Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daću ti ja nalog na par dana, ako hoćeš da probaš. Si prisutan i na razmeni?

Daću ti ja nalog na par dana, ako hoćeš da probaš. Si prisutan i na razmeni?
Ako ti ostane na tamo tako nalog na dan dva pm me na razmenu, Mazi7 [emoji3] Ne znam dal da ga uzimam jer zena hoce local coop.

Sent from my Lenovo TB2-X30L using Tapatalk

Ja ne mogu da verujem da danas ne mozes da prodas PS4 Pro kod nas ni za 260e. Svi se hvataju za "koji firmware je na konzoli". Da li je moguce da ljudi daju skoro 300e da bi radili jailbrake i uskratili MP porciju u bukvalno svakoj drugoj igri ? Ne kapiram. Za PS3 dok je vec PS4 bio aktuelan totalno razumljivo, ali ovo je krajnje smesno. Samo pljunem i blokiram kad se hvataju za to.

A sto bih placao MP ako me to ne zanima? Sto bih placao ps+ ako mi ne treba, i na kraju nisu svi zaludjeni za mp igrama nego jednostavno odigram singl story i to je to sto se mene tice. Toliko se bunis kao da ti neko uzima leba iz usta pa ti krivo sto ljudi hoce da kupe ps za JB a ne ono sto su ti iznjakali po igraonici. Jer sto bi neko prodavao ps4 pro sa 100 igara na nalogu?

A sto bih placao MP ako me to ne zanima? Sto bih placao ps+ ako mi ne treba, i na kraju nisu svi zaludjeni za mp igrama nego jednostavno odigram singl story i to je to sto se mene tice. Toliko se bunis kao da ti neko uzima leba iz usta pa ti krivo sto ljudi hoce da kupe ps za JB a ne ono sto su ti iznjakali po igraonici. Jer sto bi neko prodavao ps4 pro sa 100 igara na nalogu?
Pa ti ne placaj ps+ ? Sta si sad izjavio leba ti ? PS+ nije nesto sto moras da platis. Poenta je da manje platis konzolu i igras sve igre za pare od piva ako si bar malo drustven.

Pa ti ne placaj ps+ ? Sta si sad izjavio leba ti ? PS+ nije nesto sto moras da platis. Poenta je da manje platis konzolu i igras sve igre za pare od piva ako si bar malo drustven.

On ne želi da plaća išta, to je poenta......

Strucnjak a kako mislis da igras MP ako ne platis PS+?

On ne želi da plaća išta, to je poenta......

Eto ja sam jedino djubre na zemaljskoj kugli koje hoce nesto dzabe, nafatirali su se oni para ne da naprave PS5 nego PS8... tako da je dovoljno sto cu da kupim konzolu a za igrce ce me izvinu.

Ma da. Zaslužili su da im se igre torentuju. I sony, ali i ostali developeri, jer su sigurno zaradili ogromne pare.

Nemam ja ništa protiv da ljudi koji ne mogu da priušte igre odrade jb (bio sam u sličnoj situaciji kada je izašao xbox 360).
Ali mi ide na živce kada krene (loše) pravdanje ili sto je još gore, nazivanje ljudi koji kupuju igre ovcama.
Cuti, kradi i uzivaj u kvalitetnim igrama.

Ma da. Zaslužili su da im se igre torentuju. I sony, ali i ostali developeri, jer su sigurno zaradili ogromne pare.

Nemam ja ništa protiv da ljudi koji ne mogu da priušte igre odrade jb (bio sam u sličnoj situaciji kada je izašao xbox 360).
Ali mi ide na živce kada krene (loše) pravdanje ili sto je još gore, nazivanje ljudi koji kupuju igre ovcama.
+1 Amin

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Bravo! Sve ok brate drpaj dok te neko nekad ne uhvati, i ja skinem nekad neki film, al sam bih se sebi gadio kad bih nalazio kojekakva opravdanja tipa truli kapitalisti zaradili su previse. Na Soniju sam legalan, a bogami i gde god mogu da to izvedem (Windows, softver, Netflix, Amazon Prime, HBO...), a kad moram da skinem neki film ne mislim da sam time neki avangardni borac za prava nego sam ga svesno drpio...

Ne vredi da trosis reci i da se nerviras, jednostavno je takva kultura u Srbiji sto se piraterije tice. Ocekivanje je da se uzme konzola/PC i odmah odigraju svi naslovi, ako se ne odigra sve sto je aktuelno onda hbg nisi u trendu. Verovatno je ravno katastrofi da odigras sve te naslove (i kupis ih svojim novcem legalno) u naredne 2-3 godine... Verujem da je isto tako i za PC - skrljaju se novci u gaming masine i onda se piratizuju igre...

Samo sto u celoj toj prici nervira sto se nama koji legalno kupujemo igre prebacuje indirektno, od ovih sto se prave pametni, da smo ovce jer placamo - "sto da platim kada mogu za dzabe", iako smo 100x vrteli ovde pricu da i legalno moze za pristupacnu svotu novca da se odigraju igre. Ne verujem da ce moci da se iskoreni takva kultura,sem ako se ne uvedu drakonske kazne za pirateriju kojih ce se pridrzavati drzava, cak i da je bolja finansijska situacija (sto nas opet vraca na onu pricu - "skk uzimas konzolu za igranje i pucas toliko novca za luksuz koji ne mozes da priustis?!")

Uglavnom ljudi koji rade i znaju da cene novac iz postovanja prema devu ce (pre ili kasnije) kupiti igre dok ce ovi "hocu sve i odmah" da nastave da piratizuju.

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo ni veci standard ni kazne za piratizaciju ne bi to promenili, jednostavno je deo kulture postalo.
I opet dolazi se do one price - ako mu je toliki luksuz onda treba da se i zapita da li da uzima i samu konzolu, jer verovatno ima drugih vecih prioriteta u zivotu.

Na kraju krajeva ima JB temu pa moze tamo da se druzi sa kolegama koji ce ga uputiti u detalje nabavke i sredjivanja.

Sto se PS+ tice, nije samo prednost MP, vec i popusti koji se dobijaju (samo za pretplatnike, mada kasnije puste i za one koji nisu) + 2 gratis igre svakog meseca (sto je sasvim dovoljno da se obrne samo to na mesecnom nivou ako ne postoji pozamasan backlog).
Evo recimo sta je meni bilo u sklopu od proslog Avgusta free uz PS+ (neke koje sam imao sam izostavio sa liste tipa MGS V, Ratchet & Clank...). Stavite samo to na papir i vidite da li se PS+ isplati ili ne...

-AC Freedom Cry
-Child of Light
-inFAMOUS: Second Son
-Just Cause 3
-Game of Thrones
-Killing Floor 2
-Life is Strange
-Until Dawn
-Sky Force Anniversary
-Batman Telltale
-Deus Ex: Mankind Divided
-RiME
-Grand Kingdom
-Bloodborne
-Mighty No.9
-Claire Extended Cut
-Bombing Busters
-Mad Max
-Trackmania Turbo
-XCOM 2
- Trials Fusion

Izgleda da brisanje ne vredi... da vidimo da li ce privremeni banovi biti efektivni...

Developere ćete podržati tako što ćete kupovati igre direktno sa PS Store!

Od polovnih diskova i naloga sa razmene igara, zarađuju(imaju koristi) samo i isključivo preprodavci! Mislite o tome, ako vam je zaista stalo... 😉

Poslednja izmena:
Posle GoW-a vidim da je i Detroit uradjen skroz na hrvatski. Sto se mene tice, nadam se da ce to biti praksa ubuduce sa ovim velikim hitovima. Bar na PS5 da se ustali.

Hrvati su generalno dosta ispred nas u svemu sto im se mozda finansijski ne isplati, nevezano samo za igre. Zato mislim da i pored "malog" broja igraca na ovim prostorima, to moze da postane praksa u futuri.

^ Sve tri Quantic Dream igre i God of War. Za sada samo Sony brine o balkanskoj lokalizaciji, videcemo da li ce to ostati i kod buducih naslova [Spidey stize za par meseci]. Sto se 3rd party-a tice, ne verujem da ce se iko angazovati.

Lepo si rekao, a ne ovaj što je odigrao ceo opus za 100 evra. Baš je podržao developere [emoji23][emoji106]
I nije tačno da finansijska situacija ne utiče na pirateriju, mogu da potvrdim iz ličnog iskustva.

Od polovnih diskova i naloga sa razmene igara, zarađuju(imaju koristi) samo i isključivo preprodavci! Mislite o tome, ako vam je zaista stalo... 😉

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

+1

Poenta price oko razmene/polovnih/share-a je bila da igre za PS4 i u Srbistanu mogu nabaviti i odigrati za manju svotu novca i da to nije toliko kriticno koliko se stvara slika. Tako da se mogu odigrati svi naslovi za 1-2 godine.

Ali se kod nas ocigledno naviklo za dzabe i daj sve odmah.

@Duke
Ako uopste citas ti ili bilo ko od modova...
Bila bi mnogo bolja situacija da se 1-2 clana koji su padobranci u ovoj temi sa one druge, sankcionisu na vreme kada zapocnu sa provokacijama i prozivkama za "preprodavce" i ljude koji kupuju legalno igre. Ne bi ni doslo do eskalacije. Ali im se evo vec nekoliko puta u poslednjih mesec-dva gledaju prozivke kroz prste i prolaze nekaznjeno...

Obratiću pažnju da se to ne događa na dalje, pratim obe teme. Za PS4 jailbreak postoji posebna tema i nema razloga da se diskusija prenosi iz jedne u drugu, a još manje razloga za vređanjem među članovima.

Očigledno ne znaš šta su Microsoft i poneki 3rd party izdavači želeli sa DRM-om u vezi polovnih diskova na XB1 konzoli, jer ovo što pišeš uopšte nema razuma.

Dakle svaku igru koju kupim na disku, ne mogu kasnije da prodam kao polovnu? Pa razlog zašto su diskovi mnogooo prisutni i u digitalnom dobu jer baš upravo taj, što ljudi lako mogu da isti pozajme ili prodaju dalje.

Za digitalnu kupovinu, Sony je podneo patent za blockchain koji će gotovo verovatno sa PS5 doneti i opciju prodaje digitalnih igara iz biblioteke korisnika. Upravo iz tog razloga što vlasnik igre i nije potpuno vlasnik nad digitalnom formom smeštenom na nekom serveru.

Isto tako, Sony je potpuno svesno (kao i MS nešto kasnije) omogućio i dosta pametno doneo deljenje igara između korisnika na ovaj način, što i govori današnja "isplativost" piraterije (Microsoft je imao plan da se jedna igra može podeliti između 10! korisnika). U takvom deljenju ako nemaš nekog svog sa istim interesovanjem, logično je da bi želeo da postoji treća strana između tebe i nekog nepoznatog, sa kojim deliš nešto što vredi ~60$. S druge strane, ko želi rizik, posrednika može slobodno da isključi iz priče.

Poslednja izmena:
The Surge Complete Edition greskom dzabe na cekiranju ko ima ps+ usa nalog. Nema neke ocene al poklonu se u zube ne gleda

Sent from my Le X829 using Tapatalk

Da se jos jednom zahvalim i ovde clanu Baltamu sto mi je pozajmio da isprobam ovaj novi tenis. :thumbsup: . Oduzicu se !!!

A sto se same igre tice. Plac majke bozije, ovo je siromasna verzija nekog virtua tennis-a... Nista nema licencirano, nema Novaka, Nadala...

Totalno nerealna igra, ocajno kretanje igraca i losa grafika za danasnje standarde. Sinhronizacija igraca sa lopticom nikakva. Hvata neke voleje koje ne moze da stigne i zaobilaze me lopte na kojima sam postavljen...

Klasa ispod VT-a, i 20 koplja ispod Top Spin 4 recimo.

Ocena 2/10. Uz Far Cry Primal sigurno jedna od igara koja me u zivac udara i nizasta drugo ne sluzi.

The Surge je super igra, vredna je igranja [pogotovo na Pro-u gde je dostupan 60fps mod].

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno