Mislim da je na svim Sony televizorima LAN priključak od 100 Mb/s.
Jedno rešenje je da ga povežeš na Wi-Fi, ako je dovoljno blizu rutera da dobije punu brzinu.
Drugo, koje skoro videh, je da nabaviš USB-Gigabitni LAN adapter. Ovde ga Vinsent testira:
Sa druge strane, meni je TV povezan LAN kablom i redovno strimujem 4K BD filmove preko Plexa bez ikakvog seckanja.
Brzina paketa je 500/50 Mb/skoju brzinu paketa imas ? i koje tipove UDH sadrzaja koliko gigabajta i bitrejta imaju ?..recimo meni filmovi sa Bravia Core koji sa UHD i IMAX rade bez frke.. ali sa stremia torrenti.. seckaju.. mislim ucita ih ali bas secka..yavisno od tipa 4k snimka i bitrejta..
Pazi sto je čudno ...SONY bravia core ..pusta filmove pure stream enabled bez ijednog seckanja.. bolesno dobar kvalitet. Ali STREMIO baš upravo taj UHD BD REMUX koji si rekao ,secka kao lud.. bilo koji film tog kvaliteta. To sve strimuje sa torenta, i probao sam sledeće plejere, NOVA, VLC ,MX, MEDIA PLAYER i PLEX plejer (free)..svi isto seckaju...Da li je u pitanju torrent ili nesto drugo ne znam , još uvek istražujem.Brzina paketa je 500/50 Mb/s
Mada to nema veze zato što je TV povezan kablom na mrežu, pa je ograničen na 100 Mb/s.
UHD sadržaj su uglavnom 4K BD Remux fajlovi sa bitrejtom preko 60 Mb/s (malopre se izvrteo jedan film sa bitrejtom od 68 Mb/s bez ijednog prekidanja).
Probao sam i Bravia Core (sa uključenom Pure Stream opcijom), ali mislim da mi sa ovom žičnom vezom ne daje pun kvalitet strima. U uslovima za Bravia Core stoji da je za taj najviši kvalitet od 80 Mb/s potrebna brzina veze od najmanje 115 Mb/s. To sam testirao tako što sam film pustio preko Bravia Core, a onda skinuo rip tog istog filma i pustio ga u punom kvalitetu preko Plexa. Definitivno je bolje izgledao preko Plexa.
Nisam probao taj Servio, pa ne mogu sa tim nikako da pomognem.
Konfiguracija koju koristim za puštanje je sledeća: imam deljeni 1 Gb/s seedbox na kojem je instaliran Plex server i sa tog servera strimujem na lokalne uređaje. Istina, seedbox i Plex Pass se plaćaju, ali sam navikao na jednostavnost te konfiguracije 🙂
Bilo bi bezveze da usluga Bravia Core ne radi kako treba na Bravia televizorima, na kojima je jedino i dostupna. Mada, ja taj Core više vidim kao neki marketinški trik nego kao pravu striming uslugu. Naišao sam na nekoliko filmova koje bih hteo da pogledam, a od njih su skoro svi ovi za koje mora da se upotrebi kredit. Ponuda ovih za neograničeno strimovanje je smejurija, bar meni. Inače prebacih sinoć TV na Wi-Fi i probah Core, definitivno poboljšanje kvaliteta sa većom brzinom. Inače, ripovi tih filmova sa Bravia Core su oko 50-70 GB, sa bitrejtom preko 70 Mb/s.Pazi sto je čudno ...SONY bravia core ..pusta filmove pure stream enabled bez ijednog seckanja.. bolesno dobar kvalitet. Ali STREMIO baš upravo taj UHD BD REMUX koji si rekao ,secka kao lud.. bilo koji film tog kvaliteta. To sve strimuje sa torenta, i probao sam sledeće plejere, NOVA, VLC ,MX, MEDIA PLAYER i PLEX plejer (free)..svi isto seckaju...Da li je u pitanju torrent ili nesto drugo ne znam , još uvek istražujem.
Okačio sam sliku gde vlc plejer pusta taj BD REMUX i uključio grafik da vidis koji mu je maksimalni koji minimalni bitrejt. Pročitao sam negde da se u zavisnosti od bitrejta filma dešava da internet nemože da izgura bez seckanja.. a većina 4k UHD traže net od 200-300Mbps,zato mi je čudno to što kod nekog radi kod nekog ne..a navodno svi imaju slične brzine 🙂
Zapravo me buni to kako to da SONY BRAVIA CORE koji ima snigurn snimke teške ko đavo strimuje super a ovo drugo secka.. htedoh da napomenem da ni sa računara nisam uspeo da strimujem 4k UHD od 80GB preko network share'a bez seckanja..ali snimci do 20GB prolaze..prebacio sam sa LAN na WIFI 5G i stvarno ide do 130 Mbps..eto otkrića i hvala vam na tome 😀
Izvinjavam se zbog krš slike, imam loš telefon..
Slzem se za torente i stremio, definitivno nije jedina stvar sid i pirs.. generalno meni koci ovaj od oko 55Mb/s ali ne koci ovaj od 70Mp/s..tako da nema sta drugo da bude .. ili stremio kao softver zakazuje..ili torrenti.. nema trece..Bilo bi bezveze da usluga Bravia Core ne radi kako treba na Bravia televizorima, na kojima je jedino i dostupna. Mada, ja taj Core više vidim kao neki marketinški trik nego kao pravu striming uslugu. Naišao sam na nekoliko filmova koje bih hteo da pogledam, a od njih su skoro svi ovi za koje mora da se upotrebi kredit. Ponuda ovih za neograničeno strimovanje je smejurija, bar meni. Inače prebacih sinoć TV na Wi-Fi i probah Core, definitivno poboljšanje kvaliteta sa većom brzinom. Inače, ripovi tih filmova sa Bravia Core su oko 50-70 GB, sa bitrejtom preko 70 Mb/s.
I dalje ne mogu da pomognem za Stremio, ali to strimovanje direktno sam torenta ima sigurno veze. Mora da ima neke „gimnastike“ tu, čim on to pušta direktno sa torenta. Ovaj film za koji si okačio sliku, vidim da mu je bitrejt oko 55 Mb/s.
Za UHD materijal sigurno nisu potrebne brzine od 200-300 Mb/s, što pokazuje moj slučaj sa Plexom koji sam gore naveo.
Jel tv povezan preko lan kabla ili je preko wifi 5Ghz? Imam slican problem. Net je 120/15 i na kompu strimujem 4k torrente (kesirani torrenti sa max brzinama preko real debrida- nena seeds and pears) od 90 Gb bez problema ali na boxu koji je 20cm od modena na 5 Ghz nece nikako. Maksimum mogu da pustim od 40-50 gb. Tako da je i 5Ghz wifi nestabilan bar kod mene,mozda zbog modema. Zato samo kabal.Slzem se za torente i stremio, definitivno nije jedina stvar sid i pirs.. generalno meni koci ovaj od oko 55Mb/s ali ne koci ovaj od 70Mp/s..tako da nema sta drugo da bude .. ili stremio kao softver zakazuje..ili torrenti.. nema trece..
Nije sa da sam se uhvatio za STREMIO .. vec i preko racunara kad pustim film od 60 Gb .. on pusta normalno .. ponekad secne na nekim delovima ali se takodje desilo i da izbaci gresku u reprodukciji sadrzaja . To za gresku se desava na racunaru, ne na TV-u.. preko media plejera.. mozda cu probati da castujem sa racunara drugim nekim.. hvala u svakom slucaju
How to determine the maximum torrent size you can watch with your internet speed?
Take the speed of your Internet and divide by 8. For example, divide 100 Mbps by 8 and we get 12.5 megabytes per second, you can download. An average film is ~ 90 minutes long. 90 times 60 = 5400 seconds. Now we multiply 12.5 megabytes (your speed) by 5400 seconds (the length of the movie). = 67,500 megabytes. Divide by 1024 and we get ~ 66GB. With an Internet of 100 Mb/s, the ceiling is about 66 GB of files.
Approximate calculations of the required speed of your internet:
Desired video bitrate x 3
@Milos88 nema problema sa netom. Ima sbb 150 Mb/s. I tv je vezan lanom (kasno se setih prepiske sa njim od pre nekoliko dana), Posto koristi stremio mozda nema dovoljno seedsa. Ili njemu na tv preko lana moze max 100 Mb/s.Već je pisano mnogo na tu temu strimovanja posebno u KODI-ju!
Potrebno imati dobar internet da bi se mogao gledati neki 4K UHD Blu-ray koji je 50+ GB
Evo nekih sažvakanih objašnjenja:
E sad ima velikih UHD fajlova koji imaju veliki bitrejt i za koje je potrebno dosta brz internet da bi radili bez baferovanja!
npr. torent: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2001 Extended Edition 2160p UHD Blu-ray HEVC TrueHD 7.1-BOREDOR
144.25 GiB
Bitrate: 91.31 Mbps
Prema ovoj računici koja nije 100% tacna ali je najbolja moguća, da bi se gledao (strimovao sa nekog torrent trekera u KODI-ju i elementumu) taj gore fajl potrebna brzina interneta je 274 Mb/s
Dakle:The UGREEN USB to Ethernet adapters use the ASIX AX88179 chip for compatibility with devices like the Nintendo Switch but as far as I know that chip isn't compatible with the Sony Android TV 10.0 OS. You need a USB Ethernet adapter that uses the Realtek RTL8153 chip (like the TP-Link UE300) for it to work with your TV.
Zavisi i od verzije androida...Malo sam tragao po netu.
Tp link ue300 nema nigde u Srbiji jer vise nije
aktuelan model.
Postoji samo ue305 i 306 sa drugim chipom.
Bilo bi super kad bi neko imao info da li su 305/306 kompitabilni sa Sonijem.
Na Amazonu imaju ue300 al je postarina skupa i po meni se ne isplati…
Jedino da Vincent updejtuje video i preporuci nam jos koji model😉
Malo sam tragao po netu.
Tp link ue300 nema nigde u Srbiji jer vise nije
aktuelan model
Zna li neko kako da namestim Plex subtitles encoding , prevod nema nasih slova Č,Ž...
Druze, iskreno pocinjem sa mislim ili kodek u pitanju, neki problem sa softverskom podrskom.. castujem ja Avengerse 26Gb 4k UHD snimak sa racunara na TV bez problema.. ceo film.. castujem Batman V Superman 30 Gb .. secka pri svakom 2 minutu..tj baferuje.. bitrejt isti..skoro.. uopste nigde veze nema.. a strimio tek.. njegov plejer ne pusta HDR vec bez..a kad pustis kroz neki drugi plejer sa HDR-om.. tu je tek secha na sve strane.. bufer svaki sekund.. iskreno mislim da nije ni net problem...kao sto rekoh..nesto softverskog tipa..jos nisam ustanovio.. pokusao sam pustiti preko network share-a snimak 50 Gb ,pC je na lan kablu a TV odmah pored modema 5G mreza.. ide do 140 Mp/s ..secka.. tako da .. bukvalno gremlini..nisam pametan@Milos88 nema problema sa netom. Ima sbb 150 Mb/s. I tv je vezan lanom (kasno se setih prepiske sa njim od pre nekoliko dana), Posto koristi stremio mozda nema dovoljno seedsa. Ili njemu na tv preko lana moze max 100 Mb/s.
Ali evo mog primera posto pominjes brzinu neta.
Dune.2021.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-DDN
90.63 GB
Bitrate: 81.80 Mbps
Ja ovaj torrent na racunaru povezan lanom, net samo 120/15 ide bez problema.
Isti taj torrent pusten isto preko kodi-ja isti addon isti fajl (real debrid) ali na mi boxu koji je povezan preko 5Ghz (a udaljen samo 10-20 cm od modema) film krene 5 sekudi pa baferuje. Kako to hoce na racunaru a nece na boxu? Merio sam brzine na boxu uvek blizu max. U pravu si sto kazes da je potreban dobar net za strimovanje velikih fajlova sa vecim bitrejtom. Ali u slucaju @Milos88 i mene su neki drugi "gremlini" u pitanju. Zato sam i narucio Usb to Lan adapter. Skrenusmo sa teme.
Ne bih im dao 10k za 3 godine garancije. Taman za godinu ipo dana imam opravdanje za zamenu tv-a 😁evo ga sony 65xr90j za 160k i 5god garancije... 🙁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari