Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može li preporuka prodavca sa kp. Treba mi dva kompleta sony 4, sa dva džojstika I fifa 19.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Ištvan

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pomoć. Drugar rešio da proda svoj ps4, koji mu bukvalno skuplja prašinu. Verzija CUH-2016B 1TB sa dva joypada (kao novi). On je ima nešto jače od pola godine. Ne znam da li ima 50tak sati rada konzola. E sad me zanima kakva je ovo revizija. Da li je ok. Kada uključim konzolu i približim konzoli, kuler se čuje. Ne jače, već drugačije od moje konzole. Dao mi je na probu, radi sve ko zmaj, ali me zvuk kulera brine. na mojoj se jedva čuje. Traži mi 200eu sa 5-6 original igara (COD, Wolfenstein itd.) Inače, cuh-2016b piše na kutiji, gde mogu u sistemu da proverim koja je revizija.

Poslednja izmena:
Stigao mi je pre par dana jedan od najnovijih AimSwitch uređaja trenutno, pa sam igrao Red Dead Redemption 2 sa mišem i tastaturom. Vrlo interesantno iskustvo moram priznati. Koga zanimaju detalji neka baci oko na Spojler ;)

@vladimirdowla

odgledao sam klip danas... odlicna vest, taman sam razmisljao da se otarasim konzole ali definitivno cekam ovu spravicu pa kad se pojavi u prodaji da nastavim sa igranjem RDR2...

@vladimirdowla

odgledao sam klip danas... odlicna vest, taman sam razmisljao da se otarasim konzole ali definitivno cekam ovu spravicu pa kad se pojavi u prodaji da nastavim sa igranjem RDR2...

Par igara, poput HZD-a npr. me baš iznenadilo responzivnošću na sam miš, jer zna da se desi da igra ima neku vrstu ublažavanja brzih pokreta pa moraš mnogo da vrtiš mišem po stolu. Po pravilu 60FPS igre se najbolje ponašaju sa ovim, kod njih nema restrikcija. A i cena mi deluje skroz OK gledajući konkurenciju.

pre neki dan sam gledao Bitwit-a kad je koristio isto neki Xim Apex kombo slican tom ali se nije nesto narocito pokazao u rdr2 igri za koju mi najvise i treba. ovaj koji si ti testirao mi deluje prilicno preciznije uz mnogo bolji odziv.

kako se tebi cini taj Gamesir u odnosu na ovaj sa klipa posto si ga koristio i testirao, najvise mislim na detalj koji krece otprilike na 9:07:

@vladimirdowla

Malo (mnogo) mi je nelogicno da ti je to glavni razlog za zadrzavanje konzole a ne ekskluzive, koje ruku na srce, obrisale pod sa PC ponudom igara u poslednje 2-3 godine...

Ja okolisam sa sklapanjem gaming desk konfiguracije, jer ako PS5 bude imao podrsku za igre sa 4rke, ne vidim razlog nekom vecem ulaganju u PC gaming rig. (osim neke prosek masine cisto da nadoknadim sa nekim propustenim "AAA" naslovima od 2013)

zadrzavam ipak i jedno i drugo :). skontao sam da mi se ipak vise isplati da zadrzim konzolu ma koliko prasnjava bila pa da je nekad odnesem u vikendicu umesto da je prodam za neki smesan novac. a ekskluzivu zadrzavam dok je ekskluziva :)
sto se mene tice, nikad manje sony ekskluziva nije bilo, (barem ono sto bih ja igrao). dobio sam GoW koji je bio ok, superheroje kao i sve sto ima veze sa zombijima ne igram ali Until Dawn eto nije bio los, GT je trash, HZD me je totalno smorio, MGS je izasao za PC a poslednji deo su upropastili... rdr2 je fenomenalan i za igru nemam nista lose da kazem ali su zato kontrole i lag uzasni zbog cega nisam uopste ni igrao punih nedelju dana. Witcher 3 koji nije ekskluziva mi recimo ni najmanji problem nije bio da obrnem i na konzoli i bilo je sve odlicno odradjeno ma koliko mehanika i same igre bile drugacije.

cisto sumnjam da ce bas sada po prvi put da omoguce podrsku igara na ps5 sto mi je uvek bio veliki dealbreak, mislim da ce umesto toga pre da smisle kako jos nesto da naplate kao sto se desilo sa online igranjem...

u vreme izlaska ps3-ke sam prodao pc i uzeo mac i konzolu... big mistejk... potrosio sam oko 1500€ samo na igre jer sam kupovao i multiplatformske a mogao sam da sklopim odlican pc koji bi me i sada super sluzio. tako da sam sa konzolama definitivno zavrsio.
u najboljem slucaju ako nekad bude izasla neka ekskluziva koja nikako ne sme da se propusti, uzecu polovnu konzolu, obrnem i na dobos uz minimalne gubitke.

ne pametujem i verujem da se neko naigrao na konzoli, pricam samo iz svog ugla i izvinjavam se na eventualnom off-u.

Poslednja izmena:
Meni licno, nikad vise naslova na konzoli koje bih igrao (mada sam komplet ps3/xbox360 eru preskocio), cak i cross-plat sljakaju ok i anuliraju potrebe za PC upgrade kao casual igracu.
Sveukupno mi, makar za sada, deluje da nije bilo mnogo svrhe ulagati u komp (posebno u poslednje 2 godine zbog onog ludila oko cena rama/ssd-a i grafa) i da mozda nece biti potrebe jos godinu-dve dok se prica ne normalizuje, sem za nekog ko drlja FPS u MP-u.
I dalje jedini naslov vredan gaming masine je TW3 (i par RTS/cRPG naslova) a na horizontu se ne nazire nesto bolja vremena za SP na PC-u (Cyberpunk excluded), dok deluje da ce Sony i sledece godine (po 3. put zaredom) da pocisti sa naslovima a po svemu sudeci i MS/XBOX mozda ima jaku zavrsnicu, nesto kao PS3 sto je imao... Meni deluje da se PC trziste usmerilo ka shitty online mp iskustvu (zatrpano mikrotransakcijama) i da nema vracanja nazad, a to nije my cup of tea...

Ako ubacimo i JB u celu ovu pricu, da li se isplati trenutno dati i 600-700e za neku prosecnu gaming masinu naspram PS4rke? I don't think so Bubba... :d

Poslednja izmena:
pre neki dan sam gledao Bitwit-a kad je koristio isto neki Xim Apex kombo slican tom ali se nije nesto narocito pokazao u rdr2 igri za koju mi najvise i treba. ovaj koji si ti testirao mi deluje prilicno preciznije uz mnogo bolji odziv.

kako se tebi cini taj Gamesir u odnosu na ovaj sa klipa posto si ga koristio i testirao, najvise mislim na detalj koji krece otprilike na 9:07:

Turn speed je definitivno vezan za igru, ali kod njega je problem bio možda u mišu. Ne znam koliki je DPI kod njega, ovaj iz Gamesir-a je 2000dpi Max. Sad, kako se to skalira preko adaptera i prenosi dalje ... RDR2 mi jeste bio sporiji od ostalih ali ko je igrao zna da je igra izuzetno spora kad je kretanje u pitanju.

Moram još da vidim i za ona Look podešavanja igre, jer ovo je bilo Plug&Play, nisam to ni podizao uopšte na 100%. Baš ću danas probati opet.

Stigao mi je pre par dana jedan od najnovijih AimSwitch uređaja trenutno, pa sam igrao Red Dead Redemption 2 sa mišem i tastaturom. Vrlo interesantno iskustvo moram priznati. Koga zanimaju detalji neka baci oko na Spojler ;)

Uzeo sam PS4 za decu (ali i dobrim delom da bi se bar nakratko vratio detinjstvo). Posle pc iskustva ovo je za mene bilo porazavajuce. Svodilo se na naizmenicno spustanje i podizanje oruzja... cak ni GTA5 mi se uopste nije igrao (ili sam definitivno prestario igre). Ovaj dodatak bi me verovatno vratio konzoli ako u potpunosti imitira pc dozivljaj.
Pitanje: da li je stvarno u pitanju a la pc dozivljaj ili nesto sto samo podseca na to?

Poslednja izmena:
@milkobgd Niko od nas od samog starta (kada je prvi put dohvatio džojped u ruke) nije znao da nišani, pa smo se vremenom naučili, usavršili itd. Practice makes perfect, upamti to. Sada bez većih problema delim headshotove, naravno ne toliko brzo i precizno kao na M&K (to je praktično nemoguće) ali za SP igre i više nego zadovoljavajuće ;)

Slažem se, ja sam krenuo sa PS3-kom još gde je (meni barem) kontroler bio očajan za bilo kakvu preciznost, a i činjenica da su igre u najvećem procentu radile između 20-30fps nije bila od neke pomoći :). Pa laganica, malo po malo. Danas igram DOOM bar 5x preciznije sa DS4 nego sa K&M.

Što se ovog GameSir-a tiče, od njih sam dobio rok 7 dana da testiram, probam kako radi i objavim recenziju, bez njihovog mešanja. Def. mi nisu dali na osnovu broja YT pratilaca kad npr znam da su u Srbiji poslali još samo jednom liku, koji je pre par dana prešišao 400.000 pretplatnika.

Ja sam očekivao da će biti varijanta kao kod onog HORI TAC-a. App pa skidaj profil za svaku igru posebno, pa tjuniraj ADS i HIP podešavanja ... Slično kao i kod XIM adaptera. Probam klot, kako je došlo u kutiji - RDR2 radi, Witcher 3 radi, HZD radi ... ostavim preko noći Fortnite i Paladins da se skidaju (pošto ne igram ta s*anja) i kad sam probao u jedno 10-15 igara, reko to je to.

A ima i ovo app, i možeš ti za svaku igru skinuti podešavanja tastera i osetljivosti, ali nisam osetio potrebu uopšte. Niti sam igre dirao, tako da ostaje headroom da se dodatno ubrza nešto. Jedino gde sam primetio razliku u odnosu na PC je bilo da kad izađem iz igre i miš još držim rukom, nema kursora nigde. Tad te ono "strefi" da si na konzoli igrao. Naravno pucačine, još ako su u 60fps, mogu najrealnije dati taj PC osećaj. Ali i gomila igara koje ne ublažavaju brze pokrete, a rade u 30fps mogu oduševiti. HZD je možda i najbolji primer za to.

Kakva je akceleracija miša, može li da se živi sa tim? Hoće li se ovo naći negde kod nas u prodaji ili samo online uvoz?

Ok, tebi je to podnosljivo, meni nije. Sta ti znaci SP igre? GTA je GTA (npr). Dozivljaj igranja, za mene, je neuporediv. Zato me i zanima ova gore pominjana opcija. Takodje me zanima da li ce Sony to da smatra varanjem pa da, nekim buducim FW, blokira opciju?

Poslednja izmena:
Ok, tebi je to podnosljivo, meni nije. Sta ti znaci SP igre? GTA je GTA (npr). Dozivljaj igranja, za mene, je neuporediv.
Tebi je jedino nepodnošljivo jer još uvek ne znaš da ciljaš/nišaniš. A tu ti nisu ni konzola ni džojped krivi.

Here we go again... [emoji58]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

U redu si.

Ako neko ima fizičku kopiju The Last od Us, Until Dawn ili Heavy Rain + Beyond, a da hoće da je se otarasi, neka mi piše :)
Može i Prey I South Park.

• Like
Reagovanja: M J
A tek cene[emoji39]

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

• Like
  • Like
A u Srbiji 200+200$ :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.