Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao i gomila drugih igara danas...

Single plejer?

Da cela igra izlazi mesecno (u delovima u epizodnom formatu) sa one-time navlakusa misijama u medjuvremenu koje se kasnije izbacuju (ili pak da su ostavili da mogu da se kupe kasnije kao extra mission pack), pri cemu ti je progres kroz igru (znaci singl plejer kampanju) i save tog progresa (i otkljucavanje opreme) vezan za stalnu internet konekciju i njihove servere?!

Daj navedi koja jos SP igra ima taj format, a da nije Telltale?? Navedi molim te da odmah precrtam jer definitivno nisam u toku...

U celoj prici oko Hitmena sam prvo pomislio -ok izbacice na mesecnom nivou, bice neka vrsta dodatnih misija koje ce da pustaju (i kasnije ce moci da se nabave) dok ne iskoci sa sledecom epizodom, ali kada izbace full igru to je to dobijas sav sadrzaj- nisam ni pomislio da ce biti ovaj BS koji su implementirali...

Poslednja izmena:
Te misije su svakako bile aktivne po par dana, to im je i davalo draž. Jedan pokušaj i kratak prozor za taj pokušaj.

Da, za wireless audio je potreban oficijelni adapter. Ali cisto da znas, ako koristis alatke tipa DS4Windows, driver od tih appova ce onemoguciti audiostreaming [dok Steam-ov DS4 driver podrzava audio].

Ok, većinu igara i igrama preko steam big picture moda tako da mi je to ok za zvuk, ali me interesuje da li se isplati uzimati bluetooth reciever sa aux ulazom (3.5 mm) kako bih zaobišao kablove?

Pa vidi na netu, ako ovde ne dobijes odgovor, ili kupi, pa probaj, ako nesto ne valja, prodaj itd. :D

Hitman Season 1 complete 22e na PS EU

IMO, to i nije neki dil (barem za nas koji volimo diskove :)), jer po toj ceni (£20) iz UK može da se naruči S1 steelbook izdanje, što sam i uradio.

Sent from Nexus 5X

Kad vec spomenu ciscenje konzole. Kako vi odrzavate vase konzole i kako ih cistite i na koji period? Da li nosite negde u servis da se ociste i promeni pasta ili moze to u kucnoj radinosti? :)

Ja sam kupio ovaj vakuumski usisivac od 800w, sa ovim nastavkom taman plastika udje 2-3mm unutar "rebara" u oba reda, ne gasim vise PS ni iz struje..kakva statika i cimanje vise, i u PS guide-u pise da se upotrebljava vakuum, na kraju krajeva samo plastika na plastiku se dodiruje. I kada to odradim, stavim ono crevo bez zavrsetka i usisam od iza posto mi nepristupacno. Vidim ovi na youtube-u kompresorom guraju vazduh sa strane, a iza usisavaju istovremeno. To mi dodje preseravanje. Uradim to na 2-3 dana kad navatam zenu da brise prasinu a igra mi se konzola, ovako je samo prekrijem kada ne igram :D

Kolko mogu da vidim sa baterijskom lampicom, kablovi se vide i sve je cisto, garant ima prasine na ventu, al ja nisam uspeo da otvorim moj Pro na gornjem delu, probao iz sve snage, dobio zuljeve a da sam isao jace samo bi ga skembao. Kad mu dodje vreme valjda ima ovlascenog servisa u Nisu :d

Poslednja izmena:
^meni PS stoji pokriven kada ga ne koristim i gledam da "redovno" (makar jednom nedeljno) ocistim prasinu. Mada opet ja ga ne koristim toliko kao ti tako da ne verujem da moze da se naguta toliko prasine.

A sa tim usisivac priprazi da mu "pristavis" direktno gde su otvori za ventone jer vrlo lako mogu da ti odu lageri na kuler - bas isto tako sam ja skrcao kulere na Zalman postolju za hladjenje lapa. Ako imas onaj rucni usisivac za skupljanje mrvica, to bi ti bila sigurnija opcija.

Opet sve je to preventivno i verujem da ce jednom, posle dve godine, morati da se rasklopi, ocisti i podmaze...

