Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nađoh UE300 upravo, doduše kod nas u CG, za 15e. Nisam ni znao da su kompatabilni ovi adapteri sa Android TV-ima, koliko sam samo kukao zbog megabitne mreže... 😀
Ovaj adapter ne radi na mom XE850 modelu, probao sva 3 usb porta? Treba li nešto odraditi ili je jednostavan plug & play? Takođe ne radi ni USB dac, Dragonfly Black koga interesuje.

Treba ti Android 10. Sa nekim od update-ova je došla mogućnost. Moguće da za tvoj model nisu omogućili još.

@Zulu 92 vrh!
Možeš li neki speedtest da odradiš i postaviš.
Koji paket na optici imaš?

A iz kog razloga nije dovoljan 5ghz WiFi? U Plexu imate problem?

pozdrav!
Da li neko zna zasto na X85J ne mogu da se nakacim sa laptopom preko wifi mreze. Proverio sam da su na istoj mrezi ali nece da ga nadje. Preko nekih dodatnih aplikacija za tv mogu da ga namestim ali to moram da gledam reklame. Inace ne mogu da nadjem opciju screen mirroring na Tv-u.

Aj ako neko naidje u Srbiji na lan usb sa famoznim Realtek RTL8153 da javi. Najbolje Tp link ili sl. - bitno da sljaka na x90j.
Ovo mi je postalo tragikomicno da nema bas nigde.
Imaju po sajtovima/oglasima a kad nazoves
ipak nemamo pa nude nesto drugo.

Negde sam procitao da USB LAN treba da podrzava Chrome OS da bi radio na Android TVu. Ne znam da li je tacno.

Negde sam procitao da USB LAN treba da podrzava Chrome OS da bi radio na Android TVu. Ne znam da li je tacno.
Znaci po svemu sudeci, da bi radio mora da:
1.) Podrzava Chrome Os google
2.) I da ima Realtek RTL8153.
Ovaj npr.radi na Realteku i svuda ga ima al da li je kompitabilan sa Sony tv -ne znam

Narucih USB 3.0 Ugreen sa Alija. Nadam se da ce raditi, jer Bravia Core pomalo stuca i na WiFi i na kablu.

Kako vam se manifestuje taj problem? Imaju li ga i OLED modeli?

Narucih USB 3.0 Ugreen sa Alija. Nadam se da ce raditi, jer Bravia Core pomalo stuca i na WiFi i na kablu.
Meni se takođe dešava da Bravia Core štuca ponekad iako ispunjavam sve uslove za Pure Stream. Ja mislim da je to pre do same Bravia Core usluge nego do brzine internet veze.

Zdravo svima. Kupio sam 55A80J i nema EON na aplikacijama. Ima li neko ko može da mi da odgovori da li na ovom TV-u ima uopšte mogućnost njegove instalacije? Na SBB ovom sajtu vidim da je podržana serija A8.

Zdravo svima. Kupio sam 55A80J i nema EON na aplikacijama. Ima li neko ko može da mi da odgovori da li na ovom TV-u ima uopšte mogućnost njegove instalacije? Na SBB ovom sajtu vidim da je podržana serija A8.
Pošto nisam pre koristio Google TV (već samo Android TV), bio sam iznenađen kako sa početnog ekrana ne može direktno da se pristupi Playstore-u (odmah po kupovini sam uključio režim "Apps Only" pošto mi se ne sviđa da početni ekran bude zatrpan).

Moraš ručno da otvoriš Playstore tako što ćeš ga pronaći u podešavanjima, pod Apps, pa onda "Show system apps" i na toj listi pronađeš Playstore i ideš na Open. Tu je preko pretrage dostupna EON aplikacija.

Meni se takođe dešava da Bravia Core štuca ponekad iako ispunjavam sve uslove za Pure Stream. Ja mislim da je to pre do same Bravia Core usluge nego do brzine internet veze.
Isto, ali rekoh, ajd da probam. Video sam na YT da je nekima pomoglo. Svakako bi trebalo da imam pun protok ako sve ispadne kakao treba. Javljam kako je kad stigne.

Mozes i da mu kazes "Open Google Play". Ne znam koji intelektualac je odlucio da se ne prikazuje Play Store launcher ikonica na GoogleTV.

Na daljinskom za X90J nema Google Play, ali zato ima YT, Disney+ i Amazon Prime 🤦‍♂️

Slazem se. AndroidTV je dosta jednostavniji za koriscenje, ovo je nepotrebno zakomplikovano.

Meni su ok i jedan i drugi, ne smeta mi Google TV.

Meni su ok i jedan i drugi, ne smeta mi Google TV.
Ni meni iskreno ne smeta ništa Google TV. Prethodno duže iskustvo sa Android TV sam imao na XE9305 i čini mi se da je interfejs bio dosta tromiji u odnosu na Google TV koji sada koristim na A80. Naročito mi se sviđa ovaj režim Apps Only koji prikazuje samo jedan red aplikacija koje sam rasporedio kako želim i to se ne menja. Na Android TV sam ručno isključivao one kanale sa preporukama, ali oni se ponekad sami vrate kada se promeni konfiguracija aplikacija.

Proverih sad i daljinski, na A80 takođe nema Google Play taster (tu su Netflix, YouTube, Amazon i Disney+), tako da mi ostaje ovo glasovno pokretanje 🙂

Onda uzmeš instaliraš Button mapper aplikaciju i bilo koje dugme na tvom daljincu ti može biti Google Play Store.
Možeš kupiti i drugi Sony daljinac ili uzeti neki airmouse npr. wechip w2 pro ili r2
Na androidu uvek ima izbora 🙂

Pozdrav.
Drugarica koja radi u medicini je zbog rada u Covid bolnicama dobila karticu Nas heroj sa kojom u pojedinim radnjama ima odredjene popuste. Pa tako u radnjama sa tehnikom ima popust od 20% na televizore, ali na osnovnu cenu. A svesni ste i sami sta rade oni, bukvalno im je 98% proizvoda vec spusteno za neki procenat, pa tako ova kartica skoro i da nema smisla.
Kazem skoro, jer u jednoj od radnji gde ona ima popust, Sony KD55XH9096BAEP (ili XH9077SAEP) je 112.999RSD, sto nakon popusta od 20% ispada 90.400 RSD. Tesko da moze da se nadje za nizu cenu, zar ne?
U istoj radnji, osnovna cena Sony XR55X90JCEP je 145.999RSD (nakon popusta 116.800RSD).

Odlucan sam da uzmem XH90, ali me je zanimalo da li ovu razliku od 26.400RSD vredi novija verzija TV-a? Nisam zahtevan korisnik, pod tim mislim da nisam gamer, najverovatnije necu povezivati nijednu konzolu, a i ako budem, to sigurno nece biti Sony 5 (eventualno 4ka) pa sam se zato i odlucio za stariju verziju.

P.S.
Na oba je garancija 5 godina. Bar im tako stoji u opisu

Poslednja izmena:
Uzmi slobodno XH90, nećeš puno primetiti razliku, prednost X90J su zvučnici, bolji procesor za sliku pa će samim tim bolje izgledati slika lošijeg kvaliteta, bravia core ako ti to uopšte znači i veća šansa da pronađeš fabrički zapakovan TV, ali ako može da uleti fabrički zapakovan XH90 uzmi slobodno, nema greške jer sve ostalo im je manje više slično, čak iako je bio malo izložen jer svakako imaš 5god garancije pa ti sam proceni šta ti najviše odgovara.

С тим што је Х90Ј пластика, а ХH90 метални рам, мсм и ногаре да су пластичне, нека ме исправи ко има Х90Ј...

Nazad
Vrh Dno