Šta je novo?

Sony Xperia E4

Sad sam uocio poboljsanja:ranije mi je pri kucanju slova a,s ili d cesto prihvatao komandu za w i jos cini mi se kod zareza da je zezao,sad tastatura radi kako treba. Isto je bio problem u slusalici kod razgovora,nije bilo bas jasno,sad je ok.

Kako to mislis "nije bilo bas jasno"? Kakav je kvalitet razgovora? Zvuk u slusalici? Jacina, kvalitet? Jel tastatura sada radi skroz normalno?

Ne znam kako da ti opisem,kao da je malo krcao,ali ne svaki poziv. Sad je ok sve. Jacina bi mogla da bude malo veca narocito kod poziva kad zvoni. Tastatura je sad ok. Ovo je bilo malo veca ispravka cim nije mogla direkt preko moba,vec je moralo preko kompa.

Otac mi ima ovaj uredjaj (kupljen u MTS-u, miks M paket), pa sam ga malo cackao. Telefon je sasvim korektan i najveca ocena je "solidan"(dobar) (ako je to uopsteocena).
Mislim da bi uz ovaj navedeni paket trebao da kost 1din.
Kvalitet izrade je dobar (mozda i odlican), nije pustao nikakve zvukove i sve je cvrsto, na svom mestu. Plastika je jeftina, mozda i najjeftinija (nije neko cudo za ovaj cenovni rang, ali Nokia 206 ima 10, a mozda i 110X kvalitetniju plastiku). Poklopac je hrapav, ali zahvaljujuci plastici sklizak je.
Ekran je dobar, ima maksimalne uglove vidljivosti, ali slika bledi kada se pomera na ostale strane sem pravo.
Dobijaju se dobre slusalice uz njega (za razliku od Nokia 206 i Asha serije). Ali kabal za punjenje i konekciju na druge uredjaje je kraci od mog (ministra inostranih poslova Austrije) Sebastijana...
Zvuk na zvicnicima je korektan, dobar, moglo je malo glasnije.
Kamera ocaj, mogli su je i izostaviti (mislim da Nokia Asha 300 ima bolju kameru, veci je i senzor), veoma mali senzor, nesto veci nego sto je senzor od prednje kamere, sporo slika, sporo otvara kameru, itd, itd. Kamera nije vredna pomena.
HTC Desire C ga sije po svemu sem po GPU, CPU.
Ovaj model se spominje kao naslednik E3... serije, ali ocigledno da on to nije, ovo je nastavak serije E (jeftinijih uredjaja u sirokom spektru velicina rkrana 4,4.5 ,4.7 ,5"), sa ciljanjem Kineskog trzista (vidim da je Kineska tastatura podrazumevana tastatura, pored ove internacionalne (nisam to primetio kod nekih drugih proizvodjaca pa zato napominjem)).

Otac mi ima ovaj uredjaj (kupljen u MTS-u, miks M paket), pa sam ga malo cackao. Telefon je sasvim korektan i najveca ocena je "solidan"(dobar) (ako je to uopsteocena).
Mislim da bi uz ovaj navedeni paket trebao da kost 1din.
Kvalitet izrade je dobar (mozda i odlican), nije pustao nikakve zvukove i sve je cvrsto, na svom mestu. Plastika je jeftina, mozda i najjeftinija (nije neko cudo za ovaj cenovni rang, ali Nokia 206 ima 10, a mozda i 110X kvalitetniju plastiku). Poklopac je hrapav, ali zahvaljujuci plastici sklizak je.
Ekran je dobar, ima maksimalne uglove vidljivosti, ali slika bledi kada se pomera na ostale strane sem pravo.
Dobijaju se dobre slusalice uz njega (za razliku od Nokia 206 i Asha serije). Ali kabal za punjenje i konekciju na druge uredjaje je kraci od mog (ministra inostranih poslova Austrije) Sebastijana...
Zvuk na zvicnicima je korektan, dobar, moglo je malo glasnije.
Kamera ocaj, mogli su je i izostaviti (mislim da Nokia Asha 300 ima bolju kameru, veci je i senzor), veoma mali senzor, nesto veci nego sto je senzor od prednje kamere, sporo slika, sporo otvara kameru, itd, itd. Kamera nije vredna pomena.
HTC Desire C ga sije po svemu sem po GPU, CPU.
Ovaj model se spominje kao naslednik E3... serije, ali ocigledno da on to nije, ovo je nastavak serije E (jeftinijih uredjaja u sirokom spektru velicina rkrana 4,4.5 ,4.7 ,5"), sa ciljanjem Kineskog trzista (vidim da je Kineska tastatura podrazumevana tastatura, pored ove internacionalne (nisam to primetio kod nekih drugih proizvodjaca pa zato napominjem)).

