Šta je novo?

Sony Xperia 1 Mark VI

Verovatno spajanje RX100 serije (premijum kompakt fotoaparata) sa Android telefonom. Pod uslovom da je to tačno, verovatno će predstaviti samo novi Pro-I model na jesen.

Da li se meni ucinilo ili ja skoro videh na idealo.de Xperia i V za 600 eur i dok ja razmisljah ponuda prodje. Jedno pitanje, da li neko ima iskustva sa bugarskim servisima SONYa, kod njih su Sony telefoni jos uvek u ponudi

https://kunkoku.jp/xperia1m6-14.html

Xperia 1 V: 20400Lux
Xperia 5 V: 40000Lux
Xperia 1 VI: 181300Lux
iPhone 15 Pro: 182300Lux

Hope they can do it in the firmware update for the previous gens. It's not the LED itself not powerful enough, but Sony set a very low voltage/current for the torch function. When you use it as a flashlight in camera app, it's fuxking way more brighter.
However, as Sony is, they won't update for the old models.

Ovo je u principu tačno. Posle punih 12 godina su se smilovali i omogućili da LED svetlo radi (verovatno) na maksimumu osvetljenja. Poslednji Sony Xperia telefoni koji su bili tako (normalno) podešeni u torch modu su iz NXT (2012) serije - Xperia S, Xperia V, Xperia P itd.
Neverovatno je da jedan prastari telefon sa malom baterijom, kao npr. Xperia P, ima jače torch svetlo od svih Xperia 1 modela, osim od najnovijeg MK6. Epska glupost, koja nema opravdanje ni u smislu trajnosti diode, jer npr. imam Xperia P primerak star 12 godina, koji je preživeo i vodu, i blato, baterija mu je u očajnom stanju, ali LED torch i dalje radi kao i prvog dana.

A gde imaju da se kupe Sony telefoni..u Japanu ??!

Ovo je u principu tačno. Posle punih 12 godina su se smilovali i omogućili da LED svetlo radi (verovatno) na maksimumu osvetljenja. Poslednji Sony Xperia telefoni koji su bili tako (normalno) podešeni u torch modu su iz NXT (2012) serije - Xperia S, Xperia V, Xperia P itd.
Neverovatno je da jedan prastari telefon sa malom baterijom, kao npr. Xperia P, ima jače torch svetlo od svih Xperia 1 modela, osim od najnovijeg MK6. Epska glupost, koja nema opravdanje ni u smislu trajnosti diode, jer npr. imam Xperia P primerak star 12 godina, koji je preživeo i vodu, i blato, baterija mu je u očajnom stanju, ali LED torch i dalje radi kao i prvog dana.
Samo mala ispravka, bilo je i poslije 2012 Sony telefona sa odličnim LED svjetlom, XA2 Ultra iz 2018-e, imam je i koristim za navigaciju u autu, i radar bot za fiksne kamere.
Ali hvala ti što si pisao o ovom, ja sam htio 100 puta pa nikad, mnogo si me obradovao, mislio sam da ni 1 VI nije drugačija po tom pitanju, čudi me da nikad ni jedan test ni review zadnjih godina Sony telefona ovo nije spomenuo, možda ljudi na zapadu to ne koriste kao mi balkanci :ROFLMAO:
Vidio sam da ima opcija da se na root-ovanom telefonu nešto odradi ali nisam se dublje upustio, jer sam totalno sam ispao iz štosa što se tiče bilo kakvog modovanja, nije toliko to popularno kao nekad i malo je tema i tutorijala, a pogotovo Sony koji ne drži ni 1% tržišta, (a u suštini mislim da je samo neka third-party aplikacija na root-ovan telefon).

Dosadašnja iskustva po netu mahom pozitivna, obećava ovo izdanje 1 modela.

Samsung u većini situacija bolji.

Video pokazuje razliku mobilnih kamera u razmaku od nekih 13ak godina. Mada je link više da malo oživimo temu, inače pratim i dalje i pogledao sam dosta snimaka o mk6 koji su izašli ali nisam kačio...

Da, to je sigurno, verovatno će na jesen 2025. predstaviti takav model. Ali je suština da već ozbiljno kasne, i opet će dodatno zakasniti i fail-ovati na tržištu, uz cenu od 1800$ verovatno.

Odluke su im totalno van svake pameti. Prvo su ukinuli 4k ekran pa ga sad vraćaju, umesto da sve vreme furaju premium ekran bolje rezolucije, ali ne ludačke 4k. Bili su hvaljeni u vreme mark 3 serija za svoje senzore, jer su jedini imali senzore bez piksel binning-a, umesto da su to zadržali, oni su prešli na 48mp senzor glavne ali su zapostavili druge senzore. Tehnologija optičkog zuma im je odlična, bio sam oduševljen sa Xperijom 5 III, to su i poboljšali ali senzori su im sad jednostavno premali u odnosu na konkurenciju i ne mogu da isprate rezultate. Pitanje je koliko će ovaj upgrade doneti poboljšanja, i dalje je to jako mali senzor. 5 III je bio odličan telefon, mislim da se i prodavala u dobrom broju (u odnosu na 1 III) ali su je upropastili kad su izbacili telephoto i naravno da više nije imalo smisla kupovati novije telefone serije 5, nije ni čudo da su ugasili celu seriju 5. Pitanje je još koliko će dugo ovako, ja sam bio prezadovoljan svojom 5 III i žarko sam želeo da nastavim da koristim njihove telefone ali je bilo kakva kupovina izgubila smisla.

Da sumiram šta dolazi na 1 VII:
1/2" senzor telefoto kamere, bolji AI na uređaju, povratak walkman-a, baterija izgleda istog kapaciteta ali nešto poboljšan runtime.

Nazad
Vrh Dno