Šta je novo?

Dolby Vision na TV-u a sa USB-a

vatrogasac53

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poena
395
Naravno da je Vision. Sad videh šta sam napisao. Više ne postavljam ništa u kasne sate :wall:

Ako je neko od moderacije voljan, nek promeni Atmos u Vision da ne zbunujemo ljude. Unapred hvala.
Da li moguće pustiti UHD RIP direktno na TV sa Dolby Vision?

Čujem na nekim LG to može, meni uskoro stiže jedan novi Sony OLED, pa me zanima jel to moguće. TV znam da podržava DV,
Samo sam čuo da mora poseban plejer, Nvidia Shield itd. Mnogo mi je lakše ako može direktno preko internog plejera TV-a.

Čujem na nekim LG to može, meni uskoro stiže jedan novi Sony OLED, pa me zanima jel to moguće. TV znam da podržava DV,
Samo sam čuo da mora poseban plejer, Nvidia Shield itd. Mnogo mi je lakše ako može direktno preko internog plejera TV-a.
Bojim se da si dobro čuo, bar za sada. Ja sam testirao na XR-65A80J sve poznate android playere, kao što su Nova player (koga inače koristim), MX player, VLC… i nažalost nemaju podršku za DV. Mada se šuška da će je implementirati, ljudi su počeli masovno da traže, jedino se još uvek ne zna kada, pošto očigledno jajare oko plaćanja prava za Dolby Vision. Nadajmo se u nekoj sledećoj verziji.😃

Dolby Vision reporodukcija na LG nikada nije bila problem. Samsung ne podržava DV zato što guraju svoj standard (HDR10+).
Koji Sony model ti stiže? Lako se da proveriti kako radi sa DV.
Nvidia shield ulazi u priču npr. kad imaš Atmos, DTS:X soundbar ili surround sistem. Ali to je neka druga priča.

Ups, tek sad videh da si pitao za Sony-jev interni (fabrički) player. On nije problem, mislio sam na neki od poznatih, naknadno instaliranih playera preko android OS koji se najčešće koriste za puštanje filmova sa našim titlovima.

Dolby Vision reporodukcija na LG nikada nije bila problem. Samsung ne podržava DV zato što guraju svoj standard (HDR10+).
Koji Sony model ti stiže? Lako se da proveriti kako radi sa DV.
Sony KD-55A8

Piše da podržava Dolby Vision, nije još stigao, pa bih da spremim da to radi onako kako treba.
Čitao sam na netu ali je dosta oprečnih informacija, te radi, te ne radi, Profil 5 pa Profil 7.
Ukratko, neki kojima "radi" zapravo TV vraća na HDR. A to nije ono što me zanima.
Originalni plan je bio da se pušta preko PC, ali to koliko znam ne može nikako.

Dakle, može li da vozi DV preko eksternog harda koji se samo ubaci u USB TV-a (da pušta preko internog plejera)? Hard bi bio povezan sa računarom i sa TV.
Ukoliko ne, koja dodatna oprema/plejer se mora kupiti?

Dolby Atmos me trenutno ne zanima, ali čim osposobim DV pogledaću i to.

Može na XR-65A80J, kao što rekoh, sa njegovim fabričkim playerom, naravno i preko USB-a. Ne može sa third party playerima.
Trebalo bi da radi i na KD-55A8, bez obzira što je godinu dana stariji model, jer koliko sam video televizori su maltene isti po specifikacijama, tako da ne verujem da se tu nešto razlikuje.🙂

I preko plex playera ce raditi ako je film skinut da je zadrzao DV u sebi, mada nema mnogo takvih remuxa, meni recimo Gospodari rade preko plexa kao da su DV pisao sam davno, a preko internog playera u sony XH90 pokazuje HDR obican. Ali testiracu opet veceras mislim da nisam od tad vise ni jednom ni pustao preko internog a sad je android 10 mozda je nesto izmenjeno

Može na XR-65A80J, kao što rekoh, sa njegovim fabričkim playerom, naravno i preko USB-a. Ne može sa third party playerima.
Trebalo bi da radi i na KD-55A8, bez obzira što je godinu dana stariji model, jer koliko sam video televizori su maltene isti po specifikacijama, tako da ne verujem da se tu nešto razlikuje.🙂
Ok super je to znati.
U suštini nije mi jasno zašto je tolika frka oko DV nastala, verovatno su ljudi hteli da puštaju isključivo sa PC, pa to ne može niti će moći.
Može sa fabričkim plejerom i eskternim USB/Hard, i sve ok.

Sad da vidimo šta je toliki problem sa Dolby Atmos sistemima.
a preko internog playera u sony XH90 pokazuje HDR obican.
Sad se ovo kosi sa mojim zaključkom gore 🙂 ?

Zavisi od RIP-a, verovatno je puštao sa nekog uštrojenog, pošto se najčešće ukida audio, jer zauzima najviše prostora. Retko ko pravi RIP i zadrži sve audio codec-e. Uglavnom se ostavljaju Dolby Atmos, pa nema potrebe za Dolby Vision. Remux RIP-ovi koji imaju 50GB i više, trebalo bi da imaju sve, ali ne nužno, iz gore navedenog razloga.
Mislim, treba skinuti više različitih Remux-a i testirati. Mnogo GB, ***.😁 Najbolje da sam ripuješ neki BluRay i ostaviš samo Dolby Vision i testiraš.
Uostalom, ne bi Sony napisao u specifikacijama za tvoj model TV-a da podržava Dolby Vision, a nije tako.
Doduše, možda je kod njega do firmware-a (slabiji model TV-a, ko bi ga znao…), mada ne verujem.

Poslednja izmena:
Sony XF9005, poslednji fw, pustam preko nova player, bez problema prikazuje i HDR i DV

Eto, dobra vest da su to rešili i da rade third part aplikacije. Pretpostavio sam da je u firmware-u problem.
Koja ti je verzija nova playera? Ja još uvek koristim neku od pre godinu i po dana. Mrzelo me da je update-ujem pošto radi besprekorno. Doduše mogao bi i firmware da proverim.🙂
Inače Nova mi je najbolji i najjednostavniji player, zamenio je nenadmašni Archos Video Player.

Poslednja izmena:
Evo sada sam pogledao, v.5.15.26 od 15.9.2021. Sam se update-uje, instalirao sam ga pre više od godinu dana. I ja mislim da je do fw-a.

Nazad
Vrh Dno