Poslednja izmena:
Koliko sam video, generalno samo se skine gornji deo i onda ocistis vent. Nema sta drugo, pasta moze i do 5 godina bez problema. Ja sam ovde u prasnjavoj i zagadjenoj sredini pa moram vakuum. Ima 3 brzine, znam da su sa strane samo kablovi i vent, nema bas tu snagu da povuce iz daljine ceo lager pa je taman :)

Al ajd da prestanemo, opet ce hejt da pocne [emoji23]

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Pa i ja se bojim da prislonim usisvac sa strane i usisam ga, bas zbog lagera na kuleru i da njega ne bi nesto zeznuo. Znam da to nije oreporucljivo za kompove, pa sma pretpostavio i za konzole je isto.
A poklopac gornji ne moze da se skine ako se ne skinu one zastitne nalepnice? Uzeo sam polovan sony koji je star nekih 8 meseci, ali je u garanciji do kraja sledece godine. Pa nw ni da upropastim garanciju. A vidim da usisava bogami dosta prasine dok radi, redovno ga brisem, ali ga ne pokrivam. Izgleda da cu morati. :)

@Yojinbo
Da li i ti isto usisavas samp sa strane kao @Mazo7 ili imas neku drugu tehniku? :)

Do sad sam ga 20+ puta, nekad na najvecu brzinu sa ovim nastavkom iz klipa, udje malo i zalepi se do rupice. A snaga.. Recimo da kad stavin gore na konzoli uhvati se vakuum da moram da pridrzim konzolu da bih odmakao a da ne rizikujem da mi sklizne od cepova.

Kolko znam, svejedno treba daleko veca snaga da se iscupa lager.

@stolex
Koristim kompresovan vazduh "iz limenke"... Ali sam to par puta do sada jer je pokriven i nemam potrebe

@Mazi
Nisam mislio da isčupa lager već da ošteti... Na kulerima od postolja kada sam to radio, nisam blokirao i verovatno ih je povukao u suprotnom pravcu tako da sada "tandrču" za sve pare. Rade ali su zbog buke neupotrebljivi, zato mi to zalman postolje (pošto je full alu) samo i služi kao obično postolje za ps4

Kad vec spomenu ciscenje konzole. Kako vi odrzavate vase konzole i kako ih cistite i na koji period? Da li nosite negde u servis da se ociste i promeni pasta ili moze to u kucnoj radinosti? :)

Kod Pro i Slim konzola, gornji poklopac se moze lako skinuti bez ikakve upotrebe srafcigera, i time se moze ocistiti jedan deo prostora oko ventilatora. Sam heatsink je naravno duboko unutar konzole, mora se sve otvoriti da bi se ocistilo to [al sa otvorenim pristupom ka ventu, lakse se moze produvati cela konzola].

Uzmem krpu obrisem od prasine i to je to.
[emoji38] isti slučaj. 3 godine nijednom nisam očistio, probao sam jednom skinuo poklopac i video da nema prilaza dok se skroz ne razbuca tako da sam odustao...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa i ja za sad samo krpom prebrisem prasinu sa konzole isto. Al vidim da privlaci prasinu muski kad radi. :) Barem je kod mene slucaj gde mi sva ta tehnika stoji na staklenoj komodi, prasine uvek ima kad god je obrisem. :d Nego ne znam kao se otvara i da li treba i kao iznutra cistiti i rekoh hteo da vidim sa vama da li i na koliko treba da se menja termalna pasta.

@DieH@rd
Kako moze da se skine gornji poklopac kod slim verzija i jel onda dobijam pristup ventu ili ne? Gledao sam neke tutorijale na youtube samo skinu poklopac i produvaj konzolom kompresovanim vazduhom iz boce. Mada ja se opet sve tripujem gurnucu prasinu tako gde ne treba, jer samo izduvava i moze da je nagura svua a i da ne bi zeznuo lagere sto kaze @Yojinbo pa da se posle cuje. Jer sam tako davno pre izduvavao stari komp i zeznuo nvent, prvo se cuo pa posle crko, neka kinezara je izgleda bio teska. :)

Inace posto mi je konzola u garanciji ovi u servisu gde je kupljena kazu kao da odnesem kod njih pred kraj godine da oni ociste i zamene temrlanu pastu i ako to radim jednom godisnje produzuju garanciju na 5 godina. Naravno ta usluga se naplacuje 35€.

Ja sam komp sa najjacim kompresorom silio, to je baksuz nad baksuzima da ti se desi :( Gde si kupio konzolu ako nije tajna ? Posto je zanimljiv princip garancije.

Koliko se voze diskovi sa Base do nas :)

Desetak dana.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

izasao 5.0 firmware.

Da li je neko mozda igrao Titanfall 2?

Uzeh jutros posto je na popustu, instalirao se (negde je na 60ak %) i prebacio kvotu za instalaciju gde moze da se odigra, pokrenem i zamrzne na loading screen-u - i u MP i U SP... WTF?!
Par puta sam morao da zatvorim i izbacuje istu gresku CE-34878-0.. Da li da sacekam full instalaciju i probam jos jednom i ako ne bude moglo da zatrazim refund?

