Jel ces ga voziti po ulicama ili gledati, pa je bitan materijal rama? 😁С тим што је Х90Ј пластика, а ХH90 метални рам, мсм и ногаре да су пластичне, нека ме исправи ко има Х90Ј...
Слажем се да нећеш јахати тв(али деца врв хоће😂), лепше изгледа а и није на одмет имати чвршћи и квалитетнији рамJel ces ga voziti po ulicama ili gledati, pa je bitan materijal rama? 😁
Perfect for PlayStation®5: BRAVIA XR TV models: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.
Боја и размак између ногу, 9096 има 2 позиције, 9077 само једну@Stock Da, proleteo sam kroz celu temu i shvatio sam to, baš zato sam se ogradio da neću koristiti Sony 5 na njemu.
Pogrešio sam, nije 20% popusta, nego 15%, ali i dalje je okej cena, 96k.
Da li izmedju XH9096 i XH9077 nema nijedne druge razlike osim boje?
Dobio na poklon.. trebalo mi je za posao..dobio iz Nemacke SAMSUNG T7 1TB..nisam bukvalno kupio..al reko da probam da odgledam film..ma jok..1. Zasto si kupovao SSD za filmove? HDD je sasvim dovoljan.
2. TV bez ikakvog seckanja preko Plex-a (Direct Play, bez transkodovanja) pusta 4K HDR HEVC Remux preko 5GHz mreze:
Mozda je USB spor 🤔
Koliko vidim ima USB 2.0 i USB 3.0 port, probaj preko 3.0 porta.
Veleobrt situacije.. gde verovatno ja ispadam brz, ali resetovao sam google tv sistem tako sto sam drzao dugme za paljenje tv-a ..lagano on ucita sve, pustio sve opet.. ovog puta VLC (koji nije radio kako valja)..sada radi..znaci ipak je neki softverski bag...radi HDR motam levo desno, vozim premotavanje, pusta bez seckanja svaki put..Mora da pušta sa usba, ali kapiram da za te velike filmove mora 3.0 ulaz.
Ja većinu sadržaja gledam ovako i to skoro isključivo 4K HDR HEVC remuxe, sa istim postavkama reprodukcije kao na slici, takođe preko 5 GHz Wi-Fi mreže (kao i preko 100 Mb/s LAN mreže) i nikakve probleme nemam. Čak malopre pustih neki hibridni remux koji ima ubačen i DV i prvi put da vidim da mi Plex pusti DV pravilno. Do sada sam par puta probao sa DV sadržajem i ili prebaci na HDR 10 i ili pusti DV onako zeleno sve.2. TV bez ikakvog seckanja preko Plex-a (Direct Play, bez transkodovanja) pusta 4K HDR HEVC Remux preko 5GHz mreze:
Na prethodnom TV-u (XE9305) sam dugo puštao materijal pomoću KODI-ja sa običnog WD Passport HDD-a koji je stalno stajao priključen na TV. Iako nisam imao nikada probleme sa reprodukcijom, HDD se uvek čudno ponašao, tj. kao da se nije isključivao kada isključim TV, već ga stalno čujem kako se zavrti iako je TV isključen. Taj HDD je posle nekog vremena skroz otkazao (nije mogao računar da ga pročita uvek i Sentinel je počeo da javlja da je pred izdisajem). Ne znam da li ima veze sa TV-om, ali možda ne bi trebalo držati stalno priključen 🙂Jedino sto posle 15 minuta SSD bude vruc.. koliko je to dobro i da li treba ne znam .. 🙂
Hvala na inofu, svakako ja samo dok gledam film ,posle ga iskljucim..nema potrebe stvarno..Sto se snimaka tice, definitivno ima ovih i onih slucajeva za reprodukciju sadrzaja preko neta..ja stvarno ne znam sta je problem...ako skapiram napisacuJa većinu sadržaja gledam ovako i to skoro isključivo 4K HDR HEVC remuxe, sa istim postavkama reprodukcije kao na slici, takođe preko 5 GHz Wi-Fi mreže (kao i preko 100 Mb/s LAN mreže) i nikakve probleme nemam. Čak malopre pustih neki hibridni remux koji ima ubačen i DV i prvi put da vidim da mi Plex pusti DV pravilno. Do sada sam par puta probao sa DV sadržajem i ili prebaci na HDR 10 i ili pusti DV onako zeleno sve.
Na prethodnom TV-u (XE9305) sam dugo puštao materijal pomoću KODI-ja sa običnog WD Passport HDD-a koji je stalno stajao priključen na TV. Iako nisam imao nikada probleme sa reprodukcijom, HDD se uvek čudno ponašao, tj. kao da se nije isključivao kada isključim TV, već ga stalno čujem kako se zavrti iako je TV isključen. Taj HDD je posle nekog vremena skroz otkazao (nije mogao računar da ga pročita uvek i Sentinel je počeo da javlja da je pred izdisajem). Ne znam da li ima veze sa TV-om, ali možda ne bi trebalo držati stalno priključen 🙂
Kupio sam USB 3.0 ethernet adapter Gembird NIC-U3-02 Fast Ethernet LAN sa Realtek RTL8153.Aj ako neko naidje u Srbiji na lan usb sa famoznim Realtek RTL8153 da javi. Najbolje Tp link ili sl. - bitno da sljaka na x90j.
Ovo mi je postalo tragikomicno da nema bas nigde.
Imaju po sajtovima/oglasima a kad nazoves
ipak nemamo pa nude nesto drugo.
Evo nekome na sony x 85j radi USB dongle TP-Link UE300. Pogledaj u komentarima.Kupio sam USB 3.0 ethernet adapter Gembird NIC-U3-02 Fast Ethernet LAN sa Realtek RTL8153.
Na žalost na Sony 65X80J ne radi ni na ulazu USB 3.0 ni na ulazu USB 2.0.
Obavljena je provera ispravnosti adaptera na računaru, preko USB 2.0 porta i posle skidanja potrebnih drajvera za Realtek RTL8153 adapter je proradio.
Na TV-u sam posle omogućio i developer mod i pojave se dodatne opcije za USB, između ostalog i varijanta USB ethernet, ali ništa se ne dešava. Posle reseta TV, kao jedna od preporuka, što je neko ovde napisao, USB se vrati na mod Player.
Adapter ne prepoznaje internet na svom ulazu! Ne svetli ni jedna dioda, za razliku od slučaja priključenja na računar, kada trenutno prorade obe diode, čim se priključi kabl za internet.
Očito je problem što ovaj TV nema odgovarajuće drajvere za ovaj adapter.
Inače adapter košta 1880,00 RSD i kupljen u prodavnici u Beogradu.
Kao što reče @zaxknez teško da će Google TV doći na modele iz 2017. Ja sam bio veoma zadovoljan što je stigao i Android TV 9. Čini mi se da je on doneo značajno ubrzanje interfejsa.А већ када сам се укључио у тему да ли неко зна да ли ће бити надоградња на Гугле ТВ на овом моделу?
Čini mi se da negde pročitah da ta kombinacija sa USB LAN adapterom i Realtek RTL8153 čipsetom funkcioniše od modela X90 pa nagore.Na žalost na Sony 65X80J ne radi ni na ulazu USB 3.0 ni na ulazu USB 2.0.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari