Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam moj MGSV Limited Edition PS4 prošle godine (pred izlazak Pro-a) lagano prodao za 280€, tako da sam dodao svega 115€ za Pro. Po meni skroz ok dil.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Ma idi, prošao si za medalju sa prodajom. Ovde je polovan pro 350 a običan izmedju 150-250,zavisi od modela i hdd.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Jel na Dualshock 4 mogu da se prikopcaju bilo koje slusalice na onaj 3,5mm i da li treba da se ima neki pojacivac zvuka? Ili jel mogu neke druge bezicne slusalice bluetooth da se povezu sa konzolom ili samo moraju one Sony za ps sa adapterom?

Jel menjao neko običan za pro? Vredi li da se doplati?

Jesam ja, doplatio oko 150e. Imam samo ruzan FOX-ov 1080p TV. Da li vredi ? Da u mom slucaju. Ako igras MP igre imas bolji frejmrejt u dosta slucajeva, nema stuttera u mnogim igrama. Igre kao Dishonored 2 i jos par komada rade bolje na Pro-u. Ako igras konzolu svakodnevno a imas para vredi, ako nemas para i gledas da svaku igru kupis kad mozes na popustima onda normalno da se ne "isplati". Samo ako volis Dark Souls serijal, zbog trojke je Pro dosta bolji. Bolja slika, ivice ostrije, daleko fluidniji gameplay.

Uglavnom ono boldovano deli korisnike ovde na takva misljenja.

Koji je tiši, "običan" ili pro?

Slim je najtisi, mada u situacijama (odredjenim) kao sto je MGS 5 Phantom Pain u helikopteru pre svake misije, deluje kao usisivac, glasnije nego debeljko na defaultu kada radi u min zahtevnim igrama. Ali se ta "pojava" javlja na svim konzolama tako da je generalno najtisi ali ne ocekuj apsolutnu tisinu u sobi sa izolacijom. Pro je ok u 30fps igrama i to starijim, ako bootujes Lords of the Fallen ili recimo Dark Souls 3 nije najprijatnije ako nemas sluske i sedis na pola metra od konzole, medjutim sluske neutralizuju ili na daljini od 2-3m je zanemarljivo. U Pro Enhanced igrama uglavnom je malo bucnija konzola.

Jel na Dualshock 4 mogu da se prikopcaju bilo koje slusalice na onaj 3,5mm i da li treba da se ima neki pojacivac zvuka? Ili jel mogu neke druge bezicne slusalice bluetooth da se povezu sa konzolom ili samo moraju one Sony za ps sa adapterom?

Obicne samo da imaju 3.5mm prikljucak. Svake "bubice" od telefona podrzavaju i mikrofon i to sasvim ok kvalitet, ja sam pre 3 dana kupio za 700 dzindzi adapter 3.5mm koji deli na 2 3.5mm za head+mic na PC sluskama zbog mikrofona. Radi isto tako skroz okej.

Poslednja izmena:
Jos bih dodao i glasine da ce Sony verovatno obustaviti proizvodnju "obicnih" Slim konzola krajem godine i da ce Pro, prakticno po isteku zaliha za Slim, sledece godine biti jedina Sonijeva konzola na trzistu.

Najverovatnije ce biti po dosta povoljnijoj ceni nego sada i ujedno jedina konkurencija za XB OX. (i ujedno logicnija kupovina)

Takodje je i indirektno najavljena PS5 (skoro je iskocila vest) ali konkretan termin nije dat. Sigurno je da nemaju potrebe da izbacuju dokle god PS4 prodaja ide "punom parom".

Skoro sam preporucio clanu sire porodice, koji me je pitao sta da uzme za klinca (tj koju novu konzolu), da razmisli takodje o kupovini Pro konzole ako planira da uzima na duze staze.

U principu bolje je da se ne zalece, saceka pad cena i uzme Pro. Naslovi iz 2018 i 2019 ce ti biti zahvalni.

PS5 pre kraja 2019-e neće izaći. Tada bi bilo tačno 6 godina od izlaska "prvog" PS4. Razmak između PS1 i PS2 je 6 godina, između PS2 i PS3 6 godina, a između PS3 i PS4 7 godina.

Nisam ni rekao da ce sledece godine da izbace PS5, vec da im je u planovima. Da je skoro nekom zvanicniku Sonija izletelo.

Verovatan scenario je da ce na E3 2018 da najave za 2019 ili na E3 2019 za 2020.

A to izmedju konzola je malo relevatno jer je bila prica da je PS3 ili PS4 (ne secam se tacno) bio projektovan ranije da izadje ali su morali da pomere iz nekih ekonomskih razloga.

Pa PS4 fakticno izasao 2013 sa zastarelim hardverom, sa ovom Pro su dali sistemu "lufta" barem 3-4 godine. I u celoj toj prici nadam se da PS5 da bude kao sto je PS4 Pro za "obican" PS4 bio, hw upgrade ali da ce "arhitektura" ostati ista, u smislu da cemo moci da igramo i ove starije naslove.

Poslednja izmena:
PS5 ima prednost jer moze da izbaci nov cpu i da opet zakopa xbox x i to debelo. Za sada nemaju razloga da zure jer je to faktor koji neutralizuje u neku ruku tih 30% prednosti sa tflopsima.

Al salu na stranu nemojte svakog da savetujete da ne razmatra PRO ako ima samo 1080p TV.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

^ yep. Posebno sada jer ce sigurno da skresu uveliko cene za Slim konzole, koje ce biti vrlo primamljive. Vec sam video par puta u ovde u AT ponude od 180e i 199e za Slim (na nekoj "gaming" akciji).

Ali opet postavlja se pitanje kako ce izgledati ekskluzive iz 2018 i 2019 na slimu i pro.

Već sad najavljuju da je GT Sport rađen za Pro i da na njemu pokazuje pun potencijal. Verovatno će kod novih igara biti još veća razlika.

Ako 5 predstave krajem 2019. realno je da se igre masovno pojavljuju tek 2020.

U svakom slučaju, naručio sam Pro pa ćemo videti 🙂

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

@Masster @Mazi7

Hvala momci. Super to mi je bilo bitno da mogu bilo koje sluske. 🙂 Pomislio sam da slucajno ne treba neko pojacalo za zvuk da se uzme kao adapter za dzojstik ili tako nesto.
A bezicne kako mogu da se prikopcaju jel samo one kompjuterske sto idu na usb dirketno na konzolu ili? Jer vidim ove druge bezicne imaju receiver ali bzvz mi malo da visi na dzojstiku. :d Ili od bezincih mogu samo one njihove Sony ili mogu mozda neke i druge bluetooth sluske, da li ce ih konzola prepoznati ako su bluetooth?

Konzola ne prepoznaje moje USB zvucne kartice koje imaju plug n play oznaku.. (doduse sve su najjeftinije, noname). Tako da nisam siguran za usb slusalice, ako neko bude iz iskustva dao savet, i ja bi da uzimam bezicne jer kako ide zima necu kablove ispod cebeta 🙂

Već sad najavljuju da je GT Sport rađen za Pro i da na njemu pokazuje pun potencijal. Verovatno će kod novih igara biti još veća razlika.

Ako 5 predstave krajem 2019. realno je da se igre masovno pojavljuju tek 2020.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ma daj molim te , GT Sport izgleda kao igra za PS3 , nazalost izgleda slabije i od Projecr Cars 2 i od Forze 7, cini mi se da GT kao serijal vec duze vreme stagnira i cupka u mestu.

lol

@Masster @Mazi7

Hvala momci. Super to mi je bilo bitno da mogu bilo koje sluske. 🙂 Pomislio sam da slucajno ne treba neko pojacalo za zvuk da se uzme kao adapter za dzojstik ili tako nesto.
A bezicne kako mogu da se prikopcaju jel samo one kompjuterske sto idu na usb dirketno na konzolu ili? Jer vidim ove druge bezicne imaju receiver ali bzvz mi malo da visi na dzojstiku. :d Ili od bezincih mogu samo one njihove Sony ili mogu mozda neke i druge bluetooth sluske, da li ce ih konzola prepoznati ako su bluetooth?

Bluetooth slušalice nije moguće koristiti na PS4,šteta jer na PS3 je bilo moguće upariti bilo koje bluetooth slušalice.

Ove igre za 1$, ostalo je manje od 9k ključeva pa ako nekoga zanima nešto od ovoga neka požuri. Jedan ključ aktivira za sve igre, ključevi su za US nalog.

fxQ5dPg.jpg

https://www.humblebundle.com/thq-nordic-playstation-bundle-encore

Poslednja izmena:
Imaju sad dobru ponudu na US Store-u, pogotovo za PS+ clanove. E sad ja nemam PS+ na ovom nalogu, ali ako iskoristim free trial jel cu moći da iskoristim isto taj popust?
Npr Bioshock Collection ima 50% za PS+.

I imate TLoU na akciji, samo 10 dolara.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da ne.

Vaze popusti sa trialom od 2 dana. Pazario pre koji dan Dead by Daylight tako na US nalogu.

Nemaju, ovo je mozda drugi ili treci bundle za PS4 da ja znam.

Ko voli Battle Royale sa PC-a, fazon Arme, H1Z1, PUBG, imamo sada Fortnite i to free. Igra je skroz ok, zabavna a nasminkana samo tako, nema mana na prvi pogled.

PS Plus PS4 igre za oktobar:
Metal Gear Solid V: Phantom Pain
Amnesia: Collection
Hue
Sky Force Anniversary

Sreca pa nisam Amnesiu uzeo. Ova dva meseca me gadjaju samo tako sa vec kupljenim 🙁

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno