenje i izbor telefona prema mojim prioritetima ali stvarno mislim da su GS II i XP egal kada se sve sabere i oduzme.

Poslednja izmena:
Mislio sam na to da ljudi koji vole da flesuju xx romova dnevno svakako jure xda popularne modele.

Meni je primetno losiji audio kvalitet.. sad nekome je i ovaj na SGS II vrh, ma i na dump telefonima od pre x godina..

Vala i ti tupis sad maksimalno, jedva ics :d
Kako god, oba telefona ce imati samo JB (s'tim sto ne znam da li gs II ima official ili samo prokuvan), SGS II mi toliko ne odgovara da ga ne bih uzeo ni za 10k din u pp paketu gde je XP 20k din, vise puta sam koristio taj telefon i jednostavno mi deluje monotono, od delimicno kopiranog iphone dizajna (al u plastici od 80 din :d) do supljeg zvuka, ne toliko dobrog displeja kao sto se hajpovalo i generalno bledog utiska za tu cenu i hajp u ovom trenutku (znaci skoro 2 godine od predstavljanja, kada se pojavio bio je vrh, sve sem zvuka).

Naravno ovo je samo moje misljenje i izbor telefona prema mojim prioritetima ali stvarno mislim da su GS II i XP egal kada se sve sabere i oduzme.
Znam ja na sta si ti mislio ali neko ko ne zna moze ovo "kanta" da protumaci kao neku veliku katastrofu. Meni je licno zvuk bio bolji na k800 sa drajverima od W serije nego na S2 ali nije kanta definitivno. :d
Imace JB i jedan i drugi samo sto ga S2 vec ima (leaked ali sve radi odlicno) a XP ce dobiti ko zna kad. Ovo ostalo je sve tvoje subjektivno misljenje i postujem ga.
P.S. Hoces li konacno uzeti neki? :d

Meni ce Xperia P stici za 8-9 dana, pa kad dodje, javljam utiske. Dvoumio sam se izmedju Xperia P, o Galaxy S Advance, Huawei Ascend P1 i LG L9, iako sam od LG-a brzo odustao jer je stvarno preglomazan. Ali sve se nesto tripujem da sam se za**** sto nisam uzeo Huawei, nadam se da nisam...

Poslednja izmena:
P.S. Hoces li konacno uzeti neki?

Po stoti put - cekam da mi istekne ugovor sa lelenorom :d

Meni je licno zvuk bio bolji na k800 sa drajverima od W serije nego na S2 ali nije kanta definitivno.
Meni je stock zvuk sa k810i sa Sony slusalicama od 1500 din bio bolji od SGS II + odlicne cx150, zato kazem kanta, takav je moj utisak.

kolega, jesi ti to narucio u vipu ili..? Da znam ako nemaju na lageru da ubrzam ceo proces i narucim, ne bih da potpisem ugovor i da mi posle 3 nedelje cekanja kazu da nemaju vise Sony, onda ne znam koji fon bih uzeo.

Jaooj - samo da se to ne desi!

Uzeo bih neki isplativ i pravac oglasi :)

Poslednja izmena:
Jaooj - samo da se to ne desi! :D :p

Ne, uzeo mi ga je rodjak u Nemackoj pa ce mi doneti telefon 23.-4. decembra. Nadam se da nisam omanuo s kupovinom jer vidim da se ljudi zale na bateriju i da je ekran "mali" pored telefona iz iste klase, tj. da sam mogao ici na 4.3.

Vrh Dno