Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planiram da uzmem 55x89j koji kosta oko 90000, za gledanje kablovske, sporta, filmova i povremeno igranje na xbox series x. Da li se isplati dodati jos 20000 i uzeti 55x93j?

Pa za takve pare koliko košta model X93J več dobijaš odličan OLED..

@majstor2
Postavi cene regularnih prodavnica. Samo Philips i samo kupujem prodajem.

Ima li negde na stanju kod nas u prodavnicama Sony x90?

Pitam za druga.

Skinuo sam app sa apkmirror i instalirao. Za sada neka bude ovako...
Ja sam uplatio NordVPN - imas povrat novca u roku od 30 dana... Taman dok prodje svetsko 🙂

Iskreno nesto mi se ne svidja taj stream preko BBC iPlayera, kasni a i ne vidim neku drasticnu razliku u slici u odnosu na domace...

Zavisi koji ti signal salje, ja nism uspeo da ga nateram da mi pusti uhd samo hd.

Kupio sam X89J danas. 88K sa iskorišćenim bodovima u Gigatronu. Za sada sam zadovoljan TV-om, lagano se povezao na Hipernet STB i osim toga pokrenuo YT. Ostalo nisam stigao da testiram.

Ono što mi je malo iznenađenje je što trava kad gledam fudbal ume da bude nekako mrljava, a linija po krajevima iseckana. Nemam pojma da li nešto mogu da uradim po tom pitanju, jer nisam imao dovoljno vremena da čačkam. Ali, sve ukupno, na prvu loptu, zadovoljan sam TV-om.

Teško će trava moći da se "definiše prirodno" na tom TV-u i sa signalom naših TV provajdera. Možda bolja situacija bude sa 4K signalom.
Meni je tako bilo na 2 LG-ja, Sharpu i sad na Philips-u.

Ljudi, da li medju aplikacijama imate "TV control with smart speakers" ili "TV control setup with Amazon Alexa"? Uzeo sam KD-55X89J i nikako ne uspevam da povezem sa Alexom. Sva moguca uputstva pominju ove dve aplikacije a kod mene ih nikako nema medju aplikacijama na televizoru.

Ja sam kupio 65x89j i meni je slika iznenađujuće dobra na supernovi, mislio sam da će biti mnogo više blurovana. Uglovi gledanja 0 poena u odnosu na staru plazmu, veoma loši. Ko hoće bolje neka beži od ovog tv. Sva sreća pa mi je velika prostorija pa mogu da se namestim kako treba.

Kupio sam X89J danas. 88K sa iskorišćenim bodovima u Gigatronu. Za sada sam zadovoljan TV-om, lagano se povezao na Hipernet STB i osim toga pokrenuo YT. Ostalo nisam stigao da testiram.

Ono što mi je malo iznenađenje je što trava kad gledam fudbal ume da bude nekako mrljava, a linija po krajevima iseckana. Nemam pojma da li nešto mogu da uradim po tom pitanju, jer nisam imao dovoljno vremena da čačkam. Ali, sve ukupno, na prvu loptu, zadovoljan sam TV-om.
Za početak podesiš motion sekciju koja je i najbitnija za sport sadržaj. Opet dosta zavisi od izvora kanala, bitrate, rez, itd.

Ja tek sinoć upalio motion, deluje bolje za fudbal i sport generalno. Ako ima nekih specifičnih podešavanja za x90j, pucajte.

Da li postoje neka univerzalna podešavanja za picture settings koja koristite za kd55x89j? Tražim po netu ali nešto ne nalazim ništa konkretno za ovaj model. Inače uzeh ga skoro i u odnosu na 8 godina stari LG skok je baš ogroman.

Da li postoje neka univerzalna podešavanja za picture settings koja koristite za kd55x89j? Tražim po netu ali nešto ne nalazim ništa konkretno za ovaj model. Inače uzeh ga skoro i u odnosu na 8 godina stari LG skok je baš ogroman.
Imaš ovde https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x85j/settings
To je isti model, samo je valjda pozicija nožica kod 85 fiksna.

Ja jedino što menjam je osvetljenje - nekad mi bude prejako jer volim da gledam uveče sa ambijentalnim svetlom sa led trake iz skrivača. Iskreno ništa drugo mi nije palo na pamet da menjam, mada ima jedna stvar koja mi ne radi - light senzor ne radi uz HDR, pa ću još malo da čačkam da saznam detalje...

Ja sam sada probao videću kako će da bude posle nekog vremena korišćenja. Ovi sa Rtings mi nisu jasni koja su im podešavanja white balans.

Sa Rting ideš sliku po sliku, prve slika ti je za Basic podešavanje, a ovih 10 ostalih slika su za multi point sa 10 tacaka.
Menjas tako sto ideš na colour gamma … 1 pa podesiš, pa na colour gamma 2 podesiš i tako redom do 10.
U suštini slika je i ovako odlična, sa ovim podešavanjima slika je malo toplija i ne vuče na plavo.

Nisam ni mislio na 65". Nije precizirao da mu je bitna dijagonala zato i ovaj odgovor.

Sa Rting ideš sliku po sliku, prve slika ti je za Basic podešavanje, a ovih 10 ostalih slika su za multi point sa 10 tacaka.
Menjas tako sto ideš na colour gamma … 1 pa podesiš, pa na colour gamma 2 podesiš i tako redom do 10.
U suštini slika je i ovako odlična, sa ovim podešavanjima slika je malo toplija i ne vuče na plavo.
Hvala puno, nisam ukapirao odmah da se menja na colour gamma.

Ja tek sinoć upalio motion, deluje bolje za fudbal i sport generalno. Ako ima nekih specifičnih podešavanja za x90j, pucajte.
Motion i filmski rezim i ja palim za football, npr zivopisna mi je nastelovana za fudbal ( stelovao 3 dana)a standardna za tv, filmski i serijski sadrzaj. Kad gledam fuzbal samo brzinski prebacim na zivopisnu. Kako imam isti TV a posle plazme je krš za fudbal SD/HD predlazem da potrazis 4K kanale da gledas fudbal. Tipa fubo, bbc iplayer, iptv liste...

XH90 serija, stiglo novo krpljenje 🙂

XH90.png

XH90.png

Poslednja izmena:
65ica mi je bila prioritet velicina..
stigao je tv, slika je bruka stvarno.. sinoc sam pustio film ‘Black Adam’ 4k .. prezadovoljan sam stvarno.. a o velicini, nemam sta da kazem

I 65 postane vrlo brzo mali TV 😀 Kod ortaka kada odem na 77 incha, to mi je nekako baš prava mera.

Dok je ne kupis. Pa onda gledas kako je 85 zapravo idealno.

Pa na onom rastojanju gde je njemu postavljen, ako se ne odmaknem na kraj ugaone, smeta ako se sedne bliže. Probao sam da sednem na mesto odakle smo ranije umeli nekad da igramo PS na 65, ali smetalo mi je. Za neku veću udaljenost, da, 85 bi bio bolji naravno.

Nazad
Vrh Dno