Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
С тим што је Х90Ј пластика, а ХH90 метални рам, мсм и ногаре да су пластичне, нека ме исправи ко има Х90Ј...
Jel ces ga voziti po ulicama ili gledati, pa je bitan materijal rama? 😁

Jel ces ga voziti po ulicama ili gledati, pa je bitan materijal rama? 😁
Слажем се да нећеш јахати тв(али деца врв хоће😂), лепше изгледа а и није на одмет имати чвршћи и квалитетнији рам

Svakako je moralna obaveza zakaciti TV na zid tako da je sansa jahanja smanjena drasticno 😂

Pored tih gore navedenih XH90 ima i dalje problema na 4K 120Hz, tako da je drugi TV iz 2021 za korisnike Sony PS5 bolji izbor. Osim toga XH90 je odličan.

Perfect for PlayStation®5: BRAVIA XR TV models: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.

Poslednja izmena:
@Stock Da, proleteo sam kroz celu temu i shvatio sam to, baš zato sam se ogradio da neću koristiti Sony 5 na njemu.

Pogrešio sam, nije 20% popusta, nego 15%, ali i dalje je okej cena, 96k.

Da li izmedju XH9096 i XH9077 nema nijedne druge razlike osim boje?

@Stock Da, proleteo sam kroz celu temu i shvatio sam to, baš zato sam se ogradio da neću koristiti Sony 5 na njemu.

Pogrešio sam, nije 20% popusta, nego 15%, ali i dalje je okej cena, 96k.

Da li izmedju XH9096 i XH9077 nema nijedne druge razlike osim boje?
Боја и размак између ногу, 9096 има 2 позиције, 9077 само једну

@burazzer
Onda opušteno neki iz XH90 serije, oni koriste isti SoC (MediaTek MT5895) kao i ovi televizori iz 2021. god.

9077 ili 9096 u principu nebitno ako imaš dovoljno široku/dugačku policu za TV

Na 9077 razmak između nožica je 106cm, a širina 34cm.
Sam TV je 123cm pa računaj 🙂

ps. Računaj da ćeš u budućnosti ići na 65" tako da slobodno uzmi veću TV policu.
IKEA BYÅS preporuka.

Poslednja izmena:
Hvala na preporuci, ali ide na zid. Ko sto neko spomenu, greota bi bilo da se ne okaci

Kakav je model KDX55X85JCEP u poredjenju sa 9077? Osim sto je 2021god.

Zdravo ljudi , opet ja.. posle nevidjeno neprijatnog iskustva moram da pisem ovde jer sam bukvalno bas razocaran.. Vlasnik modela SONY X90J..
danas je stigao eksterni ssd od 1 TB SAMSUNG.. ubacio 3 filma za probu direktno sa SSD-a na tv da pustim.. 3 tipa 4K ripa. od 19GB od 40GB i od 100GB snimci 3 filma..
VLC, MX,NOVA,KODI,MEDIA PLAYER i tako dalje.. puste film HDR i bukvalno na svakim 20 sekundi snimak secka.. nit moze da se odgleda film od 19GB nit ovi veci..
DA li je moguce da gomili korisnika sve radi ali da ja večito imam problema koje niko nema 🙂 prosto za nepoverovati.. dok sam gledao sa neta torrente krivio sam NET i lose torrente.. bilo je shvatljivo ali ovo.. potpuno razocarenje..
AKO 4K TV ne moze hardwerski da igura HDR ,cemu svi hajpovi onda..
Ima li neko nesto pametno da predlozi?

1. Zasto si kupovao SSD za filmove? HDD je sasvim dovoljan.
2. TV bez ikakvog seckanja preko Plex-a (Direct Play, bez transkodovanja) pusta 4K HDR HEVC Remux preko 5GHz mreze:

Mozda je USB spor 🤔

Koliko vidim ima USB 2.0 i USB 3.0 port, probaj preko 3.0 porta.