Nisam imao problema pre 2 meseca, od tada je nisam ni probao :(

Nivo prasine zavisi i od toga koliko sobu gde se igrate cistite, ne mora to da bude ultra detaljno ciscenje svake nedelje, ali valjda vam nije tesko da ne cekate zenske u kuci, nego sami malo prebrisete prostor oko konzole, konzolu, provetrite, obrisete pod/parket itd. Ako su vam konzole u sobi gde spavate, racunajte na duplo vise prasine od same posteljine, cebadi, plus tu su i tepisi itd.

Ja komp i radni sto uhvatio neku naviku da svako jutro ili svako drugo prodjem, imam onu rukavicu za prasinu, navucem i bukvalno 20 sec posla. Kuciste cistim svakih 6 meseci, filtere napred kad god sredjujem sobu, jednom mesecno uglavnom.. Plus kao sto rekoh posteljina, vunen tepih, samo kretanje, da se necisti, mislim da bi bio prst sloj prasine, sto se desavalo nekada kada sam bio mladji i oslanjao se na druge. :D U toku je sredjivanje dnevne sobe, stize nov tv, Pro je na putu, tako da navika ima da se prenese i dole. :)

^ I jos nam nisi rekao kako ti cistis konzolu... Oh wait, bitno da se piskara... :)

Dobro da nisi uzeo Xbox...

A vezano za 5.0 update, samo blagi feature set dodali... Ponovo nista bitno za Pro verziju...

Poslednja izmena:
Nivo prasine zavisi i od toga koliko sobu gde se igrate cistite, ne mora to da bude ultra detaljno ciscenje svake nedelje, ali valjda vam nije tesko da ne cekate zenske u kuci, nego sami malo prebrisete prostor oko konzole, konzolu, provetrite, obrisete pod/parket itd. Ako su vam konzole u sobi gde spavate, racunajte na duplo vise prasine od same posteljine, cebadi, plus tu su i tepisi itd.

Ja komp i radni sto uhvatio neku naviku da svako jutro ili svako drugo prodjem, imam onu rukavicu za prasinu, navucem i bukvalno 20 sec posla. Kuciste cistim svakih 6 meseci, filtere napred kad god sredjujem sobu, jednom mesecno uglavnom.. Plus kao sto rekoh posteljina, vunen tepih, samo kretanje, da se necisti, mislim da bi bio prst sloj prasine, sto se desavalo nekada kada sam bio mladji i oslanjao se na druge. :D U toku je sredjivanje dnevne sobe, stize nov tv, Pro je na putu, tako da navika ima da se prenese i dole. :)
Nemam tepihe, sve je laminat i drvenarija sa ukrasnim kamenom. 2 sata da su mi otvorena balkonska vrata imace prasine da prstom kad predjes vidis razliku. Cak i kad sve pocistis dovoljno je da dete skace pola sata opet ce da se digne napadala prasina. Drugo je youtube gde stavljaju u izolovanim sobama za igranje ili u dnevnoj a kuca u naselju koja je ekoloski nerealna.

Kad odes do neke igraonice gde redovno brisu i ciste, uzmi lampicu na fon i osvetli konzolu da vidis prasinu. Cak i kuci, slaba dnevna svetlost ti ne daje jasnu sliku. A ako ne vidis tolko prasinu ne znaci da je nema, ***a.

Zavisi ko gde zivi ali generalno u gradovima je tesko da bude kao kod pojedinaca, opet kazem sa neta/yt jer nam otuda ideja kako 'treba' da bude.

Poslednja izmena:
Pa napisao sam savet, da se sto manje kopresuje konzola, sta si se uzbudio? Uvek imas neki komentar a najdezurniji si ovde.. Gledaj svoja posla.

Ma pusti YT, tamo sve blista, kao da u tu sobu i ne ulaze, a kamoli zive.. Gde je dete, tu ne racunaj da nema prasine.. :) A konzola nikada nece biti kao nova, izvadjena iz kutije, i kad je izduvas, uvek ce biti neka mikro cestica, ali to je vec bolest.. Bitno je da se posvecuje paznja cistoci hardvera, i produzi vek trajanja.

Poslednja izmena:
Covek je konkretno pitao o ciscenju PS4, ti dajes life coaching savete... I ne mozes da prodjes a da ti u svakom 3-4. postu ne bude neka prica o PC-ju... Barem da spomenes nesto korisno ovde kada je se prica o problemimam sa konzolom, uvek nesto palahmudis jer nazalost uredjaj jos ni nemas...

Tako da te pitam onako, koja je poenta tvog bistvovanja u ovoj temi, sem povremenog zacinjavanja sa pricom o PC-ju (za koju si vec jednom dobio ban ako se ne varam) i podhebavanja Mazija sa vremena na vreme?

^ sve je super samo da proradi... Inace ova standard vs deluxe verzija - razlika je samo u skinovima i titanima koji su otkljucani u samom startu (i koji mogu uz grind da se otkljucaju i u standardnoj verziji)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno