Šta je novo?

Sony televizori

Moj Sony se i dalje random uključi. Evo baš jutros sam ga našao uključenog.
Bio jedan firmware koji je baš to "rešavao". Nije rešio.

U garanciji je još 2 godine, ali kako da prijavim kvar koji ne mogu da im prikažem?!

Kako si zadovoljan i koliko je kostali zadovoljstvo? 🙂
U tom trenutku 1850 evra...
Meni je zamenio 50" LG LED TV kupljen 2019-te, tako da nemam previsoke standarde i za mene je sasvim dobar.
Slika je dobra i "out of the box", a ja sam ga podesio prema uputstvima sa YouTube kanala Classy tech calibrations.
Nalazi se u dnevnoj, preko dana je dovoljno svetao za moje potrebe, a u večernjim satima i kod gledanja filmova dolaze do izražaja sve prednosti OLED-a i tu briljira...
Povezao sam na njega Iris TV, Apple TV i XBox. Planirao sam još da uzmem neki pristojan soundbar, povežem na eARC port i kompletiran setup, ali sam imao puno troškova u prethodnom periodu zbog preseljenja, pa sam prolongirao kupovinu do kraja godine. TV zvučnici su pristojni, pa će poslužiti do tada. Često na njega povezujem i bluetooth slušalice (Airpods Pro) i tu funkcioniše bez problema, bolje od prethodnog LG-a.
Daljinski je sledeća važna stavka... Mali, kompaktan i veoma funkcionalan, za mene bolji od Magic Remote-a.
Google TV OS je donekle osakaćen u našoj regiji u odnosu na neke zapadne zemlje, nedostaju neke opcije... Sa druge strane ima najbolju podršku što se aplikacija tiče. Npr. Ima Sky Showtime na koji sam pretplaćeni, a koji nije dostupan na webOS-u. Za mene je ipak Apple-ov tvOS najbolja Smart TV platforma.
Sve u svemu, zadovoljan sam kupovinom :)

Sinoć iz čista mira listajući kanale,da prebacim neki Fox kanal i otvori mi pretragu kanala,u trenutku se zbunio ne znam sta je,posle vidim trazimlistu kanala. A joj ,reko nije valjda opet 😞
Sve iz početka🥺😡
Kako je moguće da nestanu svi kanali sa liste na cam modul?

Znam nego ovde je razlika soma evra i više bez razloga.
Ovo sam i ja primetio jer istražujem stanje na tržištu i bukvalno sam šokiran činjenicom da u maloprodaji kod nas Sony TV uređaji se prodaju otprilike 1.000€ skuplje nego kod EU komšija. Da li neko iz prve ili druge ruke zna razlog? Tretiraju nas kao Afriku (non-EU shipping?), plaćamo nekim tamo burazerima stanove i džipove, ili nešto treće?

Zapazio sam toliku razliku kod još nekih brendova (npr. Philips).

Poslednja izmena:
imam AG8 OLED 55" koji sljaka bez ikakvih problema jos od Septembra 2019.
Kupljen u Srbiji u Gigatronu na nekoj akciji za iznenadjujuce korektnu cenu.
Nema nikakav burn in, mada sam bio svestan toga od samog pocetka i trudio se da ne dodje do toga.
Sto se samog kvaliteta slike tice - tu nema nista bolje od OLED-a i naravno SONY-a ;)

imam A80J vec godinu i po dana i meni se isto par puta desilo da nestanu skoro svi kanali. zadnji put pre par nedelja, upalim TV 5min pre trku F1 kada ono fazon 2 kanala na listi, nesto random, tipa neki kanal na broju 58 i neki drugi na broju 250 i nista vise. izgoreo sam, ispocetka trazenje kanala sto traje oko 15min, trka pocela a ja nemam opciju vracanja TV programa jer koristim CI karticu. pa onda slaganje kanala po redu na koji sa, nakivao. ne znam da li je do TV-a, CI kartice ili SBB-a ali je jako iritantno. za ovih godinu i po dana se desilo 3-4x :)

Sledeći put kada ti se desi ista stvar pre pretrage postavi region na FInska. Kanale će onda da složi onako kako ih je SBB postavio, mana ovoga je da će se sporije menjati kanali, izaberi šta ti je bitnije.

Шта да ставимо ми са Коперникуса ака Супер Нова? Пола канала немам, а оно што имам је раскупусано не дај боже ником.

Bas se cudim od Sony da toliko nije posvetio cam modulu da ne moze podesiti kanale kao sto je operator to rasporedio. Moj LG star 10 godina odradi posao bez problema,a Sony moram vracati na fabricka da izabrao neku zemlju skandanije da bi poredjao po rasporedu operateraa. To je veliki -

cicarito, ja sam na supernovoj, kod mene tako sa Finskom funkcionise. Prethodni Oled, ovaj sad kao i 2 klasicna leda.

Stavise, nijednom mi se nije desilo da sam izgubio kanale.

cicarito, ja sam na supernovoj, kod mene tako sa Finskom funkcionise. Prethodni Oled, ovaj sad kao i 2 klasicna leda.

Stavise, nijednom mi se nije desilo da sam izgubio kanale.
Није се ни мени десило да нестану канали, него су измешани катастрофа и фали ми 2 - 3 Арене, док је на неком старом Самсунгу из 2005.године све редно...

Samo uradi preset na Finsku i imaces stalno redosled kao kod provajdera. Kakav je razlog da nas maltretiraju sa ovakvim stvarima ne znam, ali nervira. Mozda je to imalo smisla ili nij bio problem pre 20 godina kada smo imali 20 kanala, mislim da je i tada moralo rucno da se podesava redosled ali danas je to, sa stotinama kablovskih kanala sasvim besmisleno.

Pitam se da li to radi i kod ostalih provajdera. Imam Sattrakt i Sony, naravno kanali izmesani nenormalno, bash je shit.

Bas se cudim od Sony da toliko nije posvetio cam modulu da ne moze podesiti kanale kao sto je operator to rasporedio. Moj LG star 10 godina odradi posao bez problema,a Sony moram vracati na fabricka da izabrao neku zemlju skandanije da bi poredjao po rasporedu operateraa. To je veliki -
Mislim da je do SBB, kad sam štelovao kanale isto sam se zeznuo oa išao na factory reset pošto kod mene ne može da se promeni kroz meni. Tada sam zvao SBB i oni su mi rekli da treba da stavim skandinavsku zemlju a nisam ni pomenuo koje je marke TV.

Mislim da je do SBB, kad sam štelovao kanale isto sam se zeznuo oa išao na factory reset pošto kod mene ne može da se promeni kroz meni. Tada sam zvao SBB i oni su mi rekli da treba da stavim skandinavsku zemlju a nisam ni pomenuo koje je marke TV.
Nema veze sa SBB druze. Ja sam iz CG, koristim Mtel i ne poredja kanale kao sto su po listi. Takodje sam morao da mijenjam drzavu na pocetku pretrage,dok je sada to nemoguće jer moraš vratit na fabrička podešavanja prvo.....

Pa kako to nema veze sa sbb ( operaterom), ne rejdaju kanal po sistemu za svoju državu nego po skandinavskum. Najverovvatnije je da su moduili tako konfigurisani.

Kako je onda na ostale tv uredjaje normalno sve radi,sem na Sony 🤔
Sony jedino moras podesiti na skadinavske uredjaje kao sto sam naveo. Znaci do Sony je😀

Mislio sam da je i kod drugih tako, čak šta više mislim da je neko u mom okruž nju imao isti problem na LG ali ne mogu da garantujem.

Imam ja Lg 2014 proizvodnja,bez problema nadje sve kanale preko cam modula.
Dok Sony nažolst nije tako. :(

LG i Samsung nemaju tih problema, nije do SBB, ja sam na Supernova ex Radijus Vektor, dakle samo i i iskljucivo j do Sonija. I mislim da je lakse 1x odraditi FR, postaviti Finsku pa ponovo sve setovati nego svakih par meseci ponavljati postavke kanala.

to sa Finskom je samo za ljude kojima odgovara SBB redosled, plus kazete da se tada sporije menjaju kanali a vec se menjaju sporo. ja volim da slozim kanale po svojoj preferenciji jer ionako gledam jako malo kanala, skoro nista. najveci problem je nestanak tih kanala koji se deasava npr 2x godisnje. mozda moze da se napravi neka favorites lista ali pitanje da li bi i ona bila sacuvana kada pobrljavi i kada se sve pobrise.

Pa mozes sacuvati i na usb.

Где се мења земља? Нисам нашао у опцијама, јел мора да се врати на фабричка тј да се поново покрене она иницијална инсталација?
На старијим ТВ - има је било да промениш земљу приликом претраге...

Probao sam da preko store-a da instaliram Hik Connection program, ali pise da ga nema u store-u. Da li je neko ručno instalirao, i da li ok radi?

Где се мења земља? Нисам нашао у опцијама, јел мора да се врати на фабричка тј да се поново покрене она иницијална инсталација?
На старијим ТВ - има је било да промениш земљу приликом претраге...
Kod mene nije bila opcija morao restart

Probao sam da preko store-a da instaliram Hik Connection program, ali pise da ga nema u store-u. Da li je neko ručno instalirao, i da li ok radi?
Pretpostavljam da mislis na Hik-Connect Hikvision aplikaciju za kontrolu kamera?!

Nema je na store-u za TV, dodao sam je preko flasha kao apk fajl i totalno je neupotrebljiva.
Zamenu sam nasao u placenoj verziji TinyCam Pro aplikacije koja mi super zavrsava posao.

@njikolaj Није нормалан редослед, али сам добио све канале пошто ми је доста фалило, па сам ручно поредао шта највише гледам. Реално неких 15-ак канала није ми тешко да подесим како ми паше..

Nazad
Vrh Dno