Prilozi

• IMG_20211225_141637.jpg
    IMG_20211225_141637.jpg
    217.9 KB · Pregleda: 50
1. Zasto si kupovao SSD za filmove? HDD je sasvim dovoljan.
2. TV bez ikakvog seckanja preko Plex-a (Direct Play, bez transkodovanja) pusta 4K HDR HEVC Remux preko 5GHz mreze:

Mozda je USB spor 🤔

Koliko vidim ima USB 2.0 i USB 3.0 port, probaj preko 3.0 porta.
Dobio na poklon.. trebalo mi je za posao..dobio iz Nemacke SAMSUNG T7 1TB..nisam bukvalno kupio..al reko da probam da odgledam film..ma jok..
Probacu 3.0 ,hvala ..probacu plex.. mada obisao sam sve hvaljene plejere sa foruma..svi se isto ponasaju..

Plex pusta preko media servera sa Windows PC-ja, ne znam da li moze da pusti sa eksternog storage-a.

Могуће да је до улаза, мени на неком јефтином usb - у пушта нормално 4К без сецкања, док рецимо у кодију због слабијег нета зна да забоде, па паузирам пар секунди да учита, на XH90

Mora da pušta sa usba, ali kapiram da za te velike filmove mora 3.0 ulaz.

Trebalo bi da je i USB 2.0 dovoljan, pogotovo za film od 19GB, ali probaj i drugi port da bi mogao da iskljucis to kao krivca.

Mora da pušta sa usba, ali kapiram da za te velike filmove mora 3.0 ulaz.
Veleobrt situacije.. gde verovatno ja ispadam brz, ali resetovao sam google tv sistem tako sto sam drzao dugme za paljenje tv-a ..lagano on ucita sve, pustio sve opet.. ovog puta VLC (koji nije radio kako valja)..sada radi..znaci ipak je neki softverski bag...radi HDR motam levo desno, vozim premotavanje, pusta bez seckanja svaki put..
iako pazim da nema dosta otvorenih procesa u pozadini i gasim sve sto je bespotrebno opet se zaglupeo.. ali mi je laknulo barem 😀
Jedino sto posle 15 minuta SSD bude vruc.. koliko je to dobro i da li treba ne znam .. 🙂

Ja većinu sadržaja gledam ovako i to skoro isključivo 4K HDR HEVC remuxe, sa istim postavkama reprodukcije kao na slici, takođe preko 5 GHz Wi-Fi mreže (kao i preko 100 Mb/s LAN mreže) i nikakve probleme nemam. Čak malopre pustih neki hibridni remux koji ima ubačen i DV i prvi put da vidim da mi Plex pusti DV pravilno. Do sada sam par puta probao sa DV sadržajem i ili prebaci na HDR 10 i ili pusti DV onako zeleno sve.

Jedino sto posle 15 minuta SSD bude vruc.. koliko je to dobro i da li treba ne znam .. 🙂
Na prethodnom TV-u (XE9305) sam dugo puštao materijal pomoću KODI-ja sa običnog WD Passport HDD-a koji je stalno stajao priključen na TV. Iako nisam imao nikada probleme sa reprodukcijom, HDD se uvek čudno ponašao, tj. kao da se nije isključivao kada isključim TV, već ga stalno čujem kako se zavrti iako je TV isključen. Taj HDD je posle nekog vremena skroz otkazao (nije mogao računar da ga pročita uvek i Sentinel je počeo da javlja da je pred izdisajem). Ne znam da li ima veze sa TV-om, ali možda ne bi trebalo držati stalno priključen 🙂

Ja većinu sadržaja gledam ovako i to skoro isključivo 4K HDR HEVC remuxe, sa istim postavkama reprodukcije kao na slici, takođe preko 5 GHz Wi-Fi mreže (kao i preko 100 Mb/s LAN mreže) i nikakve probleme nemam. Čak malopre pustih neki hibridni remux koji ima ubačen i DV i prvi put da vidim da mi Plex pusti DV pravilno. Do sada sam par puta probao sa DV sadržajem i ili prebaci na HDR 10 i ili pusti DV onako zeleno sve.

Na prethodnom TV-u (XE9305) sam dugo puštao materijal pomoću KODI-ja sa običnog WD Passport HDD-a koji je stalno stajao priključen na TV. Iako nisam imao nikada probleme sa reprodukcijom, HDD se uvek čudno ponašao, tj. kao da se nije isključivao kada isključim TV, već ga stalno čujem kako se zavrti iako je TV isključen. Taj HDD je posle nekog vremena skroz otkazao (nije mogao računar da ga pročita uvek i Sentinel je počeo da javlja da je pred izdisajem). Ne znam da li ima veze sa TV-om, ali možda ne bi trebalo držati stalno priključen 🙂
Hvala na inofu, svakako ja samo dok gledam film ,posle ga iskljucim..nema potrebe stvarno..Sto se snimaka tice, definitivno ima ovih i onih slucajeva za reprodukciju sadrzaja preko neta..ja stvarno ne znam sta je problem...ako skapiram napisacu

Исти случај са Sony KD-55XE8577 и Тошиба ХДД после овог поста @psihodela дефинитивно ћу да га искључим.А већ када сам се укључио у тему да ли неко зна да ли ће бити надоградња на Гугле ТВ на овом моделу?Мислим да је задња надоградња била негде у мају ништа специјално.

Teško da će biti nadogradnja za model TV-a iz 2017. godine. Nismo ga dobili ni mi sa modelima iz 2020. Mislim da ne gubiš mnogo, nisu nešto ljudi zadovoljni sa Google TV.

Aj ako neko naidje u Srbiji na lan usb sa famoznim Realtek RTL8153 da javi. Najbolje Tp link ili sl. - bitno da sljaka na x90j.
Ovo mi je postalo tragikomicno da nema bas nigde.
Imaju po sajtovima/oglasima a kad nazoves
ipak nemamo pa nude nesto drugo.
Kupio sam USB 3.0 ethernet adapter Gembird NIC-U3-02 Fast Ethernet LAN sa Realtek RTL8153.
Na žalost na Sony 65X80J ne radi ni na ulazu USB 3.0 ni na ulazu USB 2.0.
Obavljena je provera ispravnosti adaptera na računaru, preko USB 2.0 porta i posle skidanja potrebnih drajvera za Realtek RTL8153 adapter je proradio.
Na TV-u sam posle omogućio i developer mod i pojave se dodatne opcije za USB, između ostalog i varijanta USB ethernet, ali ništa se ne dešava. Posle reseta TV, kao jedna od preporuka, što je neko ovde napisao, USB se vrati na mod Player.
Adapter ne prepoznaje internet na svom ulazu! Ne svetli ni jedna dioda, za razliku od slučaja priključenja na računar, kada trenutno prorade obe diode, čim se priključi kabl za internet.
Očito je problem što ovaj TV nema odgovarajuće drajvere za ovaj adapter.
Inače adapter košta 1880,00 RSD i kupljen u prodavnici u Beogradu.

Kupio sam USB 3.0 ethernet adapter Gembird NIC-U3-02 Fast Ethernet LAN sa Realtek RTL8153.
Obavljena je provera ispravnosti adaptera na računaru, preko USB 2.0 porta i posle skidanja potrebnih drajvera za Realtek RTL8153 adapter je proradio.
Na TV-u sam posle omogućio i developer mod i pojave se dodatne opcije za USB, između ostalog i varijanta USB ethernet, ali ništa se ne dešava. Posle reseta TV, kao jedna od preporuka, što je neko ovde napisao, USB se vrati na mod Player.
Adapter ne prepoznaje internet na svom ulazu! Ne svetli ni jedna dioda, za razliku od slučaja priključenja na računar, kada trenutno prorade obe diode, čim se priključi kabl za internet.
Očito je problem što ovaj TV nema odgovarajuće drajvere za ovaj adapter.
Inače adapter košta 1880,00 RSD i kupljen u prodavnici u Beogradu.
Evo nekome na sony x 85j radi USB dongle TP-Link UE300. Pogledaj u komentarima.

А већ када сам се укључио у тему да ли неко зна да ли ће бити надоградња на Гугле ТВ на овом моделу?
Kao što reče @zaxknez teško da će Google TV doći na modele iz 2017. Ja sam bio veoma zadovoljan što je stigao i Android TV 9. Čini mi se da je on doneo značajno ubrzanje interfejsa.

Imam priliku da paralelno koristim Android TV 9 i Google TV i neku značajniju razliku ne vidim osim izgleda interfejsa, što je po meni prednost Google TV-a jer ima režim Apps Only gde se prikazuje samo jedan red aplikacija, bez ikakvih preporuka.

Jedina značajna promena (za mene) je to što u Google TV normalno radi Netflix 4K kada povežem Bluetooth slušalice, dok u Android TV čim povežem BT slušalice, interna Netflix aplikacija na televizoru obori rezoluciju svega na maksimalno 1080p i ukine HDR. Dugo sam bezuspešno pokušavao da nađem rešenje za ovaj problem, ali nisam uspeo. Našao sam da se pominje baš taj problem na reddit-u, ali bez rešenja. Kombinacija BT slušalice i interna Netflix aplikacija najnormalnije funkcioniše na Google TV.

Čini mi se da negde pročitah da ta kombinacija sa USB LAN adapterom i Realtek RTL8153 čipsetom funkcioniše od modela X90 pa nagore.

А није то ни толико битно.Већ када сам улетео на тему да питам нешто што је мени интересантно.Као што сам написао ТВ је Sony KD-55XE8577.Видим да на њему неће радити УСБ ЛАН адаптер а генерално има проблем са Вај Фај пријемом.Наиме ТВ је уредно повезан каблом али у задњих недељу две од када сам променио рутер (СББ народски речено онај већи новији бели Technicolor) не могу да се накачим ни на 2г ни на 5г (да напоменем да нису у питању шифре) једноставно у листи доступних мрежа показује ми и једну и другу али када покушам да се повежем каже да дотична мрежа није пронађена или доступна.Друго питање ТВ има Андроид 9 у себи, 1 ГБ системске меморије и 8 ГБ за апликације.Инсталирао сам наравно ЕОН, Спотифај, Тидал, КОДИ али Стримио неће ни да пипне мада сам раније пре овогодишњег ресетовања ТВ-а имао и њега инсталираног.Скинуо сам све доступне апк са званичног сајта али ни једна не ради.Има ли неко сличан проблем и евентуално решење?Такође ЕОН ради ок, можда мало спорије али у принципу ок.Да ли би ми значила куповина рецимо Ми Бокс С за течнији рад ЕОН-а и других апликација односно уопште да ли би вредело тих додатних 1 ГБ системске меморије?

Oseti se prelaz i sa 2GB na 3GB, sa 1GB na više bi definitivno bilo još više vidljivo.
Sačekaj da se pojavi u prodaji ovaj novi Xiaomi TV Stick 4K ili uzmi Amazon Fire TV Stick 4K Max. Oni ti imaju 2GB RAM-a i radiće sve bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Meni danas stigao KD 55x80j, sedim celo vece i uzivam. Sve lepo radi i ono sto mi se posebno svidja je cinjenica da su boje i slika u celini apsolutno realne, tako da nisam siguran da li gledam TV ili gledam kroz prozor. Dobro, malo preterujem, ali stvarno je lepa slika, vise od mojih ocekivanja s obzirom na neke reviwe koje sam citao na netu.
I jos nesto sti nisam znao. Daljinski od TV-a se automatski upsrio sa EON STB-om, tako da sve radim tim jednim daljinskim.

Није ни свака веровати јутјуберима, они тестирају уређаје од неколико хиљада евра до неколико стотина евра, за нормалне кориснике већина ТВ - а који они оцрне буду уствари одлични, управо јер они тестирају такође нешто нема 95 % становништва, ко дође са ТВ-а старог 5 - 7 година све ће му новије бити велика промена на боље.

Nazad
Vrh Dno