Druze prvo poredis babe i zabe,Nokija i Sony. Nokija odavno pukla i nikad nije imala android,Sony i dalje radi i cepa android,dakle poredis dve razlicite vrste mob-a i jos plus te Nokije cini mi se nisu smart.

Drugo,kamera je losa jer je verovatno kod tebe podesena automatski,stavi manuelno,onda prebaci na 5 mpx,ukljuci stabilizaciju itd. i gle cuda videces veliku razliku ;)

Trece,nema govora samo o kineskom trzistu,naprotiv ima ga u celoj Evropi samo sto je pravljen da bude jeftinije cene ;)

Poslednja izmena:
Ako procitas videces da sam poredio sa onim sto se moze porediti (plastika, kamera, kabal USB i slusalice) bez obzira na tip telefona. Tako da nije bitno koji je OS kada ga nisam uporedjivao niti pominjao.
Nokia je vise telefona proizvodila od Sony-a i kada je bila u najgoroj situaciji, a i buducnost Sonya je upitna (cesto se spominje o prodaji mobilnog odeljenja, kao i Nokia sto je prosla). To je njihova politika i njihova stvar, pa ne bi da ulazim u raspravu o njihovim stvarima. Znam samo da su pametniji i od mene i od tebe, verovatno i od citavog foruma, inace ne bi zaradjivali (bar u nekom preiodu) vise stotina miliona dolara (ponekad i vise od milijardu $) godisnje, zaposlajvali su preko 100000 zaposlenih, mnogima od njih su svoje finansijsko stanje resili (dozivotno), itd, itd. Tako da li je neko "pukao" ili ce puci me uopste ne interesuje, niti imam za pravo braniti njihove stavove i njihovu politiku.
Zahvaljujem na informaciji oko kamere, moracu probati. Nadam se da ce biti bolja kamera od Asha 300 koja nema neku zavidnu kameru.

P.S. Nemoj misliti da nisam ljubitelj Sonya i da sam fan Nokije.
Oba proizvodjaca preferiram i podjednako su mi draga, ali izgleda da to mnogi ne misle (zasigurno sa razlogom) pa kola oba proizvodjaca idu nizbrdo vec duzi niz godina.

Ne znam odakle si ovo zakljucio? Pitam zato sto ma imam Xperia E (ne E1) i telefon je mnogo veliki krs u svakom smislu osim u kvalitetu izrade. Ako bih znao da ce E4 raditi lose u rangu E, onda bih ga odmah precrtao sa liste zelja.

Ta E prva serija je stariji model. E1, E3, E4g i E4 (narucito ova zadnja 3) su izasli moze se reci nedavno. Imaju slicne GPU, CPU, slicne performanse (mislim da E3 ima najbolji GPU, bar je bolji od E4), i dalje se proizvode, tako da nema nikakve logike da je neko neciji naslednik, a jedina razlika u velicini ekrana (4,5; 4,7; 5", E1 je vec naslednik stare E serije, E3 se isto moze nazvati naslednikom E1, ali ova dva najnovija nemaju zasto biti naslednici E3 kada su razlike minimalne, a vreme izlaska par meseci). A to za Kinesko trziste, kao sto rekoh (verovatno se tamo i proizvodi) ima podrazumevanu tastaturu Kinesku i Internacionalnu. Znaci Kinesko trziste im je vazno (kome nije) kao i "celo" Svetsko trziste. Nisam primetio na par Android telefona kada sam namestao tastature da su imali izdvojenu Kinesku tastaturu, a mozda je to i zbog novijeg Android OSa.
Svakako to je njihov poslovni potez i oni znaju zasto, gde, kako...

Uredjaj je kvalitetno odradjen, od prve serije E ima sigurno sve bolje (ako se dobro secam ta prva E serija ima uzasan ekran, dok ova serija ima sasvim dobar ekran).

Ja sam produzio ugovor u Telenoru i uzeo ovaj mob za 1 din i ima ned dana kako ga imam i zadovoljan sam imao sam lumiu 620 pre i tek sada vidim koliko je win stabilan na mobu ali koiko sporo mu stvari tj apps dolaze (update i market za apps) . Phone je ok za moje potrebe mada nisam neki zahtevan korisnik vise ga koristim za surf i email i kao mp3 player.

Nego jel se kome desava da kad stavi neki podsetnik da ga mob mnogo ranije obavesti o tom dogadjaju nego u vreme koje sam stavio? izgleda da je i to neki siftverski bag.
Ja stavio jutros da me danas u 14.40h nesto podseti,a on meni obavestio vec u 12h za to i to se vec drugi put desava.

Mozda imas neki drugi, treci alarm, pre samog dogadjaja. Tipa da te podseti prvo dva sata pre dogadjaja.

Mozes li ovo malo da obrazlozis?

Ma jok,bas sam to i gledao u podesavanjima da li ima. A sve i da ima to bude okruglo tipa podseti me 30 min,1h,2h,3h... ranije,a meni je zvonio 2h i 40 min ranije,sigurno nema da se podesi na to vreme ranije ;)

A on verovatno misli da je android krs u poredjenu sa Win-om po stabilnosti ;)

^ gde li je test baterije? :)

Ma dobra je baterija ja verujem :)
Mislim da ce biti u rangu sa M2.

Kupio sam sestri za rođendan E4, ona prezadovoljna posle xperia E. Meni koliko sam probao deluje sasvim dobro za 100€. Ne znam šta mu je konkurencija kupio sam ga samo gledajući specifikacije, nisam dalje ni gledao.

Telefon je za tu cenu po meni best buy medju androidima.

Ne mogu nigde da nadjem podatak, da li ovaj telefon (zanima me i za LG L FINO ako neko zna), ima detektor pokreta? Ono da prati koliko sam koraka presao i tako to?

Za to ti je potreban samo GPS ako se ne varam i odgovarajuca apkikacija.

Kupio sam preko MTS-a Sony Xperia E4 koji koristi Android 4.4.4 (KitKat).
Posle par dana korišćenja nekako mi se čudno ponaša.Dakle:
Instalirao sam nekoliko aplikacija "Viber,Skype,WhatsApp..." prebacio sam ih na memorijsku karticu,da mi ne zauzimaju memoriju telefona,kad ono... sada kad upalim telefon,ikonice tih aplikacija se izbrišu. Ne znam kako da ih vratim u glavni meni? Uspeo sam da ih vratim na početni ekran,ali ponovo kada restartujem telefon opet se izbrišu.
Dobio sam odgovor da KitKat ne dozvoljava upis app na sd karticu, samo multimedijalne sadržaje.
Kada sam vratio aplikacije na memoriju telefona i restartovao telefon,ikonice su se vratile.
Prosto ne verujem da najnoviji android ima ovakav propust!

KitKat default nema mogucnost prebacivanja na SD. To dolazi sa Lollipopom.

Pre ovog telefona sam koristio Xperia Tipo (Ice Cream Sandwich) i on me pri instaliranju app pita hoću li da instaliram na SD ili na tel. i ako kasnije prebacim na SD nisu se brisale ikonice.

Zato sto je ics to bilo dozvoljeno :)

Kakva glupost. I sreća što ovaj telefon ima 8GB interne memorije pa nije neki problem. A oni sa 4GB + OS ostane im manje od 2GB za korišćenje.

Kupio sam preko MTS-a Sony Xperia E4 koji koristi Android 4.4.4 (KitKat).
Posle par dana korišćenja nekako mi se čudno ponaša.Dakle:
Instalirao sam nekoliko aplikacija "Viber,Skype,WhatsApp..." prebacio sam ih na memorijsku karticu,da mi ne zauzimaju memoriju telefona,kad ono... sada kad upalim telefon,ikonice tih aplikacija se izbrišu. Ne znam kako da ih vratim u glavni meni? Uspeo sam da ih vratim na početni ekran,ali ponovo kada restartujem telefon opet se izbrišu.
Dobio sam odgovor da KitKat ne dozvoljava upis app na sd karticu, samo multimedijalne sadržaje.
Kada sam vratio aplikacije na memoriju telefona i restartovao telefon,ikonice su se vratile.
Prosto ne verujem da najnoviji android ima ovakav propust!

Probaj ti factory reset,nesto ti mob nije u redu,ja ga imam vec 2 meseca i viber i je od pocetka na sd-u i radi sve ok,a WA mislim da ne moze da se prebaci na sd,bar meni ne pokazuje da se on moze prebaciti.
Uglavom imam jos dosta app koje su mi od pcoetka i na sd-u i sve normalno radi. KK ima opciju za prebacivanje na sd. Jedino mislim da su zabranili ako ubacis neku app iz drugog izvora (npr.skines iGO navi) da vise ne da na sd zbog bezbednosti.
Takodje vrlo je moguce da te zeza sd kartica,probaj neku drugu da ubacis i da prebacis app na nju i oce se tad gubiti

Nazad
Vrh Dno