Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dobri ljudi uzeh sony X85J.
predjoh sa LG-a na android. E sad ili sam "tupav" ili je android 100 puta komplikovniji. Pre sam na LG-u koristio smartshare win aplikacuju preko koje sam gledao filmove sa prevodima. Sad ne mogu da pustim film sa prevodom, preko VLC-a pusti ali posle toga izgubi isti ako ga ponovo pokrenem.
Koji program da koristim za serovanje?
Ili gorepomenute Media servere ili jednostavno šeruj folder i pristupi mu u mreži sa TV-a preko NFS. Za to koristim Nova player ili VLC. Najbrže i najjednostavnije.

Interesuje me da li modeli sa Android 9 ( i višim) mogu da prepoznaju i povežu se sa Eon-boxom, kao LG televizori. Tj. da li se može koristiti daljinski od televizora umesto Eon daljinca (biranje kanala, video klub itd) i da li ima ikonica na početnom ekranu.

Interesuje me da li modeli sa Android 9 ( i višim) mogu da prepoznaju i povežu se sa Eon-boxom, kao LG televizori. Tj. da li se može koristiti daljinski od televizora umesto Eon daljinca (biranje kanala, video klub itd) i da li ima ikonica na početnom ekranu.
Ja kako sam video ne mogu da koristim daljinac od tv-a za telekom ruter. A za eon valjda samo kroz aplikaciju.
Zasto Serviio transcoduje preko ffmpeg-a i ako sam mu iskljucio tu opciju?

Poslednja izmena:
Mislio sam na opciju "Bravia sync device list", tj kontrolu nad Eon boxom preko HDMI-CEC.
Možda je pitanje za temu o EON BOXu.

Isteklo vreme za editovanje, ima opciju HDMI-CEC i može preko daljinskog od TV da se upravlja boxom

Da li na X90J postoji opcija "shuffle" ili "random" prilikom puštanja nekoliko video snimaka unutar foldera sa USB-a?

Jedino što sam našao je "play all" i "repeat".

Pored pitanja gore, još jedno za vlasnike X90J i sličnih 2021 modela:

Kad se pusti film sa USB-a ne vuče odmah .srt titl već treba ući u opcije i izabrati subtitl.
Nakon toga radi ali bih bio zahvalan ako se ovo može srediti, kao i upit za "shuffle/random".

Evo obecao sam pre par dana ali sam tek danas ponovo stavio gospodare na hard i pustio preko par playera mx,nova,vlc i interni i ni hedan nije pustio kao DV HDR samo kao obican, dok preko plexa ide kao DV HDR isti film. Tv je Xh90

Da li neko ima problem sa X90J ili drugim Soni televizorima da neće da pusti određene x265 HEVC 4K filmove niti preko media player aplikacije, niti preko KODI-ja, VLC-a. Pusti, ali pojave se zelene linije preko celog ekrana, i fix koji sam nasao je da iskljucim hardware acceleration ali onda koči snimak

Prilozi

• 72jo316227381.jpg
    72jo316227381.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 45
Da li neko ima problem sa X90J ili drugim Soni televizorima da neće da pusti određene x265 HEVC 4K filmove niti preko media player aplikacije, niti preko KODI-ja, VLC-a. Pusti, ali pojave se zelene linije preko celog ekrana, i fix koji sam nasao je da iskljucim hardware acceleration ali onda koči snimak
Bilo je to pitanje pre dve strane 🙂

Evo obecao sam pre par dana ali sam tek danas ponovo stavio gospodare na hard i pustio preko par playera mx,nova,vlc i interni i ni hedan nije pustio kao DV HDR samo kao obican, dok preko plexa ide kao DV HDR isti film. Tv je Xh90
Možda je do firmware-a. Uradi update na poslednji kako je u jednoj od tema napisao @dexx01 , doduše on ima XF seriju, mada mislim da to nema veze, ili možda ima🤔
Sony XF9005, poslednji fw, pustam preko nova player, bez problema prikazuje i HDR i DV

E, onda ne znam, meni sve uredno radi, ali preko HDD-a.
Probaj ovu verziju player-a koju ti je preporučio @Stock.

Vidim da je ponovo aktuelna akcija za produženu garanciju od 6.12, pa samo htedoh da pitam ima li neko možda informaciju da li je garanciju moguće dokupiti tokom trajanja akcije pošto je TV kupljen 29.11?

Ja sam tv rezervisao 30.11 po akcijskoj ceni od 116K din u WW.
Rezervaciju drze 7 dana, tako da sam 6.12 otisao da realizujem rezervaciju i trebalo bi da dobijem produzenu garanciju..
Za sad cekam da stigne TV 🙂

Писаће ти на рачуну када су ти званично продали, а то је сигурно који дан раније него када ти доставе ТВ, а ако је акција поново актуелна могу да уваже и људима који су купили који дан пре почетка акције, све зависи од њих, није на одмет позвати па питати их...

Probao sam da instaliram Nova player, ali i dalje zelene linije. Npr. Last Night In Soho nikako ne radi, a nema kvalitetnijeg RIP-a.. Ima li neko još koju soluciju?

Skini

Kod:
Last Night in Soho 2021 2160p WEB-DL DDP5.1 Atmos HDR HEVC-CMRG (12.43 GB)

247333950_last-night-in-soho-2021-2160p-web-dl-ddp5-1-atmos-hdr-hevc-cmrg_2631_compr.png

Skini FX File Manager i iz njega kad pustis, nece biti linija. Ja sam tako resio problem.

Što se tiče file menadžera najbolji su Solid Explorer i MiXplorer.
Obe aplikacije se plaćaju, ali je MiXplorer kada se skine sa XDA besplatan.

Azurirao se danas homescreen, onako lepse to deluje nego pre ...

SonyTV.png

Poslednja izmena:
I od mene preporuka za Solid Explorer. Koristim pro verziju i na telefonu i na TV-u, odlican.

Jel zna neko da li je moguće preko Plexa pustiti Dolby Atmos zvuk? Jel za to dovoljan Soundbar koji ide u eARC ili mora još nešto dodatno? Ne kontam ovo baš oko passthrough sa neta što čitam.
TV podržava, ali kako pustiti Dolby Atmos.

El zna neko od srećnih vlasnika X90J koje je tačno ograničenje brzine interneta preko LAN kabla kada se diretno priključi u TV ..Primetio sam od skoro kad sam pokušavao da strimujem 4K sadržaje sa više bitrejta da secka.. ja premerim bryinu kad jedva dodje do 85 Mbps nekad i do 90 Mbps.. a meni je net 150... cak sam i raymisljao da povećam brzinu radi 4k striminga ali šta vredi ako TV ima limit...

Ne bi smelo sa tom brzinom da secka.

El zna neko od srećnih vlasnika X90J koje je tačno ograničenje brzine interneta preko LAN kabla kada se diretno priključi u TV ..Primetio sam od skoro kad sam pokušavao da strimujem 4K sadržaje sa više bitrejta da secka.. ja premerim bryinu kad jedva dodje do 85 Mbps nekad i do 90 Mbps.. a meni je net 150... cak sam i raymisljao da povećam brzinu radi 4k striminga ali šta vredi ako TV ima limit...
Mislim da je na svim Sony televizorima LAN priključak od 100 Mb/s.

Jedno rešenje je da ga povežeš na Wi-Fi, ako je dovoljno blizu rutera da dobije punu brzinu.

Drugo, koje skoro videh, je da nabaviš USB-Gigabitni LAN adapter. Ovde ga Vinsent testira:

Sa druge strane, meni je TV povezan LAN kablom i redovno strimujem 4K BD filmove preko Plexa bez ikakvog seckanja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno